Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. hartsa69

  hartsa69 Gearhead

 2. Muki

  Muki Gearhead

  Yhteiskunta, normaaliksi mielletty elämänmeno, järjellinen tulevaisuus, moraali ja hyvät tavat ovat olleet tietysti jo satojen ellei tuhansien vuosien mittaan romahtamassa ja maailma loppumassa jonkinlaiseen spektaakkeliin.

  En väheksy sitä että ihan kaikki kehitys ei ole myönteistä, mutta jos nyt viettää vaikkapa arkistoissa aikaa, löytää viimeisen puolen vuosisadan ajalta yllättävän identtisiä murheen- ja puheenaiheita. Isossa kuvassa valtaosa ihmisistä on kuitenkin aika perushemmoja eikä oikein noihin dystopioihin jaksa enää uskoa, niissä on aina kyse siitäkin että ketä joku esoteerinen "uusi maailma" nyt sitten aikuisten oikeasti hyödyttäisi.

  Koomisia ovat etenkin erilaiset kaiken pahan aluksi ja juureksi keksityt yksittäiset henkilöt. Usein ovat jo niin iäkkäitä, että täytyy tosiaan kelata että mikähän se mahtaa olla se henkilökohtainen insentiivi, kun viikatemies on jo kulman takana.

  Ei silti, niin kuin tossa edempänä totean, kaikenlaista epätervettäkin on toki eikä pidä sitäkään väheksyä, että maailman sivu valta - on se sitten todellista tai kuviteltua - on kompromettoinut ihmisiä. Mutta mitä tulee näihin skenaarioihin että kohta on jonkinlainen Mad Max - dystopia ja että aivan erityisesti kukaan ei enää voi mennä töihin ja niin edelleen, ei ehkä sittenkään ole ihan realistista. Ketä se palvelisi, kuka hyötyisi sellaisesta?

  Sinällään elinkustannukset tämän päivän elämässä ovat näin härmäläisittäin jo hiukkasen korkean oloiset, että sikäli ei kauhean paljon innosta kaikenlaisen kustannustason nouseminen.
   
  Petri R. tykkää tästä.
 3. karpo29

  karpo29 2nd gear

  Tahan on pakko sanoa etta on melkoinen kontrasti Suomalaisten(tai Eurooppalaisten?) hippien valilla. Siina mita tuossa kirjoituksessa kerrotaan, on asiat Amerikassa aivan painvastoin, autot ja niilla revittely on kuuminta hottia nuorison keskuudessa, ja noilla juuri noilla hipeilla isoin juttu on nimenomaan klassikot, valmistusmaahan katsomatta.
   
 4. Eilisessä A-studiossa Hutisalo oli vauhdissa:

  Sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo vaatii, että hallitus tekee loput tarvittavat ilmastopäätökset syksyn budjettiriihessä. Hän leikkaisi päästöjä maataloudesta.

  – Nostaisin yhden esimerkin, joka on jäänyt sivuraiteille. Moni sektori on tehnyt jo paljon ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Moni yksityishenkilö on tehnyt paljon, mutta maatalous on sellainen sektori, jossa ei ole vielä pystytty vähentämään viime vuosina.

  Ohisalo sanoo, että maataloudessa on monia keinoja, joista päästövähennyksiä voidaan hakea. Esimerkkeinä hän mainitsee työkoneiden ja turvepeltojen päästöjen vähentämisen sekä hiiliviljelyn edistämistä.


  Vaikka ei siinä erikseen mainittu, että traktorien pitäisi olla sähköisiä, niin sitähän Ohisalo kannattajilleen viestitittää rivien välissä.

  On sitten mielenkiintoisempi juttu, että mistä vihreät sitten löytää niitä sähkötraktoreita. Pikaisesti googlaten ainoa normaalin kokoinen sähköinen maataloustraktrori on tämä turkkilainen:  Ja kuinkahan hyvä se sitten oikeasti olisi..Maataloudessa pitäisi pystyä tekemään töitäkin eikä vain latailla..

  P.S. videolta voi bongata aidon kävelevän turkkilaisen sukupuolielimen..:D
   
 5. 0132

  0132 Gearhead

  Odotin näkeväni vähän pienemmän vehkeen, mutta videollahan esiintyikin Turkin suurin kyrpä
   
 6. north

  north Gearhead

  Keitä nää IPCC tutkiat oikein ovat,onko näillä nimiä ja mikä on poliittinen tausta?
   
