Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. max

  max Gearhead

  Gary Grand tykkää tästä.
 2. 2ford37

  2ford37 Gearhead

  Kyllä meillä täällä neuvostotasavallassa kaikki on hyvin.

  Veroaste on vain 71%, hipoo lähes täydellisyyttä.
  Entisessä neuvostotasavallassa kaikki sai 150 ruplaa, olit sitten silmälääkäri tai veturinkuljettaja. Kaikilla oli töitä. Palkalla kylläkään ei ollut mitään ostettavaa. Mutta olihan se kiva kun tuli palkka.

  Bensa ja diesel sen verran kallista, että ajelee vain politbyroon jäsenet.
  Köyhät ei ole tukkimassa tiestöä. Eikä köyhillä ole varaa ostaa autoa (sähköauto=tankkaa veronmaksajan piikkiin)
  Ruoka maailman kalleinta, no ei tule sairauksia, kun ei ole varaa syödä.
  Poikkeuksena Kelagold kortilliset.
  Talon lämmittämisestä saat maksaa itsesi kipeäksi ja jos satut ottamaan ministeriön suositteleman lämpömuodon, maksat pankille itsesi kipeäksi. Maksa tai jäädy.

  Äänestyspäivänä kaikilta unohtuu, muisti tyhjänä käydään vetämässä demarin nimi äänestyslippuun. Toisessa kädessä vappusatanen ja toisessa kynä:)

  Heti seuraavana päivänä tälle sivustolle takasin.
   
  sectoid, Gary Grand, 12345678910 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 3. golden rocket

  golden rocket Gearhead

  on menny niist viitti tarinoida yleisest. otetaanko kuppii joku ilta muistellaas vanhoi onks sul muutes lupa :eek: ees vastaa puhelimeen kun soitetaa
   
 4. jpalvima

  jpalvima 2nd gear

  No sitä että autoilu halpenee koska bensan verotusta nostetaan reippaasti ja sosialistiharakka sanoi että keskiluokan verotaakan lisäämisessä ei kyse ole lisäverojen keräämisestä.
  Varmemmaksi vakuudeksi kepuantti sanoi että ikimaailmassa ei bensan veroja nosteta ja lautakasamatti sanoi että indeksikorotuksia pitäisi kyllä tehdä polttoaineverotukseen.

  Tää kuullostaa ihan lupaavalta. Minkä hallituspuolueen voisitte nähdä Syvä joki- leffan hillbillykohtauksessa ns ottavana osapuolena?
   
  Muokattu: 15.1.2021
  Gary Grand, Zejk1 ja 1purehell tykkäävät tästä.
 5. Vappusatanen on samalainen kuin joulupukki. Kumpaakaan ei ole oikeasti olemassa, mutta ne jotka siihen uskoo, voi siitä hyötyä (eli perusdemariäänestäjä). Ja kummassakin laskun maksaa joku muu..

  Noihin vaalikyniin ja makkaroihin jne, niin suosittelen käydä hakemassa niitä demareiden ja vihervasemmiston teltoilta. Voi laittaa joskus nekin maksamaan edes jostain. Sitten voi ylpeästi kirjoittaa äänestyslappuun ihan jonkun muun puolueen ehdokkaan numeron..
   
  Grumpy old man ja Inlinee tykkäävät tästä.
 6. linc.

  linc. 1st gear

  Uskotko oikeasti vaalien rehellisyyteen, poliitikkojen rehellisyyteen enää tuskin kukaan uskooo_O:rotfl:
   
  chevytb02 tykkää tästä.
 7. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Lainaus yhden ex-Neuvostoliittolaisen kertomuksesta:

  "
  Neuvostoliiton yhteiskuntaopin mukaan, palkat määräytyivät sen mukaan kuinka paljon kaloreita kussakin ammatissa tarvitaan hengissä pysymiseksi.

  Palkat ja hinnat olivat muuttumattomia.

  1962 rahareformin jälkeen kuukausipalkat pysyivät seuraavanlaisina.

