Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Ei muuta kuin tervetuloa ainakin minun puolesta.
    Olisihan se kiva nähdä väentungosta myös täälläkin joskus...
     
  2. grantorino

    grantorino Gearhead

    Aikamoinen suunnitelma, stadilaisista tehtäisiin maalaisia kertaheitolla. Olisi varmaan melkoinen kulttuurishokki.
     
    impala-63 tykkää tästä.
  3. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

  4. Lisäksi tuo väite metsien määrästä ei kestä tarkastelua:

    METSÄPOLITIIKKA herättää Suomessa intohimoja, sillä Suomi on suhteessa EU:n metsäisin maa. Toisena tulee Ruotsi.

    Viime vuonna Suomessa oli metsää 22,8 miljoonaa hehtaaria, mikä oli yli 73 prosenttia maa-alasta.

    Esimerkiksi Saksassa metsää on vain 32,7 prosenttia maa-alasta. Tiedot selviävät Metsien tila 2020 -raportista.

    Toisaalta tilavuudessa mitattuna monissa maissa on Suomea enemmän puustoa. Tämä johtuu erilaisista ilmastoista, maaperän oloista ja puulajeista.

    TALOUDELLE metsien merkitys on joka tapauksessa suuri.
    Metsäteollisuuden osuus Suomen tavaraviennistä on noin 18 prosenttia. Metsäteollisuus ry:n mukaan metsäala työllistää Suomessa suoraan noin 41 700 ihmistä.

    On myös inhimillinen syy tunteikkaaseen metsäpuheeseen. Suomessa on yhteensä yli 600 000 metsänomistajaa. Luonnonvarakeskuksen mukaan suomalaisista metsistä noin 60 prosenttia on yksityisomistuksessa.
     
  5. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Suurinosa stadilaisista taitaa olla maalaisia kylläkin. Sen takia stadi on tyhjä juhannuksena kun "stadilaiset" lähtee kotio.
     
  6. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Saatan olla väärässä mutta on stadilaisia ja sitten on Helsingissä asuvia. Stadilaiset ovat omien kokemusteni perusteella yleensä melko mutkattomia tyyppejä jos niitten kanssa pitää asioida. Jotta ei mene solvauksen puolelle niin en sano Helsingissä asuvista mitään.
     
    jpalvima, Car nut, impala-63 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  7. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    -chgr ja maverick999 tykkäävät tästä.
  8. maverick999

    maverick999 Gearhead

    st. vitus dance tykkää tästä.
  9. Kahden euron kipuraja häämöttää – näin tankkaajat kommentoivat kohoavaa bensan hintaa: ”Pakko maksaa jos autoa haluaa käyttää”
    Polttoaineen hinta on kohonnut kesän aikana mittavasti. Yhdellä huoltoasemalla litrasta ”ysivitosta” joutuu nyt pulittamaan jo lähes kaksi euroa.


    BENSIININ hinta on kesän kuluessa kohonnut merkittävästi. Hintatarjouksiin erikoistuneen Picodin tällä viikolla keräämän selvityksen mukaan alkuvuonna polttoainelitra maksoi Suomessa keskimäärin 1,58 euroa.

    Nyt Polttoaine.net -hintaseurantasivuston tietojen mukaan litra 95E10-laadun polttoainetta kustantaa keskimäärin 1,708 euroa. Vastaava määrä 98E-laadun bensiiniä maksaa 1,798 euroa. Tilastokeskuksen mukaan vuotta aiemmin litrasta ”ysivitosta” sai pulittaa vain keskimäärin 1,45 euroa.

    Yksittäisillä asemilla hintataso kohoaa keskiarvoa selvästi korkeammalle. Inarissa litra 95E10-laatua maksaa nyt jo hulppeat 1,950 euroa. Yksi asema Kuopiossa yltää 1,819 euroon, kuten myös toinen Enontekiössä. Halvimmillaan litran saa Vantaan Läntisellä Valkoisenlähteentiellä sijaitsevalta Teboililta 1,579 eurolla.

