American Car Show 29.3.-1.4.2013

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Miksu.1g, 27.3.2013.

 1. 66monaco

  66monaco Gearhead

  joka vuosi samat sävelet, kaikki haukkuu acs mut kummasti siellä aina porukkaa näyttää olevan... vaihtoehtohan on että ei järjestetä koko näyttelyä
   
 2. harri60

  harri60 Gearhead


  Tämmöisen yli 30-vuotta harrastaneen mielestä saa näyttelyssä olla kaikki ylläolevat oheis systeemit. Ei vituta yhtään. Mulle riittää, jos siellä on mukana myöskin muutama ennen näkemätön ja omaan silmään sopiva laite. Hemi Cuda, Peten Cadillac ja sikari paatti äkkiä mainittuna. Miksi aina pitää valittaa näyttelystä, voihan pysyä kotonakin kiskomassa kaljaa ja kattoa kauniita ja rohkeita :rotfl:
   
 3. bogge

  bogge 3rd gear

  Ihan oli hintansa arvoinen näyttely. Ja saipa vielä nauttia tahattomasta huumoristakin.
  Eurokinneripuolella oli auto tontissa ja ilmasäiliöt oli kontissa esillä (juuttikankaaseen
  kääritty). No siihen pysähtyi vanhempi herrasmies ja totesi auton olevan nestekaasukäyttöinen
  kun huomas säiliöt!!!
   
 4. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Kotona pysyin mutta en kiskonut kaljaa enkä katsonut röyhkeitä ja töykeitä.

  Suomi kumminkin on vielä melko vapaa maa ja mielipiteensä saa sanoa myös ääneen. MYÖS ko näyttelyä ja fyyraa koskevat. 8)
   
 5. Porsas

  Porsas 3rd gear

  Tää netti on ihan kiva vehjes. Voisiko ajatella sellaista, että negatiivisen palautteen tavallaan paketoisi muotoon josta olisi jotain hyötyä näyttelyiden puuhamiehille tulevia vuosia ajatellen ? Eli ikään kuin koittaisi unohtaa sen "onx kymppi paljo vai vähä" kuvion ja ehdottaa jotain konkreettista ?

  Tuossahan on nyt ollut aika paljon noita hyviä vaihtoehtoja =>>
  a) lopetetaan kaikki koska kaikki on joka tapauksessa paskaa ja muutama kymppi sinne-tänne on liikaa autoharrastajille.
  b) ollaan tyytyväisiä kun kun tässä pienen suurkaupungin väkiluvun omaavassa maassa, joku vielä viitsii meille kitisijöille yrittää jotain tarjota
  c) otetaan vaihtoehto b + autetaan porukassa noita näyttelyitä järjestäviä harrastajatovereita parempaan/erilaisiin/yhä kiinnostavempiin kuvioihin taas jatkossa.

  Itse olen vaihtoehdon C) kannalla, sillä ilman näitä muutamaa vuosittaista harrastetapahtumaa Suomi olisi jopa vieläkin tylsempi paikka.

  Kiitos vielä kerran omasta puolesta Fyyralle ja jo etukäteen Tampereen, Lahden ja Oulun yms näyttelyiden puuhamiehille/-naisille.
   
 6. JariV

  JariV 2nd gear

  Musta näyttely oli jees, siellä oli kiva kuikuilla. Mutta itsekin jätin tossa jo yllä mainitusta syystä omat uudet kiulut omaan talliin. Josko näyttelyyn tuodaan ulkomailta vetonauloja pitkän matkan takaa niin kyllä se pistää Helsinkiläistä ärsyttämään kun vaivanpalkaksi tulee vain kaksi ranneketta ja jopa parkkeeraamisestakin pitää maksaa. Ei vaan jaksa kiinnostaa tuoda.

  Samaa voi sanoa mistä tahansa näyttelystä Suomessa, ei vain Helsingin näyttelystä. Jos auton näytteilleasettaja on tuhlannut ison kasan tunteja, päiviä ja vuosia sekä aimo tukun rahaa autoonsa ja tuo sen näytille jotta näyttelyjärjestäjä voi tienata rahaa sillä niin itse pidän minimivaatimuksena bensakorvauksia ja hotellihuonetta aamiaisella. Eikä sillä ole väliä asunko samassa kaupungissa, jos haluan sen hotellihuoneen niin sitten haluan. Eipä tartte vaimon kanssa pedata itse petiä ja laittaa aamupalaa.

