Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  ensi kesänä grillihiilet myydään tiskin alta
   
  maverick999 tykkää tästä.
 2. teddy99

  teddy99 Gearhead

 3. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Juu, se on jännä juttu, ja se olis se kaikista suurin ilmastotoimi, mutta siihen ei haluta puuttua.
   
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Aikas hyvin on romahtanut syntyvyys entisaikoihin verrattuna. Ja vieläpä ihan viimeisten muutaman kymmenen vuoden aikana. Luonnonvalinta toimii.
   
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Teollisuusmaissa syntyvyys on alkanu laskea kuuskyöntluvun lopulta lähtien. Niissä vähemmän kehittyneissä maissa vasta viime aikoina.

  Ahvrikassa niitä jälkeläisiä taitaa syntyy vieläkin 4,75 kappaletta per hedelmällinen nainen noin niinku keskimäärin. Että ei ihme että niitä tulijoita riittää sieltä eurooppaan. Libyan muammar gaddafi se edesmennyt diktaattori sanoi aikoinaan että vielä on tuleva päivä että islam valloittaa maailman rauhanomaisesti ja tais minusta just tarkoittaa muuttoliikettä ja lähinnä pakolaisia.
   
 6. hmr66

  hmr66 3rd gear

 7. laundrybros

  laundrybros Gearhead

  Kasarilla pelättiin bensan loppumista koska aikalaiset pussihousut tarinoi 70-luvun soppakriisistä. Siitä huolimatta väsäiltiin outoja korinvaihtoja ja kauhisteltiin autoverotuksen yksityiskohtia. Ysärilla kaatui neukkula, taas pelättiin bensan loppumista, kauhisteltiin autoverotuksen yksityiskohtia ja rakentelusääntöjä. 2K alkoi kivasti, bensa ei ollut vieläkään maapallolta loppunut mutta rakentelusääntöjä piti ihmetellä senkin edestä. Uuden milleniumin ekalla kympilla jälleen pelättiin kaikkia edellisiä. Nyt on 2k:n toinen kehitysversio aluillaan. Jälleen gason hinta, verotus ja terveiden huvien jatkuvuus hirvittää. Tuntuu oikeastaan aika mukavalta koska mikään ei ole isommin muuttunut. AHK muuttui ensin AKEksi ja myöhemmin Trafiksi. Sama organisaatio yhä edelleen vi++uilee harrastajille, yhä samoin historiallisin konstein. Isoin muutos huveissa on mielestäni on ollut ettei importtikotterosta tarvitse maksaa 100% autoveroa uuden vastaavan arvosta ennen kiesin noutoa sataman tullihäkistä.

  Jotenkin kekkoslaisen, jollakin tapaa pysähtyneen tunnelman jatkumo tuntuu hiukan pervosti melko helpottavalta. Ei tarvitse luulla tai haaveilla yhtään mitään. Aiemmin opittu kauhun tasapaino on säilynyt vaikka ajat kuulemma muuttuvat. Teemaa pohtiessa tietää jo valmiiksi että yhteiskunnan asettamat reunaehdot jossain kohdassa asettuvat ristiriitaan yksilön huimien ideoiden ja toteutusta vaativien tarpeiden kanssa. Mikään ei ole muuttunut, ei edes poliittinen ilmapiiri kovin suuresti.

  Kasarilla kauhisteltiin autoihin tunkeutuvaa elektroniikkaa. Semmonen syöpä esti kotteroiden diy-korjaamisen ja kivat muutokset kokonaan. Niissä vehkeissä tarvitaan toimistollinen valkotakkisia insinöörejä säätämään jokainen komponentti. Myöhempi historia tarinoi ennusteen meneen totaalisesti pieleen. Sama touhu pakokaasuahtimien kanssa - ne ei sovellu harrastevehkeisiin koska ovat kauhean mutkikkaita (pun intended). Jälleen meni esson baarissa kattavasti valmisteltu kauhistelu ihan hukkaan. Patterikiesit ovat muodikkaita ja ovat tulleet jäädäkseen. Uskon että reipas nuorempi sukupolvi keksii konstit tehdä niistä oikein kunnolla vaarallisia.

