Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. Retem

  Retem Gearhead

  Arkkumies ja Artsi Bunker tykkäävät tästä.
 2. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

   
 3. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Itse ainakin olisin aikoinani toivonut että ne kurkkuun käyvää käryä tekevät öljylamput teltoissa olisi korvattu ladattavilla sähkölampuilla. Ja ihan helkkaristi meni ruokaa roskiin, ei sille soppakuski mahtanut mitään vaikka yritti ainakin ylimääräisten jälkiruokien kanssa parhaansa. Eiköhän puolustusvoimien päästöjen kehitys ole ollut ihan suotuisaa kun neukkukalustoa on korvattu länsimaisella.
   
 4. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Parhaiten sotakaluston päästöt pysyy hallinnassa, kun huolehditaan siitä, täällä pyörivä kalusto on omaa.
   
  Seevu ja hartsa69 tykkäävät tästä.
 5. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Ja sittenkun se sotakalusto maaperällä ei ole omaa, ei ketään kiinnosta niiden päästöt. Selviytyminen on tärkeämpää.
   
 6. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Onneksi on meitä jotka yrittävät pitää noita cccp armeijan kaluja liikkeellä.....
  Mulla on vaan UAZ maasturi ja Pulla UAZ ja GAZ66 tulossa matkailuauto käyttöön :cool::cool:
   
  Desoto57, Dataviilaaja ja Zejk1 tykkäävät tästä.
 7. Inflaatio laukkaa Yhdysvalloissa kovinta tahtia sitten vuoden 1982 – bensan hinta kauhistuttaa

  Bensiinin ja monen muun hyödykkeen hinnat ovat viime aikoina aiheuttaneet sydämen tykytystä monelle amerikkalaiselle, kun inflaatio on ryöstäytynyt huimaan vauhtiin. Työministeriön tuoreen tilaston mukaan kuluttajahinnat nousivat 6,8 prosentin vauhtia marraskuussa. Luku on korkein sitten vuoden 1982 kesäkuun.

  – Tämä on törkeää. Maksan 20 dollaria täyttääkseni tankkini, mutta en saa sitä täyteen, paheksui työttömäksi jäänyt Telila Scott äskettäin Washingtonissa.

  – Kaupassa on sama juttu. Leipä, sokeri, kaikki on niin kallista, Scott sanoi uutistoimisto AFP:lle.

  SEURAAVANA tankannut Earl Walker kertoi, ettei hänellä ole varaa täyttää tankkiaan kokonaan ja hänellä on sen takia välillä vaikeuksia päästä töihin. Avolava-auto vetäisi polttoainetta yli sadalla dollarilla, 40-vuotias Walker laski.

  Aseman hintataulu kertoo, että gallona (4,5 litraa) bensiiniä maksoi 3,39 dollaria (3 euroa), joka on lähellä tämän hetken keskihintaa. Litrahinnaksi tulee siten suomalaisittain varsin kohtuullinen 0,66 euroa.
   
 8. On mennyt toimittajalta US-gallona ja brittigallona sekaisin..
   
 9. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Ei tosiaan ameriksaassa kaikki ole suurempaa britti gallona on tuon noin 4.5 litraa
   
 10. J.J.

  J.J. Gearhead

  Euro alueen Inflaatio oli marraskuussa 4,9%.

  Että kyllä se täälläkin alkaa hymy hyytyä.
   
  Roger that ja Stang_81 tykkäävät tästä.
 11. Artsi Bunker

  Artsi Bunker 2nd gear

  :( Kurja homma, taas kotimaista ruokaa vähemmän. Vastaavia uutisia saamme varmaan vielä lisää...:(
   
 12. Roger that

  Roger that 1st gear Bannattu

  Japani-ilmiö?

  Sitä se länsimaiden setelipaperipainokoneiden liiallinen laulattaminen ja n. 15 vuotta nollakorkoja taitaa alkaa lopulta teetättää kun setelipaperirahalla ei kohta ole muuta arvoa kuin polttopuiden sytykkeenä.

