Arauskulmien säädöstä ratti vinossa kotiin.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja hyde, 12.6.2024.

 1. hyde

  hyde Gearhead

  Käytin tuossa käyttis Primiera 05 aurauskulmien säädössä kun ratti oli vinossa vasemmalle . Kun hain pois niin nainen tiskin takana selitti että koska on jäykkä taka-akseli eikä voi säätää niin auraukset tuli nyt kohdilleen mutta ratti jäi nyt hieman vinoon OIKEALLE johtuen tosta taka-akselista.Minusta on vinossa kyllä aika paljon. Eli tietäjät onko toi selitys nyt ihan kelpoinen. Oon käyttänyt kulmien säädössä muissa liikkeissä ja aina ratti on ollut suorassa hakiessa on sitten ollut millainen ritsa tahansa.
   
 2. Riku Rotten

  Riku Rotten 3rd gear

  Useimmat kai tekee säädön silleen, että ratti on lukittu suoraan ja sit säätää. Joten kärryssäsi on isosti vikaa, jos moista ei oo voinu tehdä ja normaalit säätövarat ei riitä.

  Toi selitys on mun korviin puutaheinää.
   
  Concarne tykkää tästä.
 3. Weijari

  Weijari Gearhead

  Jäykästä taka-akselista johtuen ratti vinossa kuulostaa vuosisadan selitykseltä, kun ratin ei pitäis olla vinossa vaikka olis jäykkä etuakseli..
   
 4. hyde

  hyde Gearhead

  Unohtui sanoa että Nissan katsastettu 2 viikkoa sitten ja laakista läpi, eli hirveitä väljyyksiä ei alustassa pitäisi olla.
   
 5. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Raidetangon päistähän se ratin asento säädetään eli samasta paikasta mistä aurauskin. Taka-akselilla ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Tai kai se periaatteessa olisi mahdollista, että taka-akseli on vinossa ja kampeaa ajossa autoa johonkin suuntaan ja pitää ohjata vastaan niin että ratti ei ole suorassa mutta sitten on kyllä isompia ongelmia. Ei olisi iso vaiva laittaa suoraan. Pystyisihän tuon tekemään itsekin säätämällä vasenta pyörää sisään päin ja oikeaa saman verran ulos esim. laskemalla raidetangon päistä kuinka monta kierrosta niitä kiertää. Auraus pysyy kohdallaan kun pyörittää molemmilta puolilta saman verran. Nyt kun on noin laadukasta työtä tehty niin itselle heräisi epäilys onko ne kulmat muutenkaan kohdallaan. Kysyisin ystävällisesti miksi valehtelette asiakkaille, eikö äiti ole opettanut että valehteleminen on rumaa ja sen jälkeen korjaatteko vai korjautanko muualla ja lasku tulee perässä.
   
 6. Pietsi

  Pietsi Gearhead

  Höpöjuttuja. Eivät vaan ole viitsinyt säätää esimerkiksi jumissa olevan raidepään vuoksi.
  Lämpöterapia ja kahdella vasaralla homma hoituisi.
  Ne pelittää silloinkin, kun se mittavehje ei pääse verkkoon.
   
 7. karitsa

  karitsa 1st gear

  Ratin saa kyllä suoraan,ilman että mitkään säädöt muuttuvat. Raidetangon päistä kääntää saman verran tarvittavaan suuntaan,kunnes ratti on suorassa.
   
 8. B68

  B68 1st gear

  Onko sinulla ajonvakautus eps. itsellä kun ratti oli vinossa niin se piru alko mutkassa jarruttamaan. Lukee varmaan renkaan pyörimisnopeuksia ja ohjauskulmaa.
   
 9. hyde

  hyde Gearhead

  No nyt lupasivat tehdä takuuna uudet säädöt.Alan jo epäilee että "lukisevat" ohjauksen ratti lukolla
   
 10. Riku Rotten

  Riku Rotten 3rd gear

  Siihen on olemassa työkalu, jolla ratin saa pöngättyä penkkiä vasten. Toki rattilukkokin toimii, jos vaan ohjauspyörä on suorassa.
   
 11. Swinger

  Swinger Gearhead

  mielenkiinnosta että mitä tämä nainen tiskin takana kertoi kuinka ongelma ratkaistaan? Kääntämällä taka akselia vasemmalle sen verran että ratti kääntyy sopivasti suoraan?
   
  Riku Rotten tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!