Auto myyty, luovarit tehty & ei rahoja...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Motor & Parts, 8.7.2015.

  1. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Vanhenee...paitsi vaarana on, että jos on nimmarin vetäissyt siihen luovariin, niin tekee petoksen. (hommaa itselleen äkkiä toisen luovarin tai tekee jotain muita muutoksia). Sen jälkeen on aika heikoilla jäillä.
    Kyllä se paras tapa taitaa olla, että tavara ja raha vaihtuvat samaan aikaan.
     
  2. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Komppaan. Aika harvoin voi epäillä liikaa. Joko-tai on tässä asiassa ainoa vaihtoehto. Joko rahat käteen heti tai sitten ei kauppaa ollenkaan. Se on tullut niin monesti huomattua sekä työssä että siviilissä miten sellaisesta omien puheiden mukaan rehellisestä jätkästä/sanansa mittaisesta miehestä tulee hyvin äkkiä "mä soitan sulle kohta takas"-mies.
     
  3. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    kipikapi tekemään netissä liikennekäytöstä poisto, jos onnistuu eli ostaja ei ole vielä rekannu omiin nimiin niin uusin luovari tulee postissa ja ostaja ei kait voi tehdä oikein mitään asialle.
     
  4. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Ihme urpoilua. Prkl.
     
  5. Masa71

    Masa71 Gearhead

    Ja sit parhaassa tapauksessa istut käräjillä syytettynä viranomaisen harhauttamisesta ja rekisteripetoksesta.

    Ei se että jotain pystyy tekemään, tee siitä laillista.
     
  6. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ei laillista mutta vittumaista :wink:

    Ite laittasin käytöstäpoistoon..

    Oho, tulipa vahingossa vanhasta muistista väärä rekisterinumero.. piti toi toinen auto laittaa.

    No, pistämpä samantein takasin liikennekäyttöön, ettei uus omistaja raukka ajele käytöstäpoistetulla, sehän on rikollista.

    Ja sitten ilmottasin heti ostajalle, että tämmönen vahinko kävi, mutta saat uuden luovarin kun se tulee, ja voit sitten maksunkin hoitaa siinä samalla, eiks olis kätevää??
     
  7. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    https://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandr ... builder%29 tuon kaima teki noin, ja nyt tuli verovelkalappu postissa. Ostin lahtelaisesta toimipaikattomasta autoliikkeestä = huijariksi voisi tuosta päätellä joku.

    Voiskos muuten niitä kinuta siltä liikkeeltä ku sanoivat tarkastaneensa ettei o verohäntiä
     
  8. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    masa71, mietippä olikos ihan "laillinen" veto jättää kosla maksamatta ja melko varmasti konna ei tee juttua jos ei oo omalta kohtaa hommat hoidettu.

    cb. tuntematta sen syvällisemmin totasun juttua niin se verohan voi olla sen ryssän ajalta ja siten että eräpäivä on ollut sen jälkeen kun sen on myyny koslan autokauppiaalle. eli vaikka se kauppias ois tsekannu veron niin se ei oo näkynnä erääntyneenä. mun mielestä kannattas käydä asiallisesti juttusilla sen kauppiaan luona

    ja viddu, mun mielestä ei oo koslan syy jos joku narkki jättää verot maksamatta, sais toi vero vittuilu olla henkilökohtainen eikä kulkuneuvon mukana periytyvä, varsinkin kun sitä veroa aletaan vielä periä ens vuonna toiseenkertaan.

    oli kerran juttua yhen automyyjän kansa, se sano et sillä on sellainen kirjanpitosydeemi koneella johon se syöttää ostetut/vaihdokit ja se näkee suoraan siitä onko mitään perässä. sano myös et jos tulee veromerkinnällä niin ei ota vaihdokkia enneku vero maksettu.
     
  9. C '70

    C '70 3rd gear

    Onkohan tuo normaalia kun kattelin yks päivä hyrsyn papereita kaapista. Huomasin että mulla on jostain syystä noita rekisteriotteen luovutus osia kaksin kappalein? Kummatkin on identtisiä papereita, onkohan katsastus konttorilla käyny virhe jostain syystä. Tuon autonhan vois vaikka myydä kahteen kertaan, erikoista hommaa???? Tarttee varmaan pistää takkaan se toinen niistä lapuista.
     
  10. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    järjestyslukukin sama? löytyy siitä kilpinumeron vierestä
     
  11. C '70

    C '70 3rd gear

    No niin mä kattelin että kaikki luvut ym.muut sälät täsmää papereissa. Sempä takia tota ihmettelin, täytynee vielä tarkistaa kun pääsee kotio.
     
  12. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Eikait siinä mitn laitonta ole laittaa sitä käyttöpoistoon? Jos järjestelmä antaa vaan laittaa. Eihän trafin kallis järjestelmä virheitä tee :) ja seuraus on 1000e kuljettajalle aivan sama kenen nimissä se on.
     
  13. ire63

    ire63 Gearhead

    Kannattaa olla Trafiin yhteydessä tuon asian tiimoilta eli soittaa sinne ja selittää asian kuinka kauppa tapahtui ja mitä maksamisesta sovittiin. Tuohon kauppaanhan nähtävästi oli todistajatkin olemassa.

