Alastaron kiihdytysrata uhan alla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja triniemi, 15.12.2017.

 1. Araldite73

  Araldite73 2nd gear


  Asia on just näin. Pääkaupunkiseudulta rapsakat n.5h ajomatkaa, ei harmita.
   
 2. pinola

  pinola 3rd gear

  Kyllä ilman muuta uutta pintaa että ajot voi jatkua. Kun selviää miten Alastaron kanssa käy ollaan viisaampia mutta nythän se näyttää siltä että Motoparkin merkitys vain kasvaa entisestään. Ei kaikkia kisoja voi Kauhavalla pitää.
   
  supo ja Mikkis tykkäävät tästä.
 3. supo

  supo Gearhead

  Tätä toivotaan mutta jos yksi kisa tippuu pois eli ajetaan 4 kisan SM-sarja jatkossa niin ei riitä kaikille paikoille kisaa.Ei kannata tästä jankata sillä tämä selviää hyvinkin nopeasti eli kohta täytyy monella rintamalla alkaa tapahtumaan sillä kisakausi on aivan kohta!
   
  pinola tykkää tästä.
 4. 930BiT

  930BiT 2nd gear

  No samaa mäkin ihmettelen! Kauhajoen ja Kauhavan väliin mahtuu reilu 100 kilsaa lähes tasamaata..
   
 5. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Kävin haistelemassa tuulia ja taitaa ikävä kyllä olla niin että tämä vuosi on viimeinen kun Alastarolla kiihdytellään.
   
  nalle71 tykkää tästä.
 6. supo

  supo Gearhead

  Mitä ne tuulet kertoivat?
   
  Muokattu: 29.3.2018
 7. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Siihen että drags strippi on ensikesänä ympäriradan varikko. Toivottavasti näin ei ole mutta ei taida olla ketään joka siellä kisoja järjestäisi.
   
 8. kojootti

  kojootti 2nd gear

  Ei ihmekkään jos ei ole, parkkipaikalla kun on vähän hankala kiihdytellä :odsmile:
   
 9. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead


  Kyllähän FHRA:n kalenterissa on edelleen SM-kisa sekä Nitro Nationals Alastarolle merkittynä?

  Edit. Meinasitkin ens kesän jälkeistä kesää?


  En oikeastaan ihmettele jos ajot ensi kesän jälkeen loppuvat, jos radanomistajalla ei ole intoa rataa ylläpitää?
   
 10. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Juu siis ensi vuonna.
   
 11. Keme

  Keme Gearhead

  Mutta ompas varikolla sentään kerrankin kunnon asfaltti!
   
 12. pile

  pile Gearhead

  Supo eikös motopark oo ollu jo vuosia veisi kurkulla ,ei se tään hankkeen myötä lopu jos loppuu . Tätä hanketta on turha syyttää siitä, vaan niitä ahdasmielisiä ihmisiä mitkä tuo koko rata touhun on Savos saaneet tuolle mallille.
   
 13. starcraft

  starcraft Gearhead

  Näin sivusta seuranneena alastaron radan sijainti pohjavesi alueella on tuonut ympäristölupaan ongelmia niin monta kertaa ja monta vuotta etten hämmästyisi, vaikka noin 5-10 vuoden sisällä loppuisi kaikki toiminta. Ehkä parempi tulevaisuus drag racingille on jossain muualla. Tällä hetkellä näyttäisi että Kauhavalla.
   
  qwerty123 ja pile tykkäävät tästä.
 14. supo

  supo Gearhead

  Kyllä se uusi omistaja saanut sen hyvään nousuun ja uudistuksia on jo tullut eli en kyllä syyttänyt Kauhavan hanketta vaan että jos oikeasti on vain yksi kisa kesään niin kiihdytysradan kunnostushomman kynnys on aika korkeella aloittaa.
   
 15. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Näinhän se on. Jokkis ja motocrossi ja muu "hiekan" päällä ajelu on lopetettu jo aikoja sitten. Toi pohjavesialue on vain tekosyy.
   
 16. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Jokkista toki ajetaan vielä mutta asfaltilla
   
 17. Eiköhän niillä eri omistajilla ja muilla tahoilla ole ollut 30vuotta aikaa tehdä, pitää ja kehittää motoparkin rataa eikä se homma siitä nyt mihinkään muutu vaikka olisi kontallaan ja kumartaisi kuinka paljon mekkaan tai minne vain.

  Kyllä laji tarvi vain tämmöisen todellisen piristysruiskeen ja sen että on radan omistaja joka on valmis sijoittamaan rataan satojatuhansia. Eikö siellä motoparkissa ole jo rata ja infra. Luulisi että kun turva yms. jutut on, omistajalla on sen verran likviditettiä että panee radan 2018 aikakauden kuntoon.

  Tosiasia on vain se että sinne motoparkkiin ei enää tule porukkaa vaikka kuinka ajettaisiin SM kisaa. Vaikka kisaajat ajavatkin itselle, on hyvä että kattojärjestölle tulee tuloja toiminnan ylläpitämiseen muualtakin kuin ilmoittautumismaksuista ja joistain sponsori yhteistyöjutuista. Motoparkissa ei tulisi mitenkään olemaan SM kisassa 1000maksavaa katsojaa, se on vain tosiasia.