 7. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Olen antanut itselleni ymmärtää tiedoitusvälineiden ja muiden tietolähteiden avulla että kiina on suurin yksittäinen saastuttaja jos yksittäisistä maista puhutaan. Se esmes rakentaa sitä mukaa hiilivoimaloita että muut ei ehi niitä sulkea. Jospa sen vaikka ydinpommittas maan tasalle ni loppus samalla se paskoilla kertakäyttötuotteilla maailman täyttäminen ja väkimäärä vähenis huomattavasti. Se kun on kuulemma sen edesmenneen kalastaja linkolan mielestä väestö yks syy siihen että maapallo tuhoutuu kun ei selviä koko ajan lisääntyvästä ihmismäärästä aikaa myöten. Focus päättäjillä kiinnittyy siihen ajaako joku pässi yksin tiisseli lava-autolla kohta töihin ja sitä yritetään suitsia verotuksellisesti ja muiden sanktioiden avulla. Se mistä ne päästöt ja haitat todellisuudesta tulee niin niille ei kukaan tee mitään. Ei ne vaan pysty ilman kolmatta maaliman sotaa. Vapaaehtoisesti kun ne ei lopeta sademetsien hakkaamista tai muuta. Kaikki paska kaadetaan jokiin ja dumpataan meriin. Sivistyneet ja älykkäät ihmiset ei tee niin. Valitettavasti taas niitä muita on valtaosa maaliman kansasta. Me saatana kuollaan kaikki ennen aikojaan……
   
  kad_boost tykkää tästä.
 8. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

 9. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Stalinistien jatkumona vihreitten tavoite on kaikille tasapuolisesti VMP
   
 10. Capri 69

  Capri 69 Gearhead

  Kiinassa rekisteröidään uusia autoja kuukaudessa suunnilleen Suomen henkilöautokannan verran.
  Maailman päästöihin ei vaikuta itikan pierun vertaa se, ajetaanko täällä sähköautoilla vai isolohkoilla -tai ollenkaan. Päästöjen pienentäminen sinällään hienoa, mutta Suomi ei tässäkään asiassa maailmaa pelasta tai tuhoa.
  Fossiiliset täytyy korvata jollain aikataululla ja tekniikkaa on olemassa. Ilmaista se ei toki ole ja järki pidettävä mukana. Ei palmuöljyä entisestä sademetsästä ;).
   