  Tai voisiko setelipaperirahan lämpöarvoa mahdollisesti nostaa sitomalla siihen setelipainokoneessa karkeampaa puukuitua niin että paperirahan polttaminen takassa loisi ympäristöön paremmin valoa ja lämpöä?
   
 13. Roger that

  Roger that 1st gear Bannattu

  Tuota noin...mitenkäs tämän oikein sanoisi...hallitus ei määrittele Suomessa sähkönhintaa.

  Ja kuinkas lopuille Suomen kurkkutilallisille kävi? Kaatuiko vain tämä yksi vai ihanko jokainen?

  Ja jos kurkkutilan kannattavuuden kaatoi pörssisähköön sitoutuminen niin pakottiko joku tilanomistajan pistooli ohimolla sitoutumaan pörssisähköön kiinteän sähköhinnoittelun valinnan sijaan?
   
 14. Inlinee

  Inlinee Gearhead


  [​IMG]
   
 15. mcmies

  mcmies Gearhead

  Kyllä se ison osan siitä määrittelee. Tuttavallisesti määrittelyä kutsutaan nimellä sähkövero.
   
  talonmiehen vapaapäivä ja Roger that tykkäävät tästä.
 16. Roger that

  Roger that 1st gear Bannattu

  Tä? Eikös se ole ihan normaali ALV 24%? Sama kuin muissakin arkielämän ostoissa.

  Mutta paljonko veron pitäisi mielestänne olla? Mikä sitten olisi mielestänne oikea "isänmaallinen verotuksen taso" sähkölaskussa?
   
 17. Roger that

  Roger that 1st gear Bannattu

  Minä ostan aina suomalaisten kauppaketjujen kaupoista vain suomalaisia kurkkuja. Aina. Vaikka ovatkin ulkomaalaisia kurkkuja kalliimpia. Mitä olisin voinut isänmaallisena patrioottina ja kuluttajana tehdä enemmän Pohjois-savolaisen kurkkutilallisen auttamiseksi? Kymmenkertaistaa omien kurkkujen ostoni?

  Vai voisiko olla niin, että kyseinen kurkunviljelijä on ihan itse ryssinyt tilansa taloudenpidon ja pyrkii siitä julkisella ruikutuksellaan syyttämään "ämmistä" koostuvaa "viher-vassari-demari"-hallitusta ja yrittäen vielä vierittää loppulaskun maatilastaan yhteiskunnan kollektivian maksettavaksi?

  No ei tietenkään voi asia olla näin, koska meillähän on "ämmistä" koostuva "viher-vassari-demari"-hallitus joka on vastuussa myös siitä, että juuri tänään myös minua sattuu yleisesti vit*ttamaan jokin asia jolla ei itse asiassa ole tarkemmin ajatellen mitään tekemistä poliittisten päätösten kanssa.
   
 18. Retem

  Retem Gearhead

  Ja sähköverosta, käytettyinä maahantuoduista autoista (autoveron laskutavasta johtuen) sekä polttoaineveroista maksetaan vielä +alv, eli kyllä energian hintataso säädetään huomattavan suurelta osin ihan kotikutoisesti.
  Tästä ei voi pelkästään nykyhallitusta syyttää (vaikka sitä kuinka halveksisi), vaan myös aikaisempia järjestelmänikkareita.
  Meikäläisen oikeustajuun ei mahdu se, että verosta maksetaan arvonlisävero.

  On tämä saatana työmaa..
   
 19. mcmies

  mcmies Gearhead

  Sähkövero veroluokassa 1 (kotitaloudet) on 2,79372 c/kWh, sis. alv. 24 %. Minimitaso EU:n energiadirektiivin mukaan olisi 0,124 c/kWh, sis. alv. 24 %. Kyllä tuota sähkön hintaa alentaa voisi, jos niin haluttaisiin...
   

Kerro tästä muillekin!