Autoilua jo vuodesta..?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja JP-350, 20.3.2014.

  1. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Sain ABC korttini 1978 ihan ajallaan. Ajoharjoittelua oli tullut tehtyä useampi vuosi, muttei se maaseudulla tuntunut olevan niin tarkkaa (siis valvonta). Eka oma autoni oli Fiat 126 kuudensadan kuutiocm rivikakkosella. Seuraavana keväänä Fiuu vaihtui Darttiin. Fiat oli niin mieleinen, että sellainen piti omistaa toisenkin kerran. A-koppia useampi samoiten. Ja nythän nää kaksi säiettä ovat ikään kuin yhtyneet, kun Fiat konserni, joka tekee myös Alfa-Romeot, myy jälkimmäistä Dodge Darttina. Ei mun takia ois tarvinnu ....
     
  2. Stahl-Ville

    Stahl-Ville Gearhead

    Tutustuin Kummitukseen, eli Rippeen 90-luvun puolivälissä. Monet jutut Turun jenkkiskenestä silloin ennen tuli puhuttua kotikadun baareissa. Mielelläni kuulisin lisää muisteloita hänestä ja autostaan. Ei kellään sattuisi olemaan kuvia? Risto siirtyi taivaan cruisingiin joulukuussa.
     
  3. harri60

    harri60 Gearhead

    AB korttin sain 1978. Ensimmäisenä autona oli Dodge Dart -65. Jenkkejä on ollut kaikkiaan 37 kpl. Viimeisin oli -94 Thunderbird V-8 ja marraskuusta 2013 lähtien on ajokkina Chevrolet Koreasta.
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Onkos täällä muita jotka eivät eksyneet jenkkiautojen pariin nuoruuden v8 magasiinejen, vanhempien tai kavereiden jenkkipelien tms kautta?
     
  5. dart -66

    dart -66 Gearhead

    16 oli ikää, kun tuli kurvailtua kylillä kaverin porukoiden kuussatasella, ekan oman auton (-64 kupla) ostin 17-v lahjaksi itselle, -83 19-vuotiaana kortti käteen ja 21v eka jenkki (tämäkin -64, mutta American)
     
  6. pas2

    pas2 Gearhead

    Hmm Siis mulla pärähti joskus vuonna kivi vamma päähän V8 lehdestä vaiko Wheelsistä, että punainen 1957 Chevy Cragar SS vanteilla on kova juttu. Ostin Kleinbussin. Ja kleinbussia tallilla nuhjätessä kun KERRAN sain kotiin kyydin oisko ollu '64 Coronetilla 440 koneella niin siinä jäi se jenkki vereen että pysyy. Viisseiskaa ei o tullu, 55 Chevyjä oli pari ja meni, nyyh.
    Kleinbussi pitää räpeltää kuntoon. On se punainen kuitennii.
     
  7. pas2

    pas2 Gearhead

    Hephep!

    Siis jos joku tuttu nöössipoika (puoli-ihaillen) arvostelee teidän "paljon kuluttavaa lotjaa" ja on aikaa niin ei kun pieni lenkki kyydissä. Ei mun jenkki-innostuskaan tarvinnu kun sen keveän kaasunpainalluksen alamäessä, että tietää missä mennään!
     
  8. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    on.
     
  9. BlackBird90SC

    BlackBird90SC Gearhead

    Kummitus kuollut??

    R.I.P. Rippe... :cry:

    Mä tutustuin Rippeen joskus -91-92,itellä oli silloin alla -65 Pontiac Tempest 4d 301cid,silloin tuli pyörittyä siinä "permudan kolmiossa",roseanne,rautatieaseman ravintola ja barleys?,keitto maistui tuohon aikaan aika reippaasti,välillä meni useampi viikko yhtä kyytiä...

