American Car Show, 10.-13.4.09 Helsinki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Heikki, 22.2.2009.

  1. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

  2. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  3. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :rotfl: En tiijjä onko aikoinaan tää Linkin piirtänyt mies ollu leivän perään, mutta kalan ystäviä ihan varmasti luulis olevan. :wink:
     
  4. M

    M Gearhead

    ei helvetti... :lol:
     
  5. Maria

    Maria 1st gear

  6. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  7. SpW66

    SpW66 Gearhead

    Eestiläinen porukka oli ainakin torstaina paikalla tekemässä ohjelmaa netti-tv:seen, toivottavasti julkaisevat lisääkin materiaalia. Tämä selittänee sen kovin tavallisen näköisen Passat Kombin tuuninkipuolella.
    http://tv.motors24.ee/artiklid/Autospor ... aauto.aspx
     
  8. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    juuri näin !!!!

    JA ensi vuonna 6 halli pelkästään usa -autoille,
    puolet muista tiloista usa autoille , ja loput custom moottoripyörille (ei kyykkymallisille)

    Kyllähän tamperrallakin pärjätään ilman tuuninki ihmetyksiä !

    :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  9. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :odroll: Mää nyy tiijjä... En oo Tuninki ukkoja vastaan ....Enkä mittää, Va ku ommaa lapsuutta muistelee ni Kyllähä ne Isot ooppelit & M taunukset oli kova sana ihan orkkis navetta-muodossaankin.. Ja ne Amatsonit ym. Herätyksen kohteet josta asia lähti! Niitä ku sais hallin täyteen ni jaksas Kajjaanistahi asti tulla! Siis sanoin vaan, jotta olis sellanen vanhanajan... no joo... En sanonu mittää...
    :poff:
     
  10. SpW66

    SpW66 Gearhead

    Silloin muinoin oli kovasti niukka tarjonta jenkkipeleistä, tottakai silloin kelpasi seuraavaksi "paraskin" vaihtoehto. Ja niitä rakenneltiin samojen tyylisuuntien mukaan kuin jenkkejäkin, tai oltiin rakentamatta, kuten mainitsit. Mutta laulu raikui ja poikasten rinta oli kovasti karvainen.
    Lienemmekö katkeria kun nykynuorilla on lelulaatikko paremmin varusteltu, ehkä enemmän pelimerkkejäkin (tai ainakin isällä). Tosin nykyään leikitään puuhamassan ja kuttaperkan kanssa. Rakentaa sitten autoja tai ehostaa tyttäriä. Meidän piti selvitä sillä mitä luonto tarjosi :wink:
     
  11. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Tässä tapauksessa luonto kyllä tarjos parastaan minulle... Nii ja näillä uusilla tulokas malleilla ei oo kyl mittää tekemistä tyylillisesti noiden vanhojen mohikaanien kanssa. Sitä en sano, etteikö se olis hienoo tuo Tuning harrastaminen, mutta olis se toista ku halli olis täynnä muutaki vanahaa kalustoo jenkkien lisäks... Mut niin... Asiakkaita tuskin liikenis yhtälailla näiden unohdettujen Commodorien sekaan joidenka takapenkit haisee just myyntiin vapautuneen keskikaljan löyhkälle... :rotfl:
     
  12. MercComet

    MercComet Gearhead

    Eihän näitä vakavissaan voi kuvata ja kuva on lähinnä vahinko. Muutaman sekan paniikkilaukaus ammuttuna käsillä olevalla välineistöllä kun pelästyin niin pahasti kulman takaa aukeavasta näystä... :poff:

    Hyvä että nuoriväkikin on taas päässyt kameran kampeen kiinni. Hyvä! Näyttää :pinup: -kuvat nostavan päätään... :D
     
  13. Jza

    Jza Double Gearhead

    Hienoja vehkeitähän tuolla tuning -puolellakin näytti olevan. Kuvissa siis. Paikan päällä oli taas se perinteinen helvetillinen kumina, ettei siellä pirukaan kestänyt olla. Ei siis voi puhua bassoista tai äänentoistosta, vaan hallissa kaikuva matala ja päätä särkevä kumina :cry:

    Jos niitä poppikoneita on pakko huudattaa täysillä, niin tarttis olla niille joku pahimpia resonansseja tappava systeemi. Resonanssilevyt seinillä tai jotkut massiiviset kopit. Hulluksihan sitä kotonakin tulisi jos stereoista ei kuuluisi kuin 60 hertsin jurinaa...
     