  Näistä ajatuksista summattuna koen että autoharrastajalla on mahdollisuuksia selviytyä ajan paineessa. En jeesustele aiempien vuosikymmenten hienoudesta ja vaikeuksista, tai väitä että nykyskenssä olisi jotenkin helpompaa. Päin vastoin, esteet autoharrasteessa näyttävät kehittyvän jollakin tapaa logaritmisesti. Oletan kuitenkin että osaaminen kehittyy vastaavalla käyrällä. Apssin parkkiksen lyhyellä pätkällä ainakin näyttää että toivoa on. Lämpimikseni vain huutelen, näkemyksistäni ei tarvitse suuttua.
   
  Seevu, Inlinee ja 0132 tykkäävät tästä.
 8. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Eikä mennyt. Mulla ei ole peukalo keskellä kämmentä, mutta on minunkin pitänyt kutsua "valkotakkiset inisnöörit" paikalle kun varhaisälyhärpättimet ei toiminut, eikä millään logiikalla saatu omin voimin toimimaan. Laite saatiin "valkotakkisten insinöörien" toimesta kuntoon, mutta älä luule, että tämä olisi halpaa ollut...
   
 9. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  [​IMG]
   
  kad_boost, Desoto57, ASENTAJA ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

 11. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  -71 MoPar tykkää tästä.
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Asiaan on helppo ratkaisu. Jutun mukaan keskiluokka ja köyhät on saaneet jostain ihmeen syystä rahaa intiassa jolla sitten ostavat sähkövempaimia. Syntyy kulutusta tällöin lisää jota tuotanto ei kestä. Kupataan niiltä rahat pois jolloin eivät enää osta jonnin joutavia sähköä kuluttavia vehkeitä ni hiili riittää. Tosin maailman ilmastoa se ei auta kuin vähän. Tai keksitään vaihtoehtoisia tapoja kuten mirriä silittämällä hankaussähkön tuottaminen.

  Voidaan koota myös keräys jolla grillihiilet joita kotitalouksiin on ehkä kertynyt voidaan lähettää sinne tarvitseville. Kai ne siellä kattilassa palaa nekin.
   
 13. Kun vihreät on huutanut kurkku suorana, että maatalouden ja työkoneiden hiilidioksidipäästöt on saatava alas, niin tässä MT: jutuusa käy todellisuus ilmi:

  Maatilojen kannalta olisi toivottavaa, että kaasukäyttöisiä traktoreitakin tulisi markkinoille. Tällä hetkellä ainoa sarjavalmisteiseksi luettava kaasutraktori on New Holland T6 Methane Power.

  ”Kyseinen traktori on parhaillaan Ruotsissa testiajossa. Suomeen se ei ole tällä kertaa tulossa. Uskon, että biokaasutraktori on yksi tulevaisuuden ratkaisu. Sillä pystytään korostamaan myös maatalouden vihreitä arvoja”, Agritek Oy:n myyntijohtaja Antti Nikkola näkee.

  New Holland -kaasutraktori käyttää paineistettua, ei nesteytettyä, kaasua. Kaasusäiliö on sijoitettu traktorin keulalle.

  ”Yksi ratkaistava asia on se, kuinka traktorin toiminta-aikaa voitaisiin pidentää, jottei tankilla tarvitsisi käydä liian usein. Toisena haasteena on, että henkilöautoille tarkoitettu kaasutankkausasema ei sovi traktorin tankkaamiseen.”

  Agco Suomen markkinointipäällikkö Kimmo Kokkonen kertoo, että heilläkin tutkitaan vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöä traktoreissa.

  ”Biokaasutraktoreita ei ole tällä hetkellä kentällä. Vajaat kymmenen vuotta sitten Valtralla oli testikäytössä sekä dieselillä että biokaasulla toimivia Dual Fuel -traktoreita, mutta ne eivät siirtyneet sarjatuotantoon”, Kokkonen sanoo.

  Maanviljelijä Tapio Riipinen Laukaasta konvertoi Valtran toimeksiannosta parikymmentä traktoria diesel- ja kaasukäyttöisiksi. Uusien Dual Fuel -traktoreiden valmistaminen loppui, kun Euroopan unionin päästönormit edellyttivät pakokaasujen puhdistusjärjestelmän sekä diesel- että biokaasupuolelle. Vaatimukset täyttävä järjestelmä olisi ollut kallis ja vaativa kehittää.