    Siinä henkan baarissa humaliston- ja läntisenkadun kulmassa istuttiin paljon,siellä Riston kanssa turistiin monet kerrat turun alueen jenkkiskenestä,itsehän en tuolloin juuri jengiä tuntenut kun olin uusi kulmilla,mutta Rippe tuntui tietävän kaikki autot ja harrastajat seudulta,monet kännit vedettiin ja krapulat kärsittiin samassa porukassa.

    Muistaakseni Rippellä ei tuohon aikaan ollut enää autoa,mutta mies kyllä tiesi todella paljon jenkeistä.

    Kerran oltiin maalta (en silloin asunut itse turussa) jätkien kanssa reissussa,showtimeen oltiin menossa,bongasin siinä pari kadunkulmaa aikaisemmin Kummituksen,huusin että nyt auto seis,tuolla on Kummitus,jätkät ihmeissään,että mitä se nyt höpisee,kummituksia muka näkee jo...

    Eikun toi ukko tuolla on Kummitus,selitin kavereille,"jaa,toi kulkuri vai" (rippehän oli kuin suoraan jostain minnesotan junasta hydännyt hobo,pitkä tukka ja pitkä parta),nappasin viskilekkerin kainaloon ja sitten istuttiin siinä jalkakäytävällä turisten ja viskiä siemaillen,kun lekkeri tyhjeni niin jatkettiin tissibaariin ja Rippe jatkoi omaan suuntaansa...

    Rippe oli yleensä hyvinkin rauhallinen kaveri,mutta kerran se hermostui pahasti silloiselle eukolleen joka piti pornokauppaa muuten silloin,venattiin taksia siinä roseannen edessä,Rippe,sen eukko,minä ja kane,Rippe ja eukko kinasteli,sit Rippe meinas että nyt perkele riitti,kaivoi puukon taskusta ja yritti tuikata sillä eukkoaan,mut onneksi saatiin käsistä kiinni ja tilanne poikki,sit hypättiin taksin takapenkille kolme ukkoa Rippe siinä keskellä,kiirekin oli,kun pelättiin että kytät on tulossa paikalle,se eukko jatkoi siitä johonkin muualle.

    Viime vuosina en ole niin paljoa keskustassa pyörinyt,mutta aina kun olen Rippen bongannut,olen käynyt jutulla,kerran pari vuodessa,viimeksi turistiin viime kesän lopulla siinä humbubin kulmilla,sillon Rippe puheli että polvileikkaukseen odottaa pääsyä,hyvässä kunnossa vaikutti olevan.

    Muutama vuosi sitten ajelin työmatkat kaupungin läpi,monesti kotiinpäin mennessä näin Rippen hannikaisen nurkilla/terassilla,siinä piti aina vetäistä pienet burnikset SC:llä ikäänkuin moikkauksena,isojahan ei viitsinyt,kun siinä on kyttis risteyksen toisella puolella,joka kerta Rippen käsi heilahti iloisesti ja leveä virne paistoi partakarvojen keskeltä. :D

    Mun viimeinen näköhavainto Kummituksesta on loka-marraskuulta,kävin silloin portsassa port arthurin takana remppaamassa yhtä kämppää ja näin Rippen kävelevän puutarhakatua kaupunkiin päin,perkele,olis pitänyt vähän lykätä töitä ja käydä moikkaamassa,koskaan ei tiedä milloin täältä kukin lähtee. :mad:

    Toivottavasti Ristolla siellä jossain on nyt kalusto,kelit ja keitot kohdallaan,kippis vaan!!

    Ollaan vissiin Stahl-Ville pyöritty samoilla kulmilla tuohon aikaan,onko sulla tarkempaa tietoa Rippen lähdön syystä,pistä vaikka YV:llä jos viitsit?

