Anu Vehviläinen:Ruuhkamaksut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja human62, 26.1.2008.

  1. human62

    human62 1st gear

    RUUHKAMAKSUT HELSINGIN SEUDULLE AUTOILLE tyhmiä ministereitä kun vasta nyt ovat tajunneet että autoilijoita voi myös tuon kautta laskuttaa. Montako sataa prosenttia autoilusta koostuu veroja tai maksuja??
    Muualla maailmassa on aina suuret mielenosoitukset, mutta Suomalainen on niin kiltti ja häpeää: Köyhät vain valittavat, eikä nyt tietenkään kukaan voi paljastaa olevansa köyhä.

    Mitä tuosta nyt seuraa: Kuluja autoilijoille ei mitään muuta. Päästöjen pienentämisestä ei ole kyse.
    Hyöty: rahaa valtiolle, ellei rahojen perimiseen mene enemmän rahaa :)
    Autoilla on edelleenkin pakko ajaa keskustaan, monet sattuvat asumaan siellä, ja tarvitsevat autoa tavaroiden ym. kuljettamiseen.
    Ruuhkat ei helpotu, jos kaikki käyttäisivät joukkoliikennevälineitä, olisi keskusta ruuhkautunut taxeista ja linja-autoista. Metro olisi koko pituudeltaan täynnä vaunuja??

    Kuningasajatus: Suljetaan saman tien koko keskusta 10 km säteeltä ja pyhitetään se jalankulkijoille, ei olisi tarvetta enää kiistellä ajetaanko siellä.
    Ajamiset vain siirtyvät tällöin muualle.
    Lopuksi kun maksuja on riittävästi, ei tule kuin tuttuja vastaan... :lol:



    Edit by Ylläpito: Otsikko muokattu. Tänne pitää kohta asettaa isojen kirjainten maksu ellei ohje "Älä kirjoita otsikkoa KOKONAAN ISOILLA KIRJAIMILLA." osu silmään muuten ;)
     
  2. atteman

    atteman 1st gear

    :mad: :mad: tää suomi on oikein EU:N kusipaikka ja tuntuu että ministereiksi on valittu Ö luokan kansalaisia A-luokan asemaan :argue:
     
  3. Tahavo

    Tahavo 1st gear

    Kaiken lisäksi ruuhkamaksut koskisivat koko pääkaupunkiseutua.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    muutetaan edes 6 km. niin pääsen autolla kotia...
     
  5. JPeltsi

    JPeltsi 3rd gear

    Kehittäisivät samantien käänteisen maksun, pääkaupunkiseudulta poistumisesta perittäisiin 10e/kerta. Heti olisi kaikki paremmin kun ei kukaan poistuisi sieltä, ilmasto pelastuisi ja saisi maaseudullakin olla omassa rauhassa

    ei herneitä... :lol:
     
  6. chevy -64

    chevy -64 1st gear

    joo tie tullit/ruuhka maksut. pitäis periä noin 5km ennen kehä kolmosta. helsinkiin päin tulevilta.
     
  7. DaFox

    DaFox Gearhead

    Entäpä jos perittäis veroa kaikilta autoilevilta?

    edit: oho tää onkin jo keksitty

    :lol:
     
  8. pikkumust4x4

    pikkumust4x4 1st gear

    joo laitetaan ruuhka maksut kun tukholmassakin on ministeriä lainaten. perkele sanon minä on siellä tukholmassa "vähän" enempi liikennettäkin :mad: :mad: miten ne noi ministerit valkkaa. vissiin lappu hatusta systeemillä :rotfl:
     
  9. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Ruuhkamaksut vaan ja lopetetaan helsingissä rakentaminen samalla, saapahan kepulaiset ministerintollikat sitten taas miettiä mitä pöljää pitäis seuraavaksi tehdä. Ketkä stanan tollot valkkas liikenneministeriksi naisen jota muut tollot kusettaa tekemään niinkuin haluavat :eek:
     
  10. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Kyllä minusta on aivan oikein, että tätä päästöverotusta peritään juuri sieltä missä saastutetaankin ja siellä missä pärjää aivan hyvin ilman omaa autoakin. Nämä 2 paikkaahan ovat juuri samassa paikassakin.
    Busseja kulkee 7 minuutin välein on metrot ja ratikat lisäksi.

    Läheppä täältä syrjäkyliltä käymään kirkonkylällä. Bussi viimeksi kulki vuonna 1985. Auto tai muu moottorikulkine on välttämätön. Helsingissä ja pääosin Vantaata, Espoota jne. se ei ole!
    Miksi täällä pitäsi maksaa samaa?