  Yliopiston opiskelija - 30–70 rbl (stipendi kaikille 30 ja erinomaisilla arvosanoilla lisäksi Leninin stipendi 40)

  Suomesta rekrytoidut vasemmisolaisopiskelijat saivat 200 rbl stipendin, minkä lisäksi he saivat ostaa valuuttakaupoista, eli käytännössä heidän elintasonsa oli kuninkaallinen. Tästä syystä vasemmistolaisten kuva Neuvostoliitosta oli epärealistisen ihanteellinen).

  siivooja 70 rbl (sama palkka vaikka työmäärä oli 1 tai 8 tuntia/pv)

  miliisi 100 rbl

  miliisin autonkuljettaja 120 rbl (miliisillä ei ollut ajokorttia)

  lääkäri 120

  sairaanhoitaja 90

  perushoitaja 70

  opettaja 100 rbl

  insinööri 115

  palomies 60

  palokunnan johtaja 62 rbl

  Tutkimusinstituutin pääspesialisti 400 rbl

  Pääministeri 500

  Viru-hotellin ovimies 70, + juomarahoista 1000 000 eli selvästi korkein mahdollinen ansiotaso.

  Kouluruoka tai työpaikkaruokailu ei ollut koskaan ilmaista. Kouluruoka maksoi 1,50 rbl viikossa mutta se oli niin surkeaa että en suostunut sitä koskaan syömään.

  Auton ostoon tai lankapuhelimen hankintaan tarvittiin lupa jota jonotettiin vuosikymmeniä, ja sen sai ammattiyhdistyksestä kgb:lle tehdyistä erityispalveluksista, normaali ihminen käytännössä ei koskaan.

  Elokuvalippu 1,40 rbl (lipussa luki 0,70 mutta kaikki elokuvat myytiin periaatteella 1. ja 2. jakso eli oli pakko ostaa 2 lippua yhtä istumapaikkaa varten).

  maitolitra 0,26 + pullopntti 0,20

  0,5 l Vodka 4.12 (1984 jälkeen 5.20)

  Viinapullon pantti 0,12 (0,20)

  Pepsi Cola 0,33l 0,4rbl + 0,10 pullopantti

  Länsimainen muovikassi (joita saa lännessä ilmaiseksi) 4 rbl mustassa pörssissä

  Venäläinen Vef radio paristokäyttöinen 100 rbl

  Venäläinen mono-radio-kasettisoitin 300 rbl

  Mustavalkotelevisio Rekord 312: 206 rbl

  Väritelevisio venäläinen 700 rbllänsimainen, second hand kaupassa 15 000 rbl

  Länsimainen mainoslehti 3 rbl (Ostin Saloran televisiomainoksen 2 rbl, mikä tuntui halvalta)

  Kirja 1 rbl

  Aikakauslehti 0,35

  Sanomalehti 0,03 rbl

  Tietosanakirja-nide 5 rbl (piti jonottaa 5 vuorokautta)

  Omakotitalo 15 000 rbl

  Väritelevisio

  Poljettava mopo Riga 145 rbl

  Jawa 350 moottoripyörä 1000 rbl

  Länsimainen radio 1500 rbl (virallinen hinta second hand kaupassa, eli tosiaan yli vuoden palkka)

  Olen elänyt ja käynyt koulua Neuvostoliitossa. Palkat ja hinnat olivat vakioita, kaikkiin tavaroihin oli tehtaalla painettu hinta, ja muulla hinnalla myyminen oli spekulaationa rangaistava. Inflaatiota ei ollut. Muistan siis kaikkien tuotteiden hinnat kirkkaasti ulkoa edelleen.

  Isäni oli paloaseman johtaja (62 rbl), ja äiti tehdastyöläinen (115 rbl). Isäni alaisista vain autonkuljettajat tienasivat 120. Palomiesten palkan pienuutta perusteltiin sillä että he saivat työvuoron aikana nukkua ja heillä oli valtion puolesta työvaatteet. Palkan tuli siis kattaa ainoastaan ruokamenot.

  Palomiehet (60 rbl) saattoivat tehdä kahta duunia esim toimia myös autonkuljettajana, tai hoitaa kerralla kahta tai jopa kolmea palomiehen virkaa (ei ole vitsi!!) tai ajaa pimeätä taksia työvuoron aikana. 24 tuntia töissä ja 48 vapaana, niin 3 virkaa pystyi täyttämään. Tätä tehtiin paitsi rahan takia myös sen takia että asunnoistahan oli pulaa.

  Eikä siinä vielä kaikki. Reaalielämässä palomiehet vaihtoivat keskenään vuoroja siten että tämän kolmea duunia tekevän palomiehen duunit menivät päällekkäin. Palon sattuessa paikalle menikin 6 hengen miehistön sijasta kuski ja 1-2 palomiestä, vaikka virallisesti paikalla oli auton miehistön minimivahvuus eli kuski ja 4 miestä.