  Ehkä tällänen pillittäminen on ihan turhaa kun todnäk kaikuu olemattomille korville. Mutta noin mä sen näen. Kyllä munkin kuuluu siitä jotain saada itselleni jos näyttelyjärjestäjä tienaa rahaa mun vessalla. Joskus tuntuu sen olevan kirous että on "kotikylän poikia".

  Mulle on yhtä mieluisa vaihtoehto olla viemättä näyttelyyn mitään ja vaan ajaa autoillani. Sitä varten ne on tehtykin.
   
 7. jusku1

  jusku1 3rd gear

  Täyttä asiaa ^^
  Ei lisättävää...
   
 8. Tseiaar

  Tseiaar 3rd gear

  Täytynee pistää omakin lusikka tähänkin soppaan, vaikkei tämä keskustelu sen johdosta käännykkään mihinkään suuntaan, eikä tämä juupas-eipäsväittely päätykkään :wink: .

  Normaalisti olen tullut ACS:n ns. "seuramatkalaisena", eli lauantaiaamuna on lyöty bussi täyteen samanhenkistä porukkaa, sekä enemmän tai vähemmän juomista. Reissut on olleet poikkeuksetta melko rentohenkisiä, ja verrattain edullisiakin (Fyyran jäsenenä lippu 0€, bussikyyti 5-10 € ja sitten oman käyttäytymisen mukaan muut kulut, eli jokunen kymppi. Yhteensä kulut on jääneet reilusti alle 100€).

  No, tänä vuonna otin erilaisen lähestymistavan aiheeseen, ja lähdimme reissuun perheen voimin. Varattiin Helsingistä hotellihuone pe-su, pakattiin Caprice täyteen tavaraa, ihmisiä + koira. Samalle reissulle sovimme sukulaisvierailuja + kavereiden näkemisiä + tuon näyttelyn. Niinhän vaan vierähti pääsiäisviikonloppu pääkaupunkiseudulla leppoisasti tuttuja tavaten ja sunnuntaina näyttelyssä käyden. Rahaa tämä reissu vei varmasti moninkertaisesti tuohon aikaisempaan tapaan verrattuna, mutta hauskaa oli.

  Näyttely itsessään oli "ihan OK", jotenkin tuntui että kalustoa olisi mahtunut enemmänkin, mut jäipähän enemmän aikaa perehtyä tuohon paikalla olleeseen kalustoon. Hienoja vehkeitä kummallakin osastolla, vaikka nuo jenkkipuolen vehkeet enemmän kiinnostavatkin. Yhteistä näille puolille pääsääntöisesti oli kuitenkin se, että lähes kaikkiin vehkeisiin on käytetty rahaa ja aikaa, että ne on saatu tuohon kuosiin missä nyt olivat. Kuitenkin jotenkin tuosta tuningpuolen hommasta jäi joidenkin autojen kohdalla vähän semmoinen maku, et ostetaan uusi auto, laitetaan siihen alustasarja ja vanteet, jonkun kerhon tarra kupeeseen ja tuodaan auto näyttelyyn ? Liekkö näin, en tiedä, mut siltä vaikutti... Osa oli taas tasoltaan ja muutoksiltaan semmoisia, ettei tämmönen tavan turaaja voi kuin hattua nostaa työn jälkeä katsottaessa.

  Ja sitten tuohon näyttelyn hintaan jos ottas vielä kantaa. Pääsimme näyttelyyn ilmaiseksi, toinen näytteilleasettajarannekkeella ja toinen Fyyran ilmaislipulla, joten liput jäi ostamatta, eli säästimme siinä tuon 50€, ja lapsista ei mennyt maksua kun ovat vielä sen verta nuoria. Pysäköinnistä tuo 9€ on itseasiassa aika vähän, hotelli jossa yövyimme, otti samasta ajasta 18€/ laaki, joten tuohan oli puolilmasta :lol: . Ymmärrän kyllä, että osastojen rakentajilta tuo pysäköinnillä rahastaminen on perseestä, mutta ei tuo 9€ + 25€ oikeasti voi kenenkään harrastebudjettia kaataa, eihän...?