 11. Cocco Bill

  Cocco Bill 3rd gear

  Kyllähän Linkola oli ja on ihan oikeassa,liikakansoitus on syy numero 1 maapallon nykyjamaan ja ekologiseen tuhoon johon ei menekkään sukupolvia vaan ehkä sukupolvi toista,asian näkee kukin ympärilleen katselemalla,uutisia kuuntelemalla,reissaamalla muuallekkin kuin muumimaailmaan tai hotellien uima-altaille ulkomailla ja ottamalla vaikka selvää miltä maapallon näytti noin 100v sitten oloiltaan.
  Vaikkapa jututtamalla iäkkäitä ihmisiä (siis 80+ mieluusti)jotka kertoo mieluusti millainen maailma heidän nuoruudessaan oli.
  Ei ajat tietty häävejä olleet,aika moni meistä olisi ollut ns nesteessä työläistaustalla eikä vapaamatkustajia tunnettu eikä tukia pahemmin ollut eikä yritetty elättää kuin itsensä valtiota myöden.
  Alkeellista toki,porukkaa hirmupaljon vähemmän,taudit ja työnteko niitti sitäkin tehokkaasti kuten sotimiset ja loukkaanutumisetkin,saatoit kuolla pikkuvaivoihin nykypäivän tasoilla mitaten koska esim penisiliiniä ei ollut jota nykyään annetaan vaivaan kuin vaivaan tai varmuuden vuoksi eläimiä myöden.
  50v oli vanha ulkoisesti ja raihnainen...loppusuora monellakin toisin kuin nykyään.
  Lääketiede kehittynyt ehkä liikaakin,väestö kasvaa hurjasti senkin vuoksi koska länsimaissa tekohengitetään vielä sänkyynkin vaikka toinen olisi vihannes eikä anneta kuolla normaalisti .
  Taudit ei levinneet vuorokaudessa maapallon puolelta toiselle vaan höyrylaivoilla tai purjein kesti jonninverran aikaa,jopa niin että epidemioista edes tiedetty ennenkuin loppuivat tai jälkikäteen joskus.
  Ne myös sääteli väestönkasvua tehokkaasti,espanjantauti hyvä esimerkki noin 100v takaa.
  Nyt rokotetaan ja kehitellään jos vaikka mitä lääkkeitä ihmetauteihin joita taatusti tulee kun kaikki syödään mitä kiinni saadaan,esim Kiinassa ja Afrikassa.
  Syyhän luonnollisesti se että ruoka loppu,ihmisiä liikaa ja jotain pureskeltava eikä sama viljelymaan plänti vaan elätä enempää ruokittavia suita mutta silti tehdään kakaroita savimajaan tai peltihökkeliin lisää.
  Kun oma maa ei elätä lähdetään massavaelluksiin esim välimeren yli "siirtolaisiksi",tämä vasta alkua.
  Sähköä käytettiin kohtuudella,jos moinen oli kylässä tai kaupungissa esim valaistuksessa tai jopa tehtaissa koneisiin ,ei läheskään kaikissa paikoissa maailmalla vielä kuin vasta 50-60 luvulla yleisesti.
  Autoja oli hyvin vähän kuten 2 pyöräisiäkin,lentokoneet teki vasta tuloaan pienissä määrin matkusteluun ja luontoa,villieläimiä kuin puhtaita vesiä piisasi sekä erämaita,metsiä ja asumatonta pinta-alaa....mites nämä asia nyt ja aikaa tosiaan kulunut vain 100v mikä mitätön aika maapallon historiassa,niin lyhyt ettei sitä voi aikajanaan edes merkitä ja 1-2 sukupolvea ihmiselämässä.
  Maapallo hukkuu suoraan sanoen paskaan,roskiin,ongelmajätteisiin ym vesistöjään myöden,kiitos ihmisten hälläväliä asenteiden paitsi tietty täällä jossa munankuoretkin pistetään eri pussiiin ja pullot ja purkit palautetaan kauppoihin joka hyvin harvinaista maailmassa missäänpäin.

  Jatkuva kuluttamisen kasvu,tavaroiden rahtaus ympäri maailmaa ja vapaa markkinatalous on täysin väärä suunta jos päästöt saatava alas!
  Eikö paikallisten tuotteiden suosimista ja pikkasen niukemmin valikoimin eteenpäin paremminkin kuin eksoottisten hedelmien ja kengurunlihan ym turhan rahtausta joista iso osa päätyy silti roskiin täällä kaukana tuotantomaistaan "päiväysvanhoina".
  Onpa järkeä!
  Koneet tekee yhä enemmän ja työpaikat vähenee,silti ihmiskunta vaan lisääntyy eli suuntahan täysin väärä!
  Työttömiä tulee koko ajan lisää koneellistumisen ja tekniikan seurauksena kaikkialla.
  Mitä järkeä siis kouluttamattomia ihmisiä maapallon toiselta puolen ottaa asumaan tänne ja elättää kun omillekkaan vastaaville ei löydy töitä?
  Ammattiliitot halutaan ajaa alas ja saavutetut edut pois,miksipä ei kun niitä ei haluta puolustaakkaan ja sitten ottaakin ohraleipä duunarin osalta kun liksat on mitä on,työehdot saat sopia itse ja työttömyysturvaa ei ollenkaan.
  Portin takaa nimenhuuto kuka saa tänään töitä ja mitä maksetaan,semmoistahan se muuallapäin monessa maassa on ollut ikiajat ja siihen halutaan takaisin täälläkin näköjään.

  .Ei hiilen,bensan tai pöön jakelun lopettaminen nyt pelastaisi yhtään mitään enää,ainut mikä "pelastaisi" sen tärkeimmän eli maapallon taas uuteen alkutilaan on iso kivimöhkäle avaruudesta.Kuulostaa julmalta mutta näin se on tapahtunut ja tapahtunee vielä monen monta kertaa.Seuraavaan edes 3-4 km kivimöhkäleeseen mennee kumminkin liian kauan aikaa tähän probleemaan eli iso sota ydinasein tai ekokatastrofi valtavine kansanvaelluksineen jäävät jäljelle vaihtoehtoina.
  1 ja 2 maailmansota piti väkimäärät kurissa ja antoi kasvua loputtuaan,oisko se 3 kahinan aika pikkuhiljaa niin väki vähenisi rutkasti...
   
