Autoala ja valtio ovat allekirjoittaneet yhteisen liikenteen päästöjen vähentämiseen tähtäävän...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ChevaMan, 22.11.2018.

 1. ChevaMan

  ChevaMan 2nd gear

 2. golden rocket

  golden rocket Gearhead

  autoilevan/autoja harrastavan ihmisen pahin painajainen Anne Berner. kansalaisten kusetusta
   
  Norri, KajS, eilhik ja 1 muu tykkäävät tästä.
 3. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  "Meidän on hyvä myös tunnistaa, että Suomessa autokanta on vanha. Se myöskin edelleen ikääntyy joka vuosi."

  On se nero.
   
  minski, freetime-cruiser, KajS ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. Seejii

  Seejii Gearhead

  Tämän jättimäisen veropotin rahoittaa eläkeläiset. Eihän muilla ole varaa ylellisyyteen ja huvituksiin.
   
 5. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Lentämisen verotuksen voisi tuplata... Jättäisi nyt jo rauhaan suomalaisen yksityisautoilijan. :mad:
   
  minski, KajS, eilhik ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. repas-90

  repas-90 3rd gear

  On se nero joo, eikös tämä sama viisas ministerimme tässä taannoin sanonnu, että jos ihmiset kerran niin tykkäävät ajaa näillä vanhoilla autoilla niin eikö niihin voitaisi asentaa uusi vähäpäästöisempi tekniikka. NO ei sitä muuten ministeriksi pääsiskään, tällä samalla rouvalla on kyllä paljon ratkaisumalleja liikenteen päästöjen vähentämiseen, kuten koko hallituksella, mutta ei ratkaisua siihen että mistä perusduunarille rahat näitten ekovehkeitten ostamiseen, varsinkin kun entisen romun maksut nousee joka vuosi.
   
  valpas ja eilhik tykkäävät tästä.
 7. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Hauskoja nämä edustajamme, jotka vuosikausia ovat taivastelleet Suomen vanhaa autokantaa kukin vuorollaan. Autokannan uudistamiseen tarjoillaan aina samaa konstia, joka on perimmiltään sama kuin jörjestelmä jolla köyhän kansan autokanta ollaan alunperin saatu ruvelle: lisätään veroja.
  Suomen alle puolen prosentin autokannalla ei ilmastonmuutosta tulla koskaan pysäyttämään mutta aina riittää näitä Bernereitä jotka vuoronperään haistavat hyvän sauman leikkiä ilmastomessiasta ja pyyhkäisevät samalla omaan taskuun jotain kautta pikku hillot.
  Mitä tullaan näkemään: käyttömaksu nousee 50e, uuden VW Polon hinnasta häipyy pari satkua. Sitten muutaman vuoden päästä taas hämmästellään kun se systeemi ei taaskaan uudistanut autokantaa mutta ei se mitään, tieliikenteen verotulot saatiin säilytettyä liki yhdeksässä miljardissa.
   
  DX, valpas, minski ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. FuryIII '71

  FuryIII '71 Double Gearhead

  Niin, on toi kyllä mielenkiintoinen ajattelutapa bernerillä ja kumppaneilla. Ne ilmeisesti kuvittelee että porukka ihan vittuillakseen ajelee vanhoilla paskoilla. Voisin mäkin ostaa käyttikseks jonkun uuden/uudehkon auton, jos ois rahaa ostaa ja ennen kaikkea vielä ylläpitää sitä huoltojen yms muodossa.

  Mutta koska ei ole ni ajelen "vittuillakseni" vanhoilla romulla, joita voi ihan itse jopa korjata, ilman että on tonni levällään joka kerta.
   
  valpas, fennia, KajS ja 1 muu tykkäävät tästä.
 9. FuryIII '71

  FuryIII '71 Double Gearhead

  Ja tohon ilmastokusetukseen en edes jaksa vaivautua sanomaan mitään...
   
  fennia tykkää tästä.
 10. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  No minä asensin, valtio (eli te) maksoitte siitä puolet. En kyllä päästöjä vähentääkseni vaan koska olen nuuka.

