Amerikan Rauta, uusi lehti?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Manomerkkuri, 25.7.2012.

 1. esmi

  esmi Gearhead

  Lehti tilattu heti kuulin, Odotan innolla lehteä, vaikka Cruising on parasta paikan päällä! ;)
   
 2. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  Pönötys Extra.
   
  lintta88 ja faikku66 tykkäävät tästä.
 3. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Sellasta se on nykyään "cruising"...Stadin Cruising kuoli viimestään sillon kun Radio City lopetti Cruising Shown ja jäi pois...sen jälkeen porukka alkoi tungeksia vaan tyhmällä Kauppatorilla.
  Eipä ole tullut edes käytyä vuoden 2008 jälkeen kuin vissiin kerran...Malmilla muutaman kerran, mutta sinnekään ei pääse duunin takia enää.
   
  faikku66 tykkää tästä.
 4. matti R

  matti R 2nd gear

  No mitä se oikea cruising sitten on, tai oli?
   
 5. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  Ollaan taittu mm. Faikku66-Hemmon kans jutustella, jotta olisi ollu semmosta, jotta ajellaan kaupungilla vähän siinä ympäriinsä ilman sen kummosempia suunnitelmia. Välillä parkissa, välillä hodarilla ja porukka vaihtuu sopimoilleen.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 6. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Se o juurikin näi. Pyörittii ympäri kaupunkia, pysähyttii tietyil mestoil tsekkaa onks kavereit parkis, pysähyttii röökille, kiskottii kaljaa, heitettii läppää. Sit taas menoks, jossai vaihees iltaruoka tebaril samal ku tankkas, si taas vaa ajelua, moikattii vastaanajaes, käytii polkee motaril kilpaa, tultii takas kattoo onks parkis kavereit tai hyvii suolalihoi naarattaviks, ja sitä rataa. Aamul kaverit kotio ja nukkuu, ken sattu olee ratis.

  Sitö on oikee cruising. Ja rahoja ei laskettu sillon.
   
  1purehell, 12345678910, sbc350 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. faikku66

  faikku66 Gearhead

  Erittäin hyvin sanottu!Juurikin näin.Tallivierailuilla myös käytiin välillä ja tietysti jossai pubeissakin.Mutta liikkuminen oli se juttu.Ja aamun sarastaessa sitten vaikka Ruskeasuon Teboilille kahveelle ja klo 7 aamul nukkumaan.Joensuussakin oli aktiivista cruising toimintaa aikoinaan.Kaupungilla ajeltiin ristiin rastiin.Välillä torilla parkissa.Sitten vaikka Hotelli Kimmelin vastapäätä olleelle yö Unskalle kahville.Ja ajeltiin koko yö.Aamulla sitten huristeltiin vielä Joensuusta Outokumpuun nukkuja nakkelemaan;).Oi niitä aikoja.
   
  12345678910 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 8. MJF

  MJF Gearhead

  Tämä kuulostaa cruisingille. Pönötys on sitten seuraava vaihtoehto itsellä, jonossa ajot tahtoo jäädä väliin.
   
 9. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Ennen cruising:ssa viihdyttiin myös pidempään.
  Sinne lähdettiin usein joskus klo 20.00 aikoihin ja viihdyttiin aamuyölle klo 03 - 04.00 ja hipsittiin kotiin päin vasta kun aurinko alko nousemaan...nykyään porukat alkaa poistua jo klo 20.00 ja paikka on usein tyhjä klo 22.00...puoliltaöin ei monessakaan paikassa ole enää ketään :odeek:
   
 10. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Samaisesta syystä käytännössä kaikki perjantai illan cruiset on mahdottomia kun duunissa menee klo 20 - 21 niin ihan turha lähteä mihinkään kun ei siellä ole enää kun muutama auto pönöttämässä. Vanhasn aikasn olis ehtinyt ajella 5 - 6h vielä duunien jälkeenkin.
  Yövuoron osuessa kohdalle tuli "palkattua" joku duunikaveri ajamaan yö puolesta...joko maksettiin suoraan tai sitten tehtiin vuoro takas...sen verran Stadi Cruise merkkas sillon.
  Nyt ei viitsi vaivautua vaikka olis lomalla sillon, saatikka maksaa siitä jollekin tuurarille...sen verran on ajat muuttuneet.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 11. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Mutkun... ne on samat äijät jotka kruisingeissa notkuu nyt ja kaks-kolkyt vuotta sitten.
  Ennen kakskymppisenä piti pimustaa, juoda kaljaa, aiheuttaa pahennusta. Nyt neljä-viiskympisenä mennään katsomaan vanhoja tuttuja parkkiksen reunalle ja häivytään ajoissa lämmittään saunaa. Jos viiskybänen riekkuu missään aamuyöhön asti, menee koko viikonloppu ja puolet seuraavasta viikosta pilalle.
   
  tapio.t tykkää tästä.
 12. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Ja harva haluaa olla oman elämänsä öövini.
   
