Amerikkalaisten edustusautojen kartoitus Suomessa.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Forwardlook, 31.12.2016.

 1. Forwardlook

  Forwardlook Gearhead

  Etenkin uustuonnin myötä näiden, usein mustien neliovisedaneiden, arvostus tuntui katoavan tyystin ja autoja uhrattiin korinvaihtoon, tekniikkaryöstöön ja ns laulukäyttöön. Nyt kun aikaa on jo kulunut kelpo tovi niin tuntuu siltä että nostalgia olisi hivenen tuomassa arvostusta takaisin. Nyt alkaa olla viimeiset hetket haastatella ihmisiä jotka olivat näiden kanssa tekemisissä kun ne olivat uusia ja pelastaa vanhoja valokuvia roskalava kohtalolta.

  Eli, jos jollain on tämän tyyppinen auto, kuvia tai tarinoita niihin liittyen niin terve tuloa uuteen fb-ryhmään. Jos ei omaa fb:tä niin voi toki tännekin kuvia lisätä mutta silloin ei pääse muiden kuvista osalliseksi. Tavoitteena on myöhemmin koota näille oma nettisivusto historian tallentamiseksi. Lainaan tähän fb-ryhmän tekstiä;

  "Tämän sivun tarkoituksena on taltioida mahdollisimman monta Amerikkalaista edustusautoa Suomessa loistonsa päivinä ja mitä sitten tapahtui. Vaikka pääpaino onkin mustissa neliovisissa ei muitakaan katsota karsaan etenkin jos niillä on kiinnostava Suomi-historia. Aloita kernaasti oma threadi autostasi, merkki, malli, tekniset tiedot ja kuka omisti uutena. Vanhat kuvat ovat kullan arvoisia. Annetaan näille upeille vaunuille se arvostus mikä niille kuuluu. Tämä on ikävä kyllä paljolti unohtunut uustuonnin myötä. Pukupakkoa täällä ei ole mutta autoja pitää arvostaa ja käyttäytyä sen mukaan. Autojen ei tarvitse olla uudenveroisia mutta tahallaan tuhottuja lauluautoja emme suvaitse. Ja miksi Ahti Karjalainen? No, meilläpäin aikoinaan mustan, etenkin Mopar C-bodyn, lähestyminen aiheutti aina spontaani lausahduksen; "Ahti Karjalainen tulee!". Terve tuloa mukaan!"

  "HUOMIO! Arvon ryhmäläiset, Mikon hyvästä ehdotuksesta vakuuttuneena pyytäisin että jokainen tekee autostaan (1 auto per kansio) oman kansion jonka OTSIKKONA on ; Mallivuosi (neljällä numerolla), merkki, malli sekä rekisterinumero. Jos useampia rekisterinumeroita on ollut niin mielellään kaikki otsikkoon. Jos kävisi niin onnellisesti että materiaalia alkaa kertymään enemmänkin pystyisi näin löytämään tietyn auton helposti sekä myös kaikki kuvat siitä. Tuolta tuntemattomien kansiosta voidaan sitten siirtää kuvia ko auton kansioon. Kiitoksia."

  https://www.facebook.com/groups/662824080566765/
   
  Petri R. ja Tunaman tykkäävät tästä.
 2. [Vasebookkia ei ole,
  Eikä tule
   
 3. litres

  litres 2nd gear

  Ai niin tossa kylillä pyöri aikanaan chrysler newport (?) rekkari oli/on IDL-10 ja on
  vissiin vieläkin hengissä?
   
 4. Marklin

  Marklin Double Gearhead

 5. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Mullakaan ei fasepuukkia ole mutta Rauman paperitehtaan '91 ex-Caprice on. Rauman palvelusvuosinaan tällä oli oma kuljettajakin. Mulla ollut vasta pari vuotta, ajeltu tuolla on varmaan puolisen miljoonaa (mittari ei toimi enää). Alkujaan metallinsininen, korroosiokorjaustohinassa sai mustaa väriä päälleen.
   
 6. Forwardlook

  Forwardlook Gearhead

  Kiitos tiedoista ja linkistä. En muistanutkaan tuota keskustelua, jonkun verran uusia laitteita tullut esiin. Hienoa!
   
 7. Stahl-Ville

  Stahl-Ville Gearhead

Kerro tästä muillekin!