Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Juu ei työvoimasta ole pulaa, vaan orjatyövoimasta. Sitten työkkärin kautta saa työnantajat ilmaista työvoimaa "työkokeiluun". Pitäs lopettaa toi orjatyönvälitystoimisto, eihän kukaan palkkaa kun ilmaistakin työvoimaa saa. (hieman kärjistettyä. :D)
   
  Zejk1 tykkää tästä.
 2. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Toinen puoli on sitten se kun nollakokemuksella pitäs saaha 10v töikseen tehneen ammattilaisen palkka.
   
  Kalja imuri, vanilla ja Swinger tykkäävät tästä.
 3. Swinger

  Swinger Gearhead

  Kyllä tätäkin ongelmaa on aika paljon.. kaverin firma tarjosi viimme kesänä 20€ / h potkulautojen keräyksestä ja lataukseen viennistä.. ei löytynyt tekiöitä..

  Heidän ravintolaan kun tuli sairaus tapaus toiselle 50€ / h että tulis duunii.. ei kiinnostanut
   
 4. vanilla

  vanilla Gearhead

   
 5. vanilla

  vanilla Gearhead

  Komppaan edellistä puhujaa. Itseä kanssa hieman huolettaa esim. kevyen polttoöljyn, ruoan hinnan ja asumiskulujen hinta bensa ja dieselin v.s palkkojen eläkkeiden nousuun tavan tallaajilla. olen itse 57 v. man sähköasentaja, lapset aikuisia omillaan ja kolmen lapsenlapsen pappa. vaimo 59v työkyvyttömyys eläkkeellä. omakotitalo rak.v -1990 ja pahamaineinen öljylämmitys mikä pitäisi lekalla hakata alimpaan, helv... otettiin joulukuussa öljyä 1200i hinta 1400 eeboa..... Tänään hinta 1,21 e /l ja jos maalis huhtikuussa 2022 tarttis taas 1400l niin köyhdyt 1670 e noin ,tämän päivän hinnalla. Mutta otapa tilalle esim. Maalämpö noin 23000 e perustaminen+ kulut tai kaukolämpö tai jotain muuta,ja meille ei sitä heti saa... ja sitten pitäs ottaa 50.000 e sähköauto persuksien alle, antasivatkohan lainaa tämän ikäiselle ? OK mulla on kolme Jenkkiä, Cadillac 1951 kesä harrasteautona , Caprice Farmari kesä käyttiksenä ja Chevy Van starcraft 2500 express 6,5 diesel talvikäyttiksenä + moottoripyöriä, Mistään en ole velkaa, töitä tehnyt vuodesta 1983. Eli pitäiskö nuo romutki ny myydä että sais maalämpöpumpun ja sähköauton että maailma pelastuis.? Eikä mulla oo varaa ostaa tällä hetkellä edes uutta Kiiaa. Nukun yöni paremmin ku on vaan ei oikeastaan velkaa ollenkaan,Ai niin velkaa ei tartte maksaa takaisin ("Arhinkäki") Ja pankkitileille ilmestyy rahaa eikä lopetetulla huoltoasemalla ole hinnat nousseet 10 vuoteen ( "teatterineuvos" toimittaja Harakka) . Ugh. Tämä on minun mielipide, kumman hiljaa ihmiset on tosta lämmitysöljyn hinnan noususta.... Kyllä ihmisten palkoista pitäis jäädä rahaa muuhunkin kuin pakollisiin menoihin, kautta vellimaiden tukemiseen.... Hieman muistuttaa tämä Eurostoliitto Neuvostoliittoa (joka onneksi hajosi) tavan ihmisillä köyhää , mutta eliitti juhlii....
   
  mach71, dart -66, Retem ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. vanilla

  vanilla Gearhead

  Ja tähän ketjuun sopii hyvin diggaavani maestron : Juice Leskisen kappale: "siniristiloppumme" en osannut linkittää, mutta you tubesta löytyy. Oli ajankohtainen tuolloin ja nyt hyvinkin "tapetilla taas pienin muutoksin"
   
  fordgranada tykkää tästä.
 7. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Tessin mukaisista palkanmaksajista on pula, eräskin liikennöitsijä tarvitsi kuljettajia. Tuossa kun vähän katseli, miten heidän autot liikkui ja saman kuskin alla, niin kun tietää mihin hintaan tarjouskilpailun voittivat, voi olla että kuskipula jatkuu. Onneksi eläkeläiset tykkää ajaa.
   
