Apua. Lukkomutteriavain hukassa.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja jksa, 10.4.2019.

  1. jksa

    jksa 3rd gear

  2. xarper

    xarper Gearhead

    Laita johonki muualle ku onedrive kuva, ei näy kirjautumatta.

    Edit. Näky ku aukas ilman tota paskaa ohjelmaa luurissa.
     
  3. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Hanskalokerot ja ovikotelot vissiin tutkittu.

    Velipoijjaalla hajos hylsy vähän vastaavaan, pari jäi avaamatta. Lääkkeeksi vasaralla 19mm 6-kulmainen hylsy päälle. Meni niin tiukkaan etten saanut hylsyä enää pultista irti tallivarusteilla. Maksoi siis 2 hylsyä.
     
    Muokattu: 10.4.2019
  4. ramman

    ramman Double Gearhead

    soitto johonkin paikalliseen rengasliikkeeseen jos kävisivät nyppäämässä pultin auki ?
     
  5. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Lukkopultin/mutterin kanta on kovan puoleista matskua. Ei uponnut laadukas nylppääntyneen mutterin avaukseen tarkoitettu hylsy.

    Tai sit se ei ollut laadukas. :)
     
  6. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Mulla oli Volkkarissa ostettaessa joka vanteesta yhden pultin ympärys piikattu aika ruman näköiseksi ja kolme (ilmeisesti ehjänä säilynyttä) lukkopulttia oli työkalupussissa, vanteet tavallisilla pulteilla kiinni. Niihin lukkopultteihin sopiva avain oli omalla paikallaan siinä työkalupussin sivutaskussa. Viime keväänä myin auton niin syksyllä uusi omistaja soitteli renkaanvaihdon tiimellyksestä että onkohan tähän lukkopulttien avainta. Sanoin että siellä se on omalla paikallaan työkalupussin sivutaskussa ;)

    Lukkopulttien mukana tulee yleensä sen avaimen koodi jolla pystyy tilaamaan uuden, voisi olla jossain käyttöohjekirjan välissä tms. hyvällä tuurilla. Ei tietysti siellä tienposkessa paljoa auta.
     
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Onko rengas kunnolla puhki? Paikkavaahdolla pääsee jatkamaan matkaa vaikka rengasliikkeeseen jos ei ole kylki revennyt auki tms. Monella nykyään autossakin mukana.
     
  8. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Sen verta ahtaan oloinen, et jos ei tosiaan avainta löydy koko autosta, niin puikolla mahtus hitsaa mutterin kiinni, miksei migilläkin. Tien päällä hankalaa, mut jos paikkapullolla pääsis pois. Hanskalokero, takana sivuluukut ja varapyöräkotelo... Ei taida vastakierre hylsy mahtua. ..
     
  9. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    jos ei avainta löydy. eikä rengasfirmalta tai autonvalmistajan edustajalta saa avainta lainaksi.. tien päällä laittaisin myös sitä vaahtopulloa renkaaseen että pääsisi ajamaan turvallisempaan paikkaan auton. väkivalta siis on oikeastaan vaihtoehto enää jos ei avainta löydy.

    hyvät ehdotukset on jo annettu joten annetaan huonompi: plasticpadding tms joku muu nopeasti kovettuva kova massa tai kemiallinen metalli jolla täyttää tuon avaimen tyhjät kohdat ja liittää siihen massaan samalla jonkun sopivan hylsyn tai jatkeen josta vääntää sitten pulttia auki ennenkuin kovettuu. varoo vaan ettei töhri vannetta yhtään vain sen avaimen paikan.
     
  10. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Multa yhestä ostamastani autosta puuttui lukkopulttien avain, joten kävin rengasliikkeessä vastakierrehylsyllä ne poisotattamassa. Harmitti kun jälkikäteen vasta huomasin pulttien olleen niin pehmeitä että niistä olisi kannan saanut porattua pois vaikka akkuporakoneella, ois säästyny aikaa ja rahaakin.
     
    caprice305 tykkää tästä.
  11. jksa

    jksa 3rd gear

    Kiitos kaikille vastauksista.
    Vastakierrehylsyllähän se lähti.
    Aika helpostikin itseasiassa.
    Vararengas alle ja 50metriä ja puhki.
    Nyt kaikki kunnossa, mutta oli taas helppoa ja mukavaa.
     
    Gary Grand, sämpy, Custom_Rod ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. Juseri

    Juseri 1st gear

    Putkipihdeillä itse irroitin kerran peräkärryn renkaasta lukkopultin ja helposti lähti.
     
  13. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Isäukon autosta tappelin irti lukkopultin. Oli vielä sellaista mallia, jossa se ulkokehäkin pyörii vapaasti, eli mikään hylsyn päälle hakkaaminen ei tasan riittänyt. Joku homma siinä oli, miksei suoraan saanut hitsattua ulkokehää kiinni. Rengasliikkeetkin nosti kädet ylös.

    Sai sen sitten hakkaamalla putki päälle ja hitsaamalla se kiinni, ja sitten sitten hakkaamalla siihen hylsy. Taisi olla vielä niin tiukassa, että piti se hylsykin hitsata kiinni siihen putkeen, ennenkuin lähti.
     
  14. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Vittuun kaikki lukkopultit.
     
    Rotten, Custom_Rod ja Karpov tykkäävät tästä.
  15. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    No ei nyt sinne. Tai oikeastaan kyllä, jos bernerin sinne.
     
    Gary Grand, Nikuzai ja chevytb02 tykkäävät tästä.
  16. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    ...eli hevon...
     
  17. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Juu en myöskään ymmärrä lukkopultteja. Toki jos on jotkut 2000€ arvoset vanteet mutta todnäk silloinkin vanteiden "tarvitsijoilla" on työkalut niiden irroittamiseen.
     
    Vuppe tykkää tästä.
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Muutama taksi kuski kironnut lukkomutterit alimpaan helvettiin

    Volkkariin sai joskus arvokkaan näköisiä lisävarustevanteita ostettua ja kiiltävän musta tilataksi 30€ ruosteisilla peltivanteilla ei ole edustavan näköinen joten volkkarilla alua alle ja luonnollisesti yhellä lukkomutterilla kiinni

    Noh aikaan jolloin lukkomutteri avaimia ei myyty tokmannilla joten varkaat oli päästelly normaali mutterit irti ja nakellu pusikkoon
    Yhtä lukkomutteria olivat ehtineet jo jollain kokeilla aukasta, mutta kyllästyneet

    Taksari autolle, käveli ympäri, et on ilmaa renkaissa ja töihin ihmetteli et muljuupa ajellessa oudosti, pitääpä käydä kattomassa ilmanpaineet huoltamon pihalle kääntyessä vanne lähti alta, mutteri ja iso pala vannetta tosin jäi napaan kiinni

    Sano et tulevaisuudessa kahdella lukkomutterilla vanteet kiinni tai sitten kokonaan ilman
     
  19. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Nykyään voi akku käyttösellä leikkurilla lähteä napoineen :poff:
     
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    "Kattava selitys, joka avaa ymmärtämään lukkopultteja". Vai ymmärtää avaamaan?
     

Kerro tästä muillekin!