Auton kotimaalaus

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Amc232, 30.5.2019.

 1. Amc232

  Amc232 1st gear

  Onko kellään kokemuksia Bosch PFS 5000E sähköruiskusta autonmaalauksessa? Jos edes sais pintamaalia vaille..........
   
 2. f34

  f34 Gearhead

  Kyllä sen spekseissä on ainakin mainittu, että voi maalata vaikka punamullalla....
   
 3. toyopet

  toyopet Gearhead

  Justiin tuosta ei ole kokemusta, yhdestä halpiksesta on sen verran, että jätin ihan vaan kokeiluun. Tärisi järjettömästi, koko ajan hiukan tiputti maalia suuttimelta ja kauhea viive siinä, kun painoi liipasinta siihen, kun maalia alkoi tulla.
  Telalla onnistuu paremmin kuin sillä.
  Mutta bosch on kuitenkin ehkä enemmän laatumerkki (?)niin tilanne voi olla aivan toinen.
   
 4. Dataviilaaja

  Dataviilaaja 3rd gear

  Ei ole kokemusta, mutta eiköhän sillä pohjamaalit leviä. Minkä rahassa säästää, teettää sitten ehkä enemmän hommia hiomisen kanssa.

  Pikkukompura ja halpa hvlp-ruisku ei paljon kustanna ja on varma valinta. Sillä kompuralla on sitten muutakin käyttöä.
   
  Seevu tykkää tästä.
 5. Dataviilaaja

  Dataviilaaja 3rd gear

  No nyt katsoin millaisesta pelistä on kyse. ”Pölynimuriruisku” siis. Sellaisesta on kokemusta, ja ainakin siinä tapauksessa kävi niin, että ilmeisesti maalin alle jää kosteutta, ja parin vuoden jälkeen alkaa pinta nousta finneille. Kaksi eri tapausta eri maaleilla. Olisiko niin, että paineilmalaitteissa, kun käytetään vedenpoistajia, ei maalisumun seassa ole samalla tavalla kosteutta? Tosiaan molemmissa tapauksissa parissa vuodessa nousi sellaista pientä näppyä, en muutakaan keksi syyksi kuin kosteuden.

  Sopii siis puupintojen maalaukseen, mutta peltiä en noilla maalaa enää ikinä.
   
 6. jorkkeri72

  jorkkeri72 3rd gear

  nii,voihan sitä kuvitella millasta jälkee tulee kun alkaa pölynimurilla autoa maalaamaan:rolleyes:
   
 7. Joni.

  Joni. 2nd gear

  ei sillä maalata vaan puhdistetaan pinnat..
   
 8. jorkkeri72

  jorkkeri72 3rd gear

  voipi olla,mut sain kyllä käsityksen niinkuin otsikkokin kertoo että maalaus olis tarkotuksena.
   
 9. Seppä Leonardo

  Seppä Leonardo 3rd gear

  Ostin joskus Bilteman 14,90 maksavan ruiskun 1, mm suuttimella ja 2,0 mm sarjalla pohjamaalausta varten.Kyllä sillä sai uutena traktoriin aivan kelpo pinnan.SATA jet on nykyinen ruisku ja se on ollut mainio ostos.Valovirtakompurat ei paljon maksa mutta halpisruisku käyttää ilmaa hieman reippaammin joten lisäsäiliö olisi hyvä.Joskus maalasin noilla sähköisillä ruiskuilla mutta ei oikein ollut makuuni.
   
 10. Dataviilaaja

  Dataviilaaja 3rd gear

 11. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  On tästä täällä aikasemminkin puhuttu. Kyllä nuita on ihan ammattikäyttöönkin, eikä ne mitenkään metallia vierasta. Etuina mm. minimaalinen peittelytarve, kun ilmaa tulee melko rauhallisesti ja maali paineistuu pytyssä. Kyllä ne sun kuplat muusta tuli ku ruiskusta.
  Mulla on tämmösen esihistoriallinen versio:
  [​IMG]
   
