ALV ja jenkkituonti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 15.1.2018.

  1. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    "Verohallinto vastaa 1.1.2018 alkaen tavaroiden maahantuonnin arvonlisäverotuksesta niissä tilanteissa, joissa maahantuoja on merkitty arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Maahantuojan on oma-aloitteisesti laskettava maahantuonnin arvonlisävero ja ilmoitettava ja maksettava se Verohallinnolle. Tulli-ilmoitus annetaan edelleen Tullille."

    https://www.vero.fi/yritykset-ja-yh...arvonlisaverotus/maahantuonnin-arvonlisavero/

    "Tuonnin arvonlisävero maahantuonnissa EU:n ulkopuolelta

    Tullin toimivalta maahantuonnin arvonlisäverotuksessa muuttuu 1.1.2018. Maahantuonnin arvonlisäverotus siirtyy Tullilta Verohallinnon tehtäväksi niissä tilanteissa, joissa maahantuoja on merkitty arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.Toimivaltamuutos koskee tavaroiden tuontia Suomeen EU:n tulli- ja veroalueen ulkopuolelta tai EU:n tullialueelta mutta veroalueen ulkopuolelta, esim. Kanariansaarilta. Maahantuonnin arvonlisäverotuksesta vastaa Tulli, jos verovelvollinen ei ole arvonlisäverovelvollisten rekisterissä sillä hetkellä, kun veron maksamisvelvollisuus syntyy. "


    http://tulli.fi/yritysasiakkaat/tuonti/tuonnin-arvonlisavero
     
  2. ihka

    ihka 2nd gear

    Aiheen vierestä.
    Jos auton ostaa virosta esim auto24.een kautta ja hinnan perässä lukee alv 0% niin joutuuko Suomessa maksaa alvin tai virossa kun ritsan tuo Suomeen?
     
  3. Hai

    Hai Double Gearhead

    Suora vastaus kysymykseen on: EI, (mutta Viron alv.:n maksat)

    Asia riippuu siitä kuka ostaa.
    Jos yritys ostaa jotain EU:sta (mistä vaan, vaikka nyt sieltä Virosta), voi se ostaa sen alv. 0%, mutta silloin ei tietenkään muodostu kirjanpitoon vähennettävää alv:ia kaan. Lisäksi yritykselle toisen maan alv.:n takaisin hakeminen on mutkikkaampaa, kuin tehdä suoraan 0% kaupat.

    Virolainen (tai minkään EU-maan) yritys ei voi myydä kenellekkään EU-kansalaiselle alv.0%, vaan joutuu perimään ko. maan alv-kannan mukaisen veron ja tilittäämään sen omaan maahansa. Toisaalta EU-kansalainen ei joudu maksamaan uutta alv.:ia omassa maassaan. Ja auton kohdalla puhutaan nyt hankinnan arvonlisäverosta.
     
  4. mcmies

    mcmies Gearhead

    Paitsi jos auto on alle 6 kk vanha tai alle 6000 km ajettu. Silloin maksaa alvit Suomeen.
     
  5. Hai

    Hai Double Gearhead

    Toi onkin mielenkiintoinen rajaus.
    Mites menis seuraavan lainen tapaus?

    Auto, alle 6kk ja 6000km. Osto EU-maasta, ostaja suomalainen yksityishenkilö ja tuo Suomeen.
    Ostaja maksaa siis Suomen 24%alv.
    Saako hän haettua alv. palautuksen sitten myyntimaasta? Kun lähtökohtaisesti tavis ei voi ostaa alv.0%:lla EU:ssa.
    Jos ei, niin kaikkein hölmöin kauppa ikinä, jos tuohon miinaan astuu.
     
  6. mcmies

    mcmies Gearhead

    Saa haettua alvit takaisin lähtömaasta. Joskus aikanaan siinä oli "hiukan" jumppaa, mutta nykyään siihen kai on olemassa ihan toimiva prosedyyri.
     

Kerro tästä muillekin!