Autoala ja valtio ovat allekirjoittaneet yhteisen liikenteen päästöjen vähentämiseen tähtäävän...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ChevaMan, 22.11.2018.

 1. rb

  rb Double Gearhead

  No vaikka se bensa ja diesel huomenna pompsahtaisi kahteen euroon, niin tuskin sekään saisi meitä ranskan malliin barrikaadeille, vaan lampaina me jatketaan ruikutustamme täällä netissä..
   
  ari vw, Jussi289, valpas ja 1 muu tykkäävät tästä.
 2. Lowry

  Lowry 2nd gear

 3. 6PPC

  6PPC Double Gearhead

  350 cc 2-tahti Jawa on valmistumassa ympärivuotiseksi työ,- Lidl,- ja tallivälien ajopeliksi. Mikähän 2 tahtiöljy savuttaa eniten?
   
  Pertti K, juha745, Vuppe ja 1 muu tykkäävät tästä.
 4. rb

  rb Double Gearhead

  Paa risiiniä, niin tulee hyvä tuoksu päälle....
   
 5. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Eiköhän tuo autovero likimain poistu parin vuoden sisään, samalla ajoneuvoveroon tulee n. 80% korotus. Vähintään kerran kuussa puhutaan väylämaksuista, polttoaineisiin tulee ylimääräinen haittavero ja yli 15 vuotiaille autoille puuhataan lisäveroa. Dieseleillä ajon rajoittamisesta puhutaan päivittäin ja tutkalliset pönttöpoliisit lisääntyy. Sekoitevelvoite lisääntyy ja 98 poistuu valikoimista useimmilla asemilla. Verorahoista aletaan kustantaa sähköautojen latausverkoston kehittämistä, jota varten tulee uusi käyttömaksukorotus yli 150g päästäville. Keskustoihin aletaan puuhata autovapaita vyöhykkeitä ja lisäksi kauemmas keskustoista vyöhykkeitä eri päästönormiluokille, alle euro3:lla ei enää saa ajaa keskustaan, ei kohta niilläkään. Uusille asuinalueille ei enää rakenneta parkkipaikkoja. Talous kärsii, mutta autoilun hankaloittamista ei hyväksytä aiheuttajaksi poliittisista syistä, vaan nostetaan veroja. Autontuojat valittavat että tavoitteisiin ei päästä ilman tukemista, joten sähköautoille lisätään tukea ja etuja ja nostetaan veroja. Sähkönkulutus kasvaa mutta tuotanto ei, joten perustamme verovaroilla aurinkopuistoja afrikkaan ja nostamme veroja. Tuemme myös kotimaista yksityistä aurinkoenergiaa, joka ei ajoitu kulutuksen kanssa oikein ja nostamme veroja.

  Hyvää uutta vuotta, älkää äänestäkö kamalia natseja!
   
  Pertti K, wiwwe, passerby ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Ratkaisuehdotus: leikataan n. 700 miljoonaa kehitysyhteistyöstä ja poistetaan autovero. "Vajetta" jää n. 200 miljoonaa, joka katetaan uusien autojen myynnin kasvun kautta lisääntyneellä ALV-tuotolla.

  :rotfl::rotfl:

  -JJ-
   
 7. valpas

  valpas Gearhead

  Tuohon vielä lisää, että kaasuautot kielletään, kun Bernerei tykkää niistä.
  Myös vanha auton muuttaminen kaasulle kielletään. Nykyisin käytössä olevatkaasuautot pitää romuttaa.
   
 8. valpas

  valpas Gearhead

  Sitten mulle palautetaan Volvosta aikoinaan maksettu Autovero, indeksillä korotettuna.
   
 9. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

 10. dart -66

  dart -66 Gearhead

 11. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Joo, toimii mun kohdalla toi että keskusta jätetään jalkamiehille. ...ja naisille. En oo nähnyt Treen keskustaa vuosiin, lähinnä sen takia että siellä on ratikkatyömaa, ja paljon muutakin liikennettä haittaavaa.

  Piti käydä työterkkarin kautta koskarissa laprassa mutta sanoin että kattoo jonkun muun paikan, en me lähellekään keskustaa.
   
  valpas ja Pertti K tykkäävät tästä.
 12. rb

  rb Double Gearhead

  Parkkipaikoista 70 prosenttia pois, tiemaksut useisiin Suomen kaupunkeihin ja verotulot julkisiin välineisiin – julkistamaton raportti on kova listaus autoilijalle

  Juu!!!...… Ei siinä mitään.

