American Car Show 2011

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Mopoilija, 16.4.2011.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    Kyllähän toi kokonaisuudessaan maksaa. On kokemusta itselläkin näyttelyiden kiertämisestä osaston kanssa. Vaikka kuinka halvalla yritti tehdä niin aina siitä kuluja tuli. Toki se oli samalla yrityksen markkinointia ja joskus sai näyttelyssä jopa niin paljon myyntiä aikaan, että tulot kattoivat kulut, mutta se oli harvinaista. Silloin aikanaan laskin, että myynit on ollut OK jos sai keskimäärin 30 penniä näyttelyssä kävijää kohti myyntiä ja 50 penniä kävijää kohden oli jo hyvä tulos.
     
  2. C-barge

    C-barge Gearhead

    Voiks jollekin PR:lle ja näkyvyydelle ylipäätään laskea jotain hintaa? Jos vois, noin suoraviivaisesti ni ei kai kukaan ois esillä missään. Kyl se näkyvillä olo poikii niitä tulevaisuuden asioitakin vaikkei itse tapahtumassa sitä myyntiä oliskaan niin runtinaallisesti. Vaikee vaan mitata, ku ei tiedä et johtuuks nous/paikallaan pysyminen/lasku siitä. Eli en siis tiedä onko kauheesti parempiakain markkinointikanavia sitten olelmassa kun en tostakaan asiasta mitään ymmärrä. Sanon silti. :rotfl:
     
  3. Putte

    Putte 1st gear

    Oot oikeessa siinä, että markkinoinnille on vaikea laskea hintaa. Noi isot firmat mittaa tapahtuman markkina-arvoa esimerkiksi kilpailuvastausten palautusmäärällä tai jaettujen tarjouskuponkien palautumisella. Mittaustapoja on monia, mutta kuinka luotettavia tuloksia ne antavat ei kukaan pysty varmasti sanomaan. Jätäppä sitten markkinoimatta ja luota tuotteen nimeen, niin se saattaa helposti kostautua ja osa jopa saattaa arvella yrityksen loppuneen kokonaan, kun se ei enää näy tapahtumassa, jossa se on totuttu näkemään. Asialla on monta puolta.
     
  4. spinneri

    spinneri Gearhead

    Markkinointia ei voi täysin lopettaa, se on totta. Minun alkuperäinen ajatus oli kuitenkin se, että onko alan pienyrityksillä ja yksityisyrittäjillä varaa enää osallistua American Car Show'hun – kun pienosastojen hinnat nousevat kymmeniä prosentteja? Pahimmillaan jopa 41,7 prosenttia (12 m2 osasto 840 eur => 1190 eur).

    Jollain tapaahan se markkinointiin käytetty raha on pakko useimman yrityksen saada takaisin, ennemmin tai myöhemmin. Pienyrityksien ja yksityisyrittäjien kassassa harvoin on niin paljon pelivaraa, että eurojen palautumista voi odotella pitkäänkin.

    Parituhatta euroa on ainakin itselleni ja minun yritykselleni paljon rahaa. Uskon monen muun vastaavassa taloudellisessa tilanteessa olevan (alan) yrittäjän ajattelevan samoin, vaikka ei suutaan täällä uskaltaisikaan avata – toisin kuin minä. Oliko oman suuni avaaminen sitten tyhmänrohkeaa vai mitä, se jää nähtäväksi. Joka tapauksessa itse joudun miettimään hyvin tarkkaan osallistuuko Spinneri Magazine ensi vuoden näyttelyyn – tällä hetkellä näyttää huonolta, vaikka halu tottakai olisi olemassa.

    Nimim. Putte pystynee samaistumaan asemaani hyvinkin, muistellessaan Street & Race vuosiaan...


    Uusia tilauksia odotellessa

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  5. Putte

    Putte 1st gear

    Toki se raha on jotenkin takaisin saatava, mutta mistä se takaisin tulee tai jää tulematta, on todella mahdoton sanoa ja tietää. Ja pienyrittäjällä ei välttämättä sitä pelivaraa todellakaan ole paljoa, mutta jonkun verran sitä olisi kyllä hyvä olla, tai yritys ei enää ole terveellä pohjalla.

    Omien kokemusteni pohjalta kyllä ymmärrän Jaria todella hyvin.
     
  6. M

    M Gearhead

    juuri niin putte. spinnerikin on yhden miehen yritys...
     
  7. Jasca

    Jasca 1st gear

    Helsinki Motorshow on peruttu taas kerran. Ja VM Motorsport Show kans.
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    Noi peruutettiin jo pari viikkoa sitten. Ilmeisesti autokauppa käy Suomessa hyvin ilman markkinointiakin. :rotfl: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!