Auto Espanjasta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja gto69, 7.11.2011.

  1. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Espanjalla ei ole todennäköisesti mitään tekemistä tämän kanssa. Joku Nigerialinen vaan on joskus saanut jonkun espanjalaisen laittamaan kopion rekisteriotteesta.

    Tässäkin tapauksessa myyjällä ei ole aikaa jos joku tulee hakemaan auton ja antaa rahat näppiin. Sen sijaan on aikaa järjestellä mitä erikoisempia rahtauskuvioita rahoituksia rahditsijoiden välityksellä sun muuta quarantee lässyn lässyä. Eli mikään ei pidä paikkaansa asiassa.
    Uskokaa pois että sellaisia puolihintaisia autoja ei ole oikeasti olemassa. piste. ja jos olisikin niin ei ne nettiin kerkiä ja pyöri siellä päivä- ja viikkotolkulla. Ne myydään pihasta ensimmäiselle käteisen tuojalle.
    Aivan turha tuhlata aikaansa huijareiden kanssa keskusteluun.
     
  2. BeepBeep...

    BeepBeep... 3rd gear

    Espanjan (ja muidenkin) koijarit...

    Hyvin sanottu...
     
  3. sampop

    sampop 1st gear

    Ja paluu originaaliotsikkoon, mites se autokauppa käy siellä Espanjassa. Mitä papereita tulee vaatia myyjältä, voiko hommat hoitaa autoliikkeessä vaiko tuleeko mutka konttorin kautta? Ja jos konttorilla, niin onnistuuko yhden pysähdyksen taktiikalla? Entä yksityiseltä ostettaessa? Minkälaisia viranomaismaksuja on tiedossa?

    Mulla on kyllä kaveri Espanjassa joka voi toimia tulkkina, mutta on enämpi skootteri-ihmisiä, eikä varmasti tiedä ko. asiasta mitään. Ajatuksena olis siellä poiketessa napata auto mukaan ja ajella sitten pohjoiseen.
     
  4. Jza

    Jza Double Gearhead

    Periaatteessa juu, mutta jos jollain on tylsää, niin meneehän se aika huijareita huijatessakin ja samalla kun näitä afrikan sarven automyyjiä vedätetään, niin ovatpa sen aikaa kiinni muissa hommissa ;-)
     
  5. Pepenavares

    Pepenavares 3rd gear

     
  6. sampop

    sampop 1st gear

    Tulkitsenko niin, että auto kannattaa siirtää kaverini nimiin, jolla on NIE-tunnus ja ajella se Suomeen valtakirjat (lupa ajaa autoa ja kauppakirja rekisteröintiä varten) taskussa?
     
  7. Pepenavares

    Pepenavares 3rd gear

    www.dgt.es löytyy hakusanalla placas verdes sivu jossa mainitaan näin:
    Placa verde para el translado del vehículo al extranjero (validez 60 dias) jne... eli vihreät kilvet auton maasta vientiä varten. Normaalisti näitä vihreitä kilpiä käytetään rekisteröintiprosessin aikana. Toisessa yhteydessä olen neuvonut hankkimaan nämä 60 vrk väliaikaiset kilvet auton maastavientiä varten. Hiljattain olin Traficossa muussa yhteydessä ja otin tämän asian esille. Sanoivat, että ei ole voimassa. En uskalla nyt sanoa mitään. Lähipäivinä on taas käynti siellä, niin kysyn uudestaan. Tiedä vaikka toinen virkailija olisi tietävämpi. Espanjasta Suomeen ajaa rekkoja lähes päivittäen, niissä menee auto mukavasti. Jos auto viedään Suomeen Espanjan kilvissä ja vaihdetaan siellä Suomen kilpiin, niin en osaa sanoa asiasta mitään... valitettavasti.
     
