Automuseoiden aarteita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 9.9.2019.

 1. En löytänyt tämmöistä yleisketjua, niin teenpä sen sitten.

  Aloitan sen ESS:n jutulla Arabiemiraateissa olevasta Sharjahin emiraatin Klassikkoautojen museosta (Sharjah Classic Cars Museum).

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 2. karra

  karra Double Gearhead

  TwistOla, Pertti K ja esmi tykkäävät tästä.
 3. Kyllä näkyy. Huikeeta settiä..
   
  karra tykkää tästä.
 4. Jarde1

  Jarde1 Gearhead

  karra tykkää tästä.
 5. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Pertti K tykkää tästä.
 6. esmi

  esmi Gearhead

  Näkyy!
   
  karra tykkää tästä.
 7. Venytetään hiukan otsikkoa panssareihin. Verkkouutiset kertoo neuvostopanssarista Objekt 279, joka jäi prototyypiksi ja ainut jäljellä oleva on Moskovan Kubinkan panssarimuseosta.

  [​IMG]
   
 8. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  o_O
  En ymmärrä mikä esim noissa kuvien autoissa on poikkeuksellisen harvinaista, että ovat "aarteita"? Cadillac.n pohjalle tehty ambulanssi..niin..o_O
   
 9. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  "Toisen romu on toisen aarre".
   
 10. stoneland alley

  stoneland alley Gearhead

 11. tevo

  tevo Gearhead

  Sama ihimettely tuola erilaiset- farmarit-osiossa..
   
 12. karra

  karra Double Gearhead

  Emiraateissa on ainakin myyntisivustojen hintojen perusteella jonnin verran kallita nuo jenkkiautot. Verrattuna muihin, tai siis yleisesti ottaen verrattuna vaikka muihin maihin. Jos se tekee lotjista aarteita?
   
 13. No tälle keräilyaiheelle ei ole kovin luontevaa ketjua, mutta kun bensa-asematavaran keräilijä Juha Kolehmainen aikoo perustaa aiheesta museon, niin menkööt tänne. Hesarin juttu ja jutusta pari kuvaa:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 14. IS:ssä on juttu Vaasan automuseon JEG Hobby vuosimallia 1951 autosta. Auroa on tehty tasan 1 kpl ja sen on tehnyt vaasalainen ruotsinkielisen ammattikoulun opettaja J. Evald Geust.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  12345678910, roope68, tinareki ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. Moottorissa on juttu Malagan Automovilistico de Málaga museosta. Jutusta muutama kuva:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 16. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Tuo on aivan uskomaton teos, varsinkin kun tuo on todella omavalmiste, eli muiden autojen osia ei juurikaan ole käytetty. Ja vielä kun tietää kuinka vaatimattomissa puitteissa tuo on valmistettu. Työtuntimäärän on täytynyt olla mahdoton. Muistelen, että aluksi autossa oli myös omavalmisteinen moottori (!) kunnes siihen löytyi Vidalin kone. Myös alustarakenne, pyöräntuennat ym on itse valmistettuja.
   
  12345678910 ja tinareki tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!