Auton ja tavaran tuonti USA:sta -tietopaketti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jakulepi, 3.2.2008.

  1. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    kysyjä taitaa olla ite lähettäjä :mad:
     
  2. -TH-

    -TH- Gearhead

    Koitin kahlata läpi noita kirjoituksia, mutta eipä selvinnyt satamassa touhuilu ja nimenomaan se mitä romujen nykiminen maksaa?

    tarkoitus olisi ostaa rompetta , ei siis autoa tms. vaan lavatavaraa ja romu kulkee laivalla, kiinasta.

    olis erittäin kiinnostavaa tietää mitä kuluja tulee, vaikka ostaisinkin tavaran RAHTEINEEN kotiosoitteeseen?

    tiedän toki tullit ja verot, mutta moniko vetää välistä siellä satamassa?

    kiitos.
     
  3. GMies

    GMies Gearhead

    Vaikka olet maksanut rahdit Suomeen, jos kontti ei tule Suomeen, vaan esim. Hampuriin, niin paikallinen huolinta veloittaa taas tavaran käsittelystä siirtäessään sen Suomeen tulevaan konttiin. Muutama vuosi sitten veloitus oli jotain hieman yli 200€, eli mielestäni melko kova hinta parista laatikosta.
     
  4. impala67

    impala67 Double Gearhead

    HYVIÄ UUTISIA UUDEMPIEN JENKKIAUTOJEN TUONTIIN! ainakin 2/2008 käyttönotetun ei-EU Tyyppihyväksytyn meksikossa tehdyn henkilömallisen amerikanchevyn leimaus onnistui seuraavasti: hanki coc todistus: johon kelpaa esim. Tuvnordilta tms. Pakettiautopojilta: itse sain hommattua chevrolet europen maahantuojalta todistuksen joka kelpasi, tärkeää että konehuoneessa on TARRA jossa lukee auton täyttävän myös california päästötason! Alkuperäiset lasit kelpaavat sellaisenaan, myös lakimuutoksen ansiosta. Valojen suhteen joulukuusta 2011 alkaen kats.konttorit ovat saaneet oikeuden lausunnollaan hyväksyä DOT valot. Kuvio piitää saada epäsymmetriseksi. Omassa tapauksessa riitti kun vaihtoi orggis jenkki halogeenipolttimot suomessa myytäviin! Jenkkipolttimoissa lukikin DOT. Xenonien tms tuikkumjen suhteen en osaa sanoa mitään. Takapunamarkkerit piti pistää umpeen. Jos surffaatte autoja ruotsista tai saksasta, ne on monet hyväksytty kansallisella poikkeuksella. Nyt siis niitäkin uskaltaa tuoda siinä missä suoraan USAstakin. Autoon pitää tietty virittää keltaiset vilkut(esim.pakkivaloihin), takasumari, ja etuloksuvilkku, jonka voi joissain tapauksissa tehdä etumarkkeriin liimattavalla pienellä vilkkutötteröllä...
     
  5. paskaa tuli

    paskaa tuli 1st gear

    Aikas paljon oon kuullu juttuja joistakin tuojista joten kannatta kysellä vähän muitten kokemuksia osien ja autojen tuonnista ennen minkään ostamista.
    Auton tuonti kulujen haarukka ollut jenkeista siinä 1500-5400 dollaria joten kannatta kysyä auton tuontia useammalta kuin yhdeltä tuojalta.
    Tietenkin tuontikuluhin vaikutta mistä päin jenkkejä auto löytyy.
     
  6. kessu70

    kessu70 1st gear

    Sitten on vielä sellanen ku 'Texas Redneck Ranch'. Autoliike on Texasissa mutta myyjä oli ihan suomalainen, että voi soitella vaikka Savoksi... tuovat tänne jenkkiautoja, mopoja, varaosia, yms.

    Heiltä saa lisäpalveluna myös leimaan asti eli auto tuodaan Suomeen, tullataan, maksetaan verot ja katsastetaan. Tuodaan kotiakin, jos haluaa. Tarjous lasketaan siihen asti ku toivoo, mutta autojen hinnat SISÄLTÄÄ HETI jo rahdin Hämeenlinnaan mistä vaan USAsta.

    http://www.texasredneckranch.com/
     
  7. JKAVS

    JKAVS 1st gear

    En löytänyt mistään tietoa, joten kysyn suoraan.

    Mitä muutoksia Amerikasta tuotavaan uuteen autoon täytyy tehdä, jotta sen saa rekisteröityä?
     
