Akkuteline/kotelo takakonttiin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Volvo_5.7, 11.9.2023.

 1. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Akku on volvon kontissa, ollut jo 24v itetehdyssä tellingissä ilman koteloa. Nuoruuden innolla värkätty 0€ budjetti teline. Mutta nyt tuli kiireessä vähän silputtua telinettä kun piti lainata toisesta autosta akkua että viikonlopun kruisingit onnistui. Nyt jos palauttais ison akun maasturiin, hakis uuden normi akun volvoon.

  Kysymys kuuluu mikäs olis nykyaikana hyvä ja järkihintainen teline tai kotelo akulle konttiin? tekeekö niillä biltsu/motonet muovilaatikoilla mitään? kestääkö ne? vai onko jotain vastaavaa race tarviketta joka olis ainakin kalliimpi jos ei muuta? :rotfl: Vai kötöstelenkö taas jotain omin pikku kätösin?
   
 2. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Ääni tälle mut ei se ainakaan halvemmaks tule. Ehkä enemmän perksonaaliseksi;)
   
 3. MaxDura

  MaxDura Gearhead

 4. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

 5. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Usko mun kykyyn kötöstellä teline on näköjään ihan hyvä...! :rotfl: Saishan se olla aika luja ettei patteri karkaa kun vähä sladittelee nuoruuden innolla, siks ne muovipöntöt askarrutti. Noista allstareista kun ottaa vähän mallia, niin tulee silti jotain ihan muuta. Race reikiä siis ainakin pitää tehä. Noi billet versiot on kyllä niin americanaa kun voi olla. Toki sitten vielä sopivasti eloksoituna... :poff:
   
 6. Kaverilla on sellanen muovipurnukka akun suojana. Mutta se itse akun kiinnitys on sen purnukan läpi koriin. Sillä tavalla toimii hyvin.
   
 7. fenix

  fenix 3rd gear

  Kierretankoa ja levyä.
  Teet semmosen että mahtuu liki kaiken kokoiset akut jatkossa.
   
 8. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  edellinen akku kesti 19 vuotta. Jos tahti pysyy samana, niin en mä enää monta akkua vaihda..!
   
 9. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  ...ja hyvä on usko nyky akkuihinkin;)
  Tollanen muovi kotelo lujasti kiinni kotelon päältä vai/tai tarviiko hapon kestävän kiinnityksen?
   
 10. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Hehe, vanha akku palveli tosiaan 2004-2023. Uudet ei kuulemma niin hyviä. Tosin noin sanottiin jo 2000 luvun alussa että ennen akut oli hyviä ja nyt ihan paskoja.

  Kyl se tellinki metallia sais olla, jotenkin muovi ei vaan herätä luottamusta. Jos tulee edes omasta mielestä hieno, laitan kuvan. Jos huono, en laita..!
   
  Seevu ja Vermilion tykkäävät tästä.
 11. hantta

  hantta Double Gearhead

  On nuo muovipömpelit veneissä aika paljon kovemmassa käytössä, kuinautossa koskaan, lukuunottamatta ehkä rallikäyttöä.
   
 12. Tunnel Ram

  Tunnel Ram 3rd gear

  Muovinen laatikko on todettu itsellä toimivaksi. Helppo asentaa, saa tukevasti kiinni ja mukana kaikki tarpeellinen kiinnitykseen. Siinä vaiheessa jos boxi akkuineen on irronu ni veikkaan että silloin ei enää väliä...
   
 13. Vermilion

  Vermilion Gearhead

  Mulla on Aisi 316 kotelo auton peräkontissa mallia DIY. Taitaa akkupysyä paikalla vaikka ajaisi auton pari kertaa katon kautta ympäri ja kuski kuolisi?
   
 14. spike

  spike Gearhead

  Itellä takakontissa muovilaatikossa. Jos vaikka sattuu olemaan jotain tavaraa siellä niin antaa vähän edes suojaa akulle.
   
 15. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Onhan tuommoinen muovilaatikko varmaan ihan hyvä. Mutta samalla myös pirun tylsä ja tyhmän näköinen. Nää on kuitenkin harrasteautoja niin tavallaan tekis mieli jotain spesiaalimpaa. Ehkä pitää käydä hypistelemässä noita muovilootia kaupassa, kyllä se ajatus siitä sitten kirkastuu.
   
  Vermilion tykkää tästä.
 16. spike

  spike Gearhead

  Tee omavalmistelaatikko jostain rosterista tai aluminista. Kiillotat peiliks niin on ainakin näyttävä. Monet noista halvoista akkulaatikoista on sellaisia että akku ei ole kiinni siellä laatikossa. Pelkästään laatikko kiinnitetään autoon. Se on vähän hassu ajatus.
   
  Volvo_5.7 tykkää tästä.
 17. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Akku siellä muovipotassa irrallaan on enempi kuin hassu ajatus.
   
 18. Niin kuin tuossa aiemmin kerroin, niin kaveri teki kiinnikkeet sen potan läpi, ettei se akku ole irrallaan heilumassa.
   
 19. Tunnel Ram

  Tunnel Ram 3rd gear

  Muoviboxi akun mittojen mukaan, ei varmasti heilu mihinkään.
   
 20. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  LX korisissa akku on koteloimatta varapyörän syvennyksessä. Siinä on vain takakontin muovit yms päällä. Akusta tosin on sit letku ulos.
   

Kerro tästä muillekin!