Aloittamisen suunnaton vaikeus!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jarona, 22.2.2014.

  1. jarona

    jarona Gearhead

    Onko teillä samaa ongelmaa aloittaa?
    Pitäisi ruveta nuffin moottoripukkia hitsaamaan
    mutta ei vaan natsaa lähteen tuonne ulos tuiskuun...
    Otin eilen töistä kunnon hitsikoneen chevyn perään kun
    oma 125A Esab vittuilee mutta jotenkin se aloitus
    vaan on taas niin tuskallista, josko sit huomenna... :-?
     
  2. rb

    rb Double Gearhead

    Hetkittäin joo.

    Kiva katsella telkkarista olympialaisia vaikka just nyt sieltä ei mitään tulekkaan, mutta sillä verukkeella voi helposti ylipuhua itsensä lykkäämään asioita...

    Eli toistaiseksi laiskuus vie helposti voiton, mutta se kostautuu tossa kevään korvilla...
     
  3. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Kyllä todellakin,huomenna sitten,huomenna se on huomenna jne.Mutta toisaalta sitten välillä kun saa sen inspiksen niin ei huvittas lopettaa.
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ei se alottaminen niin kauhean helppoa ole, odotan sitä inspistä korjata käyttiksen kuskin sähkölasi jo päälle toista vuotta


    Ja palikat on ollut jo valmiina kohta 4 vuotta, et tekis etupahveihin 3-tie kaijutin asennukset
     
  5. Ruumis

    Ruumis 3rd gear

    Pontiacin lootaöljyt pitäisi vaihtaa, 99 T16 saabin lisämittariasennukset, ja isoin projekti -89 bonneville pitäis tehä.. Ei se inspiraatio kyllä kauhean korkealla ole mennä asentelemaan räntäsateeseen.
    kyllä ne siitä valmistuu...
     
  6. palontie

    palontie Double Gearhead

    Tappista on välillä!Odotin minäkin 4-5vuotta valun kuivumista kellarissa ennen kuin sain laatoitettua,Hyvä puolihan tässä oli se että varmuudella valu oli kuivunut:)
     
  7. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Mulla on talliin matkaa 180km. Ajattelin aluksi, että välimatka tappaa koko projektin, mutta toisin kävi. Olen huomannut, että motivaatiot ovat aina tapissa kun lähden taas viikonlopuksi hitsailemaan. Eli ns. projektiähky ei ole vielä iskenyt.
     
  8. taunusstyle

    taunusstyle Gearhead

    itellä on niin pieni talli,että talveksi aina pakko keskeyttää kaikki rojektit että voi tarvittaessa käyttää sitä muuhunki hommaan pakkasilla.tämä järjestely pitäny itellä ainaki motivaation yllä,mutta kieltämättä hienona kesäpäivänä hiukka kyrsii
     
  9. Blower 69

    Blower 69 2nd gear

    No nyt on hyvä ketju,saa edes jostain "vertaistukea" tälle omalle aikaansaamattomuudelle...ku ei vaan irtoo,vaikka suunnitelmia olis niin paljon että ei taida yks ihmisikä riittää niitten toteutukseen,ainakaan tällä tahdilla :-?
     
  10. jarona

    jarona Gearhead

    Suuret kiitokset teille jotka jakavat saman aloittamistuskan!
    Sain sen verran virtaa aikaiseksi että hitsasin rattorin,
    pukkasin lumia pihalta, vaihdoin öljyt chevyn koneeseen
    ja lapion toisen harrasteauton kinoksesta esiin.
    Tuossa toisessa autossa automaattilaatikko ei löydä pakkia,
    eli sekin pitäisi jossain vaiheessa...
     
  11. paja1

    paja1 Double Gearhead

    ei se mitää vaikeeta ole. mulla ainakin on aloitettuja projekteja vaikka kuinka :rotfl: kukahan ne tekis vaan joskus valmiiks :odroll: oma elinikä ei varmaan riitä kaikkiin
     
  12. JariV

    JariV 2nd gear

    Uusi projekti on aloitettu. Pitkään sitä tuli suunniteltua ja tänä viikonloppuna aloitin tekemään runkoa. Virran määrä kasvaa aina sitä mukaa kun uutta osaa saa kiinni. Kilpa-auto kyseessä.
     
  13. Gummisti

    Gummisti Gearhead

    Heh :) vanha-90 starkki vani on odottanut purettuna maalausta nyt joku 7-8vuotta. Taitaa olla jo kone jumissa :D Ostakee hyvä projekti :rotfl:
     
  14. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ford 2000 tartti koneremontin, mutta ei ollut inspistä eikä oikein rahaakaan. Aloitin sitten väkisin ilman tietoa kummastakaan.

    VIRHE!

    Siellä se on maannut palasina yli 10 vuotta, kohta kai 15.

