Amerikanrautoja talvikäytössä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Vilkuna, 26.5.2003.

 1. lincci

  lincci Gearhead

  Morskis
  Enpä muista kirjotinko jo joskus aiaisemmin tähän aiheeseen mutta sanonpahan sen nyt....
  -59 Rancherolla ollaan ajettu jo kolmatta talvea joka päivä töihin ja muille menoille...ja hyvin liikkuu kunhan asennetta löytyy... 8)
   
 2. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Hetken aikaa on talvikäytössä 66 Fleetwood, jahka siitä saa lastentaudit kitkettyä voi pistää talviteloille.
   
 3. Wiljami

  Wiljami 1st gear

  Persketti, tänä aamuna oli 31 pakkasta ja viimeseltä Cutlass arvas ettei kyseessä oo plussa-asteet :D Muuten on kyl pelittäny oikein nätisti talvella, aamusin lähtee töpselistä oikein hyvin ja tommosessa perus -15 kelissä kerkee lämmetä aamun ajoissa sen verran että öljyt on ihan notkeet vielä iltapäivällä kun starttailee uuestaan. Uuden vuoden tienoilla tuli hankittua uus akku tosin, kun aiempi oli autoon yksinkertasesti liian pien (vaikka testerillä katottiin et sinänsä sekii ihan hyväkuntonen).
   
 4. jakezzz

  jakezzz 1st gear

  -31 oli aamulla pakkasta täälläkin...ei ole lohkolämppäriä.
  Ykkösellä käyntiin.

  Naapuritkaan ei enään ole viime vuosina leukailleet (kokemuksesta viisastuneena) kuten aikaisemmin: "ei starttaa jenkki tällä pakkasella kun mäkään en saanu Astraa/Mersua tulille."

  Jos huomisaamuna on samanlainen pakkanen niin taidan kiusallani käydä laittaa puolisen vuotta seisseen vanin savuttamaan pihalle puoleks tuntia...
   
 5. chauffer

  chauffer 1st gear

  Meillä vaan -20, mutta aika kinthaalla oli käyntiin lähtö, ei siis aamulla eikä vielä töistä lähtiessä, mutta sitten pari stoppia ja sillä viimeisellä stopilla vasta neljännellä pyöräytyksellä vaivoin käyntiin... :( Kai tuo reilu 6 vuotta vanha akku alkaa olla tiensä päässä... :D
   
 6. Tseiaar

  Tseiaar 3rd gear

  Multa naapurin Audi-mies kysy että "milläs meinasit saada jenkin käyntiin tämmösillä pakkasilla?" Vastasin että "avaimesta kääntämällä niinku muinakin kertoina" :lol: . Äijän ilme :eek: , priceless... :rotfl:
   
 7. herrakani

  herrakani 1st gear

  [​IMG]

  Talvi on vaan mielentila.
   
 8. Putte

  Putte 1st gear

  Meinaako samalaisen mielentilana kuin ruotsalaistenväittämä hevosista, että ne onkin vaan mielikuvitushedelmiä. :poff:
   
 9. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  No miten se on :pinup: käynyt ??
   
 10. Ponu65

  Ponu65 Gearhead

  No ihan sillee hiljaa ja varovasti :D
   
 11. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Kuulostaa turvaseks... eiku turvalliselta :poff:
   
 12. Ponu65

  Ponu65 Gearhead

  No sain siitä akun just tyhjäks, pitää ladata. Niin ja turvaseks pitää aina pitää mielessä, :D
   
 13. Lauluautonakin palveleva Olds itellä talviautona. Menöö komias sladis. 8) Tänää oli myös eka päivä koko talvena kun vähän meinas tehdä tiukkaa tuo käyntiinlähtö.. Mut miksei tuammoin luottopeli lähtis käymää kelissä ku kelissä. :rotfl:
   
 14. Karck

  Karck 3rd gear

  Ponu on osottautunu ihan luotettavaks keliks. Nyt ekaa kertaa toi vanha akku oli liia sökö starttaa auto. Ladattu aukku sisää ja heti lähti. ^^

  Ja menee tiellä tosi hyvi, muistaa vaa jarrutella ajoissa kelin mukaan.
   
 15. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Seville -93 paras talviauto tähän asti. Eilen Porvoossa aamulla -28 ei liekaa ja tosta vaan tulille, nahkapenkit vaan meinas olla vähän viileet..

  Noissa uusissa autoissa porukoilla lasit jäässä ei vissiin sen vertaa nykyään enää tuota lämpöjä, katselin tossa motarilla eilen ohitellessa.
   
 16. phaloon

  phaloon 1st gear

  Re:

  ... no 10 vuotta nuorempi pitkäkattopuikki pari vuotta ollut ajossa. On ehkä paras talviauto minkä olen omistanut! Käyntiin lähtee ja lämpöä riittää. Pirun hyvin tuntuu pitoa löytyvän vaikka ei ole edes lukkoperää.
   
 17. impala67

  impala67 Gearhead

  olen kuullut että jotkut ajaa ympärivuoden vaikka tsekkiläisillä rimpuloilla. uskomattomia riskejä jotkut viittii ottaa liikenteessä. vanhoilla amerikan losseilla ikäni ajaneena ihmettelen vähän tätä aihetta.

  akut ja akun kengät pitää kunnossa ja puhtaina niin vaikka halvalla viiatilla pärjää- kunhan ei paa ovia lukkoon...
   
 18. artz

  artz Gearhead

  Tämäkin aika taas kohta edessä. Tai ei ihan vielä mutta siellä se häämöttää. Alkanut nyt ensimmäistä kertaa miettimään jotain V8 varustettua amerikkalaista talvikäyttöön. Autonvalinta on vaan joillekin niin vaikeeta, kun ei millään tahdo löytyä kaikki kriteerit omaavaa. Tätäkin ketjua taas selaillut ja lueskellut millä muut ajelevat mutta ei vielä tullut ahaa-elämystä. Kuitenkin joku ruiskulla varustettu, ilmastoitu (huurusten ikkunoiden kuivaus), ehdottoman luotettava pitäisi olla, jossa vielä hinta kohdillaan. Vaikeaa..

  Yhtä -94 5.0 litrasta mustangia katsonut sillä silmällä, mutta ei ole tuon tekniikasta niin tietoa. Millasia noi AODE vaihteistot ja luotettavuus yleensä?
   
 19. Substitute

  Substitute Gearhead

  Mulla taas näyttä siltä että ensi talvi menee '94 Chrysler New Yorker/LHS:llä kun sain sen tekniikanvaihdon vihdoin toteutettua.
  Kutoskonehan tuo on ja siinä on paljon muovia, mutta kyllä se sentään näyttää isolta jenkkiautolta. Ja siihen voi tankata 50/50 suhteessa etanolibensaa.
  Puoliso jatkaa Buick '92 LeSabrella. Kasikonejenkit pääsee kohta talviteloille. Kesän työ ja huviajelut ajelin käytännössä '80 Buick Electra Limitedillä kun tuo Chryser oli häpeämässä kannentiivistevammaisena.
   
 20. 12345678910

  12345678910 Gearhead

  Ai että erikseen talvikäytössä olevaan jenkkiä..no ei oo.
  Mut talvellakin ajetaan ja tällä kertaa vuorossa Voyager AWD ja sämpylä-Caprice.
   

Kerro tästä muillekin!