    Sit vähän takas aiheeseen,ettei täysin OT:ksi mene,v8 lehtiä tuli ostettua jo yläasteikäisenä,kun oli osuuskauppa koulumatkalla,siihen maailman aikaan ei tarvinnut edes rahaa kaupassa,pieni kylä ja tuttuja kaikki keskenään,kassarouva kirjoitti aina vihkoon laskun summat,kotona sai välillä kyllä selitellä turhia ostoksiaan,siellä kun ei ole koskaan oikein ymmärretty tätä jenkkiautoharrastusta,samaa saa kuulla välillä vieläkin,eikös toi kannattais jo myydä pois jos joku vaan ostaa...

    Aiemmin mainitsemallani enovainaalla oli 80 luvun puolivälissä Rambler american 220,siihen paikallinen maalari loihti hienon erikoismaalauksen,auringossa metallihohto vihreä ja hämärämmässä näytti melkein mustalta,muistan että kyyti oli superhienoa verrattuna aiempiin mersuihin tai isoon kissaan,rämpylässä oli oikein vhf puhelinkin.

    Kesäisin kylillä pyöri satunnaisia jenkkejä,mökkiläiset ja karavaanarit kun tuplasivat asukasluvun,yhdellä paikallisella ukolla oli oisko 73 torino jota se kesäisin ulkoilutti,saattaa muuten olla vieläkin sillä tallessa,velipoika teki siihen rst putket joskus -80 loppupuolella.

    Yhden paikallisen kaverin serkku asui ruotsissa,ja kävi kesäisin lomalla täällä isolla avo cadillacilla,ei kuulema yksi kaista tahtonut motarilla riittää.

    Kyllähän noista sitä kipinää varmaan on saanut,ala-asteella muuten oli uskonnon opettaja,sen mies oli paikallinen pappi ja sillä oli rover sd-1,siinä oli mahtavat horinät kun itse menin kävellen tai fillarilla maantienlaitaa,roverin kiihdytystä piti aina oikein pysähtyä kuuntelemaan. :eek: :wink:
     
  10. FLYGARE

    FLYGARE 1st gear

    Ekat ajelut faijan sylissä Viuhan Rantatiellä n. 1964 tai 1965 Suomen kolmannella Toyota Crownilla.
    Sitten 1968 ylävinkkarikuplalla Ruuhijärvellä peruuttaen pöllin päälle niin että putket nosti takapyörät ilmaan...
    Eka oma auto 16 vuotiaana ja sillä salaa kouluun tosin parkkiin puolen kilsan päähän.
    Kaverilla oli uusi P. Firebird ja saatiin tyttöjä kyytiin p-rallissa...
    Kortti 1977 ja autoina , Taunus 15Ts, Austin 1100, Kupla, Kupla, Alfetta, Alfetta, Firebird, Firebird, Mb 190, Fiat Abarth, M323, Relluja, Volvoja, Saab, Audi 100, Bmw 2002, 518, 520, X:ää ja lopuksi Jaguaria käytettyä ja uutta.
    Kilsoja takana n. 1 050 000.
    Ulosajoja kolme liian kovan nopeuden vuoksi. Paras oli Sälenissä kun pitkä ylämäki ja alkoi loiva kurvi. Just ennen kurvia kysyin paikalliselta lääkäriopiskelijalta että tiukkeneeko kurvi. Vastasi että ei. Kaasu pohjaan ja venhemman pariskunnan Volvo 343:n ohi n. 130km/h mutta sitten se kurvi alkoi tiuketa isosti kun ''turhan pieni'' rajoitus oli 60km/h..... Ei muuta mahdollisuutta kuin vetää nokka edellä vallin läpi toooosi piiiiitkälle hankeen. No, Volvo kurkkasi oliko meillä kaikki ok ja kun oli ne jatkoi paheksuen matkaa. Vyötäröä myöten tultiin tielle ja hinuria hommaamaan. Kun se tuli niin liinat ei riittäneet ja äijä sanoi että pisin ulosajo ikinä täällä..... Oltiin herrasmiehiä ja tytöt saivat istua lämpimässä takapenkillä koko operaation ajan. Alfetta pelasi hyvin ja matka jatkui hieman rauhallisemmin. Lääkäriopisk. kaveri oli niin reilu että halusi maksaa puolet hinauslaskusta! :mad:
    Nopeusennätys 245 ja uusimman huiput +250km/h. Saas nähdä pääseekö joskus ajamaan täysiä!
     
