Autoilua jo vuodesta..?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja JP-350, 20.3.2014.

  1. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Aivan mahtavia tarinoita,kiitos jo nyt.. :D Mutta tarkennan että toi 6-vuotiaana ajaminen ei ollu faijan sylissä,vaan faija istu vieressä....Ja manuaalilootalla.. :D Bedford/isuzu 1981.
     
  2. Helkkari

    Helkkari 1st gear

    Märkäkorva ilmoittautuu! :lol:
    En nyt tarkkaan tiedä että mistä lähti kiinostus jenkkeihin. Varmaan natiaisena kun näki kaupungilla ja pikkuautot tietenkin.
    Olisko ollut joskus 13-14 vuotiaana oli eka american car show ja sen jälkeen tullut käytyä jokaisessa showssa ja vuosittain forssan pick-nickiin. Veekasi magazine auttoi myös kuumeen hankinnassa.
    Autoa ajoin kai ekan kerran mutsin mondeolla mökkitietä joskus 14v aikoihin. Sen jälkeen mopojonneikä derbeillä päristen ja kun ikää vihdoin viime kesänä riitti niin B-kortti taskuun. Nykyinen Mercury tuli hommatua syksyllä vähän ennen koulujen alkua. Aattelin että mitä turhia odottelemaan. Jenkki alle heti kun mahdollista! Ja en ole katunut (vielä :poff: ) hetkeäkään!!
     
  3. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Rispektit,ei siinä mitään.
     
  4. Northice

    Northice 1st gear

    Semi-märkäkorva ilmoittautuu. Autoilua kortin kanssa vuodesta 2004. Eka amerikkalainen tuli ostettua vajaa pari vuotta sitten
     
  5. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    26v ajokortti ollu. valokuva v72 kuplan ratissa isän sylissä, eka jenkkikyyti pakastavedetty 73 dodgemonaco keltakilpinen, kavereiden jenkeillä ajelin ja ittellä oli euroversio gm, 2003- camino 12 jenkkiä ollu vieläkin 3
    autoja toistasataa ja nyt 18kpl
     
  6. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Vaarin sylissä kolmevitosella Fergulla väänsin rattia silloin kun jalat ei vielä ylettäny edes polkimille asti, eli vuonna kuuskötseiska... Raktoreilla siitä asti... Autolla vasta 16 vanhana, kun ainoa oli isän työkalu.

    Nyt on otettu vahinko takas... 32 autoksi katsottavaa ja muutama muu kone...
     
  7. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Kuulostaa tutulta... :rotfl:

    Leikin kans 4-5v. ikaisena rallikuskia ja nykasin vaihteen vapaalle ku faija oli keulan alla ropaamassa. Onneks ei ollu sivulla tai musta ois tullu isaton aika nuorena... Kasijarrua ei faija ollu laittanu paalle.

    Arvatkaas mika oli auto...? :D
     
  8. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Ai niin, ja taisin olla 9v. ku mutsi ahdisteli faijan paastamaan mut keskenaan ratin taakse, faijan istuessa vieressa. Silloin auto oli jo vaihtunu johkii vitun '77 taunukseen... Lahto tuotti vaikeuksia ku jalat ei oikein tahtonu yltaa kunnolla lattiaan asti ja kytkimen nosto ei osittain tasta syysta onnistunut kauheen tasaisesti.

    Kortti ajettu joulukuussa '99, vajaa kuukausi 18v. synttareiden jalkeen.

    (Fidun kiinalaiset tabletit ku ei loydy kaikkia aakkosia...)
     
  9. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Tuntuu välillä aika hurjalta että ekoista autotripeistä on jo 30 vuotta...Eikö vaan? Mulla on itellä poika joka ei diggaa näistä,tyttö taas diggaa kaikesta mitä faija tekee,ehkä sille opetetaan...
     
  10. onre

    onre 3rd gear

    Alkeet tuli harjoteltua '90-luvun alkuvuosina. Ihan ekana mummun Ladalla vähän järven jäällä, sit tuli ajettua HB-Vivalla navetan ympäri ja pellolla. Kortti '99, en tiedä paljonko tullu sittemmin ajettua.

    Jenkit on kiinnostanu aina, hain joskus nassikkana divarista kaikki V8 Magazinet mitä löysin, samoin piti ruinata vanhemmilta sen tilaus. Good times.
     
  11. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Se aina opettaa kun syntyessä ei oo ollu se kultalusikka suussa...oppii tekemään.
     