    Picodin vertailun mukaan bensiinin hinta on noussut Suomessa ajanjaksolla 2020-2021 13,5 prosenttia. Se on Euroopan ja lähialueiden maista kuudenneksi eniten. Pelkistä EU-maista bensiini on Suomessa kallistunut neljänneksi eniten. Tämän hetkisellä hintatasolla mitattuna vain Hollannissa ja Norjassa bensalitra kustantaa Suomea enemmän.
     
  10. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Kohta nekin autoilijat pääsee tankkaamaan yli 2€ bensaa jotka ei uskonu et nousee yli 2€
     
  11. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

  12. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Tuli katottua, taas. Henkilökohtaisesti aina koskettanu enämpi legendaarinen pahis, kalju ja lihaksikas Lord Humungus. Jota muuten esitti Kjell Nilsson joka taasen oli olympia tason entinen painonnostaja.
     
  13. Z(etor)71

    Z(etor)71 3rd gear

  14. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Miksi pitäs viedä latoon...mä tuon ainakin harrasteauton keskelle olohuonetta ja vedän pakoputket suoraan seinästä ulos.
    Jouluaattona ja Juhannuksena yms juhlapäivinä päräyttää käyntiin omaksi ja naapurienkin iloksi, vaimentimet tietysti pois :odcool:
    Muuten toimii huonekaluna jota voi myös rakennella ja viritellä mielensä mukaan, kun ei tarvitse miettiä enää saako leimattua :rotfl:

    Ps. Toimii kätevästi myös vara lämmityslaitteena jos tulee joku häikkä lämmitykseen talvella :odwink:
     
    esmi, Z(etor)71, Artsi Bunker ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. Z(etor)71

    Z(etor)71 3rd gear

    Tämä tehdään ja samanlaislla autoilla... tosin mulla putket hieman korkeemmalla;)
     
  16. duel

    duel 3rd gear

    No jo on synkkää. Mä veikkaisin että tässä ajellaan vielä pitkään kuten ennenkin.....
     
    Desoto57, kad_boost, Z(etor)71 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  17. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Eiköhän tässä seuraavat 15 vuotta mene vielä polttomoottorisilla autoilla ihan samaan tahtiin kuin nytkin, ellei jopa pidempään. Polttoaineen hinta on vaan ihan eri asia, se voi maksaa aika paljon enemmän mitä aikaisemmin.
     
  18. Desoto57

    Desoto57 2nd gear

    Jep.Se tarkoittaa myös sitä että on vielä vähemmän varaa ostaa se uudempi pulkka.
     
    Stang_81 ja Peeaa tykkäävät tästä.
  19. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    Mediassa tuputettava "todellisuus" on mielestäni kiihtyvällä tahdilla kääntynyt sinne itteensä, viher, vasuri hinttari suuntaan mitä se on toki ollut aina ja tässä on nyt menossa hirveä valtataistelu mihin tämä korona pas*akin on luotu illuusiona ja pelottelu keinona. Saadaan nöyryyttä pöytään niin on helpompi hallita karjaa.
    Tähän kuuluu tämä polttomoottori lobbaus, kyllä minun ystävä ja tuttava piirissä on ainakin hiton paljon ihmisiä jotka vaan ei ikinä pysty ostamaan uutta autoa vaikka se maksaisi 10t€ ja kuten nyt nähty jo on niin uudemmissa polttomoottori autoissakin on jo monen tonnin ja auton arvon ylittäviä vikoja.
    Sitäkö nämä vihreät kuvittelee että tämä osaryhmä kansasta asuu työmaansa kellarissa tai ovat siwan nurkalla parkissa? Aika isoja ristiriitoja.
    Nyt kun hyviä autoja laitetaan paaliin niin liikkuminen toki vaikeutuu näillä koska sopiva kalusto vähenee, tässä tämä kauhuskenaario tietyllä tapaa toteutuu ja ylemmistön toive toteutuu kun kiertokulku näin nopeutuu.
    Saattaa vielä tulla aika kun tehdään uudestaan poltttomoottori autoja kun uuden tuulen vaikeudet kasvaa ylisuuriksi.
    Hiton helppo keino olisi tiputtaa käyttiksien kulutusta laittaa kapeammat renkaat ja paino pudottaa 800kg niin putoaisi kulutus useamman litran, nykyajan litraset 1600kg painavat 225 renkailla olevat herrasmies maasturit on suunnittelun floppeja.
     
  20. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!