Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. peto

    peto Gearhead

    Mitäs me sitten ostettaisiin? Aika vähän jäis tavaraa missä ei olisi mitään osaa teetetty alihankintana Kiinassa.
     
  2. taunusstyle

    taunusstyle Gearhead

    Minkä sille voi. Sieltähän kaikki tuotteet nykysin tulee
     
    peto tykkää tästä.
  3. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Tässä toiminee parhaiten markkinatalous. Kuluttajat ostamalla luokatonta kuraa mahdollistavat sen että sitä tuotetaan ja myydään. Ken halvinta ostaa, hän paskan saa. Valmistusmaa sinällään ei ole laadun tae tai este. Pikemminkin se paljonko teetättäjä haluaa tuotteestaan maksaa tekijälle ja mikä on kuluttajalle ulosmyyntihinta, luulen ma.
     
  4. peto

    peto Gearhead

    Mitä kalliimpi merkkituote, sitä suurempi riistäjä se on niin tuottajalle kuin loppukuluttajalle.
     
  5. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    tavallaan näinkin jos sama paska on eri paketissa eri hinnalla mutta riittävä määrä palautuksia ja asiakas reklaamaatioita niin useimmiten myyjä kyllästyy kuten valmistuttajakin. Tuotteen laatua parannetaan tai kauppa tyrehtyy sen osalta. Kuluttajat siirtyvät kilpailijoiden tuotteisiin jos tarjolla. Ilman valituksia ja hyväksymällä näin paskan laadun kuluttaja ruokkii tätä ketjua. Näin kertoili samaa myös varaosien vähittäiskauppias.
     
  6. Nämä ekologia ja ekonomia on nykypäivänä jänniä juttuja:

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/75746d88-007b-4c06-8fc0-e2fdff90ee0a

    Helsingin Kansalaistorilla nähtävässä taideteoksessa käytetyn, nyt jo sulaneen jään kustannukset ovat aiheuttaneet väärinkäsityksiä. Jää oheiskustannuksineen maksoi kuitenkin 27 000 euroa.

    Helsingin Kansalaistorille viime perjantaina ilmestynyt sulavien jääkuutioiden taideteos on herättänyt suurta huomiota. I.C.E. – Indisputable Case of Emergency haluaa viestiä ilmaston hätätilasta.

    Kyseessä on arkkitehti Erkko Aartin ja säveltäjä Cecilia Damströmin yhteisteos. ICE-niminen musiikkiteos soi puupaviljongilla jääteoksen taustalla. Musiikki on lisäksi kuunneltavissa verkossa sadassa teoksessa esiintyvässä rannikkokaupungissa IP-osoitteen sijainnin mukaan.

    Teos on osa Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunkivuotta ja teoksen kokonaiskulut ovat olleet noin 225 000 euroa. Sosiaalisessa mediassa on ollut keskustelua ja kysymyksiä, miksi jäähän on laitettu suuria summia rahaa.

    – Se, että jäät olisivat itsessään maksaneet tuon verran, on ollut väärää tietoa. Tietysti ymmärrämme, että ihmiset ovat tästä yllättyneet ja tällaisen ison näyttävän teoksen toteuttaminen tuollaiseen ympäristöön kuin Kansalaistorille vaatii isoja resursseja kustannuksilta. Onneksi valtaosa panostuksista on sellaisia, joilla on jatkuvaa käyttöä, Green Lahti -projektin ohjelmajohtaja Saara Vauramo kertoo.


    [​IMG]
    Mitä vi*tua..Näillä jääpaloillako maailma pelastetaan ja siinä sivussa Suomen talous..
     
    Zejk1 ja Vermilion tykkäävät tästä.
  7. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Kuulemma saa parempaa näkyvyyttä kuin esim. istuttamalla samalla rahalla puita, jolla olisi ehkä enemmän myönteistä vaikutusta tähän ilmastonmuutoshärdelliin...
     