  12. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Juuh. Omalta osalta sekin että ajovuosia on kohta, ite asiassa tänä vuonna, enemmän pohjois amerikassa kuin suomessa, justhan mä tänne muutin.
    Lasten osalta hieman sama tilanne, poikaa ei kiinnosta ruuvaminen ollenkaan, autot kai jossain määrin. Tyttö on sen verran pieni että on vaikee sanoa, mutta aallonpituus on kohillaan sen kanssa.
     
  13. onre

    onre 3rd gear

    Tekeminen opettaa joo. Joskus kahdentoista vanhana poltin Vivasta kansipahvin ja isäukko sitte lupas kyllä opastaa millai se vaihdetaan, samalla saatiin hyvä syy nostaa kone pois nokalta että voidaan vaihtaa luistava kytkin. Joskus tulee sellanen olo että nää on jo tässä kolmekymppisten ikäluokassa harvinaisia taitoja.
     
  14. BlackBird90SC

    BlackBird90SC Gearhead

    Jos ei noita "syliautoiluja" lasketa,niin vuodesta -82,11 vuotiaana aloin itse autoilemaan,velipoika pari vuotta vanhempana antoi kokeneemman neuvoja... :rotfl:

    Enolla (RIP) oli autoliike turussa vahdontien varrella,se kävi aina meillä mailla niitä kesäisin korjaamassa,maalaamassa ja milloin mitäkin,moneen karmann ghiaan ja cupee skodaan laitettiin ajan hengen mukaan finlandia kattoluukut. Monesti vesihiottiin autoja lämpimässä vesisateessa kesäisin ennen maalarille vientiä.

    Eno oli automiehiä ollut aina,-60 luvulla veivasivat ralleissa veljensä kanssa ympäri suomea,se osti liikkeeseensä usein isommista liikkeistä vaihtopelejä köntässä,10-20 auton nippuja,niista se sitten toi meille aina jotain herkkuja "säilytykseen" eli peltokäyttöön.

    Monta angliaa,velipoika pyöritti yhden katon kautta 16 vuotiaana yleisellä tiellä,oli lentänyt tuulilasinaukosta lasin perässä ulos,tömähtänyt turpeeseen ja anglian akku siihen metrin päähän,ihme kyllä ei juuri muuta loukannut kuin akkuhapon polttaman naaman sai,yhden -67 anglian fiksailin 14 vuotiaana ja myin 3500 markalla että sain paremman mopon hommattua.

    Oli yksi amatson sport,josta pimeni valot kerran iltamyöhällä pimeällä hiekkatiellä kun eno näytti miten rallimiehet vetää,se on jäänyt mieleen hyvin,kun takapenkiltä seurasin nopeusmittaria,100 oli lasissa kun pimeys iski,mutta vauhti ei laskenut kun oli tuttu tie ja rattimies puikoissa,meillä oli siinä 2 km yksityistietä jossa sai alaikäisenäkin vapaasti vedellä menemään.

    Muita vehkeitä oli ainakin -70 cortina 1500,126 fiat,128 fiat avolava (hyötyajoneuvo),hurjin oli mini johon oli laitettu marinan 1300 kone,se oli sen ikäisenä hurja peli,sillä oli hyvä vedellä sänkipellolla,kun oli tasainen pohja.

    Kerran oli hurja tilanne,naapurin 10v mua vanhempi sälli otti tyypit minillä,pikkusisko (3v silloin,itse olin 13v) oli kyydissä takapenkillä mun sylissä,tultiin tietysti täysillä sitä hiekkatietä,joku 700 m oli tultu kun tuli loivahko vasen-oikea-vasen mutka,vauhtiahan niihin mutkiin ei tarvinnut himmata,no,minihän lähti siinä vikuroimaan puolelta toiselle,mentiin kylkimyyryä meidän tiehaaran ohi,sen jälkeen oli tukeva koivu ja siitä 4-5 metrin päässä sellainen kivipaasi jossa tien numerot oli siihen aikaan...

    Minihän humahti siitä koivun ja kivipaaden välistä meidän ruispeltoon metrin syvyisen ja 1,5m leveän ojan yli niin että heilahti,ruista kaatui noin kymmenen metrin matkalta,olihan se kyllä jo melkein puima-aikakin.

