AMC Marlin, onko näitä Suomessa + infoa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Motor & Parts, 20.8.2014.

  1. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Pikku pojasta asti olen ihaillut kyseistä autoa. Jotenkin tuo auton korin virtaviivaisuus ja sulavuus on aina pysäyttänyt. Olisi kiva nähdä kyseinen auto omin silmin luonnossa.

    Onko näitä Suomessa yhtään? Millainen osa saatavuus näihin on? Onko tekniikka ihan perus AMC:n? Missä hintaluokassa kyseiset autot liikkuvat?
    Yleisimmät tyyppiviat?

    Tuossa nyt jotain kysymyksiä mitä tuli mieleen. Olisi kiva kuulla kokemuksia kyseisen auton omistajilta jos vain mahdollista.

    Kiitos paljon etukäteen :)
     
  2. ss-65 2d coupe

    ss-65 2d coupe 3rd gear

    Näky tuolla forssan picnikis ainakin yx....Eiköhän noita kuviakin joku ottanu, mutta en tiedä jäikö marlinia kuviin (koukkuun)
     
  3. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Kirjauduppas www.amccf.com sivuille ja kysyppäs siellä samaa, niin omistajia/tietäjiä on vastailemassa...
     
  4. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

  5. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Kyllä tuotiin ihan uutenakin Suomeen,vm 1965-66 vaan sitä hienointa(minun mielestäni)eli 67 mallia ei ainuttakaan,vaan eipä sitä tai muitakaan vm paljon tehtykään=harvinainen peli.
    Tuontimääriä en tiedä tai niiden varustelua,mutta eiköhän täällä tiedetä :D :D

    Ykä Bremer kaupannut tuomaansa projektikuntoista -67 Old Cars World firmassaan,tiedä onko vieläkin?

    Tekniikka ihan perus AMC alkaen 6 koneisista 232 ja V8:287,327(2versiota)ja uudet 290 sekä 343 V8 loppuaikoina.
    Lootat:3 lovinen manuaali,Overdrive Twin-Stick,Flash-O-Matic sekä 4-lovinen manuaali.
    Valm.määrät 1965:10.327kpl 1966:4547kpl 1967:2545kpl

    Ovat siis pikkasen harvinaista tavaraa myös maailmalla,hinnat+arvostus nousussa ja persoonallinen valinta ellei halua ajaa niillä TOP 20 malleilla.

    Ainakin tuossa Tammerfestin aikoihin tuli Mansessa käydessäni ihmeteltyä todella hienoa ,vanhaa punamustaa Suomi Marlinia(-65)rautatieaseman parkkiksella,siinä taksitolpan vieressä.

    Terveisiä vaan omistajalle jos lukee ja tyylikkäästä+harvinaisesta autosta onnitellen!
     
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    Muistelen Turussa olleen ainakin punaisen ja sinisen yksilön, nettiauton kaltaista.

    Hantta
     
  7. perkele

    perkele Gearhead

    -65 löytyy tallilta,yv:llä lisää.
     
  8. BlackBird90SC

    BlackBird90SC Gearhead

    Tämmönen haukkoi henkeä tampereen keskustassa 2007:

    [​IMG]
     
  9. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Stadissa frendilläni on yks marlini palasina, mut sille ei oo tapahtunu vuoskausiin yhtikäs mitään...
     
