Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  vanilla ja Retem tykkäävät tästä.
 2. Swinger

  Swinger Gearhead

  Pitääköhän sen takan olla talossa kiinni vai kelpaisiko valmiiksi irroitetut? Mietin vaan että jos alkais jo etukäteen hankkimaan takkoja mistä vois hakea sarjaromutus korvauksia
   
  vanilla, Zejk1, jpalvima ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Justiinsa latasin -51 valmistuneisiin leivinuuniin ja takkaan leppää, ja tulta perään, tässä romutuspalkkiorahoja odotellessa.

  Koskeekohan palkkio myös pihalla olevaa kesäkeittiötä? Ja pitääkö vanhat tiilet ja luukut toimittaa viralliseen vastaanottopisteeseen, vai saakohan käyttää varaosina? Varmaan pitää olla tulisijan ollut omistuksessa vähintään vuoden ajan, ja nuohottu vuoden sisällä palkkion hakemista ennen.

  Vai onkohan tässä nyt sellainen, että palkkion saa ainoastaan hyvityksenä ostaessa uuden sähkötakan?
   
  vanilla ja hartsa69 tykkäävät tästä.
 4. ASENTAJA

  ASENTAJA Gearhead

  Oikeastaan tästä ilmastonmuutos torjunta järjettömyydestä ei puutu enää, kuin ehdotus hengityksen pidättämisestä mahdollisimman pitkään ja varmaan joku kehtaa ehdottaa jotain ihmisten ulosteiden kierrättämistä jne...
   
 5. Retem

  Retem Gearhead

  Sitä alettin tehdä jo vuosia sitten kun Helsingin paskat alettiin kärräämään kehä 3 ulkopuolelle ihmisten pelloille.
  Kasojen päältä oli tavara jotenkuten muuttunut mullan näköiseksi, mutta sisällä oli raakaa, haisevaa ja liisterimäistä skeidaa.
  Sittemmin tultiin toisiin ajatuksiin eikä levitystä enää haluta viljelymaalle koska liete sisältää paljon ei-toivottuja aineita jotka lähtevät sadon mukana kiertoon...

  Nyttemmin kompostoitu liete kutsutaan fiinimmin mm. viherrakennusmullaksi:
  https://metsapirtinmulta.fi/metsapirtin-multatuotteet
   
  vanilla tykkää tästä.
 6. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 7. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Eihän ne mitään lopeta? Rakentaa fiksusti kasvanutta kysyntää vastaavasti sähköautoille tankkauspaikkoja. Eihän se ole mitään pois nestemäisistä polttoaineista. Ja vaikka pesulakin kyljessä olis, niin saanee ympäristöluvan eriluokkaa helpommalla vs. nestemäisen polttoaineen jakeluasema
   
  vanilla, Swinger, Catiska ja 1 muu tykkäävät tästä.
 8. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  aivan sama kuin jauhetaan öljylämmityksestä,samalla kun pitäisi lopettaa menee taivaalla tuplaviiva jonka siivissä vaikka 175 000 litraa kamaa jota polttaa.eikä yhdellä tankkauksella kovin pitkälle vuotta lentele.viivoja on useita päiväsaikaan.tehdas katkuaa vieressä että silmiä kirvelee,ei haittaa ketään koska virastojen mukaan itse ovat ilmoittaneet päästöt ja itse valvovat,näin 2022 luvun suomessa iso raha määrää.onkelma on ainoastaan veronmaksajilla joilta pitää nyhtää kaikki jollain verukkeella
   
  vanilla, hartsa69 ja chevytb02 tykkäävät tästä.
 9. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Onhan se tietysti noinkin ja jos jatketaan ajatusta niin eräs vaihtoehto on korottaa lentolippujen ja -rahdin hintaa vaikka tuplaksi,jokainen voi sitten miettiä mitä ongelmia se taasen aiheuttaa vastavuoroisesti kun ne koneet on jo olemassa,henkilöstöt niihin ja ihmisten+tavaroiden täytyy liikkua...vai täytyykö?
  Pysykööt ihmiset kotona,kotimaanmatkailukin menossa liian kalliiksi polttoaineiden korottelujen myötä tai sitä se on jo nytkin käytännössä monelle.
  Onneksi hotellit ja ravintolat on jo totutelleet hiljaisempiin aikoihin ja pistämään lappua luukuille,suuntaus jatkuu tästä edespäinkin.