  Kehä ykkösen jälkeen aita ja sen sisäpuolelle kaikki viherhullut elämään omassa illuusiossaan, niin muu Suomi säästyisi niiden aivopieruilta.
   
  Pertti K ja Vuppe tykkäävät tästä.
 13. 1320

  1320 Gearhead

  "Parkkipaikoista 70 prosenttia pois"

  Noita kun vähennetään vielä entisestään, niin täytyy varmaan ottaa joku kaveri mukaan, jos tarvii auto jättää johonkin. Silläaikaa kun itse käy asioilla, niin käskee kaverin ajella korttelia ympäri... Raivostuttavia noi viheridiootit.:odrealmad:
   
 14. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Vaikka Suomen osuus koko maailman saastuttamisesta on varmaan luokkaa 0,1% niin täällä kyllä höyrytään ihan idiootti suunnitelmien kanssa vaikka mitään merkitystä ei ole.
  Kohta täytyy varmaan myydä autot takaisin Amerikkaan kun täällä ei saa enään ajaa.
  https://www.is.fi/autot/art-2000005914229.html
   
 15. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Eikös tuon Sitran ja Ilmastopaneeli pääjehuna hääri se Oras Tynkkynen, joka on tunnettu autoilunvihaaja.
   
 16. Lowry

  Lowry 2nd gear

  Noilla kielloilla spekuloiminen aiheuttaa saman kuin jatkuvat muutokset verotukseen ja tasaisin väliajoin ilmestyvät huhut autoveron poistosta. Uusien kauppa menee jäihin tai vähintään hiljenee, joka sotii kaikkia noita päästötavoitteita vastaan ja on taloudellekin huonoksi.

  Väärinkäsitysten välttämiseksi Helsingin uutisten(kaan) ei pitäisi laittaa otsikoihin mitään raflaavia "70% parkkipakoista pois..." -juttuja, kun kommenteista päätellen niitä juttuja ei jakseta lukea otsikkoa pidemmälle.
   
  Pertti K ja 1purehell tykkäävät tästä.
 17. mickey

  mickey Gearhead

  Arvokkaiden amerikanautojemme hinnannousu pysähtyy kuin seinään. kuka ostaa enää autoa jota kohta ei saa enää ajaa eikä myydä. Onko nyt viimenen hetki myydä arvokkaat E hemikehomme yms pilkkahinnalla pois niinkauan kuin vielä kelpaavat, vaiko asennetaanko niihin sitten sähkömoottorit?
   
 18. urho3

  urho3 Gearhead

  Oletko huolissasi myös volvejen hinnankehitysten suhteen?
   
  rb tykkää tästä.
 19. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Ja tuosta 0,1% kakusta yksityisautoilu on alle 10%, eli ollaan siellä 0,01% marginaalissa. Eli vaikka Suomessa kiellettäisiin polttoaineiden myynti yksityisille kokonaan, napajäätiköt jatkaisivat sulamistaan. Itseppähän Suomen kansa on päättäjänsä äänestänyt. Äänestämättä jättää 40%, joka varmasti riittää siihen, että vihreät ja vasemmistolaiset ovat niinkin "suosittuja". Ja ihan sama vaikka äänestäisi Kokoomusta, SDP:tä tai mitä tahansa, samassa viherhöperö laivassa ne kaikki on. Keväällä kun tulee vaalit, niin velvoittaisin jokaisen täälläkin taivastelevan äänestämään mielellään jotain sellaista ehdokasta/puoluetta, joka ihan selväsanaisesti olisi tavallisen suomalaisen veroilla kurittamista vastaan.
   
  1purehell tykkää tästä.
 20. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Näin juuri se asia on, mä oon aatellu keväällä äänestää reformin ehdokasta ei oikeen parampaa vaihtoehtoa ole näkyvissä.
  https://reformime.wordpress.com/ehdokkaat/

  Mut niinhän siinä käy nukkuvien äänestäjien takia, et vihervasemmisto ym idiootti puolueet ja ehdokkaat saa taas liikaa ehdokkaita eduskuntaan ja ihan kaikki asiat menee tässä maassa päin helvettiä.
   
  Muokattu: 29.11.2018
  rb tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!