  11. JavelinAMX

    JavelinAMX 1st gear

    Pitää wanhankin pitkästä aikaa ilmoittautua.
    Kortti taskussa kesästä 1968, kinnereitä ollut kaiketi noin 50 kipaletta, joukossa oikeitakin autoja, kuten vaikka nyt tuo Javelin, joka tuli ostettua -97 ja on jotenkin jäänyt handuun. Takatuuppari Relluilla tuli aloitettua ja jonkinlainen lukkarinrakkaus niihin on jäänyt, pitänee vielä joku sellainen hommata eläkeläisen iloksi.
     
  12. rb

    rb Double Gearhead

    /\ /\ Minä kun pidin itseäni jotenkin vanhana tällä foorumilla, mut itseasiassa mähän olen ihan poika.. :wink:
     
  13. cuda69

    cuda69 Gearhead

    oisko ollu vuonna -65 kun ajoin harmaata verkua ekan kerran ja isän 600 fiudella joskus -73.ensimmäinen oma auto -78 luupää datsun.
     
  14. hantta

    hantta Double Gearhead

    Pari sanaa kummituksen Bel- airista, eli auto oli tyyliltäänse perinteinen, eli 4 ovi tolppaversio, ja muistaakseni vihreä. Autossa oli puskureina rautapalkit, ja legendan mukaan puskurit olisivat olleet aikaisemmi linja- autossa. Rekkarikirjaimet zyh, numeroita en muista. Pahimmoillaan tämä kaunotar kulki Turun katuja varustettuna yhdellä ajovaloumpiolla, ja takalamputkin oli potkittu rikki tyyliin sopivasti. Toinen esimerkki oli Parta- Jussin kuusikymmentäluvun puolivälin Chrysler New yorker, jossa oli tyylinmukaisesti takana kaksi taaksepäin sojottavaa antennia,josta yleensä erotettiin n.s lauluautot. Tämä mobiili oli kuitenkin siistinoloinen verrattuna kummituksen kulkineeseen. Lisähienouksena Chraisussa oli paneeli kojelaudan alla, jossa neljä sähkönappulaa, joista sai katkaistua virtaska kaijuttimille, eli joka kajarille oli oma nappulansa. Taisi olla aika ennen Roadstarin vahvistimia..

    Hantta
     
  15. _MURIKKA_

    _MURIKKA_ 3rd gear

    Ekat kerrat kun iha itte autoa ajeltii taisin olla 11v ja kaverin peltoautolla. 15v sitte ajettiiki jo jokkista iha innoissaa ja kaverin luon mettäteitä pitkin vanhalla ladalla. Lada vaihtu sitte sierraan kun täytin 16 ja sierra todettii parissa viikossa vääräks, eli ei muuta ku kaverille myin sen ja hainki sit hesast ekan jenkin. 85-Chevy farkku. Nyt ikää 22, elikkä ajokortti ollu 4v ja jenkkejä ollu 8. Tällä hetkellä käyttö/lauluautona 84- farkku olds ja kesäsin ajellaa 63- olds super88:illa.
     
  16. Aako

    Aako 1st gear

    -87 Taival alkoi 17m - 70 voorttilla... tänäpäivänä jatkuu 17m- 71 voorttilla piti laittaa uudempi naapurikateuden vuoksi :D
     
  17. Karpov

    Karpov Double Gearhead

  18. JnZm

    JnZm Gearhead

    Nuoremman käyttäjäkunnan edustaja täällä, kortti syksyllä 2006. Ai sitä tunnetta kun pääsi inssin jälkeen sanomaan parkissa odottavalle isälle "siirrys sivuun, mä ajan". Autona -88 Silverado jolla ekat pari kuukautta kruisailinkin.

