Alustava kisakalenteri vuodelle 2021

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja homer, 20.10.2020.

 1. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Pari vuotta sit ajoin sen läpi ja syytä hiljentää monttumerkkien kohdalla. Mutta ei se hirveän paha ole.
  Ja Juvan kautta jos ajaa, siellä on 5 tien remontti käynnissä, että se voi hidastaa matkantekoa jonkun verran. Päällystystöitä, Juvalla siltaremontti yms. Mutta Mikkeli-Juva on pääsosin nykyään 4 kaistasta.
   
 2. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Kiitos kaikille tiedoista...

  Tykkään itse (jostain syystä) ajaa tuon Kalvitsa - Narila reitin kautta... Viimeksi vain ajanut siellä päin elokuussa 2019... Motoparkin kisaan (ja takaisin)...

  Kysyin vain sen vuoksi, että joskus (männä vuosina = 80-luvun loppupuolella sinne välillä ajellut :) ) on ollut tien päällyste huonossa kunnossa.
   
  Muokattu: 2.6.2021
 3. Aulis Hämeenkorpi

  Aulis Hämeenkorpi Gearhead Bannattu

  Mää meen Kauhavalle aina Lapua Uusi-Quinean kautta. Siinä on välillä Pernaa ja Raamattukin. Itse asun Kapernaumissa ja Kolkatta ei ole täällä päinkään. Paskaa tietä ja paljon liikennettä, mutta eihän ne tänne rahaa anna eikä perusta suojatyökeskustehtaita kun ovat jo aikanaan todenneet että sakeat pohjalaiset pärjää omillaan ja ne menee vaikkei ois ku kärrypolku.
   
 4. homer

  homer Gearhead

  Missä kunnossa lienevät tiet Auliksen kotiseudulla mutta Savossa ainakin nuo pienemmät asfalttitiet ovat liki kaikki varustettu päällystevaurioita merkeillä. Osan kunto on niin huono että tietä tuntematon saa oikeasti pelätä autonsa puolesta. Moottoripyöristä puhumattakaan.
   
  Rami_Vaan tykkää tästä.
 5. Rebel_1996

  Rebel_1996 2nd gear

  Missä lie pitää mies kotiaan, mutta kommenteista päätellen (ketjussa kuin ketjussa) hänellä on kaikki parasta.
   
  Rami_Vaan, Catiska, exchevelle ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Kiitos...

  - Siinäpä se syy siihen miksi kyselin...

  Tuppaa olemaan nuo tiet täällä etelässäkin (ruuhka Suomessa) välillä yllättävän päällystevaurioisia... muutama päivä sitten erään kehätien poistumisramppiin oli ylättäen ilmestyny iso kolo... kolahti ikävästi kun en huomannut ajoissa...
   
  Muokattu: 4.6.2021
 7. supo

  supo Gearhead

  Etelästäpäin ennen Juvaa noin 20km hitaampaa pätkää mutta hyväkuntoista eli tietyö käynnissä!
   
 8. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Taidan sittenkin ajaa Kalvitsan kautta, sillä se on jonkin verran lyhyempi pätkä ja ainakin google mapsin reittiohjeen mukaan ei pääse kääntymään 459:lle Juvan ABC:n kohdalla... lieneekö se silta kokonaan pois käytöstä tietyön takia? Onko kellään paikallista tietoa?
   
 9. supo

  supo Gearhead

  Pääsee eli ajetaan sillan yli ja sieltä on opastus eli ei hätää!
   
 10. Herje

  Herje Gearhead

  Itse jos tulisin etelästä nousisin Mikkelistä ramppia ylös ja Haukivuoren kautta.
  Hyvä leveä tie ja ei peltipoliiseja.
   
 11. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Tarkoitako tietä 72 ja sitten Kalvitsan risteyksen ohi tielle 4595?

  Oma ajatus on tosiaan ajaa 72:lle Mikkelin jälkeen ja käätyä sitten jo Kalvitsan kautta 4591:lle ja ajaa sieltä sitten 459:lle.

  Lähes aina olen ajanut sitä kautta.

  - Vain muutaman kerran olen ajanut Juvan kautta (silloinkin yleensä vain toiseen suuntaan).
   
 12. Aulis Hämeenkorpi

  Aulis Hämeenkorpi Gearhead Bannattu

  Seinäjoki. Jarrumiehenkatu 5. Tervetuloa kahville niin käydään katselemassa päälystysvaurioita ja niitä on ihan heti omakotitaloni lähelläkin. Mittanauha mukaan jos kehtaat tänneasti tulla.