  14. Car Audio

    Car Audio 1st gear

    Pakko kysyä että käyttekö te lainkaan noissa näyttelyissä joista te kirjoitatte? Täällä on jo useampi väittänyt että Tampereen näyttelyssä ei olisi Tuning-autoja. Kyllä sieltä Tampereen Hot Rod & Rock Show:sta on niitä tuning-kärryjä löytynyt joka vuosi siinä missä American Car Show:stakin. Tampereella tuning-autot ovat pääosin C-hallissa.

    American Car Show ja Hot Rod & Rock Show -näyttelyissä on esillä mahdollisimman laaja kirjo erilaisia kulkuneuvoja (jenkkejä, tuning-kärryjä, autohifi-kärryjä ja moottoripyöriä) jotta mahdollisimman monelle näyttelyvieraalle löytyy itseä kiinnostavaa nähtävää ja maksavaa yleisöä saadaan siten mahdollisimman paljon liikenteeseen. Tuollaiset isot näyttelyt kannattaa kasata "Jokaiselle jotakin"-periaatteella. Valitettavasti pelkillä jenkkikärryillä kyseiset näyttelyt eivät pärjäisi koska kyseisillä messuilla käy myös paljon porukkaa joita jenkit ei kiinnosta pätkääkään. Itse kuulun vaimoni kera kyseiseen ihmisryhmään joten tiedän hyvin mistä puhun. Olimme taas ACS:ssä perinteiseen tapaan 5 päivää (to-ma) emmekä käyneet koko aikana lainkaan jenkkihallissa koska ne eivät meitä pätkääkään kiinnosta. En minä silti ole millään keskustelupalstalla purnaamassa että miksi siellä oli myös jenkkejä. Ymmärrän että siellä pitää olla myös niistä tykkääville nähtävää kuten myös muista aiemmin mainituista kulkuneuvoista tykkääville. Näitä asioita kannattaa aina katsoa vähän avarakatseisemmin eikä pelkästään omien harrastusten ja mielenkiinnon kohteiden kautta.

    Oman kärryn kanssa on tullut oltua ACS:ssä ja Hot Rod & Rock Show:ssa esillä vuodesta 1995 lähtien melkein joka vuosi ja siksi on aika hyvin tiedossa miten kyseisissä näyttelyissä homma toimii ja minkälaisella näyttelykattauksella maksava yleisö saadaan liikkeelle.

    Hyvää näyttelyä kaikille Hot Rod & Rock Show:hun tuleville olitte sitten näytteilleasettajia tai näyttelyvieraita. Ja nähdään jos käytte tutustumassa näyttelyn muuhunkin tarjontaan kuin jenkkeihin.

    Kaikkien tuning- ja autohifinäyttelykärryjen omistajien puolesta

    Car Audio

    P.s. Suosittelen huomioimaan ennen mahdollista vastaustasi miten asiallisesti tämä vastineeni oli kirjoitettu. Jos vastaat niin kirjoita sen mukaan kuin sinäkin olisit sivistynyt aikuinen ja ymmärtäisit että kaikki ihmiset eivät tykkää samoista asioista kuin sinä. Muussa tapauksessa teet hallaa ihmisten mielikuvalle jenkkiautoharrastajista. Tätä palstaa kun seuraavat näin näyttelyaikaan muutkin kuin jenkkiautoharrastajat. Kiitos ja anteeksi.
     
  15. rb

    rb Double Gearhead

    Eli käytännössä niin, että Amerikan auto näyttelyissä pitää olla myös tuuninkeja mutta tuunaus näyttelyissä sitten vaan sitä tuuninkia?
     
  16. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    Käytännössä niin että tuuninki näyttelyssä pitää olla amerikkalaisia että voidaan kulkea American car show nimellä! :odroll:
     
  17. Car Audio

    Car Audio 1st gear

    Menestyvässä autonäyttelyssä pitää olla mahdollisimman laaja kirjo nähtävää jotta näyttely kiinnostaisi mahdollisimman suurta määrä ihmisiä.