  10. Ranex

    Ranex 3rd gear

    tuo NR-317 tuttavuuteni alkoi kun se oli Nurmeksessa, en enään muista mistä se sinne joutu, sitten omistaja muuutti Joensuuhun automaalari kouluun ja samalla auto joutu koekappaleeks, tuo viimeinen candy mirra väri tuli tuohon pintaa joskus-85 - 87 välillä, samalla tehtiin koneremontti, kaikki liikkuvat uusiksi, omistajan mielenkiinto lopahti siihen kun 80:n vauhissa oikee vetari katkes yllättäen, orkkis vetaria ei löytynny joten siihen laittiin classikin ohkasempi vetari ja renkaanpoltto jäi sitten siihen.
    Marlinhan on siitä saakka ollu samalla Tampereelaisella harrastajalla, tosin viimeisen viidenvuoden omistajuutta en tiedä.
    tekniikkahan tuossa on 327 automaatilla(BW 35, numerosta en oo satavarma)
    Kyseessä on aito suomiauto jotenkin kummittelee että alta kymmen ois tuotuna noita uutena Suomeen. Tietäjät varmaan on senkin varmistaneet.
    ps kyseinen pirssihän on eka jenkki jolla ajoin ja nosti silloin kuumeen.
     
  11. perkele

    perkele Gearhead

    muistin mukaan 12kpl olis tullut suomeen uutena.
     
  12. perkele

    perkele Gearhead

    väri? kilvet?
     
  13. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Tuota tuli tuijoteltua Joensuussa joskus 70-80 lukujen taitteessa,eipä ollut siihen aikaan juurikaan harrastejenkkejä liikenteessä,niin se maailma muuttuu.
     
  14. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Handen?
     
  15. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Jooh :D :D Just tuo sama kärry josta Blackbird pisti kuvan meille ihmeteltäväksi oli tuo minkä tänä suvena "Mansesterissä" näin.
    Minusta hieno tuo väriteema ja kuntokin näytti tosi hyvältä,siispä eikun "pitää ja päästää"nautiskellen eikä ihan heti tule samanmoista vastaan....

    Jännä juttu kun täälläkin harrastajat keskittyneet haluttavuudeltaan niihin just määrättyihin sormin+varpain laskettaviin merkki+malleihin mitä isossakin maailmassa ja lopputuloksena niitä sitten löytyykin nykyään runsaanpuoleisesti,tietysti noin niinkuin suhteellisesti ajateltuna ilman mitään jakoja tekniikkaan tai mätsing juttuihin tms,vaan ihan korimalliltaan.

    Enempihän saat jo kiinnostuneiden+uteliaiden huomiota ja paljon halvemmalla näillä vähempi harastetuilla malleilla jotka ei minusta muodollisesti tai teknisesti tms yhtään "huonompia" eikä rupea hetikohta kyllästyttämään liian helppoina+yleisinä kohteina joihin saa kaiken uustuotantona VISA:lla Jenkeistä...
     
  16. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Kyllä vain.
     
  17. perkele

    perkele Gearhead

    onko tämä handen oma hopeanharmaa mustalla katolla?
    seissyt mm.vuosaaren satamassa sekä pitäjänmäellä?
     
  18. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Noissa paikoissa sillä on autoi lojunu, mut marlin oli ainakin jo 2000luvun alussa läpösessä tallissa. Toivottavasti on edelleen, kun taannoin muuttivat uuteen talliin, eikä jääny pihalle. Empäs oo tainnu pariin vuotee heppua nähny...
     
  19. Raider Japa

    Raider Japa Gearhead

    Turussa oli punapää Ollilla tollanen punainen.
     
  20. Riuska-Petteri

    Riuska-Petteri 3rd gear

    Siellähän se Atson ohjastamana liikkui, oli niistä Nurmeksen jenkeistä ehkä parhaimman näköinen. Tosin kovin montaa jenkkiä ei katukuvassa pienessä kylässä aktiivisesti ollutkaan.
    Hurkilla oli Monaco -71, Ollikalla Cougar -68?, Mannella -66? Mustang ja sitten oli tietysti Sahaman -67 Ford XL, joka lienee nytkin ex. nurmeslaisen hallussa. Näin auton viikko pari sitten Bauhaussin parkiksella Vantaalla.
    Olihan näillä samoilla herroilla muitakin laitteita, nuo on päällimmäisenä mielessä. Itsellä jäänyt polte jenkkeihin varmaakin tuon Sahaman 2-ovisen XL:n linjoja ihaillessa.
     

Kerro tästä muillekin!