  Kauhava on taas sijainniltaan erinomainen, eikä ole pitkä matka mistään muualta kuin Inarista, mutta pohjois-lapin ihmisille tämmöinen 800-1000km ei tunnu missään, kun taas etelästä päin tulevalle katsojalle 350km on jo aika pitkä matka (seinäjoki hki 320km). Pitää muistaa että uusi paikka, paljon uutta katsojakuntaa. Oheispalvelut pitää nykyään olla hyvät. Mitä on motoparkissa 50km sätellä? Kauhavalla on huvipuisto, tuurin kyläkauppa kaikkineen tivoleineen, seinäjoen palvelut (jotka vastaavat kauppalehden mukaan yli 130 000asukkaan tasoa), ähtärin eläinpuisto, .... Ihmiset käyttää rahaa ja haluavat erilaisia juttuja kuin 10, 20 tai 30vuotta sitten. Silloin ihmeteltiin kisaa ja artsi nyqvistiä tai sliippareita... nyt halutaan enemmän ja ihmiset ei vaan tyydy pelkkään "penkalla istumiseen".

  Ehdottomasti tulee kaikki fhra:n voimavarat keskittää että uusi EM näyttämö valmistuu, jolloin se on myös parempaa tasoa oleva SM kisapaikka. Ihan varmasti ALastarolla tulee olemaan 1-2 pientä sm kisaa tulevaisuudessakin, uskokaa vain. tai vaikka Malmilla, sehän olisi kuitenkin paikka jonne voi eksyä muitakin kuin kisatiimejä.

  Supo, muista että kauhavan radan turva-aidat, mahdollisen pinnoituksen (radassa on muuten 60-80cm paksu laatta, ei roudi !), katsomojuttuja ja muuta infraa. Niitä ei rakenna FHRA, jos nyt oikein ymmärsin kaikki mitä juttelin johtokunnan edustajan (JS) kanssa.
  FHRA vain sitoutuu järjestämään kisoja, jolloin jäjestäjä saa sijoitustaan takaisin yöpyjinä, kisatuloina ja muina tienesteinä.
   
  GS, pantera, pile ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. KohtalainenPaja

  KohtalainenPaja 2nd gear

  Tästä kun vielä nuoriso innostuu niin saadaan taas täydet kaaviot joka luokkaan niinku 30v sitten;) Ja paikalle pitää päästä ku on jo käyty Motoparkin ja Alastaron avauskisat.
  Kyllähän tämä antaa huikeat mahdollisuudet taas lajille. Joko juhannuskisat takas kalenteriin:odbiggrin:
   
 19. nalle71

  nalle71 Gearhead

  Outoa kirjoitusta ensinnäkin Motoparkin katsojamäärä on varmasti isompi kuin vastaavan sm-kisan Alastarolla. Ihmettelen suuresti tuollaista kirjoittelua on Motoparkissa ollut omistajia mutta, koska epävarmuus esim.dragrace kisojen järjestämispaikkana syö motivaatiota sekä pelko taloudelliseen ahdinkoon joutumisesta on kova kuten esim.tämä kuluva vuosi otettiin yksi kisa pois vaikka kalenteriin oli jo kisa elokuulle Motoparkkiin jo merkitty juuri tälläisten temppujen takia en yhtään ihmettele, että dragrace ei voi hyvin Suomessa mäkin jo ehdin innostua asiasta mutta nyt tuon aunuksen kirjoituksen myötä tulin toisiin ajatuksiin
   
 20. Eläpä ny ala nimittelemään. Luepas uusiksi teksti, totta se vain on. Minäkin olen siellä motoparkissa 2-3vkoa viettänyt n. 1vkon pätkissä tehden talkootöitä (fhra:lle) ja tunnen entisiä omistajia. Jos omistajat olisivat oikeasti halunneet sijoittaa omia (jos on omaa rahaa) tai hankkineet ulkopuolista sijoitusta, olisi rata mennyt eteenpäin.

  Nyt kannattaa vain ottaa pää puskasta, ja lopettaa Niilo Ylivainiomainen Motoparkin ylistys.
  Eikä kaikki ole kiinni omistajasta vaan siellä on saman tyyppiset ongelmat kuten Alastarolla eli melupäivät on ollut jo 20vuotta motoparkin ongelma.

  EIKÄ KUKAAN OLE KIELTÄNYT MOTOPARKIN OMISTAJAA/OMISTAJIA TEKEMÄSTÄ FHRA:N KANSSA SOPIMUSTA VAIKKA 5-10VUODEKSI, KUN VAIN OSOITTAA MITÄ INVESTOI SITÄ ENNEN RATAAN JA INFRAAN.

  Harmi jos sulla alkuinnostuksen jälkeen "lopahti". Minä tulen esittämään useille tahoille mainosyhteistyötä kauhavan drag racing kisoihin, tästä se vasta alkaa pitkä projekti FHRA:lle ja radan omistajalle. Harrastajamäärät tulevat nousemaan, se on varma.
   
  pile tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!