    Bensan hintaan pitäsi saada sama porrastus. Mitä kauemmaksi korpeen mennään sitä halvempi polttoaine.

    Hyvä Anu!
     
  11. human62

    human62 1st gear

    Poliittisesti hyvä veto: kaikki autojen vastustajat, kävelijät ja vihreät antavat seuraavissa vaaleissa äänensä Vehviläiselle.
    Autot ovat nyt olleet otsikoissa tietulleista on puhuttu, poliitikko saa aina kannatusta kun tavalla tai toisella vastustaa autoja tai kiristää niiden verotusta. Autot kun ovat näkyvin saastuttava lähde.
    On tavallaan muoti-ilmiö kohdistaa autoihin agressioit.
    Pienten Autojen/vähäpäästöisten verohelpotukset ovat huijausta, valtio ottaa muina veroina moninkertaisesti rahansa takaisin.
    Siinä nuo autottomat ihmiset ovat kyllä olleet Fiksumpia kuin autoilevat, osaavat osoittaa mieltään erilaisilla tempauksilla jne...
     
  12. Jimi

    Jimi Gearhead

    Olen samaa mieltä, täältäkin lähin bussi menee 5 kilometrin päästä ohi ja sekin väärään suuntaan jos töihin pitäis sillä yrittää.

    On nuo ruuhkamaksut kuitenkin "reilumpaa" laskuttamista kuin pelkän auton omistamisen verotus
     
  13. arrakis

    arrakis 1st gear

    Tuossahan maksettaisiin juuri siitä käytöstä. Jos ei autoa käyttäisi, ei siis maksuakaan. Pääkaupunkiseudulla jos missä ( Suomessa ) on toimiva joukkoliikenne.
     
  14. Pantse

    Pantse 1st gear

    Pk - seudun joukkoliikenteen toimivuudesta voidaan olla monta mieltä, maksan vaikka mielummin ruuhkamaksun kunhan en joudu turvautumaan joukkoliikenteeseen Helsingissä
     
  15. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Niinno, mikä luetaan pk-seuduksi :eek: Ei täältä pääse töihin kello kuudeks hesan keskustaan tai nurmijärvelle seittemäks, joukkoliikennettä käyttäen.
     
  16. vemu

    vemu 1st gear

    Eikös nuo kaikki saaste ja ruuhkamaksut voisi laajentaa koskemaan automaattisesti kaikkia ajokortin omaavia...
    Tai harvennetaan ajolupia joko tarve-perusteella tai sitten vaan ajokortille xxxx€ vuosimaksu. :poff:
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Joo ja toi vois olla alue, minne ei pääsisi bussitkaan. Ainoostaan juna, metro ja raitovaunut toimistolla alueella.
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Tää taitaa olla niitä ministerejä, jotka vielä muistaa, että takavuosina kaikki uudistukset matkittiin suoraan Ruotsista ajattelematta sen tarkemmin. Niin tietenkin ne virheetkin siinä samalla kopioitiin.
     
  19. Putte

    Putte 1st gear

    Luuletsä, että toi toteutettais Suomessa millään muulla kuin auton omistamiseen perustuvalla laskulla, jossa on jokaiselle arvioitu, että ajat pääkaupunkiseudulla arviolta niin ja niin usein. Maksa tämä, asiassa ei ole valitusoikeutta.
     
  20. Lassard

    Lassard Gearhead

    Tää verotustouhu alkaa kaikkinensa olemaan sen verran posketonta, että tässä alkaa jo pottuillessaan sorvaamaan uusia veroja:

    Ihminen on ympäristöä saastuttava otus: Se hengittää sisään happea ja ulos tuota kaikkien kasvihuonekaasujen äitiä, hiilidioksidia, CO2.

    No tottakai kookaampi/painavampi ihminen kuluttaa enemmän happea, kuin pienikokoisempi. Joten eiköhän ihmisen painon ja koon mukaan ole syytä kerätä ns" hapenkulutusveroa". Luokitus voisi olla vaikka: <65kg, 65-80kg, 80-100kg, ja yli 100 kg. Lisäksi raskaana olevilta äideiltä pitäisi kerätä tuplaveroa, koska epäreilusti kaksi ihmistä saa happea äidin keuhkojen kautta.

    Siitäpä Vehviläiselle seuraava vaaliteema! :p
     

Kerro tästä muillekin!