  Eli hyvät ihmiset, nauttikaa elämästänne ja näyttelystä joka on teille rakennettu, kevät ja kesä tulee, kaivetaan harrastepelit liikenteeseen eikä murehdita muutamaa kymppiä mitkä mahdollisesti menivät ajokauden avaavaan näyttelyreissuun :D 8) .
   
 9. debner

  debner 3rd gear

  Jälleen mitä upein tapa viettää yksi pääsiäisen päivistä ja oli paljon halvempaa kävellä näyttelyssä kuin poltella bensaa autolla sama aika, parkkiongelmaakaan ei ollut kun juna pysähtyi ihan siinä kulmilla ja liekö sitten vetäissyt Veturiparkkiin tai jotain...
  Näyttelynkin eteen oli muut tehneet työn, itse sai nautiskella eikä yhtään edes pelottanut taaskaan katsoa jokaista näyttelyn ajopeliä, kyllä on mukavaa kun on helppoo :)
   
 10. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Toi pysäköinti on melko linjassa muihin paikkoihin missä pysäköidä.
  Oma auto oli parkissa hallissa la-su välisen yön ja saldo oli 24€.
  Onhan tuolla messarissakin auto lumelta suojassa.
   
 11. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Jotta käytyä tuli. Ja ensimmäinen kerta kun poikkesin ns. perhe / lasten päivänä. Eikä ollut huonompi juttu. Tilaa mukavasti ja hieman vähemmän väkeä kuin muina päivinä yleensä.
   
 12. jukkis83

  jukkis83 3rd gear

  Kymmenen kertaa on tullut käytyä shöyssä, mutta tänä vuonna jäi väliin. Hyvä että muut laittavat kuvia overdriveen ja tekevät hienoja videoita katseltavaksi. Aika hyvännäköistä kalustoa oli, enkä muista kovin montaa autoa aiemmin nähneeni. Videosta päätellen remmiahdin on must muskeleissa.

  http://youtu.be/4FBJlZIUFb4

  Saas nähdä onko Tampereelle saatu haalittua eri autot.
   
 13. puu

  puu 3rd gear

  Mikään ei kyllä muutu vaikka täällä sanoisi mitä.
  Kertaan kuitenkin edellisten vuosien sanomiseni.
  Näyttely on hyvä, ei kuitenkaan erinomainen.
  Mitään ihmeellistä ei ole nähtävillä ja puuttumaan jäivät taas
  suomalaisen autohistorian osat. Yhtään ei kiinnosta jossain ulkomailla
  isolla rahalla tehdyt näyttelytärpit.
  Yhtään ei kiinnosta jos jollain saksalaisella on rahaa tehdä jotain
  sellaista mitä Suomessa ei ole.
  Kävin tänään joten pääsymaksu oli "vain" 20 euroa. Tuo on törkeää
  rahastamista jos kyse on perheestä jossa on vaikkapa 3 lasta joiden
  sisäänpääsymaksut pitää maksaa. 100 euroa tuollaisesta. Ihan pelleilyä.
  Parkkimaksu 9 euroa noin kolmen tunnin pysäköinnistä on samoin
  törkeää rahastamista mutta vaikka läheltä tulenkin, ei muuta vaihtoehtoa,
  kuin oma auto, ole.
  Muutaman hieno auto, Charger 1968, -58 Buickit, -66 Coronet.

  Tuning-puolen saisi tuolta heittää helvettiin mutta FHRA varmaankin
  pelkää katsojien määrän puolesta joten ei uskalla.
  Kun menee kymmenkunta vuotta eteenpäin ovat tuotamenoa ainoat
  katsojat noita tuninkihenkilöitä ja FHRA kuihtuu itsestään.

  Ei tässä muuta, pettynyt olo.
   
 14. Valsumies

  Valsumies 1st gear


  Taisinpa minäkin miettiä, että miksi maalipinta on niin huono, mutta eikös tämä auto ollut vielä keskeneräinen? Lakkaahan oli laiteltu varmaan sen verran, että myöhemmin voidaan hioa vesissä ja kiillotella huippuunsa. Ainakin itse päättelin näin.