  Mutta että, ostakaa enemmän niin maailma pelastuu!
   
  KajS ja rb tykkäävät tästä.
 11. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Saisko tuohon mun LS-swappiinkin valtiolta rahaa?
   
 12. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Valtion verotulojen kannalta olisi paras jos kaikki ajaisivat 454 isolohkoilla kaikki ajonsa. Ja mielellään oikein raskaallajalalla. Kun bensalitrassa on kiinteä vero, niin alati pienenevät kulutukset ja vaihtoehtoiset polttoaineet tekevät lisääntyessään lovea valtion verokertymään. Tämä on mielenkiintoinen aikapommi jota ei yleensä oteta puheeksi kun suitsutetaan ekoautojen suosimista.
   
  Naumasto, Holley, eilhik ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Toi onkin varsin hauskasti ajateltu
   
 14. Lowry

  Lowry 2nd gear

  Vastahan tästä oli toisessa ketjussa juttua, mutta aika paljon on autoilun verotuloilla varaa tippua, että päästään siihen tilanteeseen ettei siitä potista jää jaettavaksi muuhun. Tähän tulisi joka tapauksessa pyrkiä.
   
  Pertti K tykkää tästä.
 15. eilhik

  eilhik Gearhead

  Kyllä Valtio ja Autoala ovat allekirjoittaneet mutta mihin se maksaja unohtui eli autoilija hänen tilillään käydään tässä muutenkin kevyesti verotetussa maassa.
   
 16. ak72

  ak72 Gearhead

  Jos mulla ois paljon rahaa, roudaisin jenkeistä suurimman mahdollisen bensakrematorio pickupin ja haistattaisin bernerille ja kumppaneille pitkät *askat ! Haluan kantaa korteni kekoon ilmastokiimaan !
   
  HendriXXX tykkää tästä.
 17. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Autoilijoilta kerätään vuodessa yli 8 000 000 000€ rahaa valtion kassaan. Tosta potista ei tulla vähentämään latiakaan vaan jotain muuta korotetaan kun toisen tuotto pienenee. Tämä on pelkkää bisnestä ja berberi pelaa täysillä autontuojien ja muiden bisnepiirien voittojen maksimoimiseksi.
  Pelkällä noiden sopimuksella ne ei saa haluamaansa jotenka raippaa odotettavissa myös harrasteautoon.
   
  valpas, jorkkeri72 ja KajS tykkäävät tästä.
 18. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Luulenpa että maksajakin on ollut mielessä.
   
  valpas, 1purehell ja isalmela tykkäävät tästä.
 19. mcmies

  mcmies Gearhead

  Hauskasti ristiriitainen kommentti. Bisnespiirit hyötyisivät autoilun kaikkien verojen keventämisestä. Pois lukien ehkä jobbarit, joiden varaston arvosta sulaisi osa veks, mutta sekin on vain lyhyen aikavälin ongelma se.

  Muuten voi kyllä kysyä, että mihin tämmöistä Green Dealia tarvitaan. Jos valtiolla on tavoitteena uudistaa autokantaa, se voi tehdä siihen tarvittavat toimenpiteet ihan ilman Autoruojia sun muita päsmäreitä.
   
  sdfsd ja 1purehell tykkäävät tästä.
 20. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Rohkea rokan syö. Pudotetaan viideksi vuodeksi uusien autojen autovero (noin 900miljoonaa vuodessa) kokonaan pois ja korvataan verohävikki peruuttamalla kehitysraha samalta ajanjaksolta. Budjetti pitää ja saadaan markkinoille autojen ikärakennetta elvyttävä purskahdus. Pitää vain pitää huoli etteivät autonmyyjät siirrä veron osuutta omaan katteeseensa.
  Tarvitaan vain vähän rohkeutta ja paksu nahka.
   
  Muokattu: 23.11.2018
  sdfsd tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!