astro vikisee ja valittaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja tanari, 1.12.2010.

 1. tanari

  tanari 1st gear

  Oire, vikinää "viki ..viki ..viki... viki" moottorin käydessä tyhjäkäynnillä, ääni tuntuu kuuluvan jostain hihnojen läheltä, onko sielä joku "perus"paikka mistä ääni lähtee, onko se joku kulunut apulaite?

  auto on astro vm 91 4.3 bensa ilmastoinnilla.

  itse mietin että oliskohan moniura hihnan kiristin loppu tai ohjaustehostimen pumppu. :eek:
   
 2. pekkosbill

  pekkosbill 3rd gear

  hihnan kiristimen rulla, alkaa tulla tunnit täyteen
   
 3. piiparinen

  piiparinen 3rd gear

  Kiristimen rullan laakerin voi painaa "ruuvipenkissä" pois muutamaa räikänhylsyä apunakäyttäen.Uusi irtolaakeri ala putkasta n.7e.Ota malli mukaan.
   
 4. iikkoo

  iikkoo 1st gear

  Mulla läks vikinät laturin vaihdolla
   
 5. DX

  DX Double Gearhead

  Ilmastointipumpun vapaakytkimen laakeri, laturin laakeri, kiristinrullan laakeri tai jopa se itte hihna voi vähän vanhentuneena kitistä kuin persiille potkaistu hiiri.

  kokemusta on kaikista näistä emännän astron kohdalla ja nyt pakkasten alettua se vikisee taas.


  olikohan tuo kiristimen ja ohjainrullan laakeri tyyppiä 6203, elekää moittiko jos ei mutta sillä vois koittaa jos tykkää lottoamisesta :lol:
   
 6. audiq

  audiq Gearhead

  Vikisevä hihna hiljenee hetkeksi saippuavedellä.
   
 7. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  Re:

  Joo.
  Mutta onneksi olin laiska ja ostin kokonaan uuden rullan. Oli nääs halkeamia siellä piilossa kun se oli irti kun sitä tarkastelin! Ei ois paljon laakerinvaihto auttanut loppupeleissä. :wink:
   
 8. DX

  DX Double Gearhead

  Tattis,
  jos mä nyt muistaisin tuon varmana tietona melkein seuraavaan tarpeeseen asti.

  njoo, saattahan tuo jatkaa nitinäänsä entiseen malliin jos ei oo laakeriinsa piukka, ja lopulta nitistään hinauslaskusta.
   

Kerro tästä muillekin!