Allekirjoita vetoomus autoilun puolesta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Pertti K, 2.2.2019.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    "Autoliitto on toiminut suomalaisten autoilijoiden edunvalvojana ja äänitorvena jo vuosisadan. Työssämme nojaamme pitkään perinteeseemme katse suunnattuna tiukasti tulevaisuuteen.

    Sadan vuoden merkkipaalua juhlimme meille sopivaan tyyliin: työn merkeissä teidän kanssanne. Olemme koko vuoden tien päällä juhlavuoden kiertueella.

    Kun näet keltaisen automme, tule tapaamaan meitä ja allekirjoita samalla juhlavuoden vetoomuksemme. Vetoomus luovutetaan liikenneministerille satavuotissyntymäpäivänämme 19.11.2019."

    Auto on arkeni mahdollistaja
    Auto mahdollistaa, että pystyn hoitamaan kaikki päivän menoni niin arkena kuin vapaa-ajalla. Autoilun tulee mielestäni olla nyt ja tulevaisuudessa mahdollista, hyväksyttävää ja kustannuksiltaan kohtuullista.

    Allekirjoitus onnistuu myös tuolla:
    https://www.autoliitto.fi/100-vuotta-vetoomus
     
    arskazone ja z 900 tykkäävät tästä.
  2. litres

    litres Gearhead

    Ok juttu, mutta joudunko vihervassareiden teloituslistalle jos allekirjoitan tuon?:D
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    En lupaa mitään...
     
  4. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Silläkin uhalla laitoin nimen.
     
  5. z 900

    z 900 Gearhead

    Nimi on listassa....................
     
  6. rocketman

    rocketman Gearhead

    Vetoomuksen muutamaan yleistason vaatimukseen on pääosin helppo yhtyä.

    Mutta muuten Autoliiton edunvalvonta näyttää olevan ensisijaisesti perusperheenäidin ja pikkutakki-isän tavisautoilun ongelmiin kantaa ottaminen, pakollisia poliittisesti korrekteja ilmastonmuutos- ja turvallisuussivulauseita unohtamatta. Minun silmiini AL on kovin konsensushakuinen ja ehkä jopa sovinnainen osa suomalaista liikennehallinnon establishmentia. Ymmärtääkseni AL valintatilanteessa poistaisi uusien autoveron vaikka se tarkoittaisi (vanhan kaluston) käyttömaksukorotuksia. Vetoomuksessakin esitetään "autoilun kustannuksia ei nosteta kohtuuttomasti" -- loogisesti tarkoittaen, että autoilun kustannuksia voi AL:n mielestä nostaa, joskaan ei "kohtuuttomasti".
     
    Gary Grand, DX, duel ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Nii. Itte ajan päivittäin päijäthämeestä pääkaupunkiseudulle töihin , siis arkipäivisin. 100 km suuntaansa. Lisäksi tulee 50 viiva 100 kilsaa siirtymiä kohteesta toiseen.

    Dieseliä palaa siis tollaset keskimäärin 600l kuukauvessa. Talo polttaa 2000l ögää vuodessa, et tollasta. Tehkääs mulle semmone sähköhärveli millä hoidan päivittäiset asiat kustannustehokkaasti ilman että palellun lähes kuoliaaksi, mitä talvella dieselvehkeellä ehkäisen käyttämällä autoani ajoittain.
     
  8. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mitä tääkin on?

    -autoilun kustannuksia ei nosteta kohtuuttomasti

    Miten vaikka olisi "autoilun kustannuksia ei nosteta yhtään" tai "autoilun verotusta tulee laskea"?

    Autoliitto taas näemmä ihan jonkun muun asialla kuin autoilijan. En kyllä voi allekirjottaa mikäli jätetään portti auki liikenteen verotuksen kiristämiselle ja verhotaan se vielä tollasen epämääräsen sanan "kohtuuttomasti" taakse. Tosta ehkä on pääteltävissä että autoilun kustannukset ei tällä hetkellä ole autoliiton mielestä kohtuuttomat ja nostovaraa esim. liikenteeltä kerättäviin veroihin on vielä.

    Missäköhän kohtaa autoliiton "kohtuus" tulee vastaan?
     
    belair66, talonmiehen vapaapäivä, Rotten ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Esim pitkät kalsarit tulis halvemmaksi tossa kohtaa.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    [​IMG] tossa ois pyörät ja tyylikkäämpi kuin mopar.

    Jostain vaan keksii moottorin tuohon niin sillä ajaa työmatkat ja kotiin sisälle kun ajaa niin lämpeää talokin.
     
  11. golden rocket

    golden rocket Gearhead


    täs mennään vähähän samalla aaltopituudella mutta ainoo mikä häirii oikeesti niin mikä tuo mun harrikkaan äänet jos sen sähköllä pitäs liikkua on näitä pulmia tässä nyky ajassa.
     
  12. Yoda

    Yoda 1st gear

    Pelekäävät jo leivän loppumista, liitto-oravat.
     

Kerro tästä muillekin!