  Syntymäni jälkeen äitini heitti isäni ulos tämän pienen palkkansa takia. Isäni maksoi 25 rbl kuussa elatusrahaa kunnes aikuistuin. Isäni jonotti kaupungin vuokra-asuntoa 20 vuotta ja nukkui koko tämän ajan työhuoneensa sohvalla. Esimiehenä hän ei saanut pitää sivutoimia, mutta työhuone tarjosi sohvan ja edes jonkin verran yksityisyyttä. Kaupungin vuokra-asunnon hän sai vasta v. 1990 eli 50-vuotiaana. Palomiehet pääsivät eläkkeelle 55-vuotiaana, elleivät kuolleet keuhkosyöpään ennen sitä. Palomiehethän altistuvat sammutustöissä paitsi kaasuille myös asbestille ym hiukkasille kun he purkavat palavia kohteita.

  Eräs sukulainen työskenteli miliisiauton kuljettajana (120 rbl), ihan siviili, ja hän oli juoppo jolla selvät päivät olivat harvassa, eikä muualle huolittu mutta miliisiin otettiin töihin koska ajokortillisia miliiseja ei ollut saatavana ja kukaan normaali ihminen ei tietenkään miliisiin mene töihin.

  Miliisiauton kuljettaja oli ainoa työpaikka autonkuljettajana missä ei tarvinnut pelätä puhalluttamista. Lisäksi hän tarjosi miliisiautolla taksipalveluita miliiseille, eli kuskasi niiden perheitä tai muuttoja tms. korvausta vastaan. Ei normaalimiliisillä ollut ajokorttia eikä omaa autoa. Mies ajoi lopulta kolarin, sammui yksinketaisesti miliisiauton rattiin. Hän ei saanut rangaistusta vaan pakotettiin irtisanoutumaan "vapaaehtoisesti". Sitä ennen hän oli ehtinyt kylläkin varastaa työpaikaltaan ison määrän auton varaosia, mm. kokonaisen uuden 1,6 litraisen moottorin, jonka hän laittoi omaan 21033:n moottorin tilalle. Varaosabisnes tapahtui täysin yhteisymmärryksessä miliisien kanssa, eli kaikkien etu oli huomioitu.

  Tavallisen miliisikoulusta valmistuneen miliisin alkupalkka oli 70, palkka kohosi arvoasteikolla kohoamisen myötä ja saavutti usean vuoden jälkeen tämän 120 ruplan tason. Yliopistokoulutetun rikostutkijan palkka oli myös 120. Mutta toisaalta liikennemiliisinä työskentelyn hyöty tulee lahjuksista tai improvisoiduista sakoista sekä laajasta suhdeverkosta.

  Neuvostoliiton työntekijän työmotivaatio ei perustunut niinkään palkkaan kuin siihen, mitä työpaikalta pystyi varastamaan tai kuinka monta työtä pystyi hoitamaan samanaikaisesti."
   
  sectoid, FuryIII '71, Imusihti ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. 2ford37

  2ford37 Gearhead

  Suunta sama, KGB: n oppien mukaan ensi sekaannus, anarkia (oikeuslaitos, opetuslaitos, poliisi (helsinki) pankit ja ym)ja lopuksi tulee Isä aurinkoinen ja pelastaa kurjuudesta. Silloin "puhdistetaan; media, agitaattorit ja muut "kilpailijat" ja väärin ajattelijat leireille, netti pois ja kännykät. Näin syntyy täydellinen neuvostoEUtasavalta. Merkelin johdolla. (Vanha Stasin agentti)

  Juu noi valuuttakaupat oli hienoja, siellä oli kaikkea. Mutta kansa jonotti pyhäpäivänä viereisessä "marketissa" betonilattialla ruhonosia keittoon. Lihaa ei ollut, kun luun päällä vähän.

  Jos vahingossa sattui kengän nauha aukeamaan ja sidoit sitä kadulla jokun kivijalan vieressä, perään muodostui jono, jos olis jotain myytävänä. Kaikki ikkunat 50 vuoden paskassa.

  Mikrofonit oli myös suosittuja, nyhän meillä on Google, fase ja ym. Sun kuvat ja kaikki.

  PS. Nykyään on muotia; Marinin lounas = seuraava maksaa
   
  Zejk1 tykkää tästä.
 9. 1purehell

  1purehell Gearhead

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000007742714.html

  Kertokaa mitä tää Mikkonen tällä tarkoittaa?

  "Tämän vuoksi olisi Mikkosen mukaan tärkeää, että yksittäisille kuluttajille pystyttäisiin luomaan mekanismeja, että auton hankintahintaa ei tarvitse maksaa kerralla.