  Se sama saasteongelma tulee matkustajalautoista kuin rahtilaivoistakin ,ovatko ne tarpeellisia?
  Kaksinaamaiseksi pelin vetää heti hurraahuudot kun joku suomitelakka saa jättimäisen huviristeilijätilausen ja sen myötä tietty töitä mutta onko järkeä rakentaa huviristeilijöitä joiden päätarkoitus vaan huviristeillä eli saastuttaa eestaas ajellen jotta porukka saa tax freestä viinaa ja buffetpöydästä ahtaa Argentiinasta rahdattua hormonilihaa?
  Voihan toki niidenkin lippu ja rahtihinnat tuplata vaan samat murheet kuin lentoliikenteenkin suhteen,valmiita laivoja miehistöineen piisaa ja rahtiakin on kuljetettava koska paikallistuotanto on ainakin meilläpäin kovin vaatimatonta esim hedelmistä,elektroniikasta tai vaikkapa suurinpiirtein kaikesta mitä maa nimeltään Kiina tuottaa ja rahtaa.
  Sähköautotkin perinteisten kera ym koneet ja laitteet on tuotava jotenkin tänne perukoille.

  Kaikki rahtihintojen korotukset siirtyy lopulta kuluttajahintoihin....

  Samaan kategoriaan saastemielessä menee rekat ym raskas liikenne työkoneineenkin vaikka niistä ei taivaalle viiruja piirrykkään,turistibussit turhanpäiväisiä ja ne perinteisetkin pitäisi olla kaasu tai sähköbusseja.
  Takat ja uunit ym tulipesät voi toki vaikka kieltää tai pistää verolle,porukka maksaa mukisematta ja kota kiuastehtaalla tau nunnauuneilla töitä mutta mistäs sinne raaka-aineet jos ne pitää kuskata jostain?
  Duunareidenkin on hyvä asua pihapiirissä että varaa käydä töissä eli työnantaja järjestää majoituksen.
  Tietty voi ajaa sähköautolla tai pyörällä,siihenhän kannustetaankin!

  Noh,minä asun n5km "kaupungin"keskustasta ja lumet aurataan joskus jopa 2pv lumisateen loputtua joten siitävaan sähköpyöräilemään kun lunta puoleenväliin saapasvartta ja ajourat ainoat paljaat kohdat eli turvallista kuin mikä eikä mitään katuvalojakaan...
  Mopolla voisi mennäkkin mutta kovin kylmää touhua ja se saastuttaa eikä siihen oikein eukko sovi ja kauppatavaratkaan saati nyt perhe kellä semmoista on mutta tänne vaan testaamaan Helsingistä urbaanielämää joukkoliikenteen parissa ja hienoa sähköautoiluakin auraamattomilla kytöteillä,ilmainen majoitus testin ajaksi muutamalle kansanedustajille.

  Oma sähköauto mukaan,meillä ei kuin perinteisin voimanlähtein olevia nykyautoja 2 jotka ei kelpaa enää suomi finlandiassa raipatta mutta suuressa osaa maapalloa lähinnä haaveena noinkin pienillä päästöillään.
  Sähkön hinta on semmoisessa nousukiidossa ja -huumassa jotta hymy hyytyy pian monelta sähkölämmittäjältä siinä kuin sähköautoilijaltakin joihin tulee taatusti joku sähkövoimaverokin jahka porkkanaa puraistu kunnolla niin saa iskeä ja lujaa suomen tietäen.
   
  vanilla tykkää tästä.
 10. pantera

  pantera Double Gearhead

  Jos et ole huomannu, sähköveroa on peritty jo pitkään ja se on kuluttajille n 3c/Kwh joka on iso prosentti energian hinnasta....ja Peruskekkoslovakialaiseen tapaan verosta menee myös vero eli sis alv 24%.
   
  Muokattu: 11.1.2022
 11. Vallu 426

  Vallu 426 3rd gear

  Pantera näkyy olevan näitä sähköllä toimivien paskojen edustaja.
  Mitäs tapahtuu,kun(Ei jos) sähkön käyttäjät lisääntyy rajusti?
  Miten mahtaa käydä sähkön hinnalle...tuskin laskee.
  Eihän tässä maassa laske kuin lumen sulamisvedet keväällä.
  Parin vuoden päästä kaikki Suomalaiset on verotettu loppuun,jos tämä sama systeemi jatkuu.Sit ei ole mistä ottaa.
   
  vanilla ja Swinger tykkäävät tästä.
 12. jahnu

  jahnu 3rd gear

  "Eihän tässä maassa laske kuin lumen sulamisvedet keväällä."
  Ja niistäkin menee hulevesimaksu
   
  Inlinee tykkää tästä.
 13. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Tulee paljon valkoisia lapsia.
   
  pantera tykkää tästä.
 14. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Sähkövoimavero oli lähinnä tähän sähköautoiluun liittyvä aputermi joka tietty tullee jollain hienommalla nimellä kehiin kuten esim ympäristömaksu,sähköverkoston laajennusvero tai vaihtoehtoisen voimanlähteen sopeutusraha tms.