 8. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Onneksi tuleva(?) maakuntavero ratkaisee rahaongelmat.
  Tuli vaan tässä mieleen kun kävimme juuri ennakkoäänestämässä.
   
 9. -71 MoPar

  -71 MoPar Gearhead

  Varmaankin vihreitä, jotta maailma pelastuu. (oli villi veikkaus, elä vastaa jottei vaalisalaisuus paljastu) o_O
   
 10. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Ilmeisesti olen sössinyt pahemman kerran julkisuuskuvani OD foorumilla jos oikeasti veikkasit vihreitä.
   
 11. -71 MoPar

  -71 MoPar Gearhead

  Sininenhän se E-body tais olla eikä vihriä
   
 12. -71 MoPar

  -71 MoPar Gearhead

  Tästä mallia työvoima pulaan ,
   
 13. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Se on vähä mikä sitte kenellekki kuuluu. Jos alan firmat on 20 vuotta valittanu "pulaa" niin kyllä sillon on palkassa nousupainetta ja myyjän markkinat. Jollon se työntekijä voikin nollakokemuksella vaatia 10 vuoden ammattilaisen palkkaa, mitä ikinä se onkaan. Toi markkinatalous on sellanen asia mihin pitäisi työnantajauolenkin sopeutua ja lopettaa jumittamisen jossain pyhissä tes palkoissa. Mut puhe on halpaa, parempi vaa valittaa ja vaatia lisää markkinataloutta kaikkialle, paitsi omalle alalle missä tes palkka on jumala ja apteekin hinta.

  Pula lainaismerkeissä koska kyse ei ole pulasta vaan siitä normaalista ilmiöstä että ne jää ilman ketkä ei halua maksaa markkinahintaa. Onko ferrareista pulaa jos mulla ei ole varaa ostaa sellaista? kukaan ei varmaan sanoisi että kyllä on, paitsi työnantajat.
   
  Seevu ja Volvo_5.7 tykkäävät tästä.
 14. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Liian vauras tai köyhä kansa on vaarallinen kansa. Kansaa ei saa päästää vaurastumaan liiaksi. Vauraat saa pitää vauraana. Tuota ohjenuoraahan suomessa toteutetaan.
   
  Zejk1 tykkää tästä.
 15. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Varmaan tuhota täydellisesti jotta ei voi mitenkään esim. mahdollisina kriisiaikoina tai muutoin tarpeen vaatiessa ottaa käyttöön. Tollasta ääliömäisyyttähän nuo maalämpötuet ymmärtäökseni edustaa. Öljyä ei saa jättää varalle...
   
 16. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Se mineraalihomma on kuin öljy. Sitä löydetään koko ajan lisää eikö se ikinä tule loppumaan. Usakin moninkertaisti 2000- luvulla öljyvaransa. Miksei samaa tapahtuisi noiden mineraalien kanssa?
   
 17. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  varakkailla on mitä menettää,sen takia pitää olla tukia kaikkeen niiden hankintaan,sähköauto,kotisiivous,rempat vaikka sähköliittymän uusintaan tai lämmitykseen.
  taviksella ei ole paljon menetettävää varallisuudessa joten olkoot omillaan.
   
  Zejk1 tykkää tästä.
 18. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Paitsi että Suomen kansasta ei saa vaarallista kenellekään, tekemälläkään. Ilmeet on kuin teuraalle menevällä lampaalla. Antaa tulla vaan lunta tupaan ja jäitä porstuaan, perkele! Keitäs mamma vahvat kahvit! Nostivat taas bensan, kahvin, leivän, sähkön, kiinteistöveron, kunnallisveron, autoveron ym.:wc:
   
 19. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Älä nyt. Peltokankaan Maukkakin oikein kiroaa TV -mainoksessa ja näyttää äkäseltä.
   
 20. Retem

  Retem Gearhead

  grantorino tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!