  – Koska tiedämme, että sähköauto maksaa kustannukset takaisin parissa vuodessa, Mikkonen sanoo."

  Onko Mikkonen kuullut asioista nimeltä osamaksu tai pankkilaina? o_O
   
  dart -66 tykkää tästä.
 10. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Ei faktana eli jostain luin että sähkärin vakuutukset on huomattavasti kalliimmat kun perus auton niin mikä se säästö on?
   
 11. 2ford37

  2ford37 Gearhead

  Joo, noin on semmonen epäselvä kenttä.

  Äänestyslipun jätettyäsi
   
 12. 2ford37

  2ford37 Gearhead

  Samaa epäilin itse aikoinaan.
  Kun käyt äänestämässä sovjetfinlandin tilaisuuksissa; tiputat lipukkeesi lootaan, äänestysajan päättyessä kupongit kaadetaan pöydälle, jonka jälkeen kupongit jajitellaan numeroiden mukaan, sen jälkeen osastoittain alkaa laskenta, jossa on mukana eri puolueiden edustajat.
  Laskentatulos ilmoitetaan puhelimitse keskusvaalilautakuntaan, (mistä yle saa tiedot) jonka jälkeen äänet laitetaan laatikkoon, joka sinetöidään. Tämän jälkeen vasemmisto ja demarit kuskaavat laatikon tarkastettavaksi. Ja kas kummaa demarit on ykkösenä niin pressan ja muissa vaaleissa.
  Tämä eräältä vihervasemmiston äänestyspaikalta.

  Aina on mahdollisuus että matkalla laatikko vaihtuu, ja lopullinen tulos on jotain muuta. (USA: n vaalit esim.)

  Niin kauvan kun on ihminen tekemässä jossain välissä, tai tietokone (ohjelama) on väärinkäytöksen mahdollisuus.

  Perustuslakiin on kuitenkin luotettava ja sen mukaan mennään.

  Äänestämättä jättäminen on aina ääni vihervasemmistolle.

  No ketä on vihervasemmisto?

  Sen olette huomanneet itse, kuka kannattaa Bensan hinnan nostoa, talojen lämmitysöljyn nostoa, ym. miettikää itse. Aleksanterinkatu Helsingissä on hiilivoimalla lämmitetty katu, jossa on hyvä maata kesät talvet. "Lumet takasin Perkele" ja ne tuli.

  Hyvä muistaa; IPCC, ennuste 2012 alkaa järkyttävä ilmasto lämpenemin jos, ette maksa.

  Kaikki tämä liittyy siihen utopiaan jota teille jauhetaan median toimesta, eli kaikki Hs, Iltalehti, IS sanomat jauhaa teille.

  Pääsääntöisesti näitten medioiden lukijat on aivopesty uskomaan utopiaan.
   
  Zejk1 ja linc. tykkäävät tästä.
 13. tapsah

  tapsah 2nd gear

   
 14. 2ford37

  2ford37 Gearhead

  Menipäs Kommunistit/ demarit hiljaiseksi:odsmile:
   
  linc. tykkää tästä.
 15. fsvaasam

  fsvaasam 3rd gear

  Olen huomannut lueskellessa että tällaisiksi monen väittämät ovat joko vähentäneet kärkkäitä kommenttejaan tai omaavat muuten laajan katsomuksen asioihin missä tuovat enemmän foorumin valtaväen kannattamaa puolta esiin. Vittu mikä diplomaatti, pitäis varmaan muuttaa Sveitsiin.:odwink:
   
  Muokattu: 16.1.2021
 16. linc.

  linc. 1st gear

   
 17. linc.

  linc. 1st gear

  On myös huomattavissa että, olipa hallitusvastuussa Mikä tahansa noista vanhoista puolueista, sama kansan kurjuuttamispolitiikka jatkuu, onkohan valtaanpääsyn ehtona kurjuuttamisen jatkaminen ja kusenkeltainen lehdistö lyö tahtia. En enää moneen vuoteen ole ostanut ilta sanomia enkä muutakaan noista paskalehdistä, ja pyrin olemaan klikkaamatta kun netissä tulee vastaan.
   