  8. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No kyllä joo jos ei ole tärkeämpää tekemistä ja tietää mitä tekee. Itsekkin joskus sorruttu siihen ja ihan hauskaa on ollut. :) Pari kertaa kieltäytynyt usean miljoonan välityspalkkiosta (kun olen niin rikas) ja kerran lähetin yhdelle huijarille toisen huijarin päivää aiemmin lähettämän viestin ja kirjoitin, koettakaa nyt päättää kumpi teistä on ne Talebanin piilottamat 22 miljoonaa löytänyt ja kumman kanssa alan asioimaan :rotfl:
    Kerran vastasin että meidän kylällä on vain yksi puhelin kyläkaupassa 5 kilometrin päässä eikä pankkia ollenkaan, vosiko ne rahat lähettää kirjeessä poste restanteen :rotfl:
     
  9. sampop

    sampop 1st gear

    Sen saa varmaan melko helposti selvitettyä täältä etukäteen, kun pääsee suomeksi asiaa hoitamaan. Kiitoksia tiedoista, tältä pohjalta on helpompi briifffata Espanajan kaveriakin ottamaan selvää asioista. Reissustakin tulee antoisampi kun ei tarvi koko lomaa ihmetellä netissä / virastoissa.

    Onkos vielä listaa definitiivisistä saiteista joista lähteä (vanhempia) autoja metsästeleen. Joko Madridin tai Barcelonan "lähistöltä". Pari mieleistä on toki tullut bongailtua jo enklanniinkielisten merkkisivustojen kautta ja siitä ajatuskin on lähtenyt liikkeelle.

    Tuo rekkahommakin on toki ollut mielessä, mutta sitten jää seikkailu Euroopassa väliin. Autot ovat toki puoli elämää, mutta sitä toistakaan puolta ei saa unohtaa.
     
  10. Pepenavares

    Pepenavares 3rd gear

    Sen kaikkien etsimän hyvän ja halvan löytää kaikkein suuremmalla todennäköisyydellä sieltä missä asuu rikkaita eurooppalaisia eläkeläisiä ja jet-set porukkaa eli Aurinkorannikolta, Baleaareilta ja Alicanten seudulta. Helposti löytyy hyvin vähän ajettu yhden omistajan 10 vuotias laatuauto arvovaltaisesta autoliikkeestä, huoltokirjat, takuut ym... Jos taas etsii klassikkoa, kannattaa lukea mieluummin espanalaisia alan lehtiä kuin surffailla netissä. Espanjalaiset vierastavat vielä nettiä aika yleisesti, varsinkin klassikko miehet.
     
  11. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Espanjan ODläiset:
    Kuinkas sais parhaiten Barcelonasta auton Suomeen? Aja ei uskalla, wanha ja seisonut kauan.
    Yx vaihtoehto olis kai ostaa V70 tms veturiksi ja 1500kg kärri, ja ajaa koko letka Ruotsin kautta.
    Kuinka ovat auton kuljetus kärrit laadultaan ja hinnaltaan siellä? Saako ne Suomen kilpiin?
    Kiitos.
     
  12. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Yleissääntönähän autokaupassa on että kannatta aina epäillä kaikkea ja kaikkia. Peruskäyttistäkin etsiessä kannattaa miettiä jos samasta autosta on talvirenkaat "varastettu" ja huoltokirja "kadonnut", että sattuisiko nuo samalle autolle? Tai juuri sille mitä olet ostamassa?
     
  13. Pepenavares

    Pepenavares 3rd gear

    Esim. Rekkakuljetus Ismo Rajamaki, International Transport, Suomi-Espanja-Suomi, tiedustelut Suomessa 44 504 2972
    Peräkärryt, remolque portacoches, näyttäisivät olevat 1500-2000 € noin äkkiä surffailtuna. Tuskinpa se laatu on sen huonompi kuin Suomessakaan.
     
  14. samppo

    samppo 1st gear

    Ajattelin postata vanhaan aiheeseen kun auton hankinta Espanjasta olisi ajankohtaista. Eli osaisiko joku suositella luotettavaa firmaa joka hoitaisi kaupanteon ja kuljetuksen Suomeen? Lähinnä Barcelonasta ja Malagasta olisi autoja katsottuna.
     

Kerro tästä muillekin!