Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Harmi, etten itse osaa kirjoittaa paskaa, jolla parantaisin merkittävästi omaa hyvinvointiani muiden kustannuksella. Onneksi Suomessa on edelleen autoilijoita, kuten allekirjoittanut, joilta voidaan riistää aina lisää, kun esim. näin tärkeisiin hankkeisiin tarvitaan rahaa:
  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008796235.html
   
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Heh. Mulla on hyllyssä väitöskirjan suomennos. Väitöstilaisuus on ollut alunperin ranskaksi ja sitä varten on tuotu ulkomaalainen vastaväittelijä. Aiheena on ruuan lämmittäminen mikroaaltouunissa. Osa noista väikkäreistä on nimen omaan ”opinnäytetyö”, jolla on osoitettu jonkun jatko-opiskelijan kyvyt tehdä tutkimusta. Voipihan käydä niin, että mikroaaltouunista väitellyt, kuten myös kakkakikkareista saman tehnyt on työllistyvä, koska pystyi … no joo. Useimmat apurahat tutkimukseen tulevat yksityisiltä rahoittajilta.
   
 3. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Tämänhetkiset vaellukset ovat aika lailla lähteneet siitä, että väkeä on alueella liikaa, eikä siellä ole tulevaisuutta. Nuoret lähetetään muualle, jossa on leipää , asunto, rahaa ja vielä helpolla.
  Ja aika lailla itsehän tämä on aiheutettu, kun on viety ruokaa ja lääkkeitä, vuosikymmeniä, ilman että heidän omien hallintojensa tarvitsisi niistä maksaa. Tulee se ymmärrys , että länsimaat on rikkaita, kun on varaa ruokkia muita. Vaikka nytkin tämäkin maa käytännössä velaksi antaa kehitysapua.
   
  always bb tykkää tästä.
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Joillekin oli olevinaan ullatus sekin, että Venäjä tulee katkaisemaan pitkän rauhan ajan euroopassa. Nämä energia-asiat ovat suoraan suhteessa edellä mainittuun, eivätkä irtonaisina asioina saa ihan oikeaa käsittelyä.

  Kaikkinainen typeryys alkaa tosiasioiden kiistämisestä vai miten se Juho-Kusti asian tiivisti? Vai oliko se toisin päin?

  Luin aamutuimaan Joe Bidenin kirjan ”Lupaa minulle, isä”. Kirjan loppupuolella Biden nostaa esille Putinin aikeet kieltää tiedottamasta menehtyneistä sotilaistaan. Washington Postin poliittinen toimitus päättelee tästä, että Putin valmistelee uutta, isompaa hyökkäystä Ukrainaan.

  Kirja on julkaistu 2017.

  Ja turpeen nostoa voidaan jatkaa. Ei ne ehtineet romuttaa romutuspalkkioilla kuin huonoimmat koneensa. Puutakin voi kaataa.
   
 5. Retem

  Retem Gearhead

  Ei onnistu mitenkään ellei pistetä koko runkoa energiapinoon. Energiapuun osuus koko hakkuumäärästä on ollut noin 15% v. 2020-21. Karkeasti arvioiden keskiarvo noin 200 000 kuutiometriä viikossa.
  Ja vihreät hattivatit huutaa naama punaisena kun metsää uudistetaan.

  Se onkin sitten metsän omistajasta kiinni hakataanko tai ei. Sitä ei isolla kirkolla määrätä, ainakaan toistaiseksi.
   
 6. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Rahalla houkutellaan.

  Aamulla sanoin vakituiselle aamukahviseuralle, että seuraavalla mökkireissulla katsellaan uhrattavar puut liiterin täyttöä ajatellen. Antaa lehtipuiden tehdä lehdet isoiksi ja sitten nurin ja jättää joksikin aikaa karsimatta. Haihduttaa aikansa ja puu on täynnä kaikkia aineksia luomaan tulevaisuuden lämpimiä. Aikas joutuisaan kuivavat klapeina, kun saa jätettyä katokseen siten, että altistuvat auringonpaisteelle.
   
  Seevu tykkää tästä.
 7. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Suomen metsissä kyllä riittäisi hoitamatonta ryteikköä energiakäyttöön. Niiden käytöstä hyötyisi niin metsänomistajat hakkuutuloina ja parantuneena kasvuna, ilmasto hiilinielun kasvamisena, kuin yhteiskuntakin energian lähteenä.
   
  Seevu tykkää tästä.
 8. Retem

  Retem Gearhead

  Lähinnä hyötyvät urakoitsijat ja yhteiskunta verotulojen muodossa, ryteikköjen ja ensiharvennuksien omistajat voivat kiittää onneaan jos jäävät saamapuolelle.
   
 9. Ja samaan aikaan ajetaan turveteollisuuttakin alas. Tämä on sama kuin ampuisi itseään jalkaan.
   
 10. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Verotulot päinvastoin laskevat kun autoilijat ajavat vähemmän ja siirtyvät sähköautoihin. Velkaa otettiin taas kuutisen miljardia euroa joten sanoisin näin että ihan heti ei olla mitään ennätyksellisiä veropotteja kokoamassa.
  Vihreiden idea polttoaineiden hinnan hilaamisesta taivaisiin ideologisin perustein yhteiskunnassa jossa kaikki perustuu kumipyörillä liikkumiseen, on yksinkertaisesti karkea virhe.
   
  mcmies ja dart -66 tykkäävät tästä.
 11. Kohta tippuu pohja pois Suomen ilmastopolitiikalta:

  Puuta ei voi pitää uusiutuvana energiana, linjasi europarlamentin valiokunta: Tästä on kyse

  Pääneuvottelija Nils Torvalds (r) on varma, että ympäristövaliokunnan kanta muuttuu parlamentin täysistunnon äänestyksessä.