 12. mpower

  mpower Gearhead

  Mää ostin aikoinaan Bilteman linkin perustaisen.Remonttijuttua kämppään tein,tämä 1976 rakennettu talo ja oli semmoset viilutetut tuuletusikkunat ja ikkunoiden karmit pintakäsittelemättä.Mäntyä kai karmit.Mun tarkkaan silmäänhän se otti,nääs muualla valkoista ja sitten karmit ja luukut enimmäkseen ruskeankeltaista!Ei hyvä,hinkkasin karmit ja jo pikkasen irronneet viilut rassasin kokonaan pois.Siloittelin jäljet,mää semmosen suojakupolin tein,pikkasen samanlaisen kuin Tsernobylin ydinvoimalassa nykyään ja sen aina laitoin aina maalattavan ikkunan eteen.Ei paha,muutama rima ja muovia,sen lykkäsin kiinni tiiviisti maalattavana olleen ikkunan karmien eteen,laitoin pölynimurin vielä imemään sieltä suojakupolista,aattelin alipainetta tulee sinne ja niin tulikin,maalipöly ei levinnyt!Eikun koppa päähän ja menoksi!Aika pirun hyviä tuli karmeista,ei viirun viiruu!
  Tuuletusluukut maalasin puuliiterissä,niin kuin tehtaalaisia tuli!
  Vesiohenteista puolihimmeää maalia oli,oisko Teknos tai Tikkurila?Olin saavutukseeni tosi tyytyväinen!Niin juu,vekotin oli tämä!Autonmaalauksista ja vaativimmista hommista ko.laitteesta ei oo kokemusta!
  https://www.biltema.fi/rakentaminen...set-maaliruiskut/maaliruisku-es-650-200003528
   
 13. Dataviilaaja

  Dataviilaaja 3rd gear

  Voi hyvinkin olla. Tuo oli kuitenkin turamaalarin ohella ainoa yhdistävä tekijä näissä finniytyvissä maalauksissa. Toisessa tapauksessa Ferrexiä ja Miranolia (kun ei silloin paremmastakaan tiennyt mopon maalaukseen), toisessa PPG:n Kobaa.
   
 14. Amc232

  Amc232 1st gear

  Juu

  Kiitos kommenteista. Taidan hankkia bahcon hvlp ruiskun, siinä kun tulee tarvittavat suuttimet/neulat mukana pinta-ja pohjamaalille.Vanhan kompuran riittävyys selviää kokeilemalla......ja jos ei riitä niin pitää hakeabudjettipäälliköltä lupa uuteen kompuraan.
   
 15. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  kuinka hienoa pintaa toivot autoon?

  kannattaisko harkita teollisuusmaalia ..teknodur/normadur tyyppistä? tuolta "kori" osastosta löytynee keskusteluja niistä.
   
 16. Amc232

  Amc232 1st gear

  No hienoa pintaa tietenkin. Kerro ny, mistä maalivermeet kannattaa hommata. Alunperin ajattelin automaalit.net......pohjaan vedin inertalla ja massat jäänmurtajan kylkimassalla(en muista enää tyyppiä).......
   
 17. speedy

  speedy Gearhead

 18. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Ostoslistaan kannattaa lisätä paineensäädin/vedenerotin ja uusi paineletku ruiskulle. Sekä maalin viskositeetin mittari.
   
 19. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ei liity välineisiin/tarvikkeisiin mutta toteutukseen. Maalasin joku vuosi sitten vaimon auton helmat ulkona tallin edessä. Puhaltelin ylimääräiset hiekat pois edellisenä iltana ja sitten seuraavana aamuna aikaisin kun sidekivet luiskassa oli vielä aamukasteesta kosteat niin värin pintaan. Yllättävän hyvä tuli olosuhteet, maalarin ja välineet huomioiden. Kompura 70-luvulta, maalari 60-luvulta ja ruiskukin toinen biltemasta 80-luvulta ja parempi 90-luvun alusta. Se parempi ruiskukin tais olla reilun satasen markoissa hinnaltaan. Ainut mikä jäi korpeamaan niin olis sitä joustoa pitäny olla maalin mukana ku vähän liian helposti hiekkasuihku iski pintaa rikki. Ryppymassa olis pitäny vetää tietty mutta kun pinta onnistu niin ei huvittanu peittää. Olis pitäny. Myin sitte pois muista syistä ja näin sen vuosi sitten. Näytti hienommalta kuin myydessä ja silloinkin ostivat sen käytännössä näköhavainnon perusteella eivätkä ajaneet kuin muutama sata metriä.
   

Kerro tästä muillekin!