    Ensikosketus tapahtui kuitenkin ehkä -92 tai -93 kun sain seistä Wagoneerin penkillä ja ohjata kotipihalla, ekat omat ajot tapahtui joskus -99 tai -00 kun juuri näki kojelaudan yli Datsun Sunny -82:lla, vajaan kilometrin sain ajaa soratietä. Siitä sitten oli peltoautoina Datsuneita, Lada ja yksi Mitsukin.

    Autohistoriana tuo Silverado -88, Sunny -95, Sunny -84, SpaceWagon -89, Charade -88?, 90 -84?, 9000 -89, Camaro -88 (edelleen), 205 -90, Scorpio -90, Brava -96, Passat -00 ja A6 -98. Autoilun tämänhetkisinä haaveina 1988 Lotus Esprit sekä ajaa 300+ km/h.

    Tarinoita ei juurikaan ole tai en muista, ainakaan jenkeistä. -84 Sunnyn kanssa tehtiin road trip kerran juhannuksena ja Kuopiossa lämppärin vesiletku luovutti, muuan keltainen Dart pysähtyi auttamaan ja kiitokset edelleen siitä. Tapahtumia olen kiertänyt 90-luvun alusta asti : Forssa, Kangasala, Teivo... Nyttemmin "vakiokäynteihin" on lisätty myös Classic Motorshow. 2011 oli hieno hetki ajaa itse ensimmäistä kertaa Forssassa kentälle, aiemmin kun oli tultu paikalle noilla muilla rohjoilla.

    Itse en osaa kovin paljoa näille tehdä vaikka mieli tekisikin, en omaa lehmän hermoja joten useimmiten pienimmänkin vastoinkäymisen kohdalla työkalut lentää pisin mäkeä. :mad: perus katsastushuollot, peltipaikat pohjaan ja öljynvaihdot kyllä sujuu. Olen pistänyt huonojen tilojen piikkiin ja nyt elämä on heitellyt siten että välimatkaa tallille on vähän turhan paljon lähteä vain käymään. Myös historian osoittama pelko siitä että projektit jää kesken kalvaa enkä uskalla alkaa suuremmin remontoimaan, vaikka ohjeita ja apuvoimia löytyisikin. :poff:
     
  19. gettiz

    gettiz 1st gear

    R.I.P. Rippe... :cry: onko sulla tarkempaa tietoa Rippen lähdön syystä,pistä vaikka YV:llä jos viitsit? :) [/quote]

    Hei!

    Sain Stahl-Villeltä vinkin tästä keskustelusta. Kiitokset sinne! :)

    Olen Kummituksen tytär. Hei vaan kaikille! :D Kummituksen kuolinsyy ei vielä ole selvillä virallisesti, patologialla on paha ruuhka. Alustavana syynä pidetään tällä hetkellä massiivista aivoverenvuotoa ja hypotermiaa.

    Kuulisin mielelläni lisää muistoja isästäni, niitä saa vaikka laittaa minulle sähköpostiin gettiz(a)gmail.com jos tänne ei kehtaa. :]

    T: Anni
     
  20. Raggari-Arska

    Raggari-Arska 1st gear

    Heippa Anni.
    Minä loin Kummituksen.
    Sitä ennen hän oli vain Risto, hiljainen kiltti tassukka.
    Joten luulen jotain tietäväni. Joita kaikkea ei viitsi julkisesti kertoa.
    Kerro äidillesi terveisiä, olen viimeksi nähnyt hänet, kun pariskunta työnsi sinua rattaissa Motorestin pihalla.
    Minuun saat yhteyden fb profiilista Arska Suominen, profiilikuvana -67 Camino peräpäästä, jalka lavan renalla juoden cola juomaa.
    Tämä OD takkuaa enemmän kuin fb, jossa siinäkään ei viestit aina toimitu perille.
     

Kerro tästä muillekin!