    Ei mistään tule mitään ilman inspiraatiota. Vessaremontti (iso) olisi pitänyt tehdä 20 vuotta sitten, mutta aloitin vasta alkuvuodesta kun iski vihdoin inspis, oli aikaa ja rahaakin.
    Kappas vaan, se on jo loppusuoralla. Aiemmin aloitettuna olisi ollut katastrofi.

    Sisäisen inspiraation pystyy korvaamaan vain kaksi asiaa. Raha tai vihainen vaimo. Ja ehkä ns. "viime tipassa".
     
  15. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Se eka aloitus uuden projektin kans on helppoa kun on jotain uutta ja ihmeellistä pihass/tallissa. Auta armias kun ollaan siinä tilanteessa että PITÄÄ mennä talliin kun projekti seisoo muitten (pakollisten) hommien tiellä niin kuin mulla nyt toi Thames. Hampaat irvessä PITÄÄ vääntäytyä talliin että saa auton pois sieltä. Ei kivaa vaikka onkin hauska auto tulossa. Buikki tarttis katsastusremonttia (ei muuta kuin kaasarin säätö), G-30 pitääs saada kilpiin ennen kevättä ja Oldsi Täytyy saada vihdoinkin 2014 takaisin ajoon.......

    Älkää hommatko liikaa projekteja :odroll: :soosoo:
    Nimimerkillä: Yhdeltä mieheltä ei jää kuin yhdet jäljet :eek:
     
  16. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Tuosta jälkimmäisestä rohkenen olla vahvasti eri mieltä :odroll:
     
  17. rb

    rb Double Gearhead

    Toi "viime tipassa" pätee ilmeisesti aika monella tiimillä tuolla kisakalusto puolella.

    Tiedetään hyvissä ajoin että kauden ensimmäinen kilpailu on sinä ja sinäpäivänä, mutta silti viimeisellä viikolla on helvetillinen kiire, että saadaan ylipäätään kampe kasaan ennen viikonloppua.

    Omista kommelluksista tulee mieleen kun aikoinaan siirryttiin Steet Bikeen niin kevään korvalla kilpuri aihio oli vielä tallin nurkassa muttereina.

    No.... Kundi oli sopinut että saa silloisesta kesätyö paikastaan pyörän lainaksi mutta kuinka ollakkaan, kun sitä mentiin perjantaina duunipäivän päätteeksi noutamaan, se oli just myyty!!!

    Sitten alkoi ankara puhelin rumba et oisko kellään mitään. No yhdeltä kaverilta löytyi vanha osittain purettu rataraakki, joka oli viimeksi kolme vuotta sitten ollut tulilla, mutta irrallaan olevat osat kuulemma löytyisi jostain tallin nurkista.

    Ei kun sinne vaan sitten ja entisöinti talkoot pystyyn. Pitkähkön osien etsiskelyn ja ruuvaamisen jälkeen pyörä oli vihdoin kasassa ja koekäyttöä päästiin suorittamaan naapuriston iloksi siinä yöllä kahden aikaan, joten lauantai aamuna oltiin jo hyvissä ajoin Alastarossa...
     
  18. Damned

    Damned Gearhead

    Ikuisuusprojekteja saa edistettyä - ja motivaatiotakin heräteltyä - tekemällä jotain pientä valmiiksi asti. Ihan sama mitä, kunhan teet sen loppuun asti. Itellä nuo keskeneräiset hommat tuntuu pahiten syövän motivaatiota. Kiva kun edes jotain on saatettu loppuun, vaikka se sitten olisikin vain pieni osa jostain isommasta kokonaisuduesta.
     
  19. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Auttaa kun huijaa itsensä tekemään ensin jonkun pikku homman, vaikka moottoria käyttää pitkästä aikaa. Ei ole liian iso työ vaikka ei yhtään nappaa. Sen kun saa tehtyä niin voi taas palata sohvalle. Akun johdot kiinni ja pitkä starttaus. Lähteehän se lopulta, kyllä soi komeasti. Akku tuntui vähän vaisulta, pitääpä hakea pitkästä aikaa laturi, ja sille jatkojohto. Mutta nyt on tekemään ruvettu, jatkokaapeli ja työkalupakkikin auton vieressä niin samallahan tässä voisi jne.
     
  20. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Mulla taas olisi intoa puuhata vaikka kokoajan noiden härveleiden kanssa, vaan siihen käytettävissä oleva aika ontodella rajallista. Työt sotkee harrastuksia. Vaan niinhän se loputon kierre menee että on intoa ja aikaa, niin ei ole rahaa. Kun on rahaa ja intoa, ei ole aikaa. Ja rahaa ja aikaa ei ole kun lottovoittajilla. :D Pitänee lotota ahkerammin. :)
     

Kerro tästä muillekin!