Aluvanteiden maalaus mustaksi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja WBBC, 20.1.2016.

  1. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    kirjoittakaa niitä esimerkkihintojakin jos olette palveluja käyttäneet. että tietää edes suurinpiirtein hintaluokkaa mitä mikäkin maksaa.. sitä kilikali spray mustaa kun saa kympillä ..kotona maalattavia "plastidippejäkin" muutamalla kympillä. mitä tuollaiset puhallukset ja jauhemaalaukset ja vanteiden hydrodippaukset sitten ovat maksaneet?
     
  2. G20

    G20 Gearhead

  3. G20

    G20 Gearhead

    ..ja hinnat selviää varmasti parhaiten tekijöiltä kysymällä kun tahtovat olla pintakäsittelyssä aina vähän tapauskohtaisia. Jälkimmäisen sivuilla asiallinen yhteydenottolomake johon voi jopa lisätä kuvatiedostoja.
     
  4. karza52

    karza52 1st gear

    Kannattaa muistaa että ruosteet ei lähde soodapuhalluksella
     
  5. G20

    G20 Gearhead

    Onnistuu tuolla hiekallakin.. ;)
     
  6. miguelo

    miguelo Gearhead

    No niin, kiinnostaisi kokeilla ensimmäistä kertaa näitä pikkufiksaukseen sopivia kumimaaleja. Maalauskohteena siis ylimääräiset alumiinivanteet, jotka voisi kokeilumielessä ruiskuttaa mattamustiksi. (vanteilla asennettuna ja tasapainoitettuna kelpo kitkarenkaat)

    Näitähän on saatavilla niin aerosolimuodossa, kuten myöskin perinteisissä litran purkeissa.
    Joissain lukemissani ohjeissa suositeltiin ruiskuttamaan neljään kertaan pinnoite, jotta kerrospaksuus ja peittävyys on riittävä.

    http://www.motonet.fi/fi/tuote/6000625/RUBBERcomp-Kumimaali-Matta-musta-400-ml

    Mitenkäs jos pinnan vetää hyvälaatuisella siveltimellä, saako siedettävän lopputuloksen ja peittävyyden aikaiseksi vähemmällä vaivalla ja kerroksilla. Onko maali siveltynä ns. "itsetasoittuva"?

    Ilmeisesti kestävät aika kohtuullisen hyvin rispaantumatta, toki tässäkin hommassa on pohjatöillä ja rasvan/lianpoistolla suuri merkitys hyvän lopputuloksen kannalta.

    Jollain foorumilla ei liikaa kehuttu Maston - maalipurkkien suuttimia, mutta lieneekö näissä markettitavarana myytävissä eroavaisuuksia, vai onko yksinomaan maalarin taidoista kiinni kohtuullisen lopputuloksen saavuttaminen?

    Kyseessä siis vanteet jotka pitäisi hieman päivittää siistimmiksi, vaatimustaso ei muuten järin suuri ole.
     
  7. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Ite vedin caminon etupuskurin tolla rubbercompilla ja ihan saa siedettävän jäljen kun vetää pari-kolme kerrosta. Muistaa vaan antaa kuivahtaa välissä :)
     
  8. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Nii ja lisäyksenä siis että oli spray-versiota
     
  9. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    mun vanteet jäi ärsyttävän tahmeiksi kun maalasin ne mastonin kopiodipillä.. kaikki lika ja pöly tarrautui kiinni heti ihan likaisia sormenjälkiä myöten kun asensi paikalleen. jäivät käytöstä heti parin viikon jälkeen kun alkoi täplikäs ulkonäkö ärsyttämään kun huuhtelukaan ei pessyt kunnolla puhtaaksi. nyt ovat sen puolenvuotta kuivuneet joten en tiedä miten ovat kovettuneet sinä aikana.

    noh ens keväällä kuulee sitten miten kestivät talviajon. lainasin ne vanteet kaverille.

    ps. sen piti olla hopeinen sävy "korkista päätellen", mutta olikin sinertävää tumman harmaata kumia kun paikalleen ruiski.
     
  10. jorkat

    jorkat Gearhead

    yritin ettiä kuvia, mut en löytäny. tod. huolellinen pesu + bräkleenpyyhintä.

    mattamustaa vannemaalia monta ohutta kerrosta. tähän päälle kirkaslakkaa monta ohutta kerrosta niin tulee semmonen flyygelipinta. asiakas ainakin tykkäs.
     
  11. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Uusissahan noi kilikalit ja kumit vielä voi toimii huolellisella putsauksella, mutta vanhoissa, joissa jo jotain jälkeä niin ei. Niissä ei toimi kun huolellinen puhdistus juuria myöten ja oikeilla maaleilla tekeminen.
     
  12. fenix

    fenix 3rd gear

    Maalasin muutama vuosi sitten lasikuituspoilerin Mastonin rubbercomp spraylla. Helppo maali kun ei valu kovin herkästi ja tuli sileä pinta. Tosin kirkkaana ostettu maali jätti mattapinnan. Ei tullut tahmeaa pintaa. Kolmeen kerrokseen riitti yksi purkki ja maalipinta pysynyt nyt ~5v. Lähes muuttumattomana. Mutta eipä spoileri ole kulumiselle altiskaan. Parista kulmasta kulunut pienet läikät pois.
     
    Muokattu: 28.10.2017
  13. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Joo ei kestä Mastonin Rubber Comp juuri minkäänlaista kulutusta, eikä aina oikein kevyttä kosketustakaan, kaveri noita on kokeillut huonolla menestyksellä...ihme juttu sinänsä kun mainostavat sitä just työkalujen kahvojen maalamiseen yms ?

    Ite kokeilin sitä mustaa Maston Wrink-ryppymaalia alumiini pinnalle...hyvä idea, mutta jotain meni siinäkin pieleen...
    Purkkia ravistelin mielestäni riittävän hyvin, mutta sylki vaan sellasta valkoista vappuserpentiiniä ensin arviolta puolisen purkkia pihalle, sitten tuli jo vähän mustaakin mukaan ja sitten menikin jo suutin lopullisesti tukkoon....tiedä olisiko sitä pitänyt hautoa ensin lämpimässä versiämpärissä sen että purkin etiketti alkaa vähän irtoamaan vai mitä ? :odeek:
    Se "vappuserpentiini" oli juuri samanlaista kun niistä serpentiinipurkeista tulee, ilmeisesti juurikin se on se ryppymateriaali....musta oli kaiketi se maaliaines.

    Jotenkin tuntuu että Maston:lla on hirveä hinku kehitellä noita erikoisia maaleja, mutta toimivuus ei ole aina kovin taattua :odconfused:
    Mastonin normaalit spraymaalit taas ovat jopa poikkeuksellisen hyviä, purkeissa hyvät suuttimet jne. :odcool:
     
  14. Toope

    Toope 2nd gear

    Ittellä taas päinvastasia kokemuksia,mulla toiminu ok,mut ohjeista piittaamattomana 6 kerrosta ollu hyvä (kilikalipullosta)
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Jos kestävät haluaa niin ehdottomasti jauhemaalaus, ei ole hinnankiroissa. Kertakokeiluun sitten ehkä tuo rubberi.
     

Kerro tästä muillekin!