Alumiinin valamista

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Aulis Hämeenkorpi, 21.10.2020.

 1. Minulla olisi uusi muotti valmiina yhteen osaan. Onko tiedossa kohtuuhintaista alumiinin valajaa?
  Valatin öljypohjia tuolla Virtojen alapuolella, mutta oli vähän laatuongelmaa ja toimitusajatkin ihan mitä sattuu. Tais hintakin muutella viimeisissä erissä siitä mitä oli sovittu.

  Aulis H.
   
 2. tinareki

  tinareki Gearhead

  Olen valanut omaan käyttöön vähemmän vaativia osia ja samalla tutustunut pariin valajaan Jyväskylässä.

  Millaisesta osasta olisi kysymys?
  Voisin tiedustella eräältä mp-harrastajalta, joka on suhteellisen kokenut alumiinin valaja, olisiko hänellä kiinnostusta tilaustyöhön.
   
 3. Lättäpää Fordin osia olisi kyseessä. Ennen käytin Aution Simoa Orivedeltä. Aluksi laatu oli OK, sitten keskinkertainen, viimeinen kerta tuli semmosta paskaa että ei niistä saa mitään koneistettua.

  Jos on joku kiinnostunut hiekkavalua tekemään, muotti on valmiina ja kun panee sähköpostia niin panen kuvia. (aulis.hameenkorpi@laakeri-center.fi tai auliz@kotinet.com).

  Aulis
   
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Kun tuli tuo tekijä esiteltyä, niin miten hän suhtautui asiakkaan palautteeseen? Lupasiko uudet tilalle tms?
   
 5. Ei luvannut ja hintakaan ei pitänyt mitä oli sovittu. Enkä kysellyt, maksoin ja ajattelin että tämä oli nyt tässä ja vein tekemäni muotin samalla kerralla kotiin.

  Simo omisti aikoinaan ison valimon. Möi sen ja sai siellä käydä valamassa ns viraapelina. Mukava ukko oli ja tietoa paljon kymmeniltä vuosilta, arvostin kyllä. Alkoi puhumaan ihan pehmeitä ja ajattelin että onko hänellä joku muisti tms. tauti, never knows. Sitten ei enää oikein pitänyt aikataulut, hinnat, laatu. ja kun kyselin perään, veti herneen nenään. Ei hänen olisi tarvinnut rahallisesti tehdä enää mitään, niin paljon miljoonia sai kun möi valimon. Viimeiset oli niin kieroja valuja että kun plaanasin tasopinnat ei materiaalipaksuus keskeltä ollut enää mitään eli verkonpainoja. Huomsi itsekin sen että en ollut tyytyväinen niihin kun niitä pyörittelin siinä ja katselin kun alkoi tiputtelemaan hintaa periaatteella "no, anna niistä ...." vaikka en tingannut, koska oli sovittu oikea hinta ennen yhdenkään valamista.
   
 6. juhapih

  juhapih Gearhead

  Nyt on tuokin valimo siirtynyt muihin maisemiin, joten toiminta ilmeisesti tältä osin on loppunut kokonaan, vaikka valuhommista on maininta eräällä häneen liittyvällä nettisivulla.
  Laatu tosiaan heikkeni. Tuttavallani, joka teetti suurehkoja valumääriä, oli samoja ongelmia. Nyt on toinen toimittaja.
   

Kerro tästä muillekin!