Auton tuonti USA:sta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja downtown, 21.1.2007.

 1. downtown

  downtown 3rd gear

  Kyseisestä asiasta on ollu varmaa juttua, mutta kun en haulla löytäny nii kysympä sitten. Eli mimmoinen homma on tuoda auto USA:sta, millaset papru hommat on ja yleensä millainen on kyseinen prosessi kokonaisuudessaan?
  Niin ja mitä asioita kannattas selvittää/huomioida ennen kuin lähtee suunnittelemaan tuota asiaa?
   
 2. vinkkeli

  vinkkeli Gearhead

  jos ottaa yhteyttä usassa toimiviin suomalais firmoihin ne varmaan hoitaa paperihommat,ja laivaa auton suomeen.
  se on ainakin yks tapa ja sit noutaa auton ite tullista, joka ei oo hommana kauheen vaikea.
  asioiden huomiointiin vaikuttaa paljon auton vuosimalli. mitä uudempi niin sen vaikeampaa ja kalliimpaa.
  -96,- -98 taitaa olla isoimmat muutokset eli sitä uudemmissa tarvii jo kaikenlaisia kalliita papereita.
  se toki vaikuttaa onko kyseistä autoa tuotu virallisen maahantuojan toimesta,silloin yleensä on valoja yms muutä sälää saatavilla kohtuullisilla kustannuksilla.
   
 3. Ningyo

  Ningyo 1st gear

  Miekii kysäsen tähän saman topicin alle, että mahtaako olla tietoa paljonko noi firmat velottaa jos niille sanoo et tuopas semmonen ja semmonen menopeli sieltä USAsta?
   
 4. impala1968

  impala1968 Gearhead

  www.raysautomotive.net n. 2000 euroa avaimet käteen South Carolinesta Kotkaan sis. kaiken. Jos auto on ihan vieressä voi jäädä vähän alle, kauempaa vähän enemmän. Eli hintaan sisältyy auton osto, paperit, maarahti, kontitus, merirahti, huolinta, kontista purku ja tullauspaperit.
   
 5. ccraft

  ccraft 1st gear

  Auton tuonti LA:sta - kuka tietää laivaajia?

  Neuvokaa noviisia, kenen puoleen kääntyä kun LA:sta pitäisi saada auto Suomeen?
   
 6. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Nimim. budweiser osaa auttaa tuohon länsirannikon juttuun.
   
 7. mrautis

  mrautis 1st gear

  En löytänyt topiccia, josta tässä olis ollut juttua, joten laitetaan se vaikka tänne eli muuttoautosäännöillä jatkossa mikä vaan jenkkiauto?!:

  30.3.2007

  EY-tyyppihyväksymättömien, yksittäin maahantuotavien autojen maahantuonnin vaatimuksiin suunnitellaan helpotuksia. Liikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaan kansallisia säännöksiä, joissa voitaisiin hyväksyä yksittäisiä maahantuotuja autoja nykyistä laajemmin ilman EY-tyyppihyväksyntää.

  Tavoitteena on, että autoja hyväksyttäisiin samoin teknisin vaatimuksin kuin nyt hyväksytään esim. muuttotavarana maahan tuotavia autoja. Auton tulisi kuitenkin täyttää liikenneturvallisuus- ja minimipäästövaatimukset sekä valaisinten ja heijastimien EY-vaatimukset. Kansallisten säädösten valmistelu on eräiltä osin sidottu meneillään olevaan EY:n ajoneuvon tyyppihyväksyntädirektiivin uudistukseen.

  Nykyään Suomeen rekisteröitävien henkilöautojen tulee pääosin olla EY-tyyppihyväksyttyjä. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi Yhdysvalloista tai Japanista tuotuihin EY-tyyppihyväksymättömiin henkilöautoihin on yleensä vaihdettava useita osia EY-tyyppihyväksytyiksi, kuten lasit ja valaisimet. Ajoneuvon on myös täytettävä direktiivin päästö-, melu- ja jarruvaatimukset.

