Auto virosta

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja a-p428, 18.1.2012.

 1. a-p428

  a-p428 1st gear

  Löysin tuommosesta autoliikkeestä harjunmaa viro americanbeaty juuri oikeanlaisen auton itselleni,mutta kun en tiedä uskaltaako kyseistä 3.4 camaro punainen lähteä hakemaan olemattomilla tiedoilla kaikki(pienetkin) tiedonmuruset otetaan kiitollisena vastaan!
   
 2. jontsa

  jontsa Gearhead

  Tuli juuri haettua ekan kerran autoa Virosta, tosin yksityiseltä. Jos tiedät/saat auton VIN koodin niin carfax raportti kertoo paljon auton historian jenkeissä. Onko ollut kolareita, viimeiset kilometrilukemat ym ym. 1 raportti kustantaa jotain 35 usd ja 5 raporttia 45 usd. Mulla on vielä pari käyttämättä. Pistä YV jos haluat vähän halvemmalla. Naputtelemalla VIN koodin osoitteessa http://www.carfax.com näet heti montako recordia carfaxilla löytyy autolle.

  Auton rasitteet, katsastuksen voimassaoloajan ym voit tarkistaa avaamalla http://www.mnt.ee/?id=11342 lopussa olevan linkin "Sõiduki registriandmete lihtpäring". Tarvitset auton rekisterinumeron.

  Eiköhän tuo kaupanteko siellä ole vähän sama kuin Suomessakin. Varmista että myyjällä on oikeus myydä auto eli myyjä löytyy rekisteriotteesta omistajana. Sitten että VIN koodit täsmää kaikissa lapuissa ja autossa.

  Viron puolella ei ole erikseen "ilmoitusosaa" ja itse tein valmiiksi kauppakirjapohjan ennen reissua joka sitten täytettiin myyjän kanssa ja molemmille kopiot. Jos teet kaupat niin sinun pitää saada tuo rekisteriote mukaasi että saat auton sitten suomen puolella rekisteröityä. Se on sellainen pieni taiteltu vihreä lappunen.

  Mieti myös valmiiksi miten maksat auton Viron puolella. Oli aika häslinki ja melkein myöhästyi laivalta kun piti juosta pankista toiseen nostamassa rahaa ja joka paikassa joutui odottamaan pitkän tovin. Jos oman pankkisi konttori löytyy läheltä niin sieltä voi varmaan nostaa ainakin osan rahoista paikan päällä jos ei halua käteistä kuljettaa. Mitä enemmän varaa aikaa reissuun niin sitä parempi. Ehtii tutkia autoa rauhassa.

  Foorumin haulla sitten löytyy lukematon määrä keskusteluja noista tarvittavista muutostöistä kun auto on Suomessa.
   
 3. pimeroolis

  pimeroolis 3rd gear

  Morjest. Kyseinen firma ja sen päälikkö Karol kaikin puolin luodetava. Saat kyllä tarvitaessa vaik teknistä apua tai neuvoa. Niiltä löyty ainakiin varma paikakunnan paras sähkömies.
   
 4. a-p428

  a-p428 1st gear

  No onkos noinkin monella myynnissä olevalla autolla talonsisäistä korjaamoa?
   
 5. pimeroolis

  pimeroolis 3rd gear

  http://www.american.ee/index.php?page=64 kai sa otit selve siit firmast. Ei oo kyl suomenkielist sivu, mut lontoola jo selviä ja soito päälikkö Karolile varmaasti tuo valoa kysymyksiin, muistaakseni hän puhu jollain taval suomekiin. Sitäpaitsi firma helpos paikas. Koit lähtee Tallinnaan satamasta ajaa Tartoon päin ja kun kaupunkii loppu, katot vasemalle, pieni teollisuusalue ja see firma näkyy siinnä.
   
 6. T5

  T5 Gearhead

  Tuolla auto24.ee -sivuilla lukee auton hinnan perässä "ALV 0% (no VAT accrue)". Eli tuohon auton hinnan päällekö lisätään yksityiselle 18% Viron alv?
  Auto on Viron rekisterissä ja katsastettu, eli mikään kilvetön peli ei ole kyseessä.

  Sähköpostia pistin autoliikkeeseen, mutta vastausta ei kuulunut. Pakko varmaan ottaa puhelin käteen ja soittaa Silverille. Autoliikkeen sivujen mukaan ainakin puhuisi suomea.

  e: Tietenkin jos joku oodeelainen asustelee Tallinnassa ja voisi käydä autoa katsomassa pientä korvausta vastaan, olisin erittäin tyytyväinen.
   

Kerro tästä muillekin!