  8. kojo

    kojo Gearhead

    Riippuu autosta...
     
  9. Bukero

    Bukero Gearhead

    ....ja auton tuojasta...viittaan yhtenäiseen katsastuskäytäntöön täällä kataistanissa.(PS:yllättäen ei aihetta hymiöön)
     
  10. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Niinpä ja suomalian perustuslaissa on jotain yhdenvertaisuudesta ja paljon muustakin kansalle kuuluvasta kirjoiteltuna.

    EU,kin liityttiin ja ihmisten ja tavaroiden vapaata liikkumista kehua retosteltiin mutta taisi vain ne verot kiinnostaa päättäjiä isoista puheista huolimatta jäi melko vähän tavallisen kansalaisen lompakkoon +,merkkisiä tuotoksia.(viina vain ainoa järkituote tuontiin)

    Tullilaitoskin elää omaa elämäänsä muusta valtiosta erillään niin kutsuttu autoverotus ei taida koskaan tulla kohdilleen.
     
  11. JKAVS

    JKAVS 1st gear

    Lähinnä Silverado tai Sierra 1500 on ollut mielessä.
     
  12. JKAVS

    JKAVS 1st gear

    Onko asia siis kutakuinkin näin:
    Ajovalot käy, kunhan kuvio on epäsymmetrinen.
    Etusivuvilkut täytyy olla.
    Takavilkkujen on oltava keltaiset.
    Takasumuvalo oltava.

    Meneekö läpi, jos alkuperäisestä peruutusvalosta tekee vilkun keltaisella polttimolla ja alkuperäisen vilkun muuttaa sumuvaloksi? Jäljelle jäisi enää jälkiasenteinen peruutusvalo.

    Onko vielä jotain huomioitavaa?
     
  13. SamiL

    SamiL Gearhead

    Se alkuperäinen punainen takavilkku on samalla myös jarruvalo.
     
  14. RustyNail

    RustyNail 1st gear

    Autossa on normi californian title jossa maininta "Special Construction" eli jonkinlainen omavalmiste, kyseessä peltikorinen 32 roadster ? Saako tollasella titlellä auto rekisteriin suomessa ???
     
  15. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    Mikä mahtaa olla vuosimalli rekisteriotteessa, jos on riittävän vanha näkisin asian niin että saa kilpiin ,esim jos ei tarvi päästöjä ilmoittaa niin aina parempi.
     
  16. Mäxät

    Mäxät 1st gear

    Jos Jenkeistä tekee hankintoja eri paikoista ja postikulujen hinta nousee, kannattaa testata esimerkiksi Shipito.com, jonka myötä saa helposti osoitteen esim. Nevadaan ja sinne voi koota tilauksensa säilytykseen. Pitävät hyllyssä 180 vuorokautta. Kun tavaraa on kertynyt tarpeeksi, he pakkaavat kaiken uudelleen ja postittavat nipussa selkeästi edullisemmin Suomeen. Palveluun kuuluu valokuvat paketeista ja sisällöistä yms.
     
  17. Mac

    Mac Gearhead

    Johannekselle suositukset täältä.
    Onnistuu muidenkin kuin autojen ja autotarvikkeiden toimitus Suomenmaalle.
    Pääsee tunnustamaan väriä ja tuomaan esiin omaa huonoa makua vanhallakin mantereella
    http://aijaa.com/mM0XP5
     
  18. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Kiitos! Hyvin nayttaa "kampanja" toimivan kun seuraa vaalituloksia, vaikka peli ei viela olekkaan selva. :D
     
  19. Tero.Rutanen

    Tero.Rutanen Gearhead

    En aivan ymmärrä miten paljon tavaraa olet tuomassa Kiinasta, mutta minä ostin juuri 40 jalkaisen kontillisen koneita, kaupan arvo noin 30 tonnia euroissa. Rahti ja huolinta kulut kaikkineen noin 4000 euroa. FOB kaupanteko. Satamakuluihin yms meni noin 600-700 ja tulli samanverran. Ne siis tuossa neljässä tonnissa mukana.

    Ja vuoden alusta y-tunnuksen omaavat tahot jotka alvivelvollisia Suomessa säästyvät alv:n maksamiselta kaupassa, vain rahdista. Alv kirjataan kuten eu alueelta ns. 0 vero osto mikä on aika hyvä muutos.

    Suosittelen kyllä käyttämään huolintayhtiötä, ainakin minun tapauksessa pieni osuus kokonaisuudesta.
     
  20. arskazone

    arskazone Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!