    Kruunusaari ja Vermilion tykkäävät tästä.
  8. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Lisää ilmastoahdistusta kehiin. Luin eilen Wikipediasta(!) että viiden miljardin vuoden päästä Aurinko on käyttänyt vetyvarantonsa loppuun ja alkaa ryytymään. Toivottavasti Suomen hallinto on tietoinen tästä asiasta ja osaa tehdä tarvittavat kiristykset ilmastotavoitteisiin.
     
    dart -66 ja Inlinee tykkäävät tästä.
  9. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Ai niin kun helsingissä oli se autojen kulujen mielenosoitus liikennne ministeri oli ollu ottamassa kuvia näistä taide teoksista ja piti jonkun puheen täällä. Siis Ministeri Harakka, hän ei halunnut vastaanottaa 70t allenkirjoitusta ollenkaan. Hän on myös kuulemma intohimoinen pyöräilijä.

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008180518.html

    https://www.verkkouutiset.fi/ministeri-sulavasta-jaasta-vaikuttava-kokemus/
     
  10. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Harakankin ovat jotkut äänestäneet sinne että sitä saa mitä tilaa.
     
    Cocco Bill tykkää tästä.
  11. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Juurikin näin,Kiinasta tulee ihan hyvää tavaraakin mutta se ei ole sitten halvinta.
     
  12. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Ihmiset äänestää nimen perusteella, kun on tuttu nimi mediasta, oli se Harakka tai Berner. Sellaiset saa vaan tolkuttomasti ääniä, vaikka tolkuttomia olisikin.
     
  13. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Eddie Murphylla on filimi jossa tummahipiäinen hustler jolla on arvostetun valkoisen poliitikon nimi pääsee senaattiin kun kaikki äänestää pelkän nimen perusteella vaikka se oikea alkuperäinen poliitikko on jo kuollut.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Distinguished_Gentleman
     
  14. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    Eläs nyt. Muistelen jostain lukeneeni /kuulleeni että jos suomen päästöt putoais heti nollaan niin maailmanloppu siirtyy 5 minuuttia. :p:confused:
     
    Kruunusaari, Seevu ja Zejk1 tykkäävät tästä.
  15. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead


    Ei köyhyystutkijaltakaan voi kauhalla vaatia. Sitäpaitsi faktat ja äänestäjien miellyttäminen ovat harvoin samassa yhtälössä.
     
    Muokattu: 15.8.2021
  16. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    En yhtään ihmettelis vaikka tämäkin juttu pitäs paikkaansa hutisalosta

    "Suomalaiset veronmaksajat ostivat siis Exilion-yhtiön kautta Ohisalon miehen yhtiöltä energialiiketoiminnan, joka ei selviäisi markkinoilla päivääkään omin avuin. Veronmaksajat lahjoittivat poliitikkoja voidelleille bisnesmiehille kymmeniä miljoonia liiketoiminnasta, jonka todellinen arvo on 0 euroa.
    Mitä Tuulivoltti sitten teki vuoden 2020 huipputuloksellaan? Tilinpäätöksestä selviää, että koko 73,2 miljoonaa euroa päätettiin jakaa osinkona Ohisalon puolison sisäpiirille."
     
    Zejk1 tykkää tästä.
  17. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Inlinee tykkää tästä.
  18. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Juu metka juttu. Ostaa alibabalta tai -expressistä "jotakin aitoa muistuttavaa" ja välillä tulee tosi paksaa kamaa. Sit tilaa aitoa kiinakamaa; Tilasin kinuskien ihan itse laatiman stereoputkivahvistimen EL34-B, "Old Chen". Tuli rahdilla, maksoin verot ja tullit. Avasin paketin. Olin tyytyväinen. Avasin tuotteenkin. Hämmästyin työn laatua. Tossa se on vuosia soittanut vinyylilevyjen ääntä kaiuttimiin, eikä mitään puutu.

    Sieltä kun ostaa, niin ei välttämättä pety. Mutta se ei ole varmaa.
     
    Kruunusaari ja Seevu tykkäävät tästä.
  19. Zejk1

    Zejk1 3rd gear

    Hyvä....kerkiää käydä paskalla ...
     
    taunusstyle tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!