Auton ajettavuus

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Leppälän Manu, 12.1.2020.

 1. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Alkuperäiset arvot toimii varmaan niillä rättirenkailla, jos toimii. Jos kysyjän auto ei mene suoraan, suosittelen silti casterin lisäämistä.
   
 2. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Kyllähän siellä on positiivista casteria, ja todella paljon, niin että sen näkee kuvistakin helposti. Katso vaikka : https://www.monsterenergy.com/fi/fi/news/drift-king-of-the-ring
  Pyörät kallistuu selvästi siihen suuntaan mihin niitä on käännetty, joka johtuu positiivisesta casterista.
   
 3. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  Juu casteria vaan reilusti. Ja sitten miten sellainen juttu, kuin simpukan rattiakselin puolen laakeroinnin säädöt? Vaikuttaa ohjaustuntumaan hurjasti.
   
 4. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Otin aivot käteen ja näin se on.

  Kummallista kyllä, muistan kyllä lukeneeni jostain artikkelista että olisi ollut negatiivista casteria kun ohjaus on kevyempi eikä suuntavakavuutta tarvita samalla lailla. Oliskohan ollu kyse kuitenkin jostain muusta, esim 4wd 100% lukoilla rallicrossia tms. Tai sitten muistan väärin.
   
 5. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Joissain difting ohjaus sarjoissa on casteri nolla, niissä keskitys tehty siirtämällä pyörän laakeri tumppi taaemmas suhteessa "olkaakseli" linjaan. Eli samoin kuin siinä ostoskärryn pyörässä, toimii jotenkin, mutta paljon huterampi ajaettava suurissa nopeuksisa. Casterissa taas paljon kääntyvissä pyörissä on ongelma että oikein isoista kulmista ei enää keskitäkään vaan lähtee jopa vetämään väärään suuntaan. Omassa kilpurissa raja menee noin 65asteen pyötän kääntyvyyden kohdalla, mutta ei ole sinänsä haitannu kun siinä kohtaa kun tuon joutuu kääntämään on yleensä jo suoritus pilalla sen takia että ei enää vetopito piisaa nopeuden ylläpitämiseen.
   
 6. Leppälän Manu

  Leppälän Manu 1st gear

  Melkein 1,2 saatiin molempia puolia plussalle. Sitten loppui pulteista pituus. Melkoinen shimmilevy häkkyrä kyllä saatiin aikaiseksi.

  Äkkiseltään suuntavakavuutta tuli kyllä lisää. Mukavampi on nyt lasketella menemään
   
  RaiRai, Weijari, Volvo_5.7 ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!