  Muutoin näyttelyyn olisi toivonut lisää kalustoa nimenomaan amerikan autopuolelle ja vähemmän asiaan kuulumattomia myyntipuljuja. Toki onhan järjestäjän saatava jostakin kuluille maksajia.
   
 15. cuda69

  cuda69 Gearhead

  Vaan eikösOuölun näyttelyyn auton tuovalle makseta kilometrit,hotelli,sapuskat ja ilmanen bussikyyti säännöllisin välein näyttelypaikalta kaupunkiin
   
 16. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Parin vuoden tauon jälkeen tuli käytyä ja pidin kyllä näkemästäni.Kalustoo oli hyvin,ainakin itselle.Muutama tunti meni jo siihen isoon halliin. Ulkomaiset showstopperit oli hyviä,nehän ne yleisön tuo!!! Kotimaiset rakentajat muutamaa lukuunottamatta piti jopa konepellit jälleen kerran taas kiinni mikä just kertoo että ei jakseta sinne osastolle panostaa!!! On siellä sitten millainen isolohko tahansa.. Siksi hyvä että joku sen pellinkin uskaltaa avata. Jos orkkisräpellykset vaan kiinnostaa niin suuntaa tuonne Lahden pussihousu näyttelyyn. :D Hinnat ihan ok. Lapsethan pääsi ilmaiseksi,raja vissiin 12v? Mullakin oli kummipoika joka ei juuri kauaa jaksanu seurata niin tulee vaan kysymys että onko sinne pakko raahata jälkikasvua jos eivät siellä välttämättä viihdy?! Jos niinkuin näkee tuonkin asian kulukysymyksenä?Tosin automies taitaa pikkukaverista kuitenkin tulla.
  Parhaat oli :
  Cuda norjasta.
  Camaro jossa makee konehuone,piilotetut johdot yms,piitkästä aikaa panostettu.Kertokoon joku lisää tästä.
  Veneet.Mahtavia ja siinä kiiltävämmässä kova viimeistely.
  Bee one Challenger, läheltä nähtynä, häijy.
  Vihreä HD sieltä kopteripuolelta,maalaus oli erit hieno.
  Kylttikauppiaat,jopa tuli autotalli rekvisiittaa talliin.
  Espoon kaasukauppiaat tms? Hienoa esabin koneita.Hyvän kokoisia pieneen autotalliin.

  Huonoa oli:
  Todella vaatimaton maalausten taso monessa vehkeessä.. Lossit oli taas ollu hyllyllä kun kylkiä oli tehty.Se camaro(pun) oli ihan karmea..Niin oli muutama muukin.Ei sellaista saisi sinne päästää.Taas joka jampan vehkeet kelpaa sinne... Eiih.. Toiset tekee nuolemalla ja toiset ostaa valmiin auton ja vie sinne.Juupa juu.

  Ja jonninjoutavat kauppiaat puuttui,jes. Paitsi taasko tuo erikoisauto vuokraus tullu tänne.Ette kai ole vielä unohtanu "renthal" vai "rental" nimistä putiikkia,joka hävisi aikoinaan.. Ja niin hävis monen rahatkin.
   
 17. Puutera

  Puutera 2nd gear

  Eräs autokonsernin perustaja ja pitkäaikainen johtaja sanoi aikoinaan, että ei valitse itselleen alaisia, jotka ajattelevat samalla lailla kuin hän: samalla lailla ajattelevien alaisten kanssa junnataan paikallaan ja näin ollen ei synny kehitysideoita.

  Eli eikö kaikenlaiset perustellut mielipiteet ole sallittuja yksistään kehityksen vuoksi - myös American Car Show:n kohdalla?
   
 18. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  On tietenkin, mutta jos perustelut liittyvät pysäköinnin kalleuteen tai perustelematta näyttelyn paskaksi haukkumiseen, niin onko se oikeanlaista kritiikkiä?
   
 19. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Onko Top 10:stä jo mitään tietoa?
   
 20. B

  B Gearhead

  Ei taida olla julkista tietoa......
   

Kerro tästä muillekin!