    Huonostihan siinä olis voinu käydä,mutta hirvee naurunremakka oli autossa kun tajuttiin missä ollaan. :rotfl: :rotfl:


    Kortin sain -89 ja ekan jenkin ostin -90,-80 skottari legendaarisella 5.7 D:llä,oho,eipä ole muuten sen jälkeen noin "uutta" autoa ollutkaan. :eek:

    Oma poika aloitti autoilun 6 vuotiaana,sen eka auto oli Tupalalta (se alastaron radan omistaja) ostettu ykköskoppanen vanha jokkis golf,penkki piti siirtää niin eteen etten sitä pystynyt itse testaamaan,mut pirtee peli oli kun kyydissä istuin,sekin juuttui kerran kahden männyn väliin,oli pitäny raktorilla nypätä pois.

    Mopoilun poika aloitti 4 vuotiaana madalletulla pv suitsalla.
     
  15. sixkasix

    sixkasix Gearhead

    Enpä tainnut ajaa autolla, ennenkuin autokoulussa.
    Mutta maanviljelijän tyttärenä traktoria ajanut ekan kerran joskus 10 vanhana.

    Ajokortti on vuodelta -86, siitä lähtien on aina ollu joku kulkupeli.
    Vuonna -90 ostin ekan jenkin.
    (Erilaisilla Amerikan tuotteilla tuli ajettua jopa ympärivuotisesti noin 15 vuotta.)
    Tätä nykyä menossa on vissiin kuudes ja seittemäs auto, kesää odottamassa.
    Vuodesta -90 tähän päivään, mahtuu 3 viikon jakso, kun en omistanut jenkkiä.
    Käyttöritsoja on ollu 10-20, niitä viiti laskea.

    Yli puoli elämää autoilun harrastelua, laski miten tahansa.
     
  16. CHEVY HESSU

    CHEVY HESSU 3rd gear

    v.1975 ekalla autolla Austin mini , ja virallisest vuodesta 1981: Buick Special -64:lla , eli vajaa 33v. autoilua , seur. jenkit : Cougar -67 , Camaro -67 , Chevy -56 ja käyttiksii n.10 kpl
     
  17. capri30S

    capri30S 1st gear

    Ekan kerran oon autolla ajanut joskus 1988, tädin poikaystävällä oli ekan mallin Honda civic, sellanen mopoauton kokoinen, hopean värinen. Olin n. 10 vuotias. Sitten aina mökille mennessä sain ajaa viimesen kilometrin "yksityistietä". 1992 kun täytin 14, sain sedältäni vanhan saab 95:sen, vm. 1967, siihen tuli tehtyä koneremontti, jarruremonttia ja hitsuuhommia, ja saatiin se samana vuonna leimattua, ettei kilvet päässyt putoomaan. Ton auton rekisterikilpi roikkuu vieläkin tallinseinällä (kun halusin pitää ja ostaja antoi), tyhmyyksissä tuli myytyä pois joskus 1997 kun muka tarvi rahaa inttiin (kaljaan). Tiedän missä auto on, ja itseasiassa olis myynnissäkin ja jopa mun nimissäkin edelleen kun tiedot tsekkaa, mutta on vaan aika isotöinen projekti. Kortin sain 1996 ja tuli aloiteltua 99 saabilla, joka aika pian vaihtui mk1 escortiin, niitä olikin sitten useampia, ja sitten oli 10 vuotta sierroja perään. Ekan jenkin ostin 2001, 1990 Chevy Vanin, oikein metroautosta. Sen jälkeen on ollut muutama mussekin ja nyt on toi 1966 HT vielä ja scottsdale pikkis. Vanhoja volvojakin on ollut, 140srj ja amazonia, nyt tuli syksyllä toi perintökalleus Duett haettua kotio 13 vuoden harhareissulta, isoisä osti sen uutena 1964 joulukuussa.
     