    Muutamama vuosi sitten yhden vaihtokaupan yhteydessä vastapuoli sai petoksella omistamani auton itselleen. Sain luovutuksen lopulta peruttua tekemällä trafille ajoneuvon luovutusilmoituksen perumisen, jolloin ko. auto rekisteröityi takaisin omiin nimiini.

    En tiedä onnistuuko tässä tapauksessa mutta voihan sitä kysyä.
     
  14. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Olisikin kuskille mutta kuski saa vain sakot (jos saa) ja omistaja sen korotetun veron.

    Mieti kahteen kertaan sitä poistamista...

    http://www.trafi.fi/tieliikenne/verotus/ajoneuvovero/seuraamukset_ja_valvonta
     
  15. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Onko kukaan kokeillut laittaa käytöstäpoistoon ja heti takaisin käyttöön tai toisinpäin? Että onko järjestelmässä joku karenssiaika.

    Saman vuorokauden aikana olen tehnyt ja onnistui, taisi tulla sitten samana päivänä 2x uudet paperit postissa.

    Mitenköhän ensi vuonna kun paperit poistuu, ei taida ilmoitusosa enää mitätöityä kun tekee muutoksia.

    Jos nyt saadaan enää edes tilapäisesti poistella käytöstä, mistä näistä tietää. Voihan joku keksiä "palvelun parantamisen" eli enää ei ole riskiä että ostamasi auto on käytöstäpoistossa, kun lopetetaan koko palvelu..

    Semmoistakin on sattunut, että on sovittu että katotaan paperit kuntoon sitten myöhemmin, mutta myyjä perkelehän onkin tehnyt heti luopumisilmoituksen Trafiin.

    Että sinänsä hyvä tieto, jos sinne voi tehdä myös "luopumisilmoituksen peruuttamisen" juurikin tällaisissa tapauksissa.

    Ja sehän lienee juurikin se oikea ja laillinen konsti.
     
  16. galaxie347

    galaxie347 1st gear

    Eiköhän toi auton omistajan vaihto mee nettiin samalla kaavalla kuin veneillä jo on, jos ei siellä halua syystä tai toisesta tehdä niin sitten tulostetaan ilmoitusosa konttorilta ja tehdään kaupat vanhaan malliin.
     
  17. pas2

    pas2 Gearhead

    Re: Miten autokauppa tehdään

    1. Rahat käteen.
    2. Myyjälle tehdään "vanhanaikainen" luovari josta ilmenee päivämäärä ja kellonaika ja ostajan ajokortista tarkistettu henkilötunnus.
    3. Auto ja luovarit ostajalle. Luovarissa sama päiväys kun myyjälle jäävässä paperissa.

    Älkää hyvät ihmiset kirjoittako mitään papereita älkääkä luovuttako tuotetta ennen kuin rahat on saatu.
     
  18. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Missä tuolla niin lukee? :eek:
    Ainoa minkä näin, on tämä: "Ajoneuvoveron maksamattomuuden takia käyttökiellossa olevan auton kuljettaja syyllistyy ajoneuvoverorikkomukseen. Myös auton omistaja tai haltija, joka on luovuttanut tällaisen auton toisen kuljetettavaksi, saa sakkoa."
    Ton perusteella se on just päinvastoin. Eli tulee kuljettajalle.
     
  19. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    menee just noin et kuski maksaa, muutenhan tuossa on somalinmentävä reikä >> ajaa veroitta ja saa vain pikkusakon JOS jää kiinni...
     
  20. pas2

    pas2 Gearhead

    Upataanpas tämä luettavaksi keväthuuman iskiessä:
    Paperihomma on kai jotenkin mahdollista netissä, siitä joku toinen voi jatkaa.

    KUN MYYT AUTON:

    1. Rahat käteen.
    2. Myyjälle tehdään "vanhanaikainen" luovari josta ilmenee päivämäärä ja kellonaika ja ostajan ajokortista tarkistettu henkilötunnus.
    3. Auto ja myyjän allekirjoittamat luovarit ostajalle. Luovarissa sama päiväys kun myyjälle jäävässä paperissa.
    4. Jos trailerilla liikuteltava auto niin tässä kohtaa vasta kärrylle.

    Älkää hyvät ihmiset kirjoittako mitään papereita älkääkä luovuttako tuotetta ennen kuin rahat on saatu.

    KUN OSTAT AUTON:

    1. Paperit pitää löytyä myyjän nimillä, paperien pitää vastata autoa ja valmistenumeron oltava sama -> Rahat käteen. Tai myyjällä oltava oikeus tehdä nettiomistajanvaihto???
    2. Myyjälle tehdään "vanhanaikainen" luovari josta ilmenee päivämäärä ja kellonaika ja ostajan ajokortista tarkistettu henkilötunnus.
    3. Auto ja myyjän allekirjoittamat luovarit ostajalle. Luovarissa sama päiväys kun myyjälle jäävässä paperissa.
     
    Muokattu: 8.6.2016

Kerro tästä muillekin!