Alumiinilohko?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Lyhkäne, 14.10.2003.

 1. Lyhkäne

  Lyhkäne 1st gear

  Päivää gurut
  Missäs hevosvoimamäärissä alumiinilohko alkaisi olla kilpailukykyinen ton valuraudan kanssa?
  Entäs runkolaakeripukit? Onko mitään järkeä laittaa katukäyttöön alumiinisia runkolaakeripukkeja?
  Saavutetaanko alumiinin käytöllä ko. kohteissa muuta etua kuin painonsäästö?
   
 2. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Guruista tiedä, mutta yritetään vastata edes jotain.
  Siinä vaiheessa kai kun se rautalohko ei enää kestä, eli ei ihan heti.

  Jenkit väitiit, että noi alumiinipukit on ainoa keino mopsin kakspulttisessa isolohkossa välttää lohkon ratkeaminen joka niiden mukaan tapahtuu ennemmin tai myöhemmin kun tehoa on 600+ heppaa. Alsaveivit auttaa siihen myös, eli pehmentää iskuja, ja tollaset TF aluveivit kestää katukäyttöä kuulemma rajattomasti. En ole itse kokeillut, mutta kyllähän ne painaakin sen mitä rautaveivit. Omissa koneissa noi runkopukit on laukkailleet aika tavalla, nyt on käytössä alumiiniset pukit ja toistaseks on toimineet hienosti.
   
 3. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Eikä rautalohkoa moittiminen käy, painaa vaan. Alulohkoissa on omat ongelmansa, putkien tiiviys, ratkeilut eri paikoissa, tyyp. nostajien seutu, vuodot jne.
  Kyllä hyvä "käytetty" eli stressit poistettu valurautalohko on ihan jees.
   
 4. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Riippuu vähän mihin käyttöön se alsalohko on tehty ja missä käytössä ollut.
   
 5. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Niin, yleensähän ne on aika revittyjä. Jo hinta/huoltovinkkelistä katukäyttöön alu on kuitenkin ehkä aika exo.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tuleeko mieleenne Suomessa jenkkejä kadulla joissa olisi alu-lohko. Tarkoitaan siis viri pelejä (hemit yms) ettei joku taas pääse viisastelemaan :smile: Oliko Lahdessa tai jossain tarinan mukaan joskus Challenger kadulla Keith Blackillä !
   
 7. superbird

  superbird Gearhead

  Oliko Lahdessa tai jossain tarinan mukaan joskus Challenger kadulla Keith Blackillä !
  [/quote]
  Kyllä lahdessa sellainen pitäis olla.
   
 8. country sedan

  country sedan Gearhead

  Eikös se ole vanha mäskimoottori johon on tehty vesitilat? Ainakin huhun mukaan..
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Eikös nuo Indy MAXX lohkot ole alumiinista, Mopemanilla on sellainen Valiantissa.
  http://www.usacarclub.net/keskustelu/vi ... tart=15&29
   
 10. mg

  mg Gearhead

  niitä ei ole montaa, mutta omaani en millään haluis laitta rautasta; tosin kyllähän rautalohkonkin kanssa tulee katu-uskottavuutta? ..
   
 11. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Kaikissa vanhemmissa mäskimoteissa, ja jopa TF moteissa on vesitilat, niissä vaan ei käytetä vettä. Niissä vaan on märät putket, ja ne vanhat lohkot tahtoo olla enempi tai vähempi paikattuja ja ne on erittäin tunnettuja taipumuksestaan vuotaa kun vestilat täytetään vedellä. Alsalohkot elää aina jonkinverran ja vaikka tollanen märkäputkilohko jonkin aikaa pitäiskin, niin tilanne saattaa muuttua milloin hyvänsä. Katukäyttöön tarkoitetut alsalohkot on kuivilla putkilla, eli sylinteriputket on umpialumiinissa, seinämän takana on alumiinia eikä vettä. Niitä saa sekä Fordiin GM:n, että mopareihin. Tunnetuimpia valmistajia lienee Keith Black, jolta löytyy sekä GM:n iso-, että mopar hemi- ja wedgelohkoa kuivilla putkilla. Pikkulohkojakin löytyy alumiinisina ainakin mopariin ja letukkaan.
   
 12. Lyhkäne

  Lyhkäne 1st gear

  Eli siis jos haaveilee siitä yli 600 heppaisesta katumoottorista, niin alumiinilohko ja - runkopukit ovat yksi varteenotettava vaihtoehto?
  Mut sit varmaan tolla tehotavoitteella vois ainaskin MoParissa unohtaa Edelbrockin alumiinikannet? Pitäisi siis harkita Indyn tahi Brodixin kansia?
   
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tuo alulohkon käyttö jää useille meistä nimeenomaan haaveilun tasolle. En tiedä tarkkaan mitä Keith Blackin lohkot tänä päivänä maksaa, mutta luulenpa että pelkkä lohko ja jotkut hyvät kannet niin 10.000$ on jo palanut rahaa. Sitten kun pitäisi ostaa vielä jotain sisuksiakin sinne. Varmaan halvempi olisi tilata valmis paketti jenkeistä, mutta ei sekään täys aluna halvaksi tule.
   
 14. triniemi

  triniemi Gearhead

  Ei tollasilla tehoilla vielä alsalohkoa tarvita, rautanen jälkituotantolohko kestää varmasti sen 600hp ja rahat niihin osiin jotka sitä tehoa tuo vähän reippaamin kuin se pelkkä lohko.
   
 15. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Noissa alsalohkoissa on kyllä teräspukit. Ja samaa mieltä triniemen kanssa, ei tollasta alsalohkoa ihan heti tarvitse. Ellei sitten sellaista TARVITSE, mutta kauheesti järkisyitä sille on hyvä keksiä. Mulla järkisyyks käyköön, ettei rautalohkoja ollut satavilla kun sitä tarvitsi, muuten olisin taatusti hommannut rautasen ja säästänyt jonkun tonnin.
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ei tolle alsa lohkolle oikein muuta perustetta ole kuin keveys, kyllä se siamesed-lohko kanssa kestää. Mäski- ja nitrokoneissa se lohko menee joka tapauksessa vaihtoon jossain vaiheessa.
   
 17. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  ....ja sen takia niitä on markkinoilla suht edullisesti koko ajan. Siihen näennäiseen edullisuuteen on syynsä.
   

Kerro tästä muillekin!