  18. zejk

    zejk 1st gear

    Kesä 1977, silloin se kauan odotettu kortti vihdoin oli kädessä. Muistan vielä lööpit kun tallustelin autokouluun : Elvis on kuollut.
    Ja se ensimmäinen oma auto...-64 Chevrolet Chevelle Malibu, alkuperäinen v8 ja nelivaihteinen ja neliovinen , Bore laivalla tuotu, mukana paperit kun oli ruttupeli, 4500 mummonmarkkaa Rikulle maksoin. KAN-10 rekkari..vieläkö tuo jossain liikkuu vai onko jo kurkkupurkkina hyödynnetty. Leveät renkaat hommasin taakse Indian-mieheltä...225 tms...peltivanteilla ja perä ylhäällä. Ylpeä olin. Haaveissa oli se "känkälänmäellä" oleva viininpunainen -63 Galaxie, Sliippareitten "muusikon" auto.Kasettisoittimessa soi Sha Na Na..Ronski Gang. Jenkkapirtillä piipahdettiin viikonloppuisin. Sitä "oikeaa" etsittiin...ja pidettiin helvetin hauskaa niiden "väärien" kanssa...ei..ihania olitte..ja kyyti kelpasi jenkissä kuin Suomen passi somalille nykyään... Paitsi Anne, ihana armikopio...oli perkuleenmoinen homma jynssätä se huulipunalla kirjoitettu viesti tuulilasista (saat anteeksi,olet unissani hyvittänyt sen).. Vuodet kului, jenkit vaihtui, kaverit pysyneet tähänpäivään samana, tosin toiset lähteneet jo "kopin aulan" lenkkiä valmistelemaan Pietarin kanssa..Vinski varmaan myy lippuja, tarkistakaa aitous ;) Uuusiakin nuoria hyviä kavereita tullut vastaan..skiggeboy...parhaimmistoa. Nyt se oikea tuossa ollut jo 25v, perse sillä kyllä leveämpi kuin ehdokkailla silloin -77, kai itselläkin tuo napa on jonkinverran erkaantunut selkärangasta.. loppujenlopuksi...tallista löytyy nyt se -63 galaxie, köyhän kuitenkin tyydyttävä katottomaan malliin....voisihan näistä kirjoitella vaikka kuinka pitkään mutta ketä se kiinnostaisi...kuten ei varmaan tämäkään. :D
     
  19. Lintzi

    Lintzi 3rd gear

    Ohi aiheen että heilahtaa, mutta: ^ Tohon aikaan on mahtanu olla Jenkalla karut meiningit, tarinoita kuullu että sinne on porukkaa tullu naapuripitäjistä eikä niinkään tanssahtelutarkotuksessa... :poff: Kaverin faija ollu aikanaan portsarina siellä. :soosoo:
     
  20. ls1978

    ls1978 Gearhead

    Mahtavia tarinoita, hienoa lukea!

    Ekat omat autoilukokemukset kuvallisin todistein vuonna 82 reilu kolmivuotiaana. Taatan VW 412:n ja vaarin 99 Saabin ratin takana aina kun kyläiltiin, siellä sitä on tuntikausia suu vaahdosssa pöristy ikkunat huurussa. Tuon Saabin meinasin polttaakin kun kielloista huolimatta menin kokeilemaan tupakansytytyintä ja sormen kärähdettyä nakkasin kuuman sytkän takapenkille. Jäi kunnon reikä ja katku...

    Yläasteikäisenä isän autojen pesua, renkaidenvaihtoa ja pihassa ajelua, kavereiden kanssa diisselipystylamppumersu peltoautona pari vuotta. 15 vuotiaana asuin tuttavaperheen luona Floridassa kesän ja hankin sikäläisen ajokortin, 15 vuotiaan taivas 8). 16-18 vuotiaana tuli sitten perheen kanssa parilla ulkomaanmatkalla ajettua pohjois-Norjassa ja keski-Euroopassa. Taisi mutsi vähän pelätä kun Saksassa ja Sveitsissä päästeltiin mun kyydillä...

    Eka oma auto 16 vuotiaana 1995. Mopokausi jätetiin väliin ja jemmattiin kaikki mahdolliset rahat kunnes koitti Floridan matka isän kanssa. Sieltä tarttui matkaan 69 Mustang HT 302:lla. Se oli vielä sitä aikaa että 1-2000 taalalla sai ihan valitakin early Mustangeja. Pellitöitä riitti melkein vuodeksi ja oppirahat kyllä maksettiin, mutta kyllä oli komeaa päästää kortin saatuaan Mustangilla kesät ja talvet pari vuotta. Opiskelemaan lähdettäessä myin Mussen, hiukan harmitti kyllä pari vuotta, mutta Mussen rahalla tuli vietettyä iloista opiskelijaelämää Jyväskylän yössä eka vuosi :rotfl: .

    Foorteja ollut harrastekalustossa aina tuon Mussen jälkeenkin, Foorditonta aikaa ei ole ollut sitten vuoden 95 :lol:: 88 Mercury Cougar, 91 Taurus SHO, 72 Mercury Montego. Nykyiseen Thunderbird Turboon ylläpidetty viha-rakkaussuhdetta jo 12 vuotta, eikä enää luovuta. Toisena tuo uushankinta 84 Mustang SVO. Tuntuu siltä että niillä mennään kauan. Kaksi mustaa kasari turbo-Fordia taitaa olla mun juttu
     

Kerro tästä muillekin!