    Lähdetään nyt vaikka siitä tosiasiasta että American Car Show on ollut jo ainakin lähimmät 15 vuotta autonäyttely eikä pelkästään amerikan auto näyttely. Näyttelyn nimi nyt vaan sattuu olemaan edelleen American Car Show kun siitä se homma on alunperin käyntiin lähtenyt. Vuosien varrella näyttely on vain paisunut sisältämään myös muuta kuin vain yhden genren kamaa jotta saadaan enemmän maksavaa yleisöä liikenteeseen ja siten näyttely kannattaa paremmin. American Car Show -näyttelyn nimellä on pitkät perinteet ja aikamoinen statusarvo Suomen autonäyttelyiden joukossa. Itse rankkaan sen vuoden tärkeimmäksi autonäyttelyksi kaupallisessa mielessä suuren kävijämääränsä takia.

    Mistäköhän mahtaisi johtua että noissa näyttelyissä joissa on vain yhden genren kamaa (vaikkapa tuuninkia) on vain pieni murto-osa siitä kävijämäärästä mitä esim. ACS:ssä ja Hot Rod & Rock Show:ssa joissa on laajempi kirjo nähtävää? :odroll:

    Ammatinpuolesta näyttelyissä esillä olevana en käy kuin noissa isoissa laajemman kirjon omaavissa näyttelyissä koska ne ovat ainoat joissa käy niin paljon porukkaa että siellä kannattaa olla siten että palkka juoksee koko näyttelyn ajan.

    Ei muutakuin vuokraatte jenkkiautoharrastaja porukalla Helsingin messukeskuksen syksyllä näyttelyä varten ja raahaatte sen pelkkiä jenkkejä täyteen niin näette kuinka suuren tappion saatte aikaan yhden genren kamalla. Näyttelyn järjestäminen kunnon tiloissa kun ei ole ilmaista puuhaa ja yleisöä tarvitsee saada niin paljon liikenteeseen että näyttelyn järjestäminen on kannattavaa. Monen eri autonäyttelyn järjestäjät henk.kohtaisesti tuntevana voin kertoa että menestyvän näyttelyn luominen ei todellakaan ole helppoa tässä maassa. Hatunnosto niille jotka siinä ovat onnistuneet eli sekä FHRA että FHRA Tampereen seutu Ry.
     
  18. SK

    SK Gearhead

    Kyllähän tämän vuotisessa näyttelyssä oli myös noita ah niin muodikkaista mobiilirodeja vähintäänkin tarpeeksi :odroll:
     
  19. MOtorPARts

    MOtorPARts 1st gear


    ehkä joku vielä muistaa aikaa jolloin eri jenkki merkki kerhot yhdessä järjesteli omaa näyttelyä.
    viimeinen näyttely peräti helsingin jäähallissa, mutta ei tainnut oikein kannattaa :cry:
    tuskinpa syy oli ajankohta eli syksy :-?
     
  20. vw79

    vw79 3rd gear

    Ns jenkkiautohallissa oli kyllä paljon muutakin kuin V8 pohjaisia autoja, joten kyllä siellä kannattaa kovaksi epoksoituneen spoilerimiehen/naisenkin käydä.

    Oulun näyttely lienee hyvä esimerkki miten lähes 100% usa cars only näyttely menestyy. Olisko peräti suomen kolmanneksi suurin "jenkkiautonäyttely"?!

    vaikka tunnustaudun ns yhden merkin harrastajaksi, olen muiden suuntausten perään aika nautraali. mielenkiintoiset/hyvät/erikoiset jnekit kiinnostaa siinä missä tuunatummatkin eurot/japsit.

    jos jotain miinusta pitää hesän näyttelystä ( jälleen kerran ) sanoa, niin se on se ylikovaa luukuttaminen. en tiedä saako kyseisten autojen omistajat kiksejä tai jotain ylikovaa soittamisesta, mutta hyvä tapa kyllä karkoittaa autojen katselijoita toisaalle.

    jos olisin ko näyttelyssä jossain määrin asioista päättävä, näyttäisin kyllä kyseisille osastoille varoituksena loppupäiväksi ( päiviksi ) irroitettua töpseliä sähköpuolelle :argue:
     

Kerro tästä muillekin!