Akujen yhtä äkkinen tyhjentyminen.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja 0rs0n, 27.10.2019.

 1. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Mikä aiheuttaa akkujen tyhjeneminen yhtä äkkiä?

  eli saman aikaan saattaa tyhjentyä 2-3 akkua. Eri autoista/traktorista sekä irto akuista.

  monta kertaa käyny muutaman vuoden aikana.

  viimeisin oli toissa yönä. Kun oli se myrsky.

  Taunus. Sekä caprice. Molemmat lataa hyvin eikä ole virtaa kuluttavia vehkeitä. Ja toimii siis normaalisti. Eli autoista ei haeta vikaa.

  tätä on tapahtunut useammin. Eri vehkeillä sekä samalla irto akuista katoaa. Välillä jopa rikkonut akkuja totaalisesti ettei ota virtaa enään vastaan.

  toisinaan. Kuten nytkin. Apu virtaa ja abit toimii kuten pitää. Kaikki nämä tapahtuu samassa pihassa. Eikä ole mikään valo tai ynm ollu päällä.

  edellisessä raktorissa oli pää virta kytkin. Silti kahdesti teki.
   
  juko7 ja Poke tykkäävät tästä.
 2. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Anteeksi että ilveilen vakavalla ongelmallasi. Poltergeist ???
   
  xarper, juko7, Jussi289 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Lähinnä mietin voiko joku magneetti kenttä tai joku tehdä? Oikeesti vaa aika rasittavaa. Ku toisina aamuina töihin lähtiessä joka vehkeessä akku tyhjä....... miettiä mistä virtaa keksis
   
 4. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Tai aurinko purkaus voiko tehdä? Tai joku vastaava? Vai voiko olla vaan hyvä yhteen sattuma? Mutta noin monesti????
   
 5. jorkkeri72

  jorkkeri72 3rd gear

  naapurin jolpit?
   
 6. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Ei ole naapurissa jolppeja
   
 7. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Eikä omat muksut tehny. Koska olivat aikasemmin nii nuoria.

  mikään virta vehe ei ole päällä
   
 8. hantta

  hantta Gearhead

  Harrastuksien, käyttöpelien ja duunin myötä 45 vuoden kokemus akkukäyttöisistä härpättimistä, enkä moiseen ole törmännyt, aina on ollut jokin looginen syy; paska akku tai joku lamppu jäänyt päälle ;)
   
  Camino'79 ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 9. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear


  Moni akuista toimii jälkeen päin. Kuten nyt taunuksen ja capricen. Capriceen vaihdoin vasta akun. Muutama viikko sitten. Kun luulin sen olevan huono. Mutta olikin syy maakaapelin. Se on korjattu.

  taunus seiso vasta 2 puol kuukautta ja sai sahata käyntiin pitkään. Eli hyvä akku. Eikä kummassakaan lamppua päällä. Kävelin molemman vierestä yöllä pimeällä.

  sekä traktorissa (aikaisemmassa) oli pää virta kytkin. Siitä rattorista meni kolmesti akut tyhjäks. Toisen kerran jälkeen vaihdoin vielä pää virta kytkimen. Ku aattelin jos ois viallinen.

  Ja monessa eri autossa tapahtunut........

  sehän se mystistä onki
   
  Poke tykkää tästä.
 10. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  On jokunen kerta menny akku mykäks aikasemmin ku keskustassa asuin. Se on tiedossa oleva vika

  mutta tämä tekee sen mystiseksi. Että useampi akku saman aikaan tyhjenee.
   
 11. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Varmaan tarvis mitata ennenku vaihtelee kytkimiä tms? Irtoakku jos tyhjenee ni sit joku uhvo tarvinnu paluumatkalle virtaa?
   
  Poke tykkää tästä.
 12. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Laitat kymmenen akkua riviin syötiksi ja kameran, näet mikä sähkömato niihin iskee.
   
  Ranee, Pertti K, Camino'79 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. RaiRai

  RaiRai Gearhead

  En tiedä saisko tästä esimerkistä jotain apuja...
  Varusmiespalvelukseni aikana, mullakin oli Masi kuittipelinä. Sattuipa jokin pakkasaamu niin että miljoonakentällä useammalla varushenkilöllä ei Masit käynnistyneet. Sitä hitusen kohtalotoverien kanssa ihmeteltiin, koska laitteistamme pidimme huolta eikä kylmäkäynnistymättömyys ollut noille vehkeille tunnettu ominaisuus.
  Sitten selvisi että eräs saman kuljetuskomppanian tahvo oli hätäyksissään yrittänyt päästä kuorma-autolla liikenteeseen, ja oli käynyt starttaamassa akut tyhjiksi useammasta siististi rivissä seisoneesta maasto-Sisusta. Tämä isänmaan toivo ei tiennyt mitään hehkutulppien olemassaolosta tietyissä diesel-moottoreissa.
   
  juko7 tykkää tästä.
 14. Poke

  Poke Gearhead

  Enpä ole moista kuullut. Herättää enempi kysymyksiä.

