Autoja leffaan mukaan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja NalleW., 3.9.2020.

  1. NalleW.

    NalleW. 1st gear

    Olisiko kenelläkään tarjota lainaan 50-luvun amerikan autoa leffaprojektiin? Sanon jo heti alkuun, että rahaa ei ole, kun ei ole budjettia, mutta kulukorvaukset bensoista olisi kuitenkin tarjolla. Merkillä ja mallilla ei suuremmin väliä, kunhan ei olisi hirveän customoitu eikä pinstraippauksia tai tarroja (eli ihan perus ajopeli). Tarvetta olisi parille-kolmelle autolle. Autoilla ei juurikaan ajettaisi muutamaa kymmentä metriä enempää. Kuvausajankohta olisi pari päivää syyskuun aikana pääkaupunkiseudulla. Myös jollekin suuremmalle ajoneuvolle (rekka, isompi paku, säilöauto tms) voisi olla tarvetta yhteen kohtaukseen. Mahdolliset yhteydenotot alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

    Terveisin:

    Nalle Westman
    mr.nalle (at) gmail.com
     
  2. NalleW.

    NalleW. 1st gear

    Myös tallissa seisovat ajoneuvot kiinnostaa, jos ajoneuvo on sen verran liikuteltavissa, että sen saa siirretyksi johon avarampaan tilaan (esim ulos pihalle), missä mahtuu kuvaamaan. Käytän vihreää taustakangasta eristämään ajoneuvon takana olevan näkymän, joten kuvaaminen onnistuu missä tahansa ympäristössä.
    Avataan nyt vielä vähän tätä leffaprojektia, eli kyseessä täyspitkä Film Noir-rikosdraama, joka sijoittuu noin 50-luvun puoliväliin. Jonkin asteinen elokuvateatterikierros luvassa joskus ensi vuoden puolella.
     
  3. SARKERI-71

    SARKERI-71 Gearhead

    TÄSSÄ !!!

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    PS. Myytävänä Nettiautossa ALLE 20000 euroo !!!
     
  4. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Toi sopiikin 50-luvun puoliväliin sijoittuvaan elokuvaan helvetin hyvin, varsinkin noiden Kotiteollisuus - tekstien kanssa. :rotfl: :poff:
     
    Marklin, Slant Sickness, jariha ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    Cry... Siihen se kai kulminoituu.
     
  6. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Keskivertoelokuvaväki ei erota 70-luvun autoa 50-lukuisesta. Riittävän usein elokuvissa olevien autojen ikä ei täsmää elokuvan esittämään aikakauteen. Tai sitten valittu ajoneuvo ei sovi yhtään yksiin todellisuuden kanssa. Esim. jossain elokuvassa tai TV sarjassa oli kohtaus 60-luvun tanssilavakulttuurista. Millä autolla paikallinen nuoriso tuli paikalle? No tietysti -59 tai -60 Cadillac 2d HT:lla. No niitähän oli Suomen maaseutujen tanssilavojen parkkipaikat täynnä... Olisikohan Jawat tai Mosse ollut uskottavampi nuorison kulkuneuvona?
    Ne elokuvat, joissa lopputeksteissä on ajoneuvovastaavana Risto Höylä, niin ei ole tällaisia huteja nähty.
     
  7. Scuderia Gungko

    Scuderia Gungko 3rd gear

    Itselle on jäänyt mieleen kotimainen TV-sarja "Puhtaat valkeat lakanat", jota katselin joskus syrjäsilmällä. Erään jakson alussa kerrottiin lavastamisesta ja miten paljon vaivaa joudutaan näkemään, että saadaan kaiken maailman leivinjauhepurkit kohdalleen. Katsojat kuulemma soittelevat ohjelmapäivystykseen jos on palasokeripaketti hiukankaan väärältä vuodelta kahvipöydässä. No sitten kun se noin vuoteen 1965 sijoittuva jakso tämän esittelyn jälkeen alkoi, niin eiköhän Kekkonen kurvannut heti alussa tehtaan pihaan 80-luvun Cadillacilla...

    Iloisia poikkeuksiakin on. Muuan tuttu kertoi ollensa aikanaan Kummisetä 2:n avustajakaartissa autoineen ja kun se leffan alun juhlakohtaus kerran sijoittuu vuoteen 1958, niin kaikki sitä uudemmat autot poistettiin setistä. Ne pysäköitiin Michael Corleonen toimiston huurrettujen ikkunoiden taakse, missä kajastavat tunnistamattomina hahmoina luoden vaikutelman, että juhlat siellä ulkona jatkuvat kun äijät sopivat asioitaan.
     
    Muokattu: 6.9.2020
    1purehell ja Slant Sickness tykkäävät tästä.
  8. NalleW.

    NalleW. 1st gear

  9. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    On kyllä, mutta vanhat käävät ei anna autojaan kakaroille rikottaviksi.
     
    1purehell tykkää tästä.
  10. Robot Riot

    Robot Riot Gearhead

    Nyt on kovan luokan film noiria tulossa, nimekästä alan poppoota... vai pitäiskö sanoa leffan teeman mukaan nimekästä alamaailman poppoota Hyvä meininki, peukku.
    Toivottavasti löytyy bilikoita kuvauksiin. Oma 50-lukulainen huilaa jo ja loput liian uusia...
     

Kerro tästä muillekin!