  Kyllä on tullut sähkölaskua sähkövoimaveron,siirtomaksun ym kera tutkittua ja tuijotettu pupillit linsseissä kiinni...vielä tuohon vähintään parin kolmenkympin sähköauto roikan päähän 24/7 mittaria raksuttamaan niin jopas rävähtäisi, joskaan ei polttoainepumpun litra ja eurovilinä automaatilla sen kannustavampaa ole mutta onpahan toimintasädettä joka tiedossa ja pitääkin kelistä riippumatta,toimivaa tekniikkaa joka jo ostettuna ollen vähänajettuakin, nopea tankata missä rupukylässä tahansa jossa kylmäasema tai joku huoltamon tapainen,korjauskin onnistunee täällä autojen yleiskorjaamoissa eikä omatunto myöskään soimaa katalysaattorin ja hiukkassuodattimen kuristamassa muutaman vuoden ikäisessä nykyautossa jossa saastepuoli taatusti parhaasta päästä maailmanlaajuisesti katsoen mutta sekään ei enää riitä täällä.
   
  Muokattu: 11.1.2022
  vanilla, Inlinee ja Volvo_5.7 tykkäävät tästä.
 15. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Miettikääs dieselin hintaa. Sen jälkeen miettikää kuinka paljon työttömyyttä tulee lisää, kun kuljetusliikkeet kuukahtaa. Ja vaikkeivat kuukahtaisikaan niin kuluttajat kuukahtaa kuljetettavien lopputuotteiden hinnannousuihin. Kahvin hinta? Leivän hinta? Mihin päin ovat menossa?
   
  vanilla tykkää tästä.
 16. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Jos mä oon laskenut oikein, diesel on kallistunut 30 prossaa. Tänään Sipoo 1,83€/l. Morjens.
   
 17. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Pitää ajatella positiivisesti. Kun kohonnut nahtan hinta siirretään lopputuotteeseen niin sen hinta nousee. Ja silloin menee valtiolle myöskin enemmän alvia. Siitä johtuen tarttee katos nääs hallinnon rouvien ottaa vähemmän velkaa ulkomailta. Ja silloin jää vähemmän velkaa maksettavaksi tuleville sukupolville.
   
 18. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Ei valtion alvitulot kasva jos liikevaihto vähenee. Kuljetusliikkeiden kuukahtaessa se on välillisine seurauksineen alkusoittoa...
   
 19. Tämä työvoimapula on sitten jännä ilmiö:

  Rakennusalan karu noidankehä: Vastavalmistuneista moni työttömänä, silti valitetaan kotimaista työvoimapulaa

  Rakennusalalla on pitkään ollut krooninen työvoimapula: myös laskusuhdanteissa on pulaa tekijöistä. Suomessa pula on ollut jo noin 20 vuoden ajan useimpia muita EU-maita pahempi. Alalle palkataan paljon työvoimaa ulkomailta. Kysyttäessä alan yritykset eivät juuri myönnä, että tätä tehtäisiin matalammat palkkakustannukset mielessä.

  Rakennusteollisuus RT:n osaamistarveselvityksessä 60 prosenttia ulkomailta työvoimaa palkanneista yrityksistä mainitsi syyksi kansainvälisiin rekrytointeihin sen, että kotimaisia osaajia ei ole riittävästi tarjolla. Vain 16 prosenttia mainitsi, että kotimaista työvoimaa ei ole riittävästi tarjolla yrityksen palkkatasolla.

  ”Ei ole nähtävissä disruptiota, joka muuttaisi työvoimavaltaisen alan luonnetta. Työnantajat kaipaavat opetukselta lisää käytännön valmiuksia jopa teknisten valmiuksien kustannuksella”, kiteyttää Rakennusteollisuus RT:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Lauri Pakkanen.

  Pula työvoimasta näyttää olevan nimenomaan puutetta osaavista ja ahkerista tekijöistä. Alasta riippuen nimittäin jopa 20 prosenttia rakennusalan työntekijöistä on työttömänä vuosi valmistumisensa jälkeen.
   
 20. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Pulaa on työntekijöistä jotka tekevät tessin minimillä tai mielellään ilman tessiä töitä aina kun työnantaja tarvitsee. Koskee niin raksaa, metallipuolta, hitsareita, sairaanhoitajia, perushoitajia. Ihmeteltiin töissä kun oli annettu urakka suomalaiselle firmalle tyyliin Rauman PutkiPalvelu, ja työmaalle paukahtaa minibussillinen liettualaisia joista ei yksikään puhu mitään muuta kuin liettuaa. Firman päävisiirin mukaan kuulemma Suomesta ei löydy hitsareita enää lainkaan. Kun kysyttiin tarkemmin että eikö tosiaan länsirannikolta löydy luokkahitsareita niin ei ainakaan sellaisia jotka tekee luokkahitsaukset kasin tuntipalkalla ja asuvat kimpassa jossain kerrostalokaksiossa.
   
  Stang_81, Zejk1 ja vanilla tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!