  ”Teknisesti biokaasu toimii polttoaineena vähintään yhtä hyvin kuin diesel. Pienenä ongelmana oli lyhyt toimintasäde. Dual Fuel -traktorit olivat niin sanottuja puolen päivän traktoreita. Kaasutankkien määrää ja kokoa ei voinut vapaasti kasvattaa niin, että ne eivät rajoittaisi traktorin normaalia käyttöä.”
   
 14. Seuraava jorina ei varsinaisesti koske Suomea, mutta sen verran universaalia, että laitan tänne kuitenkin.

  Kesäkuussa Suomen Uutiset siteerasi taloustieteen emeritusprofessori Matti Viréniä ja vertailua Kaliforniasta ja Texasista:

  Kalifornian ja Texasin osavaltioiden ilmastolliset erot ovat pieniä. Sen sijaan osavaltioiden verotuksessa on reippaasti eroa.

  – Yhdysvalloissa on kuitenkin käynnissä valtava taloudellinen, demografinen ja poliittinen rakennemuutos, josta media on lähes hiirenhiljaa. Leimallista tälle kehitykselle on ”pako etelään”. Perinteiset mahtiosavaltiot New York, Illinois, Pennsylvania ja Kalifornia ovat hurjaa vauhtia menettämässä asemiaan Floridan ja Texasin tapaisille etelän osavaltioille, Virén kirjoittaa.

  – Texas ja Kalifornia ovat lähes kaikissa asioissa toistensa vastakohta. Kaliforniassa on lähestulkoon demokraattien yksinpuoluejärjestelmä; suuri julkinen sektori ja kireä verotus, valtavasti laillisia ja laittomia siirtolaisia.

  – Texas on puolestaan republikaanien versio Amerikasta: jonkinlainen markkinatalouden näyteikkuna, Virén pamauttaa.

  Virén vertaa niin tulo- kuin yritysverojakin. Texasin verotus on kaikilta osin kepeämpää.

  – Hieman yksinkertaistaen voi sanoa, että Kalifornia on USA:n ”verohelvetti” ja Texas ”veroparatiisi”, Virén tiivistää.  Tuo ei voinut olla tulematta mieleen, kun tänään Kauppalehti kirjotti Muskista ja Teslasta:

  Teslan pääjohtaja Elon Musk puuhaa muuttoa. Amerikkalainen sähköautopioneeri haluaa siirtää Teslan päämajan Kaliforniasta Teksasiin, uutistoimisto Reuters kertoo.

  Kalifornian Piilaakson maisemat ovat kaikesta päätellen muuttumassa Teksasin pääkaupungin Austinin katunäkymiksi. Parhaillaan Tesla rakentaa alueelle massiivista sähköautojen ja akkujen tuotantolaitosta.

  Eräänä syynä lienee Teksasin Kaliforniaa väljemmät verotuskäytännöt sekä alhaiset työvoimakustannukset.

  ”Olen innoissani voidessani ilmoittaa, että siirrämme päämajamme Kaliforniasta Austiniin Teksasiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Tesla olisi jättämässä Kalifornian”, Musk sanoi Teksasissa pidetyssä yhtiön vuosikokouksessa.
   
 15. Rollercam

  Rollercam 1st gear

  Mitä tarkoittaa "Ahvrikassa 4,75 kappaletta jälkeläistä per hedelmällinen :pinup: nainen noin niinku keskimäärin" :eek:?

  Ehkä sitä, että Afrikka on elinvoimalla mitattuna todellinen voittaja ja että Afrikka on maailman tervein ja uudistumiskykyisin maanosa :D. Ahvrikkahan on suorastaan ylitsepursuavan elinvoimainen ja terve, toisinkuin vaikkapa enenevissä määrin eläköityvä Suomi.

  Se ei tosin ole selvinnyt, miksi näinkin ylivoimaisen elinvoimaista ja tervettä Afrikkaa täytyy vielä ulkopuolisten tukea sellaisista maista joissa kyky tuottaa uutta elinvoimaa on huomattavan heikko (lue: Suomi ja muut länsimaat) :odeek:?

  Eikö näin ajateltuna Suomi ole päinvastoin valtiona se joka tarvitsee "ulkopuolista elinvoimatukea" Afrikasta eikä suinkaan niin, että Afrikkaa tarvitsee täältä asti erikseen ulkopuolelta tukea sen jo nyt voitokkaan 4,75-elinvoimaindeksin edelleen vahvistamiseksi?