  Tyyppihyväksyntädirektiivin uudistuksen arvioidaan valmistuvan kesään mennessä Euroopan parlamentista. Liikenne- ja viestintäministeriö tiedottaa asiasta lisää syyskuussa.  koko tiedote
  http://www.mintc.fi/scripts/cgiip.exe/W ... annelid=57
   
 8. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Toi tuli eu:sta pari viikkoa sitten, nyt nää meidän pykälänikkarit pohtii mitä toi päätös tarkoittaa käytännössä.
   
 9. mrautis

  mrautis 1st gear

  Komission vastaus tähän tuli kyllä jo joulun alla eli kyse on ihan eri jutusta kuin siirtokilpiasia. Tämä liittyy FMVSS-standardin mukaisten autojen maahantuontiin sellaisenaan ilman eri selvityksiä myös 1998 jälkeen rekisteröityjen osalta. Valot pitäisi muuttaa kuten muuttoautoissa, mutta muuten mm. EPA-päästötasot kelpaisi sellaisenaan..
   
 10. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

 11. mrautis

  mrautis 1st gear

  Toi poikkeuslupahankehan typistyi ja sen jälkeen aloitettiin valmistella rajojen avaamista eli sitä, että edes poikkeuslupia ei jatkossa tarvittaisi. Ja nyt kun EU:lle sopisi jos Suomi haluaisi pykäliään muuttaa. Ihmettelen vaan, että kun sisäpiiri tietää missä mennään, niin miksei siitä haluta kertoa muillekin? Kaikenlaisesta bensan hinnasta kun juttua kyllä jaksetaan vääntää.

  Taitaa olla, että ne jotka on auton tänne rekisteriin saaneet vaikka muuttoautona eivät pidä siitä, että kohta autoja saa jenkkilästä roudata maahan ja rekisteriin kuka vaan ja katsastusmies ei muuta kuin nostaa kättä lippaan. Sisäpiirin autojen ja erityisesti 3-vuoden karenssissa olleiden muuttoautojen hinnathan siinä tippuu.
   
 12. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Nii ja tää on ihan toinen juttu, kuivui kokoon tämä homma.

  Mut kuten todettu, kesälomien jälkeen saattaa jotain kuulua? Tai syksyllä, tai talvella, tai......
   
 13. Onko kenelläkään tiedossa luotettavaa henkilöä, joka voi toimittaa auton Massachusettsista suomeen?
   
 14. jape571

  jape571 1st gear

  Auto USA:sta


  MOI!

  Minä hoidan autoja Floridasta suomeen mutta voisit kysyä Eerolta että onnistuuko saada autosi ensin Floridaan.
  Laita minulle viestiä niin otetaan yhteys Eeroon.

  T:Jape
   
 15. Mikahan auto on kyseessa ja rullaako? Meidan rekka vois kayda hakemassa niin ei tarvitse Floridaan asti vieda. Laivojahan lahtee itarannikolta useammasta satamasta. Laita tietoa vaikka yv:na.

  www.cambriaenterprises.com
   
 16. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Tuossahan viestien lomassa noita nimiä tuli jo aika monta, eiköhän joku noista hoida homman. Mä voi jelpata kotimaan päässä.
   
 17. Bubbles

  Bubbles 3rd gear

  Michiganissa asuvia?

  Olikohan täällä ketään Michiganista päin?

  Olisi kauppaa väännettynä myyjän kanssa valmiiksi yhdestä autosta jota pitäisi käydä mielellään vielä katsomassa paikanpäällä niin saisi kesäksi tänne taas yhden mukavan kulkupelin ihmisiä ilahduttamaan. Korvaukset ja senior kahvit McDonalds:ssa maksetaan tietty :wink:

  YV:tä kiitos
   
 18. hapi

  hapi Gearhead

  Michiganissa Sami Minkkinen (991) 1 616 322 1767 tai minkkinen(at)sbcglobal.net
   
 19. Bubbles

  Bubbles 3rd gear

  Thx!
   
 20. myydään

  myydään 1st gear

  mitä muuten maksaa (noin) toi auton purkaminen kontista täällä päässä? ja mitä muita maksuja siihen tulee? jos tullia ja muita ei lasketa??
   

Kerro tästä muillekin!