 18. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Tämä yhteiskunta muuttunut todella oudoksi...katsokaapa erästä aikuisten suomalaisten sivustoa ja yllättykää. Mikä nykypäivän miehiä vaivaa ? Tuntuvat viihtyvän naisten hepeneissä tai sitten muuten vaan vinksahtanut sukupuolinen suuntaus. Ei ihme että tuollaisille "neideille" saadaan uskoteltua mitä saissea vaan. Missä kunnon raavaat miehet jotka ajavat polttomoottorikäyttöisillä autoilla, syövät surutta pihvinsä ja juovat viinansa..tarpovat aamuisin tienaamaan veromarkkoja vitutus päällimmäisenä pääkopassa. Perkele !
   
  Challenger Rtee tykkää tästä.
 19. Tässä yksi:

  [​IMG]
  Urheilugaalassa hänen ehdokkuuttaan vuoden esikuvaksi perusteltiin sillä, että hän on rohkeasti oma itsensä ja rikkoo sukupuolirajoja. Hän kilpailee meikattuna ja vie esikuvallaan yhteiskuntaa suuntaan, jossa lokerointi ei ole tarpeen.

  Siis mitä vatun tekemistä tuolla on urheilussa esikuvan kanssa..No hyvä ettei valittu.
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 20. Cocco Bill

  Cocco Bill 3rd gear

  Hyvä aihe josta saadaankin mahtavat riidat väännettyä ..taas..toivottavasti kumminkaan ei.
  Taannoin muutama vuosi sitten Hesarissa oli kuvallinen juttu jossa "miehet"harrastelivat My Little Pony
  roolileikkejä eli kokoontuivat arkartelemaan teeman pukuja joihin pukeutuivat ja leikkivät keskenään aiheen sisäisiä juttuja...mitä moiset sitten oli en tiedä enkä haluakkaan.
  Toinen juttu kertoi "miehisistä miehistä(?)" pääkaupunkiseudulla jotka hiekkalaatikolla leikkivät tähtien sotaa johon olivat tehneet ja tekivät kimpassa pienoismalleja,perunajauhoja oli hiekan tilalla avaruusaineena ja sommitelmia kuvattiin kameralla monesta kulmasta joita pistettiin nettiin ihailtavaksi.
  Niiden vaimot varmaan tarkkaili ikkunasta että leikit menee ok ja huusivat syömään hiekkalaatikolta urhonsa ylpeänä kun ruoka valmis...
  Nooh,miehiä ja "miehiä"on nykyään monenlaisia ja sitten se 3 sukupuoli ja tämmöisiä pidetään ihan normaaleina juttuina kun taasen perinteisten vanhojen autojen,moottoreiden,prätkien kuin muidenkaan haisevien+ rasvaisten vehkeiden kanssa touhuamista ei vaan ovat jälkeenjääneitä kouluttamattomia muinaismuistoja peräkyliltä,naisetkin tahtoo pehmomiehiä joiden kanssa voi shopailla,sisustaa ja kokkailla ym yhteistä siistiä kivaa.
  Jenkkipelti kylillä tai vanha prätkä luotaantyöntää nuoret naiset toisin kuin silloin joskus....
  Homostelu on in ja ihan jees joka paikassa,"Pekan ja Annen" suhde vanhanaikaista ,"Pekan ja Antin" taasen nykyaikaa ja jännittävän tavoiteltavaa kunhan hommaavat vielä lapsenkin.
  Luonnollisesti poikkeuksia aina löytyy jotka hankaa vastakarvaan, mutta niin se vissiin on että miehen työ on enää siittää vai onko sekin pipettihommia tai feministille pakosta baaripanoja että pääsee yh äidiksi?
  Huonolta näyttää miesten tulevaisuus "miesten"rinnalla ja mediahan pakkotyöntää päähän moista"normaalia" kuten enää ainoana oikeana yksityisenä autoilumuotona uusia hybridejä tai sähköautoja jos pakko kerta autoilla ja asut jossain takahikiällä jossa julkisia ei ole eikä tule.
  Eipä tarvi pahemmin matkailla kun huomaa että maailma onkin aika normaali mihin tottunutkin joten joku mättää ja kuka kertoo satuja?
  Onneksi ei tarvi ymmärtääkkään viiskymmpisenä kun on omatkin aivot enkä kuuntele moista paskaa vaan miehen malli ns perinteinen johon kuuluu mm moottoripäisyys, pikkasen toki niistä jyrkistä tiukkapipoajoista poiketen mitä edellisillä sukupolvilla.
  Persut saa tästä perheestä 100% äänisaaliin monesta muustakin syystä kuin vaan liikenteen osalta...
   
  Muokattu: 16.1.2021
  Gary Grand, 1purehell, dart -66 ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!