  Tyhjenevätkö naapurin akut?
   
 15. Poke

  Poke Gearhead

  Olettamalla, että sähkö purkautuisi "ilmaan" satunnaisina öinä, näkyisi varmasti myös kotitaloussähkön kulutuksessa piikki. Kenties sulakkeet poksahtelisivat.
   
 16. Bukero

  Bukero Gearhead

  kyllä se vaan taitaa olla niin että näin loppusyksystä/talventullen ne huonot akut "ilmottautuu" tälviissiin.
   
  Camino'79, Jussi289, Sounderi ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. Poke

  Poke Gearhead

  Todennäköisesti ei se voi olla yhteensattuma. Yhdellä ja jopa kahdellakin akulla se voisi olla yhteensattuma, mutta ei useita kertoja.

  Auringonpurkaukset voivat tehdä paljonkin, mutta sellaista ei vielä ole todettu. Näkisit kyllä erittäin voimakkaita revontulia ja kenties jopa salamointia. Talosta sähköt katkeisivat.

  Seurantaa aikajanassa:

  https://www.swpc.noaa.gov/products/notifications-timeline
   
  Powerstroke tykkää tästä.
 18. hantta

  hantta Gearhead

  Tuosta hehkutuksesta tuli mieleeen tarina kultaiselta 80 luvulta; ajoin työkseni Mersun 307 mallia, joka oli viimeinen n.s vetokäynnisteinen, t.s hehkutus tapahtui käynnistys ja sammutusnupista, ja kun firman muut autot olivat varustettu automaattihehkuilla, oli eräs lomatuuruuja ihmeissään, kun viikon käytön jälkeen valitti minulle, että on talon huonoimmin käyntiinlähtevä auto, jota ihmettelin, sillä tuo kaappi lähti aina hyvin käyntiin. Jätkä laittoi joka aamu virrat päälle ja laski kymmeneen ja veti voimanlähteen käyntiin ilman hehkutusta :(
   
 19. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Itellä tullut kans vastaan spontaani akkujen tyhjentyminen, traktorista molemmat akut tyhjäksi ja edellisenä päivänä laturista otettu akku oven pielessä kanssa tyhjänä.

  Sisältä akut ja kerrasta käyntiin

  Ne tyhjenneet akut on vieläkin varmaan 3-4 vuotta myöhemmin vielä belaruksessa paikallaan

  Myöhemmin ehjä auton akku oli mennyt tyhjäksi, ettei ees valot syttyny. Ei ole tehnyt aikasemmin eikä sen jälkeenkään, huomasin sen viikko belkun akkujen tyhjentymisen jälkeen
  Valoja tai muutakaan ei ollut päällä, kun apu akun laittaessa ei mitään ollut päällä ja radio oli tallilla hyllyssä eli ei sekään voinut olla

  Ajo opelista meni kerran akku tyhjäksi yöllä, eikä käyny pakkasella, sekin akku on vielä toimiva kun vaan latasi täyteen


  Hinuri kuskit ja akkukauppiaat voi ehkä ottaa kantaa asiaan ja sanoa onko akkuja/apukäynnistyksiä mennyt tiettyihin päiviin samoihin paikkoihin
   
  Poke tykkää tästä.
 20. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Minkä ikäisiä nuo tyhjentyneet akut on olleet ?

  Joskus yksikin rankka kylmäkäynnistys voi vahingoittaa akkua pysyvästi ja se kyllä toimii muuten normaalisti, mutta ei enää vastaanota eikä varaa kunnolla.

  Kesällä pelaa hienosti mutta parin päivän seisonta ja siihen päälle kylmäkäynnistys niin ei lähdekään. Mulla on ollu joskus tämmöisiä vara-akkuina tallissa ja ei ole raaskinut heittää poiskaan. Jollain 4 - 8A virralla on saanut ladattua aika hyvin lähes täyteen.

  Normaali akku pysyy pitkään toimivana, kun joskus lataa ja pitää akun navat ja ulkopinnan puhtaana. Jos akku on autossa kiinni niin -napa irti seisonnan aikana.

  IS
   

Kerro tästä muillekin!