Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Valtion tulo- ja menoarviossa on parilla eri momentilla eläkekuluja. Niitä on yhteensä semmoset parikymmentä prosenttia budjetin loppusummasta. Osa lienee julkisen puolen työntekijöiden eläkkeitä, joita ei ole eläkeyhtiöihin maksettu. Eläkevastuut on niin suuria, ettei niitä saa kerätyksi aliexpressin paketeista.

  Muutenhan tuo arvonlisävero on valtiolle hyvä tulonlähde. Useimmista ostoksista ne onnistuu sen keräämään. Kuten myös nuo energiaverot.
   


 2. Alvi on toiseksi tärkein verojen lähde. Voip olla, että joskus se vielä nousee, kun valtion on pakko keksiä lisää tuloja. Ruotsissa on muistaakseni prosenttiyksikön verran suurempi alv kuin Suomessa.

  Tässä on hyvä kuva eri verojen tuotosta. Vaikka kuva on hiukan vanha, niin ei se paljoa poikkea nykypäivästä:

  [​IMG]
   
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kaitpa me voidaan hetki keskustella autofoorumilla valtion kustannuksista. Helppolukuinen versio HS:n tulo ja menoarviosta, se kahdella sivulla vuosittain julkaistava juttu, ei tullut mun haussa heti vastaan. Mutta on ne eläkkeet tässäkin...

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007745234.html

  ...hyvin esillä. STM:llä on 5 miljardia euroa eläke kuluja ja VVM:llä samanmoiset eläke vastuut. Ne 2 yhteensä ovat 10 miljardia ja kun tulo ja menoarvio on tavallisesti jotakin 55 miljardia, niin onhan ne melkein 20% siitä loppusummasta. Nythän on jättibudjetti ja jättimäinen velanotto käynnissä. Mutta kaitpa tätä taloutta on elvytettävä nyt ettei päädytä jättimäiseen taantumaan ja konkurssiaaltoon.

  Loppujen lopuksi päättäjillä on aika vähän säätö varaa, kuinka paljon verotetaan ja kuinka paljon kulutetaan.

  Ylläoleva kiekko antaa kuvan, että tuloverot olisivat valtion suurin tulonlähde. Kun katsoo muita julkaisuja, esim tuota HS linkkiä. niin tulon ja. varallisuuden perusteella kerätyt verot jäävät kakkoseksi liikevaihdon perusteella kerättäville veroille. Asiat voi esittää monella tavoin.
   
 4. north

  north Gearhead

 5. No muistin oikein, että Ruotsissa on suurempi.

  Kun katselee Veronmaksajien viime vuoden taulukkoa:

  https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Verotuotot/#ee6ecfd1

  Niin siinäkin tulovero ykkkönen ja alvi kakkonen. Nämä tosiaan riippuu myös noista esitystavoista ja mitä niihin lasketaan.
   
 6. mcmies

  mcmies Gearhead

  Tätä minä oon yrittänyt sanoa monessa paikassa: verotus on kokonaisuutena nykyään sillä tasolla, että veroprosentteja nostamalla ei tulla saamaan lisää verotuloja. Ihan sama mitä veroja nostetaan ja minkävärinen hallitus, asia on vaan näin. Kokonaisveroaste ja julkisten menojen suhde bruttokansantuotteeseen ovat ne muuttujat, joilla ensisijaisesti on merkitystä.

  Kun velatkin ainakin minun vajavaisen käsitykseni mukaan pitää jossain vaiheessa maksaa, tai ainakin niitä pitää pystyä jossain määrin lyhentämään, seuraa tästä, että rahat loppuvat. Siitä puolestaan seuraa edelleen, että jostain on pakko ryhtyä tinkimään.

  Jospa tinkiminen aloitettaisiin vaikkapa valtiontalouden tarkastusviraston budjetista?
   
 7. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 8. Pikuppeilija

  Pikuppeilija 1st gear

  Jaahans harrasteajoneuvossa on jo 80 -sarjan renkaat, pitää kait laittaa donitsit käyttöautoonkin, pärjääpähän soratien kuopissa sitten paremmin :D
  ....ja lasikauppiaat hieroo karvaisia käsiään.
  Kunnon bäck to sixties meininki, tuleekohan kuraläppä pakko takaisin..
   
  Volvo_5.7 tykkää tästä.
 9. karra

  karra Double Gearhead

  Volvo_5.7 tykkää tästä.
 10. pantera

  pantera Double Gearhead

 11. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Naisjohtaja tarkoittaa aina auvoa ja kliffaa ???

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000007871513.html
   
 12. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Kyllä autoharrastaja on vapaata riistaa jenkeissäkin nyt. Kaikenlainen autojen virittäminen ja jopa niiden muuttaminen kilpa-autoiksi, off roadereiksi yms. on nyt menossa kieltoon. :confused:

  Loppuu viritysosien saaminen hyvin äkkiä.

  https://www.sema.org/epa-news
   
 13. 6PPC

  6PPC Double Gearhead

 14. 6PPC

  6PPC Double Gearhead

  [​IMG]
   
  Chilli-Siili ja MosseKuski tykkäävät tästä.
 15. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Nyt mulle välähti miksi tänne haalitaan niin paljon vuohipaimenia.
   
 16. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Mut Amerikan autoharrastajat varmaan äänesti bideetä, kun Trump on niin kauhea.
   
 17. teddy99

  teddy99 Gearhead

  No ihan varmasti pitäisin Biden lippistä päässäni jos hän voisi vaikuttaa siihen, että minäkin saisin tankattua oman autoni tuolla bensanhinnalla....
   
 18. max

  max Double Gearhead

  Olkaas nyt poijaat varovaisia,sillä Trump ja Biden jo vilahtivat keskustelussa,ja se haiskahtaa jo politiikalta.
  Sarkasmia tottakai,mutta onhan tämä tosi huvittavaa,kun ei saa sanoa mitä haluaa,kunhan ei mene henkilökohtaisuuksiin.
  Tulee mieleen DDR ja Neuvostoliitto.
   
  Muokattu: 21.3.2021
  Chilli-Siili, Poni -69, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
 19. Joe Hunt

  Joe Hunt Double Gearhead

  Miksei,vanha kunnon PolPo. Mulle tuossa esittäytyy myös poliittisen ylikorrekti Eurooppa tänään sijaisloukkaantujineen ja muine hyödyllisine idiootteineen jotta vihreä siirtymä saadaan jatkumaan.
  Näkyvät tosin muutkin valtiotasolla kypsyvän tukisukkahousuorkesterin "lainsäädäntökehikoihin" ja muuhun "kiuruttamiseen".
  "Jos pääministeri kompastuu hallintohimmeliinsä, se on hänen ongelmansa, ja muun hallituksen ja ehkä koko poliittisen järjestelmämme, mutta ei sillä pohjalla voi kieltää luonnontieteeseen pohjaavia, parhaan saatavilla tiedon varassa tehtyjä suosituksia, joita epidemian suitsimiseksi tarvitaan. Ollaan totalitaarisen valtion linjoilla, jos asiantuntijat vaiennetaan."

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007875407.html
   
  Chilli-Siili tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!