  MILLAISTA puuta saa polttaa energiaksi? Tähän liittyvästä EU-parlamentin ympäristövaliokunnan tuoreesta linjauksesta on noussut jälleen yksi metsäkohu Suomessa.

  EU päivittää parhaillaan uusiutuvan energian kestävyyskriteereitä osana isoa ilmastopakettiaan. Se tarkoittaa EU:n haluavan varmistaa myös sen, että mistä tahansa luonnosta saatavasta massasta ei tehdä energiaa, jotta luonnolle ei tehtäisi vahinkoa.

  Parlamentin ympäristövaliokunta linjasi äänestyksen jälkeen torstaina, että metsäenergiaa ei voi pitää uusiutuvana energiana eikä sitä voi laskea kansalliseen uusiutuvan energian kiintiöön. Tiukka linjaus löi monet ällikällä Suomessa, jossa suuri osa uusiutuvasta energiasta saadaan puusta.
   
 12. Retem

  Retem Gearhead

  Taas viedään Suomea kuin litran mittaa. Pölyn laskeuduttua tullaan Brysselistä selittämään minkälaista "torjuntavoittoa" sillä kertaa saatiin.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 13. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Ja kansa maksaa
   
 14. max

  max Double Gearhead

  Sanos muuta.
  Huopatukille vaan vesurit käteen ja vesakkoon ryskämään.
   
 15. Meanwhile in Paskastan:

  Tätä aivokuolleempaa somevillitystä on vaikea keksiä: Ihmiset sytyttävät tahallaan metsäpaloja ja poseeraavat vieressä videolle, tietysti Tiktokiin

  Läkähdyttävien helteiden ja kuivuuden piinaamassa Pakistanissa somevaikuttajat sytyttävät metsäpaloja saadakseen aikaan näyttäviä videoita.

  Tuhoisan helleaallon keskellä pyristelevässä Pakistanissa leviää Tiktok-trendi, jossa ihmiset sytyttävät tahallaan metsäpaloja tai poseeraavat tulipalojen edustalla. Vaarallisista metsäpaloista haetaan näyttäviä taustoja somevaikuttajien videoille.

  Kohun keskiöön on noussut ”Dolly”-lempinimellä tunnettu Humaira Asghar, jolla on Tiktokissa 11,5 miljoonaa seuraajaa. Vicen mukaan häntä vastaan on nostettu syytteet tahallisesta metsäpalon sytyttämisestä maan pääkaupungissa Islamabadissa.

  Viranomaisten mukaan kyseessä on laajempi trendi. Aiemmin tässä kuussa poliisi pidätti Abottabadin kaupungissa miehen, joka oli sytyttänyt metsäpalon videonsa taustaksi.
   
 16. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Samaan aikaan Joensuussa:
  Uutisesta voi helposti arvata, että vihreiden puoluekokous on alkanut Joensuussa: Ilmeisesti jotkut rohkeat ovat ensimmäistä kertaa elämässään uskaltautuneet Kehä I:sen ulkopuolelle ja...
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f1881659-ce73-453a-9c9f-8105b19d561b

  Mitähän tällä kertaa keksivät auton käyttäjän kurittamiseksi?
   
 17. Näkyykö tässä entisen Ultra Bran sanoittajan kädenjälki:

  KHO ei hyväksynyt Hernesaaren liikennesumppua

  Korkein hallinto-oikeus kaatoi Hernesaaren asemakaavan. Viesti on selvä: asuinalueelle pitää suunnitella toimivat liikenneyhteydet.

  Hernesaaren kaavassa ongelmaa yritettiin ratkaista olettamalla, että autoilua vähennetään muun muassa ruuhkamaksuilla ja pysäköintimaksuilla. KHO:n mielestä olettaminen ei riitä; autoliikenteelle pitää olla riittävät yhteydet.

  Helsingin kannattaa ottaa lusikka kauniiseen käteen. Kaavoitukseen kuuluu realististen liikennejärjestelyjen suunnittelu, eikä liikenneruuhkien tarkoituksellinen luominen saa olla keino ajaa haluttua liikennepolitiikkaa.
   
  ASENTAJA tykkää tästä.
 18. Vihreillä on hieno asenne: osta Tesla ja alat säästää:

  Iiris Suomela kehottaa varovaisuuteen energiaratkaisuissa: ”Kaikista typerintä olisi juosta nyt toisen hirmuvaltiaan syliin”

  Hän muistuttaa, että tavoitteena on fossiilisen energian korvaaminen kotimaisilla uusiutuvilla energianlähteillä.

  ”Jatkossa yhä useampi voi säästää arjen kuluissa vaihtamalla öljykattilan maalämpöön tai diesel-auton sähkö- tai kaasuautoon. Samalla vauhditetaan tuulivoiman rakentamista, edistetään vetytalouteen siirtymistä ja sähköistetään teollisuutta, Suomela sanoi.
   

Kerro tästä muillekin!