Autonpesu.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Fuselage, 18.7.2021.

  1. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Nyt ihan mielenkiinnosta kyselen mikä on sinun oma määritelmä "ylipuleeraamiselle"?
     
  2. -tl-

    -tl- Gearhead

  3. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Itse upottanut ehkä 200€ noihin autonhoitotuotteisiin. joista 100€ meni turhaan Motonettiin, kun paremmat ja halvemmat aineet sai netistä... Oppia ja ikä kaikki.
     
  4. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Voi vit.. kyllähän tuli taas hiki. Esipesu, huuhtelu, varsinainen pesu kinnasteluna kahdella ämpärillä, huutelu, vanteiden pesu, huutelu ja sit wet coat pintaan ja kuivaus.
    Ovien alareunan tuntee kinnastellessa, että on todella karkeat... huoh pitäs savestaa ja sit koneella kiillottaa ja vahaus.
     
    Isamu ja Tunaman tykkäävät tästä.
  5. LehtinenA

    LehtinenA 2nd gear

    Raudanpoisto... silenee kummasti
     
  6. Isamu

    Isamu 3rd gear

    https://www.motonet.fi/tuote/turtle...-polish-kiillotusaine-500-ml?product=60-03461

    Kaverin kanssa nyt vedelty tuota evästä kahteen mustaan japsiin ja vaikuttaa olevan ihan pätevää kamaa. Bilteman epäkeskolla ja mikrokuitulaikalla ajeltu, keskikovalla sienellä levitin käsin ahtaampiin paikkoihin.
    Kestosta ei vielä tiedä kun kumpikin vasta viikon sisällä veteli tuolla, jos pysyy hyvin pinnassa niin tulee käyttiksen vahaksi jatkossakin.
     
  7. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Tuo on ilmeisesti joku hybridivaha. Omaan käyttikseen tein ensimmäisen kerran keraamisen pinnoitteen itse. Cquartz 3.0:lla käsittelin asiaan kuuluvien pohjatöiden jäkeen. Hiukan jännitti kun nettitietojen perusteella vaikutti olevan kovinkin tarkkaa kuinka käsittely tehdään. Tuo aine kuitenkin vaikutti kuluttajakäyttöön tarkoitetuista olevan helpommasta päästä ja kiiltoa sekä kestoa kehuttu. Turhaan jännitin, onnistui hyvin ohjeita seuraamalla vaikka onhan se erilaista kuin vahalla käsittely. Hyvin on kestänyt ensimmäisen vuoden, vesi helmeilee ja pinta näyttää kuin uudelta. Pintaan tarttuvia epäpuhtauksia tuo kuitenkin näyttää keräävän siinä missä vahattu tai vahaamaton pintakin eikä ne tunnu irtoavan millään autokäyttöön tarkoitetulla aineella. Pienpoistolla ehkä mutta sitten saattaa lähteä se pinnoituskin. Keväämmällä sitten savikintaalla puhdistus ja jos siltä näyttää niin pinnoitus uudelleen. Epäpuhtauksilla tarkoitan niitä karheuksia mitkä huomaa kun laittaa käden muovipussiin ja pyyhkii sitten huolellisen pesun jälkeen maalipintaa. Paljaaseen käteen ne ei välttämättä tunnu.
     
    Muokattu: 26.2.2024
    Isamu tykkää tästä.
  8. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Joo, käsittääkseni vaha johon laitettu mukaan jotain keraamista kamaa jolla varmaan haettu kestävämpää pintaa. Nuo nestemäiset vahat oman kokemuksen mukaan aina ollu hieman heikkoja kestoltaan.
    Mielenkiinnosta kamun kanssa otettiin kokeiluun ja jos onkin oikeasti ihan kestävä eväs niin hintansa väärti.
     
  9. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Ostin lyhyen kahvan pesuriin ja tosi kätevä henkilöauton huuhtelussa :) Yhdellä kädellä pystyy hallitsemaan ja suuntaamaan, omaan makuun huomattava parannus pesurin alkuperäisestä seipään kokoisesta kahvasta.
     
  10. Fuselage

    Fuselage Gearhead

Kerro tästä muillekin!