  Onko täällä edes joku tajunnut jo vaihtaa sellaiselle ylivaihteelle josta käsin tämä em. elinvoimakuviokaavion voisi paremmin käsittää o_O?
   
 16. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Käsittääkseni sitä elinvoimatukea on Suomen hallinto ollut kiitettävästi hankkimassa tänne.
   
 17. Rollercam

  Rollercam 1st gear

  Kiitos täsmennyksestä :)! Taisin hokata. Ehkä. Näinkö se elinvoimatuki-kaavio Suomessa toimii:

  Eli "Suomen hallinnon" omaperäinen keksintö on savustaa elinvoimankehitysapurahoilla ja muilla vastaavilla suomalaisilla resursseilla maailman elinvoimaisimmasta maanosasta (Afrikasta) vahvan elinvoiman omaavia ihmisiä ulos ja toivoa, että he löytävät tänne Pohjolan perukoille vahvistamaan meidän alati heikkenevää suomalaista kotokutoista elinvoimaa o_O?

  Tämähän on Suomen hallinnolta täysin nerokas ajatuksenkulku :eek:! En olisi kyllä itse edes keksinyt kuinka Suomen elinvoimaa voidaan nostaa "elinvoimabumerangi-tekniikalla" kiertoteitse ottamalla suomalaisilta ylimääräiset rahat ja resurssit poiskuleksimasta sekä lähettämällä nämä ylimääräiset suomalaisten rahat sekä resurssit 4,75-elinvoimaindeksin omaavaan Afrikkaan.

  Vau :D! Nyt tämä taisi selvitä, että "Suomen hallintohan" on hallituspohjasta riippumatta hyväntekijä ja suomalaisten elinvoiman asialla vaikka ensisilmäyksellä maailman elinvoimaisimman voittaja-maanosan (Afrikan) tukemisessa ulkopuolelta entistäkin elinvoimaisemmaksi ei tunnu olevan minkäänasteista tolkkua.
   
 18. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

 19. Rollercam

  Rollercam 1st gear

  "Ilmasto-oikeudenmukaisuus"? "Kumulatiiviset CO2-päästöt"? "Suhteettoman suuriksi kärsijöiksi joutuvat köyhät ja haavoittuvassa asemassa olevat"?

  Siis tä :eek:?! V*tut asia on näin. Katsokaa Afrikan elinvoimaindeksiä 4,75 ja tehkää omat johtopäätökset kenellä ja missä maanosassa täällä on elinvoimaa sekä ihmiselämän uusiutumistuottokykyä ja missä ei.

  Elinvoimaindeksillä 4,75 Afrikka ei suinkaan tarvitse selviytyäkseen Suomea. Suomi tarvitsee pikemminkin Afrikkaa.

  Mitä tapahtuu jos Afrikasta irroittaa "teknologiatöpselin"? Ei mitään! Nada! Afrikka sopeutuu ja selviää. Niin se on tehnyt siitä asti kun ihminen evolvoi Afrikassa maan päälle satoja tuhansia tai miljoonia vuosia sitten. Elämä uusiutuu, monistuu ja jatkuu Afrikassa vaikka bambumajassa banaanien voimin jos niikseen on.

  Entä mitä tapahtuu jos Suomesta irroittaa "teknologiatöpselin"? Suomi ei sopeudu eikä selviydy. Kun Facebook, Whatsapp, TakTik tai Instagram kaatuu, länsimaat romahtaa siinä samassa omiin itse keksittyihin päänsisäisiin erimielisyyksiin jos eivät keskinäisiä lillukanvarsista tappeluja :poff: itse itselleen onnistuisi keksimään.

  Joten edelleen kysyn, että eikö maailman elinvoimaisin maanosa (Afrikka) elinvoimaindeksillään 4,75 pärjää ihan mainiosti? Kenen täällä siis pitää potea elinoloistaan huonoa globaalia ilmasto-omatuntoa, suomalaistenko? Kenellä täällä tosiasiassa on syvää vahvaa elinvoimaa, selviytymis- sekä sopeutumiskykyä ja kenellä ei o_O?

  Afrikka on ilmastonmuutoksessa maanosien suurin ikuinen voittaja :D, ei suinkaan luuseri, kuten meille annetaan ymmärtää.
   

Kerro tästä muillekin!