  Muokattu: 11.8.2021
  Stang_81 tykkää tästä.
 12. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Hyvän matkaa jo viimeisellä puolikkaalla olevana voin onneksi todeta ilmatilaloukkaussketsin sanoin " No mitä sitten".
   
  Muokattu: 10.8.2021
 13. Muki

  Muki Gearhead

  Tässä, niin kuin monessa muussakin jutussa, joutuu tietty miettimään että mitähän siinä omassa, usein aika pienessä vaikutuspiirissä pystyy ylipäätään tekemään. Muilla voi olla erilaisia kokemuksia ja näkemyksiä mutta ainakin omalla kohdalla se on aika vähäistä, oikeastaan joitakin arkipäivän valintoja voi tehdä joskus onnistuen, toisinaan toki vähemmän mairittelevin tuloksin.

  Se mikä on tietysti erittäin raskasta on jos ottaa koko maailman murheet kantaakseen. En tarkoita flegmaattisuutta tai piittamattomuutta, mutta kyllä mä kävin oman polkuni siitä miten kaikki asiat oli päin seiniä ja nekin mitkä ei olleet, viimeistään meni verotuksen tai surkean sään kautta persiilleen. Mutta ei se negatiivisuus mihinkään johtanut, paitsi terveyden kannalta haitallisiin juttuihin.

  Kyllä mullakin verenpaine nousee kun tsekkaan joitakin uutisia tai kaavailuja, mut sit toisaalta aika hyvin rokkaa sekin että kohauttaa olkapäitään ja keskittyy enempi noihin oman tontin juttuihin. Varsinkin kun tossa iän myötä on tullut yhtä jos toistakin kremppaa eikä sitä virtaakaan enää ole tuhlattavaksi, tää on tullut tärkeäksi ikään kuin selviytymistaktiikaksi.

  Ilmastojutut ynnä muut on nähdäkseni ihan konkreettisia kuvioita, ja niissä(kin) luotan siihen että ihmiskunnalla on ollut kyllä hämmästyttävä kyky selvitä tekniikan ja tieteen keinoin melko täpäristäkin paikoista. Toki tässä on kertaluokkaa isommat ongelmat käsillä, mut jotenkin taipuisin tuumailemaan että eiköhän tämä tästä vielä asetu.

  Se on tietysti erittäin vaikeaa nykyajan informaatiotulvassa seuloa esiin mitään koherenttia yleiskuvaa siitä, missä minkäkin asian kanssa mennään. Turbulenssia maailmalla tuntuu olevan, eikä oo sanottua etteikö vielä perinteiset käsitykset monesta jutusta joutuis koetukselle, ja ehkä muutostenkin kohteeksi. Jos mun joku sellainen erityisen huolen aihe pitäis nostaa esiin, niin toi yksityisyyden menettäminen nykyisten informaatiojärjestelmien kanssa on sellainen, mitä pitäisin varsin vastenmielisenä.

  Mut siinä kohtaa kun mennään jonkun Bill Gatesin maailmanvalloitussuunnitelmiin tai vastaaviin NWO- ja ties minkä kohelluksen pariin, niin totean vaan että joo, ei oo mun juttu ja vaihdan kanavaa.

  Tähän meidän kuvioon eli ajoneuvoharrastukseen näkisin sen marginaalisuudesta ja toisaalta ennakkoluulottomasta modauskulttuurista johtuen ihan hyvän tulevaisuudennäkymän.

  Haaste on tietty siinä ettei lapsi menis pesuveden mukana, mut siihenkin voi vaikuttaa harrastuksen julkisuuskuvan kanssa. Tossa oli Tammisaaressa yksi häppeninki missä sitten joku katsoi asiakseen diesel-Volvolla sauhuttaa sekä rengasta että pakokaasua keskellä varsin pittoreskia pikkukaupunkia.

