auto ahvenanmaalta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 440dart, 26.6.2013.

  1. 440dart

    440dart 1st gear

    olis tiedossa ahvenanmaalla chrysler newport 1970.
    olisko jollain tietoa mitä kustannuksia tiedossa et saa suomen kilvet??
     
  2. valiantti

    valiantti Gearhead

    ainakin muutama vuosi sitten oli vain rekisteröintikatsastus ja kilvet.
    Ei ollut paha homma
     
  3. JariV

    JariV 2nd gear

    Ahvenanmaan Tullista pitää pyytää ns. jäännösverolappu. Selviää joko soittamalla sinne tai jos arkipäivänä hakee auton virastoaikaan niin käy siellä samalla kääntymässä. Siellä on ainakin yksi suomea puhuva tullihenkilö. Jäännösverolappu on nolla-arvolla, mutta se pitää olla muuten rekisteröinti manner-Suomen kilpiin ei onnistu.
     
  4. 440dart

    440dart 1st gear

    auto olis tulossa lauantaina laivalla suomeen ja satamassa pitäis tehdä kaupat...
     
  5. Jymy70

    Jymy70 Gearhead

    Onneksi olkoon newportista! Näytti tosi hyvältä ja hyvä vuosimalli!
     
  6. smuige

    smuige Gearhead


    Ei ainakaan pari vuotta sitten tuollaista lappua kyselty....
     
  7. 440dart

    440dart 1st gear

    yritin tänään selvitellä konttorilta et saako sil ajella ahvenanmaan kilvillä jos kaupat tulee tehtyä....ei oikein tullu mitään vastausta et miten menetellä....et ajaako suoraan konttorille vai vähä edes cruisailee ja poliisi vie kilvet :)
     
  8. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    ..et ajaako suoraan konttorille vai vähä edes cruisailee ja poliisi vie kilvet .. miksi se veis kilvet?? jos kysyy ajokortti ja rekisteriote niin annat ne sille, etkä puhu mitään...kai sillä oolannin kilvillä olevalla autolla voi suomessa ajaa...???... vai miten on???... :(
     
  9. 440dart

    440dart 1st gear

    tai yrittää puhua sujuvaa ruotsia :)
     
  10. JariV

    JariV 2nd gear

    Tämä oli viime syksynä. En itsekään tiennyt tuosta ja tein muutenkin kaupat ja auton hakemisen viikonloppuna. Soitin maanantaina tosta asiasta sinne ja keskiviikkona oli lappu postilaatikossa.
     
  11. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Olin siinä käsityksessä että vapaa-kauppa alueen takia tuolta pitää maksaa sekä verot ETTÄ alv, mutta taisin olla onneksi väärässä. Niin monenlaista juttua tuosta ahvenanmaasta liikkuu..
     
  12. JariV

    JariV 2nd gear

    Joo, ei veroja eikä alvia.

    Itse ajoin Ahvenanmaan kilvillä sunnuntaista keskiviikkoon jolloin oli rekisteröintikatsastus. Ei poliisit mun ajamiseen puuttuneet, en kyllä tosin muista tuliko yhtäkään vastaan edes. Sinänsä mäkään en tiedä kuinka pitkään niillä lapuilla olis saanut ajaa. Taatusti niillä saa ajaa jonkin aikaa mutta luulisin että se on 5 arkipäivää. Tää on luuloa vaan.
     
  13. 440dart

    440dart 1st gear

    nyt olis chrysler newport 1970 2dht suomen kilvissä..
    kaupat tehtiin suomen puolella satamassa.
    kyselin sitä ennen poliisilta..liikuvalta poliisilta ja tullista et voikos autolla ajaa ahvenanmaan kilvissä...noista kukaan ei osannu sanoa mitään varmaa..ahvenanmaan tulli sit sano et seitsemän päivää aikaa laittaa täällä vakuutus ja ajaa voi normaalisti.
    kävin sit konttorilla katsastaa...valot piti muuttaa..ei saanu palaa keltasta edessä..H4 piti laittaa..tuli sit releet laitettuu samalla.
    kyljessä olevat punaiset valot piti maalata mustaksi ja lamput poistaa...
    alapallot oli väljät...mitään veroja tai alv ei tarvinnu maksaa.

    [​IMG]
     
  14. smuige

    smuige Gearhead

    Mä yritin kanssa silloin selvittää kauanko saa ajaa ahvenanmaan kilvillä muttaa kukaan ei oikein osanu ottaa kantaa, trafista loppujen lopuksi vissiin arpoivat että sen 7 päivää sais. Enivei se kottero oli just leimattu ennen kuin ostin eikä todellakaan sellaisessa kondiksessa että tällä ois mitään asiaa määräaikaiskatsastukseen mutta mulle riitti pelkkä rekisteröinti ja sain ajaa ahvenanmaan leiman loppuun täällä.
     
  15. pas2

    pas2 Gearhead

    Valohommat meni vähän munilleen... E lähivalot pitää olla mutta ei noita sivuvaloja pitäs enää tarvita maalailla... Polttimot pois ja menoks.
     
  16. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Kohta varmaan tarttee rekata auto, jos ostaa turusta satakuntaan.
    Outo maa tää suomi.
    Vai onko?
    Sentään alvia ja tullia ei tarvinnu maksaa.
     
  17. Japasa

    Japasa 1st gear

    Palataas tähän aiheeseen. Onko auton tuonti ahvenanmaalta muuttunut?
    Ja jos joku voisi rautalangasta vääntää ja kertoa mitä kaikkea pitää huomioida? Ja tuleeko vai eikö tule veroja jne??

    Yritin jo kysellä trafilta asiasta mutta en saanut järjellistä vastausta
     
  18. tapsa4x4

    tapsa4x4 Gearhead

    Mulla tuli ahvenanmaalta joskus e46 korinen m3 bemari joka oli vasemmalta ohjattava. Samat säännöt niillä kun mannersuomessa mut valot oli vääränlaiset ja muutakin sanomista vaikka juuri katsastettu siellä,ei taida leimahommat olla kovinkaan tarkkoja.

    Mä vein ton konttorille ja suomen kilvet olis tullu kun olis leimasta vaan menny läpi. Ei tarvia mitää todistuksia tullista tai alvista kun vaan on alannin kilvissä.
     

Kerro tästä muillekin!