Aleron vesipumpun vaihto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja 68FuryIII, 9.1.2009.

  1. 68FuryIII

    68FuryIII Gearhead

    Kone 2.4. Onko kukaan vaihtanut vesipumppua? Epäilen että rikki kun joku rupes äänteleen aamulla ja hihnankiristin on jo vaihdettu. Osamyyjä povaili, että joutuu irrottaan pakosarjan ja jakopäänkopan? En pääse nyt kurkkaan pellin alle että miten on ja osat pitäis tilata. Jakopään kopan tiiviste maksaa rockautossa pelkästään 50$ :-?
     
  2. hukkis

    hukkis Gearhead

    Ei tarvii purkaa pakosarjaa ja koppia,lähtee alakautta irti.Pumppu on kolmella pultilla jakokopassa kiinni,pitää olla sellanen U-mallinen lenkki jolla saa sen takimmaisen mutterin auki.Irrotat lohkoon tulevat pultit ja putki irti,ni pitäs pumppu lähtee.Muistaakseni automaattilootallisessa alerossa aika paljon vitt... anteeks ahtaampi ku esim. manuaali trans sportissa.
     
  3. 68FuryIII

    68FuryIII Gearhead

    No hyvä homma, nimittäin pelkästään jakopäänkopan tiiviste maksaa 75€ :eek:
    Täytyypä kokeilla vaihtaa pelkkä pumppu.
     
  4. J.J

    J.J Gearhead

    Alerossa tarvii purkaa jakopää vesipumpun vaihdossa, transsportissa ei tarvitse,joten toi yllä oleva ohje ei päde kuin transsporttiin.
     
  5. 68FuryIII

    68FuryIII Gearhead

    No voihan per... Tiedätkö millainen toi tiiviste on, onko toivoa saada ehjänä irti ja takas vai tilaanko uuden suosiolla? Mites toi pakosarja kun osamyyjä povaili, että senkin joutuis irroittaan?
     
  6. J.J

    J.J Gearhead

    kumitiiviste se on ,joten ehjänä sen pitäis irrota. Pakosarjan joutuu irroittaan ainakin ohjeen mukaan,käytännön muistikuvaa ei ole.
     
  7. 68FuryIII

    68FuryIII Gearhead

    Muistinpa juuri että mullahan on korjauskäsikirjakin :oops: Tuli joskus ebaysta tilattua kun ostin auton. Joutuuhan sen jakopään tosiaan purkaan ja irroittaan pakosarjankin. Tilasin northernautopartsilta kilkkeet just. Kiitos vastauksista.
     
  8. hukkis

    hukkis Gearhead

    Perskule ku muistelen vaihtaneeni tollaseen pumpun koppia purkamatta,mieleen vaan jääny et ahtaammat paikat ku manuaalissa.Tää mun muisti ei kyl oo rautaa...
     
  9. 68FuryIII

    68FuryIII Gearhead

    Kattelin kuvia niin periaatteessa jos saa ketjun pysyyn suht paikallaan se vois onnistua. Täytyy kokeilla ilman kopan irroitusta piruuttaan ensin ja sit jos ei onnistu niin purkaa vasta sitten.
     
  10. 68FuryIII

    68FuryIII Gearhead

    Noniin nyt on pumppu vaihdettu ja olihan se aika työläs operaatio. Joutuu purkaan pakosarjan ja jakopäänkopan. En usko että vaihto edes voisi olla mahdollista ilman noitten purkamista. Varsinkin ilman jakopään purkamista.
     

Kerro tästä muillekin!