  Sillä pikimustalla pötköllä jota tuli kanssa putken täydeltä ja paljon, ja patruunan huudattamisella voi olla oma kontekstinsa ja hupinsa, mutta kyllä siinä kohtaa tuli sen verran vahva myötähäpeän tunne kun ajatteli etteiks toi heppu nyt sen vertaa tajua, että säästelis noi demonstraatiot ehkä vähän syrjemmälle.

  En oo vaikkapa dieseleiden virittämistä vastaan, mut sit vois kyllä ihan snadisti edellyttää sitä tilannetajua, ja ehkä miettiä mikä on se kuva mikä toiminnasta annetaan. Hyvässä lykyssä se väki joka yskiskeli siellä savupilven peittämänä sisältää vaikka jonkun ihan oikeaa päätöksentekovaltaa edustavan tahon. Sit voi vaan todeta, että sitä sai mitä tilasi.

  Mielikuvat ovat sellainen mistä harrastus kärsii aika paljon. Mulla oli tossa hiljan Toyota, ja kaikki oli sitä mieltä että oon kiva heppu. Sitten mä vaihdoin sen P71 Crown Victoriaan, ja nyt mä olen sitten bensakrematööri. No, siin ei paljon auta se fakta että toistaiseksi Crown on vienyt mitatusti 1 litran enempi soppaa kuin se Toyota, eli silleen kohtalaisen marginaalisesti enemmän, ja joku vois ehkä pohtia että miten taloudellinen se Toyota nyt sitten olikaan, kun kerran niin paljon vei. Mutta ne mielikuvat!
   
  Stang_81, hartsa69, jpalvima ja 1 muu tykkäävät tästä.
 14. spinout

  spinout Gearhead

  >syy siihen että maapallo tuhoutuu

  Maapallo ei mihinkään tuhoudu, niin kuin yleisesti toistetaan, ainakaan miljardiin vuosiin. Luontoäiti korjaa aina itsensä, paljon pahempaakin on ollut historian saatossa. Ihmiskunnalle voi tulla tukalaa. Hiki, kylmä, kosteus, jano, nälkä, ahtaus.

  Varustauduin ilmastonmuutokseen ostamalla hellehatun, saan tietoa asiasta kun muijat jäkättää ja perjantaisin on vintti pimeänä. Lataan veekasin tulille ja sitten baanalle. Bensaa saa pumpusta. No hätä..
   
  Inlinee ja three hundred tykkäävät tästä.
 15. Onkohan tämäkin sitä v*tun elokapinaa:

  Viime torstain ja perjantain välisenä yönä Turun keskustassa puhkottiin 24 auton renkaat. Poliisi kaipaa tapahtumasta edelleen silminnäkijähavaintoja.

  [​IMG]
  Useaa auton omistajaa odotti viime viikolla ikävä yllätys Sairashuoneenkadulla.
   
 16. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kun sais kiinni puhkojan ni sitois sen runkkarin köyteen kiinni ja vetelis auton perässä pitkin sivukatuja. Sithän sen vois jauhaa lopuks minkinrehuksi.
   
  Poni -69 ja kad_boost tykkäävät tästä.
 17. Tänään muuten alkaa uusi ohjelma:

  Tavallinen Virtanen
  19.30 - 20.15 45min AlfaTV
  Mitä tapahtui Suomelle, jossa porvarit olivat porvareita, duunarit duunareita, miehet miehiä ja naiset naisia? Miksi nykyaikaa on niin vaikea ymmärtää?


  Toimittajana tuossa on Matti Virtanen, joka on kirjoittanut kirjan Ilmastopaniikki. Hoito-opas. Docendo 2019.
   
  jpalvima tykkää tästä.
 18. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  kiina ilmoitti tekevänsä lisää hiilivoimaloita.jospa taas meidän verotus auttaisi maailmaa
   
  -chgr tykkää tästä.
 19. -chgr

  -chgr 2nd gear

  Ja ihmiset ei tajua että kiina on pahin luonnontuhoaja, kun vaan ihmiset saatas ymmärtää olematta ostamatta mitää paskaa kiinasta.. !
   
 20. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  elokapina ja muut viherpiiperöt vois mennä kiinaan tukkimaan teitä, kun ei Suomen päästöillä ole mitään merkitystä vaikka täällä lopetettas kaikki elämä niin kokonaiskuvassa ei huomais mitään
   

Kerro tästä muillekin!