auton hinaushärveli

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tampio, 2.8.2005.

  1. tampio

    tampio 1st gear

    tietääkö kukaan,mistä sais teko-ohjeet sellaiselle hinauslaitteelle,joka nostaa hinattavan auton etupyörät ilmaan?ois hyväsiirrellä romuja yksin kun trailerit kiven alla...
     
  2. Cuda

    Cuda 1st gear

    Tiedä sitten onko noi ton linkin takaa löytyvän harrastehitsaus-opuksen ohjeet hyviä vaiko eikö, niin tommosta nyt kuitenkin tarjoo Google dolly+welding hakusanayhdistelmällä:

    http://www.build-stuff.com/014book.htm



    Suomeks ei ainakaan heti tullut vastaan muuta kuin se tuttu pätkä ( http://www.finlex.fi/fi/laki/kokoelma/2002/20020184.pdf ) missä puhutaan "rekkojen apuvaunu"-dollystä (siis tommosesta lavetti esmes raktorin-koukkuun-pihasiirtelyyn-tsydeemistä ( http://www.tpub.com/content/constructio ... 4P_117.htm ) -
    joka on aika eri asia kuin kysyjän tarkoittama suomen lainsäädännön "hinattava laite"-nimikkeen alla yleisemmin harrastajien mielessä dolly-nimikkeen alla kulkeva laite.


    tossa jenkeissä myytäviä dollyjä:

    http://www.trailershopper.com/index.php ... y&x=35&y=9


    Demcon versio aiheesta:

    http://www.pplmotorhomes.com/parts/rv-h ... -demco.htm


    Master Tow:

    http://www.mastertow.com/tow_dollies.html


    ..mutta ihan selkeitä kuvallisia hitsausohjeita ei heti löytynyt - mutta kyllä ne joku jenkki omasta DIY-versiostaan on varmasti nettiin laittanut - kunhan vaan sattuis arpomaan oikeet hakusanayhdistelmät tuohon Googkkeliin.
     
  3. tampio

    tampio 1st gear

    noista kuvistahan pääsee jo hyvin perille,että mihin suuntaan rupee laitetta kehitteleen.ja dolly tulee halvemmaksikin tehdä kuin jarrullinen traileri. :wink:
     
  4. jyha

    jyha 1st gear

    olikohan peräti niin, että dollyn käyttö ei ole pahvihousujen mieleen?
    tunteeko suomen tieliikennelaki moista kapistusta ja jos tuntee niin hyväksyykö?
     
  5. SamiL

    SamiL Gearhead

    Joku näytti huuto.netissä myyvän tuommoista dollya "melkein valmiina". Hintaluokka pyöri satasissa ainakin eilen.
     
  6. TTA

    TTA 1st gear

  7. Robot Riot

    Robot Riot Gearhead

  8. tampio

    tampio 1st gear

    joo,kyllä tommosen hitsaa hyvin itekkin.kertynyt noita auton napojakin nurkkiin.toi 60km/h rajoitus vähän vituttaa,mut eipä tarvii näyttää katsarille,ja ei vakuutuksia tarvii maksaa.hyvä homma! 8)
     

Kerro tästä muillekin!