  On muuten vitun hyvin asiat. Silloin ei ollut kun pitivät onnettomuuden jälkeen tajuttomana ja parsivat kasaan. Pitää muistaa että joka päivä kannattaa vihellellä ja tehdä VAIN ASIOITA JOISTA PITÄÄ, niin minä ainakin teen. Jos lähden vkl katsomaan motoparkkiin, niin eiköhän niitä teitä vaan mennä oli ne hyviä tai paskoja. En tiedä kuin huonoilla vehkeillä porukka ajaa, jos pitää niin tarkasti käydä läpi metri metriltä mistä kautta menee. Tai sitten menevät semmosella vauhdilla että pitää olla täydelliset olosuhteet. Sitä se on kiireellisessä elämässä, minulla ei ole kiire mihinkään. Jos tie on paska, sitten mennään se pätkä hiljempaa.
  Vitun helppoa.

  Rebel 1996, ei tarvi tuoda kahvinisua mukana, meillä on aina tarjottavaa poikkeaville (ja normaaleille)
   
 13. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Opastus ei ole se ongelma minulle, enemmänkin se, että menee paljon aikaa joko kiertotie- tai valohässäköihin.

  - Matkaa on kumminkin vähän alle 300 km Kalvitsan reitin kautta ja Juvan kautta n. 310 km joten mahdollinen ajansäästö (vaikka onkin pieni) on n. 10 minuuttia (joka venyy helposti jos tulee noita liikennejärjestelyjä matkalle) ... Antaa 10 minuuttia lisäaikaa :) kierrellä varikkolla ennen rundien alkua (kuulun niihin jotka katsoo myös junnujen rundit)...

  Lopullisen päätöksen teen kumminkin vasta kun olen matkalla Mikkelin tienoilla.
   
  Muokattu: 8.6.2021
 14. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Jos on Caltracsit tai reaction barit autossa, tai muute vaan matala, tai 30-profiiliset renkaat suosittelen välttämään Kalvitsan sietä, mutta kyllä normi Avensiksella sieltä sen 50-80kmh nopeudella päässy. Siinä turpeenotto kohdalta pariin otteeseen aika pahat heitot, jos ajaa toista sataa saa auton ilmaan...
   
 15. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Kiitos...

  Alla on 195/65R15 renkaat (ja autokin on normi perheauto) joten ei pitäisi olla noita 'ongelmia'.

  Se turpeenottopaikan kohta heittoineen on vanhastaan tiedostettu, joten eiköhän se siitä mene sujuvasti hiljentämällä niissä kohdissa.

  Nyt täytyy vain toivoa, että kelit säilyy riittävän hyvinä myös viikonloppuna jotta pääsee nauttimaan kilvan ajosta ja tunnelmasta.

  Toivottavasti nähdään eka 5 sekunnin aika nitroprätkällä Motoparkissa. Mielenkiinnolla odotan myös uudistuneen 'Sirpan' tuottamaa äänimaailmaa ja aikoja (toivottavasti myös Paljakan 4-silinteristen nitropyöruen enkka siirtyy hirtoriaan viikonloppuna).
   
 16. Herje

  Herje Gearhead

  72 tietä Mikkelistä kohti Pieksämäki.
  Ja sitten 459 kohti Virtasalmea.
  Saa ajaa hyvää leveää baanaa ja ei peltipoliiseja.
  Tietysti jos haluaa ajella kärrypolkuja niin sitä isompi numeroiselle tielle vaan.:D

   
 17. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Ahaa... tarkoitit tuota (käytännössä Pieksämäen kautta koukkaavaa) reittiä .... No se tuo n. 25 km lisämatkaa, joten saa ajaa aika hiljaa välin Kalvitsa - Narila, jotta tuo reitti olisi nopeampi... Se 4591 on mielestäni sangen leveä tie, ollakseen noin isonumeroinen tie... Ainoa asia jonka tilasta minulla ei ole ajankohtaista tietoa (viimeksi ajanut sitä kautta elokuussa 2019) on mahdolliset päällystevauriot koko matkalla Kalvitsa - Narila ja niiden kovien heittojen tila lähellä niitä (entisiä? ) turpeenottopaikkoja.

  Eli käytännössä ajan joko Juvan kautta tai Kalvitsa-Narila reitin kautta... Päätän fiiliksen mukaan lähellä Mikkeliä kun ajan Motoparkkiin tulevana viikonloppuna.
   
  Muokattu: 8.6.2021
 18. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Juvan kautta. Perinteisesti aamukaapelit laskettu abcllä ja siitä lyhyt matka radalle
   
 19. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Jos Mikkelistä ajaa kohti Pmäkeä, turha mennä 459 risteykselle saakka. Vaan kääntyy aikasemmin jo Väisälään ja ajaa 4591 tietä lähelle kirkonkylää ja sieltä kohti Motoparkkia.
   
 20. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Sepä 4591 on juuri se reitti (72:lta Kalvitsan liittymästä Narilan liittymään asti 459:lle, josta on vain 5 km Motoparkin liittymään) mitä ajattelin käyttää.

  - Kyselin vain sen nykyistä kuntoa kun on lähes 2 vuotta siitä kun viimeksi ajoin sitä pitkin Motoparkkiin.
   

Kerro tästä muillekin!