Auton pesu

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Hyytiäinen, 23.5.2002.

 1. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead

  Millä on paras pestä? Sienellä vai harjalla? Sieneen jää pölyt kiinni helpommin, ja tulee naarmuja, mutta ei harjakaan ihan paras ole. Painepesurihan on kaikkein paras, mutta jos pitää valita niin sieni vai harja? Sienen nyt ostaa joka pesuun uuden, mutta harjat tulee kalliiksi.

  Kokemuksia?
   
 2. Heikki

  Heikki Gearhead

  Meikäläinen pesee pehmeällä sienellä ja runsaalla vedellä...
   
 3. Kerberos

  Kerberos Gearhead

  Ainakin monet "fixsarit" kehuvat sientä, ja olipahan eräät testanneetkin asian, eli toinen pesi sienellä ja toinen harjalla parin vuoden ajan. Tuloksena oli että harjalla pesty oli naarmuisempi. Mutta varmaankin tärkeämpi on välineiden hyvä laatu, ja se että vettä käytetään riittävästi.

  Painepesurilla ainakin saadaan alkavat maalivauriot pahenemaan, ja väärissä käsissä uusia muotoja pelteihinkin?! Oikein käytettynä hyvä APUväline.
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Painepesurillahan ei tule puhdasta, vesi huuhtoo kyllä, mutta kokeilepas pesun jälkeen pintaa, siinä on lika jäljellä. Silmänlumetta koko painepesujuttu auton ulkopintojen pesuun. Sienellä ja riittävän LAIHALLA pesuaineseoksella pääsee parhaaseen tulokseen, tietenkään kuivausta unohtamatta, ettei mene koko pesu hukkaan valumajälkien muodossa.
   
 5. impala1968

  impala1968 Gearhead

  EI PAINEPESURILLA! Ei ainakkaan yhtään reilummalla paineella. Tuttu automaalari käyttää hiekkaisen auton huuhteluun ennen pesua vesiletkua ja paljasta kättä, tuntee heti jos on hiekanjyviä maalin ja ihon välissä ja osaa hellittää eikä raavi. Kun hiekan saa irti ei sitten olekaan kovin suurta väliä millä pesee. Itse käytän sientä mutta harjakin pitää olla kromitekstien ja vanteiden takia.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Menetelmällä ei ole väliä, jos on tunari pesemässä. Oli sitten painepesuri, harja tai sieni, niin aina saa pahaa jälkeä. Oikein käytettynä kaikkia noita kannattaa käyttää. Sienellä ja harjalla ei koskaan pyöritetä, vaan pääsääntöisesti aina pitkittäin, niin ei sitten naarmut loista rinkuloina, vaikka niitä väkisin joskus tuleekin.
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Autojen pesukoneitakin parjataan aivan turhaan muka naarmuttavina. Ottakaas konepestystä autosta pala peltiä mikroskoopin alle ja kas, naarmun näköiset "pyörimisjäljet" eivät olekaan naarmuja vaan harjaksista irronneita pitkiä kuituja. Nykyisinhän on olemassa "kuiduttomia" harjoja, joissa harjakset ovat kumiseosta. Likainen pesuvesi, huono huuhtelu ja liian voimakas hankaaminen käsin pestäessä ovat pahin tuholainen. Ja kuten toinen ano totesi, painepesuri ei pese vaan huuhtelee, tosin huonosti sitäkin; irtolika lähtee, muu jää. Kuumavesipesurit onkin sitten kokonaan asia erikseen.
  T: autopesukonekauppias
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Monissa tutkimuksissa on harjakoneessa pestyn auton maalipintaa tutkittu ja aina on todettu, että se ei naarmuta maalipintaa sen enempää kuin käsinpesukaan. Kunnon vahauksen jäljiltä likaisten harjojen jättämät jaljet lähtevät pois, eivätkä olekaan naarmuja. En ole koskaan nähnyt harjakoneessa pilalle mennyttä maalipintaa, käsinpesten pilattuja useita. Sääli, että harjakoneiden tilalle on tullut hitaita huonosti peseviä ja maalipinnan irrottavia harjattomia koneita.
   
 9. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Itse en ole juurikaan pesukoneita käyttänyt mutta mitä olen ympärilleni katsellut on ne usein mun mielestä pelkkä vitsi.
  -takanurkissa/helmoissa kuraisia kohtia
  -ovien välit jää täysin pesemättä
  -antenni(t) pitää irroittaa
  -jos auto on "normaalia" suurempi pyörien pesuharjat ei osu kohdalleen.
  -lokeroiset vanteet jää likaisiksi vaikka harjat osuisikin kohdalle.

  Johonkin käyttöromun pikaiseen suolan ja kuran poistoon niistä ehkä on mutta ei Auton pesuun.
   
 10. Kerberos

  Kerberos Gearhead

  Puhut Impala täyttä asiaa, ei todellakaan AUTON pesuun.
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Millainen liina on paras auton kuivaukseen.
  T:Miss Märkäpaita
   
 12. Kerberos

  Kerberos Gearhead

  Ihka oikea luomu säämiskä (eli aito ), ei mitään halpoja jäljitelmiä. Sillä lähtee.
   
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Itsellä on loistavia, etten sanoisi häikäiseviä kokemuksia auton(kin) kuivaamisesta Sini-tuotteen ikkunaliinalla. Toimii kuin junan vessa!
   
 14. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead

  Eli kannattaa hoitraa hiekka ja muut isot partikkelit pois pinnalta vedellä ja vaikka kädellä auttaen, jonka jälkeen pesu uudella sienellä.

  Painepesurit ei tosiaankaan aina näytä pesevän pintaa kokonaan puhtaaksi. Tosin mäkin pesen auton aina kun se on edes pölyinen, joten pinta ei kovin likaiseksi pääsekään. Toisaalta ei sitä liian usein kannata pestä. Pesuhan on aina maalin vaurioittamista. Mutta kun ei likaisellakaan autolla viitsi...
   
 15. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Jep, ja runsaalla vedellä. Painepesureiden ongelma on se että sieltä tulee kovalla paineella suht pieni määrä vettä kun mielummin tarvittaisiin paljon vettä eikä niin kovin paljoa painetta. Mun mielestä tavallinen kasteluletku on hyvä.
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mikä ihme se AUTO on, eikö se olekaan sama kuin auto.
   
 17. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Ei ladakaan ole sama kuin CADILLAC :smile:
   
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jenkkien car, van ja truck ovat paljon selvempiä kuin pelkkä auto, oli se sitten kirjoitettu miten vaan.
   
 19. Kerberos

  Kerberos Gearhead

  Kyllähän varmaan suurin osa keskustelijoista täällä tietää mitä ne AUTOT ovat?
   
 20. Heikki

  Heikki Gearhead

  Asiayhteyttä katsoen tulkitsin itse näin:

  auto = käyttöesine, jolla siirrytään paikasta A paikkaan B tai päinvastoin

  AUTO = harrastusväline, jota pidetään kuin kukkkaa kämmenellä

  Eli tuskin tässä AUTOlla tarkoitettiin mitään tiettyä merkkiä tai mallia...
   

Kerro tästä muillekin!