Amerikan takavalo kytkentä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja lucky74, 23.1.2020.

 1. lucky74

  lucky74 2nd gear

  Hakusessa fiksu kytkentäkaavio ns"1 polttimo" takavalolle. Eli kyseessä normaali eurotakavalot joissa johdot vilkulle, parkille sekä jarrulle. Muuttuu nyt yhdeksi kaksilankaiseksi polttimoksi ja tähän tarvitsisi saada ilmeisesti releillä toteutettava
  kytkiskaavio? Vanhoja juttuja aiheesta löytyy mut ei mitn konkreettista kaaviota mistä tämmönen pökkelö mitään ymmärtäs. Löytyskö keneltäkään toteutusta aiheesta?
   
 2. Stang 72

  Stang 72 2nd gear

 3. lucky74

  lucky74 2nd gear

  Tuo öögapallon kytkentä mul onkin jo mutta jos olisi versio missä kyttää jo takaronttiin tulevia piuhoja hyödyksi ja olla silpomatta alkuperästä järjestelmää. Relerivi jemmaan sivuposkeen.
   
 4. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Näin maallikolle suht monimutkanen systeemi. Omassa voortissa oli vähän samat suunnitelmat releistykselle mutta sähkäri sai selvitettyä homman orkkis-systeemillä. Eli vilkun viiksessä erityiset kontaktit jarruvaloille ja vilkuille... ja oliko vielä takavaloille. Kun niitten virtaa pätkittiin kääntymissuuntaan. Tjsp.
   
 5. Ade62

  Ade62 3rd gear

  Kyllähän toi kytkentä toimii ihan takakontista kytkemällä. Laitat sinne kaksi relettä.
  Jarruvalon viet releen kiinniolevan kärjen läpi. Vilkkuvalojen johdot molempien releiden kelalle, sekä aukiolevaan kärkeen.
   
  three hundred tykkää tästä.
 6. lucky74

  lucky74 2nd gear

  Saiskos tähän vielä vähän tarkennusta? Siis kuinka? Onko molemmat releet vaihtavia vai eikö blondi taas kerran tajua selkeää kytkentää?
   
 7. Bukero

  Bukero Gearhead

  mahtaako tuolla kytköksellä vilkkua lainkaan kun jarrua painetaan...
  o_O
   
 8. DslCat

  DslCat Gearhead

  Jos ymmärsin oikein, eli eurovalot jenkkipunaviskuiksi..

  2 vaihtorelettä. Kuvassa vain toisen takavalon kytkentä, eli tämä tuplana
  [​IMG]
  Erikoista tässä on se, että parkit päällä ja vilkku, niin vilkun sammuessa parkkikin sammuu, eli takavalo käy pimeänä. Jarrupedaalia vilkun kanssa (ja parkit päällä) ei sammu kokonaan, vaan parkkilanka palaa kuitenki.
   
  Muokattu: 23.1.2020
 9. lucky74

  lucky74 2nd gear

  Saisko tähän vähän selvemmän kuvan kuin nuo piuhat menee releellä? Tuosta piirroksesta ainakaan mä en nyt ihan kaikkea ymmärrä. Toi vois toimia kun saa tuon parkki syndrooman pois. Voi olla maahäirä?
   
 10. Bukero

  Bukero Gearhead

  tarkennuksena että aina kun vilkun pulssi tulee niin parkki sammuisi ellei saisi maita vahvemman langan kautta, (jarrupuolen rele) koska vilkku katkoo yhteistä maata..eli vilkutuksen aikana jos jarrua painetaan käy koko lyhty pimeenä koska kaikilla navoilla vilkku pulssin aikana sama jännite.
   
  Muokattu: 24.1.2020
 11. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Uusissa autoissa LED etuparkki katoaa vilkun tieltä joissakin malleissa mutta näissä vanhuksissa parkki jatkaa ja "jarruvalo" vilkkuu, mikä on mun mielestäni paremmin tarkoitukseen sopiva toteutus.
   
 12. lucky74

  lucky74 2nd gear

  Tätä kun aikansa pähkäili niin mahtaako toimua? En kokeillut mutta ei taidariittää vaihto aika kärkien välillä siihen että vilkkuisi? Sitten tuon toinen kytkis. Maadotus aiheuttaa harmaita hiuksia sekä lampun sammumista. Eikö oikeasti kukaan ole tehnyt autoonsa takavaloille tälläust selkeä simppeliä ratkaisua?
   
 13. lucky74

  lucky74 2nd gear

  Tämä ei toimi. Ainakin tavallisella polttimolla on niin olematon tuo sammuminen ettei edes kunnolla havaitse.
   

Kerro tästä muillekin!