 13. GeeTeeO

  GeeTeeO Gearhead

  Tuota herrojen yllä kuvailemaa aitoa cruisingia kutsuttiin myös "pilluralliksi". Aika kultaa muistoja!
   
 14. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Ei kultaa. Viimeka oon tainu käyä pönötyscruisis 3v si. Ei nappaa.
   
 15. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Kaipa se on porukka tosiaan tullut vanhaksi, eikä nykynuorisoakaan cruising touhu tunnu paljon kiinnostavan.
  Totta puhuen ei mitään hajua mitä ne puuhaa, puhuukin niin ihme kieltä nykyään ettei vanha tajua. Varmaan tämä koko "cruisin kulttuuri" loppuu kohta, viimestään kun lääkäri peruu ajokortit.
   
 16. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Täällä lakeuksilla menneenä kesänä juuri nämä nuoriso oli ne jotka järjestivät kunnon gruisenkeja.
  Porukkaa oli kun letkassa vaihtoivat pitäjää ja siinä oli autoja 100-300.
  Ja nämä tapahtuivat aina puolen yön jälkeen.
  Eihän siellä mitään jenkkejä ollut mut enempi sellaista ei isien autoja.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 17. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Joo, uutisista päätellen pilluralli elää vahvana, varsinkin Kehä Kolmosen ulkopuolella. Jenkki ei vain ole enää kaikkien juttu.

  Kävi niinkuin lavatanssikulttuurille. Jossain vaiheessa (ennen mua) lavatanssit oli maakuntien ainoita paikkoja joissa saattoi tavata muita ihmisiä "niissä merkeissä". Sitten tuli diskot, yökerhot, deejii soitti "jumputusta", perinteisellä paritanssitaidolla ei ollut niin väliksi ja alkoholiakin sai jo tiskiltä. Joten tanssilavajutuista tuli harrastusta. Jengi tuli tansseihin varta vasten tanssimaan eikä juomaan nurkan takana viinaa tai tappelemaan. Näin ollen vaikka ihmisiä oli ehkä jortsuissa vähemmän, ne osasi tanssia paremmin ja lieveilmiöt vähenivät.

  80-90-luvuilla jenkki oli jees ja muodin mukaan kaikilla oli sellainen tai ainakin tunsivat jonkun, jonka kyytiin pääsee. Nyt klassikkojenkkien hinnat on nousseet ja kamalimmat rydöt on päästetty tuskistaan, joten samalla, kun harrastus "ukkoontuu" ja harvenee, niin kaluston taso kokoontumisissa nousee ja lieveilmiöt vähenee, kun ei ole niin "mainstreamia". "Mainstream" porsastelee, kaahailee, polttaa kumia bemareilla jne.

  Jostain syystä tuntuu, että kotimaiseen "mainstreamiin" kuuluu kännissä sikailu, oli sit kyse mistä tahansa vapaa-ajan viettomuodosta, kruisingista, lava-tansseista tai frisbeegolffista.
   
  1purehell, makkepuu, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
 18. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  Tulipa ostettua tuo Cruisin' Extra by Amerikan Rauta. Kuvamateriaalia historiasta ja nykypäivästä. .. ja tottakai myös korjattavaa teksteissä: sivulla 8 Malmin Power Meetissä kuvattu straipattu 67 Impala ei kuvan otto hetkellä ollut enää Samin omistuksessa ja se on Caprice. Pitäisi se malli tuosta kattolinjasta jo tunnistaa. On edelleen samalla omistajalla, harvakseltaan liikenteessä.
   
 19. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Sama aviisi tuli lueskeltua ja jotenkin jäi aika vahvasti pääkaupunkiseutukeskeinen näkökulma koko cruisinkiin.Aika vahvasti cruising eli ja elää edelleen myös muualla Suomessa.Olisi toivonut juttuja,muisteloita ja kuvamateriaalia hieman suuremmassa mittakaavassa myös muualta Suomesta.:rolleyes:Ehkä tässä näkyy päätoimittajan visio ja kotiseuturakkaus vähän turhankin vahvasti...
   
  12345678910 ja jarkko359 tykkäävät tästä.
 20. jarkko359

  jarkko359 1st gear

  Samaa mieltä Ace66 kanssa , tuosta Cruising Extra lehdestä . Kuvat vilkaisin Prisman lehtipisteessä ja hyllyyn takaisin .;)
   
  12345678910 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!